Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis (Totoriškas pyragas)

QUOTE(rugiagele26 @ 2009 07 28, 16:29)
O is kokio tu Lietuvos krasto?

Kad man atrodo sitas Cipciuko receptas irgi tikro simtalapio  g.gif



Is dzukijos, bet dabar gyvenu Kaune smile.gif na tikro simtalapio (totorisko) receptas kiek skiriasi, bet esme panasi kaip ir sio recepto smile.gif kiekvienai seimininkei skirtingai gaunasi, jis lyg meno kurinys wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Marija Kotryna @ 2009 12 21, 17:24)
Oho, kaip puikiai gavosi, kaip pirma karta thumbup.gif  Taip bletoje ir kepet, ir toks taisyklingas apskritimas gavosi ? Gal tortines formoje? Kepdama po apacia folija dejot, ar neprilipo? Ir gan nemazas isejo. Gal is dvigubos porcijos kepet? Man is 500g miltu mazesnis gaunasi, vos galiu sujungt i apskritima doh.gif


Kepiau apvalioje torto formoje, tokioj išardomoj, ir kad viduryj skylė gautųsi, tai į formos vidurį įdėjau 0,5l stiklainiuką su kokiais 3 cm vandens įpylus (nu čia, kad nesprogtų stiklas - a maža ką sugalvos ten po folija uždengtas išdarinėt biggrin.gif ). Kai į tą torto formą įdėjau šimtalapio ruloną, tai jo galai nebuvo susijungę, tarp galų tarpas buvo kažkur 8 cm, bet kai pakepė orkaitėj, tai išsipūtė ir tada galas su galu surado vienas kitą ir būtų gal gyvenę ilgai ir laimingai kaip pasakose kad būna, bet kaip sakoma, senelė užusnūdo ir jos pasaka baigta, tai šimtalapį ištiko Brisiaus galas. Tiesa, mano forma 28 cm, o kad sviestas neišbėgtų, tai formą iš apačios apmuturiavau folija ir įdėjau į tą didelę skarda, nes iš pradžių buvau padėjus ant grotėlių orkaitėj, tai vis tiek kažkiek sviesto palašėjo ir pradėjo degt orkaitės viduj, tada greit i skarda su visa forma perdėjau, kad daugiau nevarvėtų.
Kepiau pagal Cipciuko receptą, iš 500 g miltų.

QUOTE(miau @ 2009 12 22, 08:10)
Aš vat dabar galvoju, kodėl tuos lakštus reikia tampyt, o ne kočiot?  g.gif


Aš lakštų visiškai netampiau, o permatomai iškočiojau, nu patampiau tik kai viena ant kito sudėdavau, kad tokią pačią stačiakampio formą visi lakštai įgautų, o kad nečiuožtų atgal į vidurį, tai irgi, kaip jau čia mewrginos sakė, uždėjus vieną ant kito, suspausdavau lakštų kampus.
QUOTE(KRISTELA @ 2009 12 22, 10:14)
Sveikutes,

nusprendziau ir as Kaledoms issikepti  simtalapi ax.gif  Anksciau esu kepus keliskart, visa technologija kaip ir pavykdavo, bet su viena problema niekaip nesusitvarkiau - ka daryt, kad sviestas neisbegtu kepant??? Man jis visas subegdavo i skarda, simtalapio apacia riebi, sultinga, o virsus kaip paprastas pyragas sausas doh.gif  o skarda pilna sviesto doh.gif  Kazka buvau girdejus, kad sviesta uztepus reikia imusti ant kiekvieno laksto, ar jus taip darot? gal turit savu gudrybiu? blush2.gif

