Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis (Totoriškas pyragas)

Mano simtalapis pavyko yahoo.gif Pirmiausia parodysiu kas gavosi rolleyes.gif
user posted image

jau ir suvalgem tuos prapjautus gabaliukus hihihi.gif likusi iki rytojaus bandysiu islaikyt biggrin.gif
taigis kokia as klaida padariau pasakysiu blush2.gif kazkaip susviete man kad cukru reik i tesla det blink.gif bet zinokit nepamaise lotuliukas.gif
dar va nepagalvojau kad nestuke.gif bus sunku minkyt tesla unsure.gif kita syk sakiau MB prasysiu si darba atlikt 4u.gif tampesi labai lengvai thumbup.gif Vien zo kepsiu pries kaledas vel bigsmile.gif tik si kart cukru desiu ten kur reikia cool.gif
Atsakyti
na va koks gerulis gavosi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Aivute @ 2009 12 09, 11:32)
As su tokiomis dariau netokios jos ir sausos. Gavosi labai liuks, tik dar truputi dadejau cukraus i jas sviesto ir kiausinio viska ismaisiau ir ta mase i simtalapi, gavosi  thumbup.gif , tikrai kai kepsiu Kaledom naudosiu jau tik maltas, nes jau ju ir prisipirkau  biggrin.gif

o kam ten kiaušinis? blush2.gif o sviestas juk ir taip yra ant kiekvieno sluoksnio.. ax.gif 4u.gif ką jis ten duoda dar tarp aguonų tada?

QUOTE(sigasss @ 2009 12 11, 19:14)
Mano simtalapis pavyko yahoo.gif 

o sakykit, į kuriuos čia sluoksnius aguonas dėjot? nes jau baisiai dailiai jos pasiskirstė ir man laabai patinka, kad nusikopint noriu blush2.gif

dabar mąstau, gal mano tešla(tie 5 gabliukai) prieš pradedant tampyt perdaug pakilę buvo, kad poto taip blogai vyniojos man? g.gif ?? o kiek jūs kildinat? kol padidėja du kartaus ar kaip??????????? 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 12 12, 01:56)
o sakykit, į kuriuos čia sluoksnius aguonas dėjot? nes jau baisiai dailiai jos pasiskirstė ir man laabai patinka, kad nusikopint noriu blush2.gif

o kiek jūs kildinat? kol padidėja du kartaus ar kaip??????????? 4u.gif  4u.gif

dejau taip aguonos, razinos, aguonos, razinos, aguonos ax.gif per visa ta blyna paskirsciau aguonas ax.gif

as kildinau 2kartus drinks_cheers.gif man tai labai lengvai tampesi ir susivyniojo thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sigasss: 12 gruodžio 2009 - 13:39
Ikisau kept ir as savaji kept..
na nezinau kas man ten gausis, tuoj matysim ax.gif
Bet turejau problemu tampat. Jis man neplyso smarkiai, bet taip atrode lyg 'isakejes' lyg toks senas audinys kaip isdyla atrodo, kazkas panasaus hihihi.gif Plystelejo, bet visiskai nedaug, neskaitau to beda. Bet as 'isakyjimas' tai kazin kame cia beda? Ir tampesi lengiau man paskutiniai gabaliukai, kurie daugiau pakile.
Bet didziausia beda, tai susukimas doh.gif toks jausmas kad imu skystelejusi plastelina ir bandau ji i voleli susukt unsure.gif
Ziurejau Cipsiuko suvyniota, tai jis tooooks kudas ir ilgas, grazu ziuret. O mano gavos desra ohoooo. Ir gal man jie per 'mazi' issitampe, nes jau atrode cukraus barstau, kaip gyvenime cukraus nemacius, todel dedama saiko nejauciu hihihi.gif Zodziu vaizdas bus nekoks, tikiuos skonis bus geras smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Muske @ 2009 12 12, 16:59)
Ikisau kept ir as savaji kept..
na nezinau kas man ten gausis, tuoj matysim  ax.gif
Bet turejau problemu tampat. Jis man neplyso smarkiai, bet taip atrode lyg 'isakejes' lyg toks senas audinys kaip isdyla atrodo, kazkas panasaus hihihi.gif Plystelejo, bet visiskai nedaug, neskaitau to beda. Bet as 'isakyjimas' tai kazin kame cia beda? Ir tampesi lengiau man paskutiniai gabaliukai, kurie daugiau pakile.
Bet didziausia beda, tai susukimas  doh.gif toks jausmas kad imu skystelejusi plastelina ir bandau ji i voleli susukt  unsure.gif
Ziurejau Cipsiuko suvyniota, tai jis tooooks kudas ir ilgas, grazu ziuret. O mano gavos desra ohoooo. Ir gal man jie per 'mazi' issitampe, nes jau atrode cukraus barstau, kaip gyvenime cukraus nemacius, todel dedama saiko nejauciu hihihi.gif Zodziu vaizdas bus nekoks, tikiuos skonis bus geras smile.gif

