Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis (Totoriškas pyragas)

QUOTE(vavava @ 2010 01 03, 23:24)
Norejau paklaust, ar jus sudedat visus 500gr sviesto? As issitirpinau tik 450gr. ir tikrai liko koks 100gr dar net nepanaudotu puode ismetimui.. Gal ka netaip dariau?
O cukraus ir liko man.. kazkaip barsciau lyg ir normaliai g.gif

parašykit, kaip jum sekėsi? smile.gif
aš sviestą sunaudoju visą, šįkart net pritrūko lašelio, tai dar palydžiau.
o cukrų visad susveriu į 5-as dalisir tada jau jo neįmanoma neįdėt viso blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2010 01 04, 11:36)
parašykit, kaip jum sekėsi? smile.gif
aš sviestą sunaudoju visą, šįkart net pritrūko lašelio, tai dar palydžiau.
o cukrų visad susveriu į 5-as dalisir tada jau jo neįmanoma neįdėt viso blush2.gif


Gavosi gal ir visai nieko, galejau aisku nufotografuoti.. bet jau suvalgytas blush2.gif
Aisku sluoksnius galejau ir ploniau iskocioti, sviesto turbut reikejo irgi daugiau - nesd gavosi gan sausas (palyginus su cia esanciais simtalapiais), ir aguonos pasirode kaip ir.. na tokios zalios gal g.gif T.y. truko gal cukraus, o gal kiausini reikejo imust..nzn g.gif
Vienu zodziu esu labai labai senai valgiusi simtalapi - man jis tada paliko labai dideli ispudi, bet jau dbr skonio nebeprisimenu .. O sitas pyragas ar panasus i simtalapi gavosi tai nezinau..Zinau tik kad kazi ar dar kada ji kepsiu.. daug darbo, daug tvarkymosi - ir nelabai koks rezultatas ax.gif
Noreciau paragauti kur to tikro simtalapio vel.. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(vavava @ 2010 01 04, 22:57)

o kaip jūs taip greit jį suvalgėt? blink.gif nebent didelė šeima.. pas amne tai jis užsibuvo.. blush2.gif
nu man ten viskas greitai ir tvarkingai rodos blush2.gif ypač kai maltas aguonas jau perki thumbup.gif
vat aš irgi seniai valgaiu tą tikrąjį, irgi jo skonį opamiršus, tai įdomu būtų kada vėl paskanaut ir palygint savo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2010 01 04, 21:19)
o kaip jūs taip greit jį suvalgėt?  blink.gif  nebent didelė šeima.. pas amne tai jis užsibuvo.. blush2.gif
nu man ten viskas greitai ir tvarkingai rodos blush2.gif  ypač kai maltas aguonas jau perki thumbup.gif
vat aš irgi seniai valgaiu tą tikrąjį, irgi jo skonį opamiršus, tai įdomu būtų kada vėl paskanaut ir palygint savo ax.gif


Padejo mano mama su broliu biggrin.gif Vieni tikrai butume neiveike su vyru.. Tai sian nuvezem paragauti ir jiems..
O as kepiau viena, vaikas vis zujo aplink kojas, reikalavo demesio - tai labai skubejau greiciau baigti, bet vistiek galu gale liko viskas apversta blush2.gif
o tos aguonos jau maltos buna su priedais? as tai blenderiavau jas.. bet kazkokios salau nedabaigtos pasirode man g.gif
Atsakyti
QUOTE(vavava @ 2010 01 04, 23:54)

va aš ir pirmąkart blenderiavau, bet man rodės neiko doro ten nesiblenderiavo ir būtent tą kartą jas bemalat blenderis sulūžo blink.gif doh.gif žodžiu pirkau maximoj aš maltas aguonas jos ten su miltiniu cukrum kartu. nu bet žodžiu super man patiko, nereik taškytis su jom po virtuvę thumbup.gif
o dėl vaiko, pas amne tas patas.. vaikščiot nemokantis 9mėn sūnelis irgi ištsai verkė zyzė, o 4m neturintis sūnus nė ką prasčiau dėmesio reikalauja, bet šįkart kažakip nutaikiau, kad greit susisukau, tad atrodė labai jau greit ir nesudėtinga viskas blush2.gif
Atsakyti
Ant kai kurių pokų miltų yra parašyta , kam koki miltai skirti ......šimtalapiui ( mieliniams kepiniams ) reikalingi 405 D miltai ....... juose daugiausia glitimo , kuris reikalingas , kad tampytusi tešla .....Ekstra miltai kiek žinau 550.....

Neturėkite mados , kildinti tešlą per prievartą ( ant garų , orkaitėje , radijatoriaus ....) ....ji turi " aukti " pati , be padėjimo ...... mielinė tešla netgi šaldytuve kuo puikiausiai pakyla .

