QUOTE(Marija Kotryna @ 2009 12 21, 17:24)
Oho, kaip puikiai gavosi, kaip pirma karta

Taip bletoje ir kepet, ir toks taisyklingas apskritimas gavosi ? Gal tortines formoje? Kepdama po apacia folija dejot, ar neprilipo? Ir gan nemazas isejo. Gal is dvigubos porcijos kepet? Man is 500g miltu mazesnis gaunasi, vos galiu sujungt i apskritima
Kepiau apvalioje torto formoje, tokioj išardomoj, ir kad viduryj skylė gautųsi, tai į formos vidurį įdėjau 0,5l stiklainiuką su kokiais 3 cm vandens įpylus (nu čia, kad nesprogtų stiklas - a maža ką sugalvos ten po folija uždengtas išdarinėt

). Kai į tą torto formą įdėjau šimtalapio ruloną, tai jo galai nebuvo susijungę, tarp galų tarpas buvo kažkur 8 cm, bet kai pakepė orkaitėj, tai išsipūtė ir tada galas su galu surado vienas kitą ir būtų gal gyvenę ilgai ir laimingai kaip pasakose kad būna, bet kaip sakoma, senelė užusnūdo ir jos pasaka baigta, tai šimtalapį ištiko Brisiaus galas. Tiesa, mano forma 28 cm, o kad sviestas neišbėgtų, tai formą iš apačios apmuturiavau folija ir įdėjau į tą didelę skarda, nes iš pradžių buvau padėjus ant grotėlių orkaitėj, tai vis tiek kažkiek sviesto palašėjo ir pradėjo degt orkaitės viduj, tada greit i skarda su visa forma perdėjau, kad daugiau nevarvėtų.
Kepiau pagal Cipciuko receptą, iš 500 g miltų.
QUOTE(miau @ 2009 12 22, 08:10)
Aš vat dabar galvoju, kodėl tuos lakštus reikia tampyt, o ne kočiot?
Aš lakštų visiškai netampiau, o permatomai iškočiojau, nu patampiau tik kai viena ant kito sudėdavau, kad tokią pačią stačiakampio formą visi lakštai įgautų, o kad nečiuožtų atgal į vidurį, tai irgi, kaip jau čia mewrginos sakė, uždėjus vieną ant kito, suspausdavau lakštų kampus.
QUOTE(KRISTELA @ 2009 12 22, 10:14)
Sveikutes,
nusprendziau ir as Kaledoms issikepti simtalapi

Anksciau esu kepus keliskart, visa technologija kaip ir pavykdavo, bet su viena problema niekaip nesusitvarkiau -
ka daryt, kad sviestas neisbegtu kepant??? Man jis visas subegdavo i skarda, simtalapio apacia riebi, sultinga, o virsus kaip paprastas pyragas sausas

o skarda pilna sviesto

Kazka buvau girdejus, kad sviesta uztepus reikia imusti ant kiekvieno laksto, ar jus taip darot? gal turit savu gudrybiu?
Aš iškepusį irgi dar palikau kokiom 15 min orkaitėj išjungtoj, nudengiau nuo viršaus foliją ir tada 100lapio viršų aplaisčiau tuo sviestu, kuris buvo į skardą išbėgęs (blogai apmuturiavus buvau torto formos apačią, tai vis tiek kažkiek sviesto išbėgo), bet, aišku, to išbėgusio sviesto man pasirodė per mažai, tai paskui iš šaldytuvo išsitraukiau paprasto sviesto gabaliuką ir juo apmozojau visą 100lapio paviršių, o kadangi jis dar buvo orkaitėj, kad ir išjungtoj, bet šiltoj, tai tas sviestas mikliai ištirpo ir susigėrė ir todėl šimtalapio viršus nebuvo kaip koks batonas
Rytoj kepsiu vėl, žiūrėsim, kas gausis, gal čia tik naujoko sėkmė vadinama pirmą kartą aplankius buvo

Bet koks skirtumas, vis tiek visi turės valgyt ir girt visokiais būdais įvairiais