Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis (Totoriškas pyragas)

QUOTE(Cipciukas @ 2010 01 05, 16:07)
Labas saulytės  biggrin.gif ....iš 6 lakštų .......

Tešla nesitampo dėl dauk ko ...... nekokybiškos mielės ( senos ) , perkildinta tešla , per dauk miltų ( kietoka tešla ) , per maži kiaušiniai ( vadinasi reikėjo dadėti bent puse jo ) aš naudoju XL ......ją būtina minkyti 30 ....na 25 min. ne trumpiau . schmoll.gif

Ant viršaus nieko nepyliau , jis virė svieste - cukruje , taip sakant būsimoj karamelėj , o va apačioje taip - karamelė - irisas  biggrin.gif

Tiesa ....aš niekada nebekildinu susukto pyrago , kartą neturėjau tam laiko ir rizikavau - bus kas bus  rolleyes.gif .....kišau į jau įkaitintą orkaitę nepakilusį .....gavosi lygiai toks pats .

Kas liečia miltus .....juk mums būna , kad neišsiplaka 35 riebumo grietinėlė ....reiškiasi joje kažkas ne taip , ir su miltais tas pats ....damaišė kokių prastų ...va jums ir po pyrago , labai geri Lenkiški miltai  thumbup.gif .

Aciu Jums cipciuk uz atsakyma notworthy.gif kaip malonu kad vel gryzote pas mus i kompanija blush2.gif . Lenkiskus ir as buvau nusipirkusi kazkokius tai tikrai superiniai buvo thumbup.gif . Na ka reiks ir man pabandyti toki simtalapi padaryti blush2.gif ax.gif
Atsakyti
Cipciuk, gal galit idet lenkisku miltu foto,kaip ju ipakavimas atrodo ku naudojat? nes brolienes sese kai vaziuos i lenkija sake duot sarasa ir nupirks ko reikia. tai duociau atprintinus nuotrauka smile.gif ir idomu kokia ju kaina mazdaug ten? ar nepamenat?
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2010 01 05, 17:07)
Tiesa ....aš niekada nebekildinu susukto pyrago ,

va gera žinia, suatupanti šiek tiek brangaus laiko bigsmile.gif
Atsakyti
Foto nebus tikrai , nebent norite dirstelti į bulvių maišą tongue.gif .....man puseserė prilylė , ji visą maišą atsivežė .....ten irgi rašo glitimą , reikia skaityti ( ant pokiukų ) . 4u.gif ....tiesa , sakė yra laaaaaabai dauk jų rūšių .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cipciukas: 05 sausio 2010 - 20:06
QUOTE(Cipciukas @ 2010 01 05, 04:55)
Na , aš , kad ir  totorė

Tuomet gal gali pakomentuot reportažą, kuriame moterytė paskutinį ištampytą sluoksnį barsto ne tik cukrum, bet ir cinamonu? Vat niekaip neatsimenu, kad būčiau valgius šimtalapį su cinamonu g.gif Pasidalink paslaptimi, ar originaliame totorių recepte naudojamas cinamonas?

Mano šeimyna jau apsivalgė mano kepinių, tad vaišinu ir jus ax.gif Beje, šitam šimtalapiui buvo sparnai "išaugę". Iš rankų išslydo ir nukrito ant stalo iš kokio pusmetrio aukščio, tad neplanuotai teko sau pasilikt ax.gif

Aš naudoju šituos miltus. Tešla tamposi thumbup.gif Ir kaina super - už 1 kg - 0,92 zloto thumbup.gif Skaičiukai ant pokelio - 450
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo elfė: 05 sausio 2010 - 21:29
Na mano receptas paveldėtas iš mano močiutės ....cinamonas ten tikrai nesidėjo , va vanilino įmaišyti į cukrų ( barstymui ) galina ir labai geras aromatas būna ......be to aš nemėgėja prieskonių ( gvazdikėliai , cinamonas imbieras ) ....tik mėsai man prieskoniai pa tinka tongue.gif ....mėsiniai .

Jūsų avataras - tai mano liniuotė ( parašas ) buves ....kad jis judėtų , turite dėti į juostelę http. jo adresą .... rolleyes.gif


Atsakyti
Toks superinis Cipciuko šimtalapis... wub.gif taip ir norisi krimstelt jį essen.gif na o tie 9kartai kildinimo tai,kad sviesto nepsisigertų į sluoksnius... velnias žino kiek tame tiesos, čia gal tiesiog įsitikinimas greičiau frusty.gif
Atsakyti
QUOTE(ŽaismingaStiklas @ 2010 01 06, 01:03)
Toks superinis Cipciuko šimtalapis... wub.gif  taip ir norisi krimstelt jį    essen.gif  na o tie 9kartai  kildinimo tai,kad sviesto nepsisigertų į sluoksnius... velnias žino kiek tame tiesos, čia gal tiesiog įsitikinimas greičiau  frusty.gif



Va kai į juos neprisigeria riebalų , tai jis ir būna kaip bulka ... mirksiukas.gif .
Atsakyti
Mergaites, o gal jus galite pasidalinti , kaip gaminate aguonas, nes man priktines(tos, kur jau gatavos) neskanu, o kai pati darau , kazko truksta blush2.gif Siaip, tai ir as pritariu, kad cipciuko receptas nerealus wub.gif
Atsakyti
QUOTE(naura14 @ 2010 01 06, 11:12)
Mergaites, o gal jus galite pasidalinti , kaip gaminate aguonas, nes man priktines(tos, kur jau gatavos) neskanu, o kai pati darau , kazko truksta  blush2.gif  Siaip, tai ir as pritariu, kad cipciuko receptas nerealus  wub.gif

as uzpilu verdanciu vandeniu,po kurio laiko nusunkiu,sumalu mesmale su tankiu sieteliu kelis kartus,dadedu cukraus ir paruosta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vilimute @ 2010 01 06, 12:19)
as uzpilu verdanciu vandeniu,po kurio laiko nusunkiu,sumalu mesmale su tankiu sieteliu kelis kartus,dadedu cukraus ir paruosta mirksiukas.gif

Tai as irgi taip dariau, bet man jos labai byrejo. doh.gif O as kazkada kazkur valgiau, tai aguonas, kad jas peiliu pjauti galima buvo, tokios sulipe gerai visos. Gal dar koki kiausini i jas sulipinimui deda???
Atsakyti
Aš arba blenderuoju ilgai , arba permalu ( tik ne pora ) o kokius 6-8 kartus .

Mano pyseserė į jas dar imala kelis sausainius iš pokelių ( baltus - paprastus ) visai netrupa , nes sugeria drėgmę , bet man nepatinka . schmoll.gif
Atsakyti