Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis (Totoriškas pyragas)

QUOTE(Evelincik @ 2009 12 22, 12:11)
kepu uzdaroj formoj,tai simtalapis verda tame svieste ir niekur nepabega,isjungus orkaite ,palieku formoj ir visas sviestas susigeria atgal i simtalapi.o ka ten must norit i kiekviena sluoksni,nesupratau?nieko nemusu i sluoksnius  ax.gif

Dekui, pabandysiu thumbup.gif
O del to imusimo, tai as cia tik viena ausim girdejau is VBS , bet nelabai supratau kaip ta daryt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(KRISTELA @ 2009 12 22, 12:50)
Dekui, pabandysiu thumbup.gif
O del to imusimo, tai as cia tik viena ausim girdejau is VBS , bet nelabai supratau kaip ta daryt doh.gif

Tai reikia ant kiekvieno blyno pilti sviestą smile.gif
Atsakyti
Ruosiuosi ir as siandien kept simtalaipi ax.gif iskilo tokia problemyte - neturiu svarstykliu doh.gif kiek cukraus bus stiklinem matuojant 300g?
Jau radau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo piene_66: 22 gruodžio 2009 - 17:14
QUOTE(dahlia+++ @ 2009 12 20, 22:29)
Kepiau pirmą savo šimtalapį (kurį šeima jau pakrikštijo "šimtakoju"  lotuliukas.gif ), bet rezultatu tai nevisai patenkinta.. Storokas gavosi (gal kad aguonų nepagailėjau..), sunkiai tampėsi, o bekildinant jau susuktą viršutiniai sluoksniai praplyšo  unsure.gif . Žinau, kad bus skanus, bet tikėjausi, kad geriau su juo susidorosiu (labai daug ką iš mielinės tešlos kepu, bet čia kažkas tai..  g.gif )..
Sakykit, o ką jūs darot, kad antras ir visi sekantys lakštai per sviesto-cukraus mišinį patempti atgal nečiuožtų ? Nu mane labiausiai šitas užkniso  doh.gif  - tempi tempi, o jis sau fyt fyt per cukrų ir atgal į viduriuką  doh.gif ..

na, man jei truputi bando temptis atgal tai as imu ir sumaigau virsutini lapa su apatiniu, nu ta prasme krastelius. ir niekas niekur tada nepabega blush2.gif

QUOTE(KRISTELA @ 2009 12 22, 10:14)
Sveikutes,

nusprendziau ir as Kaledoms issikepti  simtalapi ax.gif  Anksciau esu kepus keliskart, visa technologija kaip ir pavykdavo, bet su viena problema niekaip nesusitvarkiau - ka daryt, kad sviestas neisbegtu kepant??? Man jis visas subegdavo i skarda, simtalapio apacia riebi, sultinga, o virsus kaip paprastas pyragas sausas doh.gif  o skarda pilna sviesto doh.gif  Kazka buvau girdejus, kad sviesta uztepus reikia imusti ant kiekvieno laksto, ar jus taip darot? gal turit savu gudrybiu? blush2.gif

kepu uzdaroj apvalioj skardoj. kaip jau minejo anksciau, viskas lieka savo vietose rolleyes.gif
Atsakyti
Rodomes biggrin.gif
user posted image
o dabar papasakosiu, kad nesigavo biggrin.gif turbut padariau klaida, kad dejau sausas mieles g.gif kitas dalykas - tesla is pat pradziu buvo kieta labai, nesuprantu kodel, nes miltus dejau 405D, bet as juos matavau mililitrais, dejau 800ml (svarstykliu neturiu). Tesla sunkiai tampesi, gerai, kad kocela turejau gera biggrin.gif siaip ne taip as ji...skonis neblogas, tik aguonu pamazinau.
Atsakyti
QUOTE(piene_66 @ 2009 12 22, 23:22)
Rodomes biggrin.gif
user posted image
o dabar papasakosiu, kad nesigavo biggrin.gif turbut padariau klaida, kad dejau sausas mieles g.gif kitas dalykas - tesla is pat pradziu buvo kieta labai, nesuprantu kodel, nes miltus dejau 405D, bet as juos matavau mililitrais, dejau 800ml (svarstykliu neturiu). Tesla sunkiai tampesi, gerai, kad kocela turejau gera biggrin.gif siaip ne taip as ji...skonis neblogas, tik aguonu pamazinau.