pas mane irgi ohohoooo kokia desra gaunasi...,bet viskas ciki
cia gal nuotraukoje taip atrodo kad jis toks plonas pas cipciuka ax.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kisule: 13 gruodžio 2009 - 00:13
[quote=S.N.A.S,2009 12 12, 01:56]
o kam ten kiaušinis? blush2.gif o sviestas juk ir taip yra ant kiekvieno sluoksnio.. ax.gif 4u.gif ką jis ten duoda dar tarp aguonų tada?

4u.gif tai, kad pirmą kartą kepiau rolleyes.gif , kiaušinį su sviestu dėjau tam, kad aguonas truputuką surištų lotuliukas.gif , bet ne visą, o dalį kiaušinio ir truputuką nuo šimtalapio recepto nuvogiau tirpinto sviesto lotuliukas.gif , nežinau kaip ir ką reikia daryti paimprovizavau, viskas gavosi thumbup.gif , nieko nesugadinau, o tai svarbiausia. O visa tai į aguonas dėjau tam, na kad jos gal ne sausos bet ir nedrėgnos bijojau, kad iškepus nebyrėtų 4u.gif
Atsakyti
na va perskaicius visas temas apie 100lapius uzsikepau ir as pabandyt blush2.gif taigi jau ikisau kept nzn kas gausis bet buvo siokiu tokiu nesklandumu gaminant doh.gif visu pirma negalvojau kad tokie dideli issitampys tai pirmaji blyna sugadinau (tiesa pasakius sugadinau viso 2 blynus, bet is ju iskepiau ale vyniotini su aguonom) taigi maniskis is 4 blyniuku. tampesi siaip neblogai ziuresim koks bus kai isskeps ax.gif kadangi esu nestuke.gif tai paskaudo nugara beminkant ir betampant tikiuosi bus to vertas unsure.gif
Atsakyti
per sventes manau bus pats tas, nes dabar seimyna isgraibste vos spejo atausti
Atsakyti
sveikutes 4u.gif ir as bandau siandien kepti.... bet iskart kazka jau ne tiap padariau, pakilo atrodo, idejau kept o jis visas ten pasileido doh.gif dabar kepa dar, bet jau pagal vaizdeli matau kad sudas gaunasi doh.gif jauciu miltu per mazai idejau, taip bijojau perdet per daug, nu tai per mazai bus... nu reik sulaukt kol jis iskeps g.gif
Atsakyti
QUOTE(loretam @ 2009 12 19, 17:16)
sveikutes  4u.gif  ir as bandau siandien kepti.... bet iskart kazka jau ne tiap padariau, pakilo atrodo, idejau kept o jis visas ten pasileido  doh.gif  dabar kepa dar, bet jau pagal vaizdeli matau kad sudas gaunasi  doh.gif  jauciu miltu per mazai idejau, taip bijojau perdet per daug, nu tai per mazai bus...  nu reik sulaukt kol jis iskeps  g.gif

o dėjai tiesiai į skardą ar į formą? Jei į skardą, tuomet jam per daug vietos buvo, todėl kilo ne į viršų, o plėtėsi į šonus
Atsakyti
Nu ir aš užsikrėčiau šimtalapių virusu, dar bandžiau influcidą pačiulpt, arbatos pasiurbt, galvojau - gal vis dėlto praeis, bet nea schmoll.gif Čia jau baisiau net ir už kiaulių ir net už ožkų, ir netgi už zuikių gripą doh.gif lotuliukas.gif
Taigi, šiandien ir aš iskepiau savo pirmą, bet toli gražu, ne paskutinį šimtalapį, o ir visas gamybos procesas realybėj pasirodė ne toks sudėtingas, kaip įsivaizdavau thumbup.gif
Pasidemonstruoju:
user posted image
o čia jau paruoštas ragavimui:
user posted image

Tik man minkant tešlą nesigirdėjo jokių sproginėjimų schmoll.gif , anei fejerverkų, anei bambioškių, anei tešlos pūslyčių, ir tuos tešlos gabaliukus aš kočiojau kočėlu iki tokio plonumo, kol jau stalviršio rastas puikiai persišvietė per tešlos lakštą, tada tik staigiai perdėjau ant kito stalo ir rankom sulygindavau pagal jau suteptus lakštus.
Atsakyti