Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis (Totoriškas pyragas)

QUOTE(Ruciake @ 2009 12 19, 23:19)
Nu ir aš užsikrėčiau šimtalapių virusu, dar bandžiau influcidą pačiulpt, arbatos pasiurbt, galvojau - gal vis dėlto praeis, bet nea schmoll.gif Čia jau baisiau net ir už kiaulių ir net už ožkų, ir netgi už zuikių gripą doh.gif  lotuliukas.gif
Taigi, šiandien ir aš iskepiau savo pirmą, bet toli gražu, ne paskutinį šimtalapį, o ir visas gamybos procesas realybėj pasirodė ne toks sudėtingas, kaip įsivaizdavau thumbup.gif
Pasidemonstruoju:
user posted image
o čia jau paruoštas ragavimui:
user posted image

Tik man minkant tešlą nesigirdėjo jokių sproginėjimų schmoll.gif , anei fejerverkų, anei bambioškių, anei tešlos pūslyčių, ir tuos tešlos gabaliukus aš kočiojau kočėlu iki tokio plonumo, kol jau stalviršio rastas puikiai persišvietė per tešlos lakštą, tada tik staigiai perdėjau ant kito stalo ir rankom sulygindavau pagal jau suteptus lakštus.

bigsmile.gif atrodo pasakiskai thumbup.gif jis tooooks slapias atrodo pas tave. man visada virsus ir siaip kur daugiau teslytes tai ciut sausoki gaunas o cia atrodo visas peeersisunkes wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruciake @ 2009 12 20, 01:19)
Nu ir aš užsikrėčiau šimtalapių virusu

Liuks rezultatas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Kepiau pirmą savo šimtalapį (kurį šeima jau pakrikštijo "šimtakoju" lotuliukas.gif ), bet rezultatu tai nevisai patenkinta.. Storokas gavosi (gal kad aguonų nepagailėjau..), sunkiai tampėsi, o bekildinant jau susuktą viršutiniai sluoksniai praplyšo unsure.gif . Žinau, kad bus skanus, bet tikėjausi, kad geriau su juo susidorosiu (labai daug ką iš mielinės tešlos kepu, bet čia kažkas tai.. g.gif )..
Sakykit, o ką jūs darot, kad antras ir visi sekantys lakštai per sviesto-cukraus mišinį patempti atgal nečiuožtų ? Nu mane labiausiai šitas užkniso doh.gif - tempi tempi, o jis sau fyt fyt per cukrų ir atgal į viduriuką doh.gif ..
Atsakyti
QUOTE(dahlia+++ @ 2009 12 20, 23:29)
Sakykit, o ką jūs darot, kad antras ir visi sekantys lakštai per sviesto-cukraus mišinį patempti atgal nečiuožtų ? Nu mane labiausiai šitas užkniso  doh.gif  - tempi tempi, o jis sau fyt fyt per cukrų ir atgal į viduriuką  doh.gif ..

pas mane kiek ištempdavau tiek ir gulėdavo nė cypt, nesitraukdavo. gal matyt jei blogai tampės, tai kažkas tešloj blogai, tai matyt ir traukės atgal. šiapi neturėtų ax.gif
Atsakyti
Taigi, kad nelabai patiko man ta tešla - elastingumo trūko g.gif .. Viską dėjau ir minkiau pagal recepto reikalvimus, bet lyg kietoka gavosi..
Ko gero, iki Naujų dar vieną raitysiu, nepasiduosiu. Tik tešlą minkysiu taip, kaip esu įpratusi bandelėm, spurgom. Ten viskas čiki čiki, o čia kažkaip schmoll.gif ..
Atsakyti
QUOTE(Ruciake @ 2009 12 19, 23:19)
Nu ir aš užsikrėčiau šimtalapių virusu, dar bandžiau influcidą pačiulpt, arbatos pasiurbt, galvojau - gal vis dėlto praeis, bet nea schmoll.gif Čia jau baisiau net ir už kiaulių ir net už ožkų, ir netgi už zuikių gripą doh.gif  lotuliukas.gif
Taigi, šiandien ir aš iskepiau savo pirmą, bet toli gražu, ne paskutinį šimtalapį, o ir visas gamybos procesas realybėj pasirodė ne toks sudėtingas, kaip įsivaizdavau thumbup.gif
tik staigiai perdėjau ant kito stalo ir rankom sulygindavau pagal jau suteptus lakštus.