Visada tik sausas mieles ir naudoju. Gaunasi be priekaištų. Šventėms jau 19 pyragų iškepiau, dar 5 laukia ax.gif man su 405D miltais irgi kietoka tešla gavosi, kai kartą bandžiau, tad teko pieno dar truputėlį įpilt. Dabar naudoju tik lenkiškus Tortova 450. Daugiau nė nebandau eksperimentuot su kitais. Na, o aguonų tai pati sakei, kad pamažinai ax.gif Sluoksniai man pasirodė lyg storoki, bet čia ko gero, kad tešla kietoka buvo ir nesitempė. Bet šiaip tai sluoksniukai puikiai matosi, nesulipę ax.gif Nenuleisk rankų, bandyk ir pavyks dar geriau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(elfė @ 2009 12 23, 09:53)
Visada tik sausas mieles ir naudoju. Gaunasi be priekaištų. Šventėms jau 19 pyragų iškepiau, dar 5 laukia ax.gif man su 405D miltais irgi kietoka tešla gavosi, kai kartą bandžiau, tad teko pieno dar truputėlį įpilt. Dabar naudoju  tik lenkiškus Tortova 450. Daugiau nė nebandau eksperimentuot su kitais. Na, o aguonų tai pati sakei, kad pamažinai ax.gif Sluoksniai man pasirodė lyg storoki, bet čia ko gero, kad tešla kietoka buvo ir nesitempė. Bet šiaip tai sluoksniukai puikiai matosi, nesulipę  ax.gif  Nenuleisk rankų, bandyk ir pavyks dar geriau 4u.gif

4u.gif
o kiek dedi sausu mieliu, sauksteliais? Nes recepte raso 25g, kaip suprantu, cia svieziu g.gif nes ant sausu pakelio raso, kad 25g - 2,3 kg miltu g.gif tesla man kaip ir kilo, bet toks jausmas, kad truko tu mieliu, nes visai man nesidare tos pusleles minkant.
Bet su kavyte zinokit visai tinka, tokia simtbulke biggrin.gif nu visai skanu, svarbu ismest nereikejo (suvalkietiskas kraujas saukia) hihihi.gif
Atsakyti
man dar klausimelis iskilo kad tesla neliptu po apacia miltus ar alieju naudojat ir kad tesla prie ranku nekibtu ka naudojat miltus ar alieju?
ir tikrai kodel kocelo nenaudojat?
Atsakyti
QUOTE(piene_66 @ 2009 12 23, 12:29)
4u.gif
o kiek dedi sausu mieliu, sauksteliais? Nes recepte raso 25g, kaip suprantu, cia svieziu g.gif nes ant sausu pakelio raso, kad 25g - 2,3 kg miltu g.gif tesla man kaip ir kilo, bet toks jausmas, kad truko tu mieliu, nes visai man nesidare tos pusleles minkant.
Bet su kavyte zinokit visai tinka, tokia simtbulke biggrin.gif nu visai skanu, svarbu ismest nereikejo (suvalkietiskas kraujas saukia) hihihi.gif

pakelis mielių (11 g) - 1 kg miltų. Su jom labai paprasta dirbt- reikia supilt tiesiai į miltus. Nereikia atskirai augint, kaip šviežių mielių. Tik į miltus kad suaktyvuotų mieles, įberiu šaukštelį cukraus. Tešla auga thumbup.gif Dėl pūsleliu nepergyvenk, aš jas irgi ne visada girgžiu sproginėjant, bet pyragui nuo to nieko neatsitinka. Svarbu išminkyt kiek reikia. Dabar mano sūnus minko, leido man pailsėt wub.gif

QUOTE(vikaPika @ 2009 12 23, 14:09)
man dar klausimelis iskilo kad tesla neliptu po apacia miltus ar alieju naudojat ir kad tesla prie ranku nekibtu ka naudojat miltus ar alieju?
ir tikrai kodel kocelo nenaudojat?

Kad neliptų, naudok truputuką aliejaus bigsmile.gif O kočėlo net neprireikia, tempiasi puikiausiai thumbup.gif
Atsakyti
Ir as uzsikreciau sita Simtalapiu liga lotuliukas.gif
Tai va padariusi keleta klaideliu (krastu i virsu dejau tai va matosi net kad prasisketes ir uzsisedejau tai isbeges sviestas pradejo degt doh.gif ) visgi iskepiau ir skonis nerealus
Parodau:
user posted image
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Pas mane orkaitej kepa simtalapis ax.gif Ziuresiu kas gausis blush2.gif Bet gamyba galvojau bus sudetingesne blush2.gif kazkaip lengvai man gaminosi, ypac tesla tampesi thumbup.gif nei lipo prie ranku, nei prie stalvirsio, forma labai gerai laike thumbup.gif Tikiuosi, kad bus skanus blush2.gif
Atsakyti
o tai tie galai kur turi lenktis? i virsu? ar i apacia ar i vidini sona?
Atsakyti