hihihi.gif umn.gif
Aš iškepusį irgi dar palikau kokiom 15 min orkaitėj išjungtoj, nudengiau nuo viršaus foliją ir tada 100lapio viršų aplaisčiau tuo sviestu, kuris buvo į skardą išbėgęs (blogai apmuturiavus buvau torto formos apačią, tai vis tiek kažkiek sviesto išbėgo), bet, aišku, to išbėgusio sviesto man pasirodė per mažai, tai paskui iš šaldytuvo išsitraukiau paprasto sviesto gabaliuką ir juo apmozojau visą 100lapio paviršių, o kadangi jis dar buvo orkaitėj, kad ir išjungtoj, bet šiltoj, tai tas sviestas mikliai ištirpo ir susigėrė ir todėl šimtalapio viršus nebuvo kaip koks batonas thumbup.gif
Rytoj kepsiu vėl, žiūrėsim, kas gausis, gal čia tik naujoko sėkmė vadinama pirmą kartą aplankius buvo g.gif Bet koks skirtumas, vis tiek visi turės valgyt ir girt visokiais būdais įvairiais lotuliukas.gif
Atsakyti
apie šimtalapių kepimą
va tokį,kaip šioje laidoje,labai norėčiau paragauti wub.gif
Atsakyti
frusty.gif cray.gif cray.gif cray.gif cray.gif nelemta man iškept šimtalapio verysad.gif pirmas išėjo geriausias, čia kaip sako naujokams sekas, dabar jau koks 5 ir vėl bulka verysad.gif o viskas taip gerai ir pukšėjo ir tampėsi ir neplyšo ir susisuko ir sviestas ant stalo besukant neišbėgo o vistiek bulka cray.gif aišku šimtalapio skonio bet tų sluoksnių beveik kaip ir nėra doh.gif mergaitės dėl ko taip gali būt? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruciake @ 2009 12 23, 22:51)
Aš lakštų visiškai netampiau, o permatomai iškočiojau, nu patampiau tik kai viena ant kito sudėdavau, kad tokią pačią stačiakampio formą visi lakštai įgautų, o kad nečiuožtų atgal į vidurį, tai irgi, kaip jau čia mewrginos sakė, uždėjus vieną ant kito, suspausdavau lakštų kampus.


Tiesą sakant, aš jų irgi netampiau hihihi.gif Niu nesigavo man, tešla kietoka. O aš kai apskritai su tešla nedraugauju, tai nedašilo pieno įpilt, kad geriau minkytųsi. Tik paskui kolegė paprotino biggrin.gif Bet pats šimtalapis kaip pirmam kartui gavosi. Vyras labai gyrė ir reikalavo, kad vėl iškepčiau. Tai bandysiu kada vėl smile.gif

Linksmų švenčių, mergaitės, ir skanių Kalėdinių šimtalapių 4u.gif
Atsakyti
Aš pabandžiau sveistą pakeisti margarinu (netgi mažiau nei puse), tai šimtalapis nepatiko, kažkoks per daug šlapias ir atrodo, kad būtų labai riebus... schmoll.gif

O šiaip tai per dvi dienas 12 šimtalapių reikėjo iškepti, tai jaučiuosi kaip po bulviakasio... lotuliukas.gif
Atsakyti
Simtalapi visada perku is tos pacios vietos,ragavus kitur tai visai ne tas man,pati nekepu,man per daug sudetinga ax.gif Ikeliu foto is siandien prapjauto simtalapio thumbup.gif user posted image
Atsakyti
Mergaites, visas su Sventemis 4u.gif Ir aisku palinkesiu skaniu ir super sluoksniuotu simtalapiu,kad visi ir visom iseitu mirksiukas.gif

O dabar mano pirmasis simtalapis... Nesu ragavus niekur jokio simtalapio tai neturiu su kuo lygint,tai pradejau kritikuot.... o seimyna sako KAS TAU NEPATINKA?Ir neturejau ka atsakyt nes neturiu su kuo lygint,tai sakau norejau ne tokio,sako O KOKIO? lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Tai va mano pirmukas ax.gif

user posted image

user posted image


O kabinejaus kad nesimato normaliu sluoksniu,gal todel kad aguonu idejau dvigubai? kad aguonu svoris slege sluoksnius ir jie negalejo iskilt?

Issiplojo nzn kodel nes keliau apvalioj formoj (neisardomoj)

Virsus man kiek trapokas,man truksta slapumo .(kepiau 50min ,apskrudus pridengiau folija) pabaigoj kepimo laisciau sviestu ir isemus laisciau tol kol visas atsalo. tai kodel toks tai nzn nes iskepes jis man atrode slapias slapias,o gal i mikruske ikisus jis pasikeistu? nes kepiau ji 3dieni ryte o valgem tik siandien(5dieni)

man lyg jautesi neistirpe kaikur cukraus kristalai blink.gif niekam daugiau taip nebuna? dejau kazkur 350g man buvo laaabai saldu ir truko teslos rolleyes.gif

