Dar tokios nesėkmės su šimtalapiu nesu turėjusi
jis man vakar nekepė, matyt orkaitė supyko
na bet nuo to laiko kai laukiuosi, man su kepiniai netaip jau dažnai pavyksta
sakiau reikia pasiimti atostogų iki balandžio
Skonis šimtalapio tai fantastiškas, bet neturiu ką parodyti, nes vidoj kažkokia makalynė. Mat nuvariau į dušą ir vyrui sakiau, kad išimtų šimtalapį iš orkaitės, ateinu už minutės, nuimu skardą, o jis išpelrą visas neiškepęs
ogalvojau apsiverkius, staigiai į orkaitę, pagalvojau dabar, kad visgi matyt aš kažką netaip nustačiau su kepimo laikrodžiu, nes juk negalėjo taip abu susitart ir nekept
tai va kepa kepa, visas ištežo
galvojau reikės mest lauk, ai sakau palauksiu
na ką kai išmėiau iš orkaitės jau apskurdusį, staigiai vėl į formą aš jį įgrudau
na kai susitingo ir ataušo forma šimtalapiška, bet vidus, tai dar nematytas
na bet kadangi savybėj valgysim, o gavosi tikrai skanus
tai sueis, bet sakiau viskas paisbaigė šimtalapių kepimai, nes kad taip nesisektų, tai oj nebuvo.. Visas su artėjančiais Tigro metais, skanių šimtalapių ir didelių pasiekimų
S.N.A.S labai gražiai apskrudęs jūsų šimtalapis Sakykit kiek laiko kepėt?
QUOTE(shrekiuke @ 2009 12 31, 10:58)
O kur fotkė?
Žmonių gazdinti nenoriu
QUOTE(shrekiuke @ 2009 12 31, 11:58)
S.N.A.S labai gražiai apskrudęs jūsų šimtalapis Sakykit kiek laiko kepėt?
Šįkart džiaugiausi kaip vaiaks, kad man vyniojosi tas vyniotinis, nes praeitąkart ne, buvo labai skysta masė... tad ir nežinau dėl ko šįkart gavos, gal kad miltų padidinau.. gal kad aguonas nešlapias dėjau.. o dėjau jau pirktines malatas, maišytas su miltiniu cukrum
žodžiu kepsiu dažniau, tik reik didesnę kekso formą nusipirkt
QUOTE(shrekiuke @ 2009 12 31, 11:58)
na bet nuo to laiko kai laukiuosi, man su kepiniai netaip jau dažnai pavyksta
sakiau reikia pasiimti atostogų iki balandžio
ar neteko girdėti tokio posakio "sveika kepus"?
man, gal dar moksleivei, mėgstančiai pasisukioti prie puodų, viena a.a. teta paragavus kažkokio mano kepto pyrago pratarė "sveika kepus" ir pamačiusi, kad aš nežinau kaip į tokią padėką reaguoti, paaiškino, kad tai reiškia, jog mano patiekalas gavosi skanus, buvo gamintas su meile ir be sveiktos sutrikimų, kurie galėtų turėti įtakos, kad kažkas nepavyktų. Su tuo pačiu posakiu susijęs ir prietaras, kad sergant "moteriškomis" negalima konservuoti agurkų, virti uogienių ir pan. Nėštumas, nors pavadinti jo liga liežuvios nesiverčia, taipogi yra nestandartinė būsena, tad kas ten žino, gal tikrai laikas pertraukėlę padaryti, jei pati pastebi tokį dėsningumą
sorry už "off topic"
Linksmo ir skanaus naujamečio visoms kepėjėlėms
Vyras sakė įdėt šimtalapį, nes jis labai skanus, sakė, vienas skaniausių kiek valgė mano keptų

QUOTE(shrekiuke @ 2009 12 31, 17:47)
Vyras sakė įdėt šimtalapį, nes jis labai skanus, sakė, vienas skaniausių kiek valgė mano keptų

Labas vakaras,
tai, kad grazus tas jusu simtalapis ir toks slapias atrodo turetu but tikrai skanus.
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 12 31, 02:23)
Taip
Pažiūrėjau šrekiukės šimtalapį
ir prisiminiau, kad svasojo nepabarsčiau cukraus pudra
Bet žinot ką, mano šimtalpais pirmądeiną buvo skanaiusias
antrą dieną jis man kiek kietokas atrodo, nors iškepus ir ataušinus saugojau maišely...
nežinau vėl nervas ima ir ūpas žemyn krenta... matyt netikus aš kepėja esu...
ir dar.. žiauriai trūko man saldumo
nežinau, viską svėriau tiksliai, bet vat nesaldu man kotais buvo... aišku ta pati apačia, kur karamelėj paskendę keli sluoksniais uper, bet taip tai...
net komentarą gavau: į tešlą cukraus nedėjai?
Bet žinot ką, mano šimtalpais pirmądeiną buvo skanaiusias
ir dar.. žiauriai trūko man saldumo
Sveikos
As ir kepiau pirma savo gyvenime simtalapi - idomu kas gausis.. vis dar orkaitej jis
Norejau paklaust, ar jus sudedat visus 500gr sviesto? As issitirpinau tik 450gr. ir tikrai liko koks 100gr dar net nepanaudotu puode ismetimui.. Gal ka netaip dariau?
O cukraus ir liko man.. kazkaip barsciau lyg ir normaliai
Na ziuresiu kas gausis
ir kiek laiko kepat?
As ir kepiau pirma savo gyvenime simtalapi - idomu kas gausis.. vis dar orkaitej jis
Norejau paklaust, ar jus sudedat visus 500gr sviesto? As issitirpinau tik 450gr. ir tikrai liko koks 100gr dar net nepanaudotu puode ismetimui.. Gal ka netaip dariau?
O cukraus ir liko man.. kazkaip barsciau lyg ir normaliai
Na ziuresiu kas gausis
ir kiek laiko kepat?
Man ir nesisekė su šimtalapiais prieš šventes... ir nesaldūs buvo, ir padžiūvo.. trečioj dienoj ir atkastsunku buvo... žodžu- fiasko. Čia gal kokios fazės mėnulio pamaišė...
shrekiuke tikrai labai gražus gavosi, ir tikrai skaniai atrodo,net užsimaniau
ar tik nereiks užsiimt vel kept
shrekiuke tikrai labai gražus gavosi, ir tikrai skaniai atrodo,net užsimaniau