Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis (Totoriškas pyragas)

QUOTE(Ruciake @ 2009 12 07, 16:08)
4u.gif  aciuks.gif supratau, kad geriau nerizikuot pirma karta su paprastais miltais pioneer.gif
o dar tada klausimas man pasistojo:
o jei dedat šimtalapį į kekso formą su skyle viduryj, tai apie tokią kalbat?
user posted image
ir tada tešlos ruloną apsukat apie tą vidurio bokštą ir dedat į didelę skardą ar uždedat ir kekso formos šonus, t.y. tą tuščiavidurį skritulį skardinį?
Kažin dar neaiškiau įmanoma paklaust doh.gif  lotuliukas.gif ?

na panasi tik jinai vientisa neatsidaranti 4u.gif
Atsakyti
Skanu... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(syu @ 2009 12 07, 15:38)

o laistyt tuo isbegusiu sviestu ar papildomai patirpint ir palaistyt?

Tu pačiu, išbėgusiu, bekepant bigsmile.gif Papildomo tikrai neprireiks bigsmile.gif

QUOTE(S.N.A.S @ 2009 12 03, 01:01)
kai kepa tai jis toks na tikrai nesudegęs, bet toks apskrudes traškokas norėtųsi kiek minkštėlesnio viršutinio sluoksnio  smile.gif

Kai uždengtas kepa, tada neapdžiūsta. gaunasi kaip tik tai, kokio nori - minkštesnis, neišdžiuvęs viršus biggrin.gif

Dar noriu apie formą pasisakyt, kur Ruciake nuotrauką įdėjo.
Tai va, aš kai pradėjau kept šimtalapius, irgi tokią nusipirkau. Maniau išbandysiu. Tik kažkaip prieš dėdama į ją pyragą, sugalvojau patikrint jos hermetiškumą. Na, pripyliau vandens ir jis visas išbėgo. Pamanykit, kas bus su sviestu, kai pradės lydytis ir bėkt per visus kraštus doh.gif Geriau kokia apvali neatidaroma forma ar keptuvė, o į vidurį įstatau skardinę nupjautais galais nuo žirnelių. Na, čia mano pastebėjimai ir nuomonė ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo elfė: 08 gruodžio 2009 - 08:44
QUOTE(elfė @ 2009 12 08, 09:33)
Tu pačiu, išbėgusiu, bekepant bigsmile.gif Papildomo tikrai neprireiks bigsmile.gif
Kai uždengtas kepa, tada neapdžiūsta. gaunasi kaip tik tai, kokio nori - minkštesnis, neišdžiuvęs viršus  biggrin.gif

Tai va, aš kai pradėjau kept šimtalapius, irgi tokią nusipirkau. Maniau išbandysiu. Tik kažkaip prieš dėdama į ją pyragą, sugalvojau patikrint jos hermetiškumą. Na, pripyliau vandens ir jis visas išbėgo. Pamanykit, kas bus su sviestu, kai pradės lydytis ir bėkt per visus kraštus doh.gif Geriau kokia apvali neatidaroma forma ar keptuvė, o į vidurį įstatau skardinę nupjautais galais nuo žirnelių. Na, čia mano pastebėjimai ir nuomonė ax.gif

As kepiau toj atidaromoj formoj,tik be tos dalies su skyle.Keli lasai sviesto prasiskverbe,bet tikrai visas neisbego ax.gif
Atsakyti
na ka, susipirkau visus reikalingus produktus simtalapiui, reikes kuria diena bandyti laime lotuliukas.gif
Atsakyti
Spėjau ir aš dar nufotkint savo šimtalapį, tiesa, nedaug jau jo buvo belikę, kai sugrįžau iš darbo namo doh.gif Išvaizda gal jo ir ne kokia, bet skonis tai pasakiškas thumbup.gif Kaži, kodėl jis man taip sukrito į vidurį, o ne į viršų? Nors ir dėjau skardinę nuo žirnelių į vidų g.gif

Ir nebuvo taip sunku, kaip tikėjausi, kurios gundotės, tikrai bandykit. Tiesa, kaiušinių dėjau 3, neatiminėjau to pusės, ir aguonų šiek tiek daugiau, nes jas mes mėgstam. Skonis labai geras thumbup.gif

user posted image[/url][/IMG]
Atsakyti
Šian susigundžiau PC ir nusipirkau jau maltų aguonų ax.gif galvojau šimtalapiui panaudot... gal kuri bandėt jau su SUMALTOM SAUSOM (NEPLIKYOM) aguonom? ? ?

g.gif blush2.gif juk jų jau nemirkysi, neplikysi karštu vandeniu.. beje, sudėty parašyta: 60% aguonų, 40% miltinio cukraus.. g.gif

Atsakyti
QUOTE(elfė @ 2009 12 08, 06:33)

As joje ir kepu smile.gif Ta uzdaromais krastais dar istatau i didele normalia skarda ir kuo puikiausiai iskepa, biski prabego sviesto, bet nedaug schmoll.gif Taigi, joje drasiai galima kepti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 12 08, 23:10)
Šian susigundžiau PC ir nusipirkau jau maltų aguonų ax.gif  galvojau šimtalapiui panaudot... gal kuri bandėt jau su SUMALTOM SAUSOM (NEPLIKYOM)  aguonom? ? ?

g.gif  blush2.gif  juk jų jau nemirkysi, neplikysi karštu vandeniu.. beje, sudėty parašyta: 60% aguonų, 40% miltinio cukraus.. g.gif

As su tokiomis dariau netokios jos ir sausos. Gavosi labai liuks, tik dar truputi dadejau cukraus i jas sviesto ir kiausinio viska ismaisiau ir ta mase i simtalapi, gavosi thumbup.gif , tikrai kai kepsiu Kaledom naudosiu jau tik maltas, nes jau ju ir prisipirkau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aivute: 09 gruodžio 2009 - 10:33
Sveikos 4u.gif o jeigu as sausas naudosiu mieles tai kiek ju det reik? g.gif
Atsakyti
QUOTE(sigasss @ 2009 12 11, 12:56)
Sveikos  4u.gif  o jeigu as sausas naudosiu mieles tai kiek ju det reik?  g.gif

kilogramui miltų - pakelis sausų mielių. Paskaitinėk ant mielių pakelio - ten parašyta
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo elfė: 11 gruodžio 2009 - 13:25
QUOTE(elfė @ 2009 12 11, 13:24)
kilogramui miltų - pakelis sausų mielių. Paskaitinėk ant mielių pakelio - ten parašyta

aha jau maciau, bet nerizikavau ir su slapiom kepu 4u.gif jau ir klaida padariau viena biggrin.gif ale dar nesakysiu, gal vistiek skaniai gausis lotuliukas.gif
Atsakyti