Gal ir atrodys , kad sviesto per dauk ....jo dedama tiek kiek priklauso , tik jis neleidžia sulipti sluoksniams , neišsigaskite , kad atidarius orkaitę jis virs jame , gale kepimo jo beveik neliks , o vėstant iš vis susigers .

Na , aš , kad ir totorė , bet nesu girdėjusi , kad ją reikia 9 kartus minkyti ir kildinti , užtenka ir tų 30 minučių .....bet jei neturite ko veikti - minkykite , mielinė tešla be galo tą mėgsta .

Šimtalapis kietas , kai perkepa .


user posted image...čia be aguonų , sūnus nevalgo su jom .
Atsakyti
Cipciuk kur as naudojau extra miltus ir karaliskus buvo abu 405 D miltai.. tik su extra isejo o su karaliskais ne.

Bet turbut kalte buvo kad sildziau virtuve iki 27silumos nes prisiskaiciau mieliniuose gaminiuose kad mielinei teslai reikia 27-32 silumos kazkur aplinkoj. Kitakart nesildysiu ir vel darysiu su extra,nes bijau vel gaut pusBulke.

Mieliu kvapas jautesi delto kad perdaug perkilo gal tesla?
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2010 01 05, 03:55)

yahoo.gif smagu skaityt Cypsiuko komentarus.
Bet aš kažkodėl pripratus mielinę tešlą kildint šiltoj orkaitėj ir neikad nepagalvojau,kad tai gali pakenkt kažkaip blink.gif
Atsakyti
Cipciukas pasakykit is kiek sluoksniu darete sita simtalapi ? ax.gif 4u.gif wub.gif jis man taip skaniai atrodo wub.gif , ir turbut ant virsaus pilete sviesto kad jis toks kaip karamelinis atrodo? blush2.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kisule: 05 sausio 2010 - 12:16
sveikos kepėjėlės 4u.gif

Temelę stebiu tyliai jau keletas mėnesių... blush2.gif ir šį skanumyną kepiau jau 3 kartelius ax.gif tik va pasirodyt nebūna kaip, kadangi kepu iš ketvirtadalio normos - tai, būna nedidukas ir greitai sunaikinamas...tad kiekvieną kartą kepant mano 4 valandos darbo ir 1 valanda laukimo būna "išbraukti" iš gyvenimo per pusvalandį essen.gif essen.gif essen.gif
Šį kartelį rašau norėdama sužinoti, kodėl gali nesitampyti tešla?Ir miltai dėti buvo 405 D ir pakildinau kiek reikėjo, bet va man tešla nepasidavė tampyt nors tu ką... 000189.gif na tiesą sakant ko tik nedariau, kad viskas pavyktų, tačiau iškepus pyragą pasirodė, kad mano pastangos veltui schmoll.gif išsikepiau bulką su aguonom, nors pirmus du kartus viskas pavyko puikiai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kisule @ 2010 01 05, 12:15)
Cipciukas   pasakykit is kiek sluoksniu darete sita simtalapi ?  ax.gif  4u.gif  wub.gif  jis man taip skaniai atrodo  wub.gif  , ir turbut ant virsaus pilete sviesto kad jis toks kaip karamelinis atrodo?  blush2.gif  ax.gif

nu aš taip pat žiūriu ir negaliu atsižiūrėti, kaip dailiai sluoksniai atrodo
Atsakyti
Labas saulytės biggrin.gif ....iš 6 lakštų .......

Tešla nesitampo dėl dauk ko ...... nekokybiškos mielės ( senos ) , perkildinta tešla , per dauk miltų ( kietoka tešla ) , per maži kiaušiniai ( vadinasi reikėjo dadėti bent puse jo ) aš naudoju XL ......ją būtina minkyti 30 ....na 25 min. ne trumpiau . schmoll.gif

Ant viršaus nieko nepyliau , jis virė svieste - cukruje , taip sakant būsimoj karamelėj , o va apačioje taip - karamelė - irisas biggrin.gif

Tiesa ....aš niekada nebekildinu susukto pyrago , kartą neturėjau tam laiko ir rizikavau - bus kas bus rolleyes.gif .....kišau į jau įkaitintą orkaitę nepakilusį .....gavosi lygiai toks pats .

Kas liečia miltus .....juk mums būna , kad neišsiplaka 35 riebumo grietinėlė ....reiškiasi joje kažkas ne taip , ir su miltais tas pats ....damaišė kokių prastų ...va jums ir po pyrago , labai geri Lenkiški miltai thumbup.gif .

Atsakyti