viskas thumbup.gif be zodziu...
Atsakyti
as pirmaji savo kepsiu kaledom...jauduly sima kaip i pasimatyma einant biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruciake @ 2009 12 20, 01:19)
Pasidemonstruoju:
user posted image
o čia jau paruoštas ragavimui:
user posted image

Tik man minkant tešlą nesigirdėjo jokių sproginėjimų schmoll.gif , anei fejerverkų, anei bambioškių, anei tešlos pūslyčių, ir tuos tešlos gabaliukus aš kočiojau kočėlu iki tokio plonumo, kol jau stalviršio rastas puikiai persišvietė per tešlos lakštą, tada tik staigiai perdėjau ant kito stalo ir rankom sulygindavau pagal jau suteptus lakštus.

Oho, kaip puikiai gavosi, kaip pirma karta thumbup.gif Taip bletoje ir kepet, ir toks taisyklingas apskritimas gavosi ? Gal tortines formoje? Kepdama po apacia folija dejot, ar neprilipo? Ir gan nemazas isejo. Gal is dvigubos porcijos kepet? Man is 500g miltu mazesnis gaunasi, vos galiu sujungt i apskritima doh.gif
Atsakyti
Neištvėriau ax.gif - aną prapjoviau, kad toks nevykęs ir šeima beveik visą sušlamštė vienu prisėdimu doh.gif , o aš kepiau antrą.
Nesilaikiau griežtai recepto - pirmą iškepus principas aiškus, o proporcijos šiek tiek skyrėsi. Pirmiausia, tai pagal 0,5 kg "Malsenos" extra miltų, man prireikė beveik 200ml pieno. Vat tada ir tešla tinkama išsiminkė, ir išsitampė. Žodžiu, minkiau minkštą pagerintą mielinę tešlą smile.gif . O kitą kartą dar pareguliuosiu tampomų blynų formą, kad į ilgį daugiau išsitemptų, tai suvyniotas bus kaip tik į mano 32 cm skersmens formą.
Atsakyti
Aš vat dabar galvoju, kodėl tuos lakštus reikia tampyt, o ne kočiot? g.gif
Atsakyti
Sveikutes,

nusprendziau ir as Kaledoms issikepti simtalapi ax.gif Anksciau esu kepus keliskart, visa technologija kaip ir pavykdavo, bet su viena problema niekaip nesusitvarkiau - ka daryt, kad sviestas neisbegtu kepant??? Man jis visas subegdavo i skarda, simtalapio apacia riebi, sultinga, o virsus kaip paprastas pyragas sausas doh.gif o skarda pilna sviesto doh.gif Kazka buvau girdejus, kad sviesta uztepus reikia imusti ant kiekvieno laksto, ar jus taip darot? gal turit savu gudrybiu? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(KRISTELA @ 2009 12 22, 11:14)
Sveikutes,

nusprendziau ir as Kaledoms issikepti  simtalapi ax.gif  Anksciau esu kepus keliskart, visa technologija kaip ir pavykdavo, bet su viena problema niekaip nesusitvarkiau - ka daryt, kad sviestas neisbegtu kepant??? Man jis visas subegdavo i skarda, simtalapio apacia riebi, sultinga, o virsus kaip paprastas pyragas sausas doh.gif  o skarda pilna sviesto doh.gif  Kazka buvau girdejus, kad sviesta uztepus reikia imusti ant kiekvieno laksto, ar jus taip darot? gal turit savu gudrybiu? blush2.gif

kepu uzdaroj formoj,tai simtalapis verda tame svieste ir niekur nepabega,isjungus orkaite ,palieku formoj ir visas sviestas susigeria atgal i simtalapi.o ka ten must norit i kiekviena sluoksni,nesupratau?nieko nemusu i sluoksnius ax.gif
Atsakyti