Labai lauksiu komentaru ka dariau ne taip, nes naujiesiems kepsiu vel ir noriu kad iseitu laaaabai sluoksniuotas ir toks slapias kaip pvz Cipciuko ir Ruciakes wub.gif

Beja, brolis paragaves sako,(o kodel ne su medum? jis gi visada daromas su medum! ) g.gif blink.gif tai likau nesusipratus.... ar kasnors bandet su medum?
Papildyta:
QUOTE(Larissa @ 2009 12 24, 11:19)
apie šimtalapių kepimą
va tokį,kaip šioje laidoje,labai norėčiau paragauti  wub.gif



Bet kaip bobute ore tampo lakstus blink.gif sportininke lotuliukas.gif o kaip greitai ant pagalves ir ant stalo tampe,smak smak ir psio thumbup.gif gerule.

Ir jus klauset,ji i viena simtalapi ipila 1 litra pieno, puse cvertukes mieliu (kas ta cvertuke?) Kazkaip daugokai pieno atrodo,tai kiek idomu miltu ? ir dar ji cinamono barsto tai kazkaip idomiai smile.gif

Ir ispeike cia visu giriamus extros miltus lotuliukas.gif lotuliukas.gif o as prisiskaicius is tokiu ir dariau.... na nzn tesla tai plysinejo tampant,tai tik kociojau
Atsakyti
Vakar likusia puse idejau i 2 maisiukus ir stovejo iki snd, tai siandien toks skanus kad norejom dar, bet jau nebebuvo bigsmile.gif teslyte tapo minksta minksta thumbup.gif bet nors as aguonu ir megeja bet man 2 stikliniu ant cipciuko normos tai buvo tikrai per daug,man buvo pats skaniausias galiukas (ploniausia dalis) net matesi visi sluoksniai ir aguonu maziau lotuliukas.gif tokia is manes ir aguonu megeja turbut biggrin.gif

Padariau isvada kad turbut simtalapi kept reikia pries 3 dienas ... nes vkr man ir cukrus jautesi lb ir sviestas sviestuotas,o siandien jis toks subrendes kad viskas buvo super. visi taip sake thumbup.gif

P.S. snekuosi pati su savim lotuliukas.gif tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agniuk@s: 26 gruodžio 2009 - 16:23
QUOTE(Agniuk@s @ 2009 12 25, 23:23)

O kabinejaus kad nesimato normaliu sluoksniu,gal todel kad aguonu idejau dvigubai? kad aguonu svoris slege sluoksnius ir jie negalejo iskilt?


Bet kaip bobute ore tampo lakstus  blink.gif  sportininke  lotuliukas.gif  o kaip greitai ant pagalves ir ant stalo tampe,smak smak ir psio  thumbup.gif  gerule.

Ir jus klauset,ji i viena simtalapi ipila 1 litra pieno, puse cvertukes mieliu (kas ta cvertuke?) Kazkaip daugokai pieno atrodo,tai kiek idomu miltu ? ir dar ji cinamono barsto tai kazkaip idomiai  smile.gif



Be reikalo kabinejates,matau visus sluoksniukus,suskaiciavau 5 is nuotraukos,svarbu gi skanu buvo biggrin.gif o cvertuke tai ketvirtadalis mirksiukas.gif o del litro pieno,tai jos lakstai labai net nemazi,per visa stala
Atsakyti
Na siandien nebesikabinejau smile.gif Na i gala pasimate sluoksniai per visa virsu bet nebebuvo laiko fotkint lotuliukas.gif o dariau is 6 lapu,tai vienas kazkur pasislepe.

O cvertuke tai 4dalis nuo 100gramu? tai kaip cia taip gaunasi? cipciuko recepte tada cvertuke ant 125g pieno,o cia ant litro blink.gif blink.gif
Atsakyti
paziurejau dar karta video,tai ji ant vieno simtalapio net puse cvertukes ima.gal ir tiek uztenka g.gif nes jei neklystu 25gr eina ant kilogramo miltu.tik dar klausimas(video ji to nepasako)kiek jai miltu sueina ant 1 litro pieno.galvoju reiks gal kada paeksperementuot ir uzminkyt tesla su kokiu puslitriu pienuko,paziuret kiek miltu susinaudos.bet kaip mikliai bobulyte lakstus tampo bigsmile.gif
Atsakyti