Operuojantys gydytojai neturi info, kaip sekasi jų buvusiems klientams, nes jiems rūpi tik pinigai už operaciją...O padarytų vieną nemokamą konsultaciją operuotiesiems kartą per metus, ir turėtų tą info...Aš tikrai neisiu pas juos ir nemokėsiu 100 Lt už apžiūrą, kai kitur tai gali pasidaryti kur kas pigiau...
QUOTE(vaižgantė @ 2009 10 15, 17:48)
Operuojantys gydytojai neturi info, kaip sekasi jų buvusiems klientams, nes jiems rūpi tik pinigai už operaciją...O padarytų vieną nemokamą konsultaciją operuotiesiems kartą per metus, ir turėtų tą info...Aš tikrai neisiu pas juos ir nemokėsiu 100 Lt už apžiūrą, kai kitur tai gali pasidaryti kur kas pigiau...
Va butent, kad tai tampa medicininiu verslu su greitu rezultatu ir visiskai nezinomom ilgalaikem pasekmem.
Butent toks nezinojimas ir tyrimu apie pacientu akiu bukle senatveje nebuvimas (o gal yra???) mane atbaido nuo operacijos, kad ir kaip jos noreciau

QUOTE(charite @ 2009 10 15, 18:14)
Va butent, kad tai tampa medicininiu verslu su greitu rezultatu ir visiskai nezinomom ilgalaikem pasekmem.
Butent toks nezinojimas ir tyrimu apie pacientu akiu bukle senatveje nebuvimas (o gal yra???) mane atbaido nuo operacijos, kad ir kaip jos noreciau

Ne visai taip. Kad būti korektiškiems, tai apskritai reikėtų išsiaiškinti, ką mes žinom apie mūsų sveikatos būklę senatvėje, ir kaip tai susiję su mūsų jaunystės gyvenimo kokybe. Ir apskritai, ar mes tos senatvės sulauksim. Jau nekalbant apie tai, kas kokio amžiaus ją įsivaizduoja.
Klinikinių stebėjimų rezultatai vis tik yra. Vien tokių operacijų pradininko Fiodorovo pacientų būklės situacijos tai vienur, tai kitur yra aprašomos. O jau nuo tų operacijų praėjo 20 metų ir daugiau. Neteko aptikti nė vieno apakimo atvejo dėl operacijos pasekmių. Nors tų operacijų technologijos ir preciziškumas, lyginant su šiuolaikiškomis - be galo primityvus.
Be to, kiek teko domėtis, pavojingiausias ir didžiausios rizikos laikotarpis yra iki kol ragena visiškai sugyja. Tas laikotarpis yra nuo 9 iki 15 mėn., po operacijos. Jeigu šis laikotarpis praėjo be komplikacijų, toliau vyksta įprastas gyvenimas, kurio bėdos jau visiškai nuo lazerinės operacijos ir nebepriklauso...
Man jau praėjo metai kai po operacijos. Tiek naktį, tiek dieną regėjimas puikus. Akispūdis puikus. Jokių akių sausėjimo. Sudalyvavau laaaabai kaitrios pirties fiestoje, bet nelabaaai blaivus. Irgi nieko. Net akys nebuvo raudonos.
O tiems, kurie susiraukę, kad išliko -1 ar truputį daugiau, galiu tepridurti: negi minus 8 yra tas pats kaip minus 1? Gi net vairuotojų profesijos atstovams patys griežčiausi regėjimo aštrumo reikalavimai nesiekia 1. Pakanka viena akimi matyti 0,8,o kita - dar mažiau.
Žmonės dažniausiai bijo ne operacijos ir ne komplikacijų, žmonės tiesiog nepasitiki kitais, o daugiausia - savimi...

Po operacijos praėjo pusantrų metų. Esu labai patenkinta. Pastebiu, kad tamsoje ar prietemoje matau vos vos prasčiau, bet man diskomforto tai nesukelia.
QUOTE(charite @ 2009 10 15, 17:28)
Vilniuje?
Ar nebuvo taip, kad Tavo regejimas nebuvo stabilizavesis?
Mano pries 10 metu buvo -9, o po 10-ies jau -12. Tai jei buc dariusis operacija, dabar tureciau -2
Papildyta:
Ar nebuvo taip, kad Tavo regejimas nebuvo stabilizavesis?
Mano pries 10 metu buvo -9, o po 10-ies jau -12. Tai jei buc dariusis operacija, dabar tureciau -2

Papildyta:
Taip Vilniuje, gydytojas Gutauskas. Regejimas 4 metus buvo stabilus.
QUOTE(Laikinas @ 2009 10 17, 09:54)
O tiems, kurie susiraukę, kad išliko -1 ar truputį daugiau, galiu tepridurti: negi minus 8 yra tas pats kaip minus 1? Gi net vairuotojų profesijos atstovams patys griežčiausi regėjimo aštrumo reikalavimai nesiekia 1. Pakanka viena akimi matyti 0,8,o kita - dar mažiau.
Ne, aš neesu susiraukusi

QUOTE(indrusita @ 2009 10 17, 11:32)
Tai nera tik -1
Tai yra varginantis rytinis rukas akyse, vakarinis diskomfortas, dabar jau atsirado akiu sausumas...Ir svarbiausia juk prie gero mes greitai priprantam
o kaip nussiteikti, kad tai keičiasi
Bet žinoma betkuriuo atveju esu patenkinta, tik siandien dar pagalvociau...

Nesiginčiju. Jeigu patiri kažkokį diskomfortą, reikia ieškot priemonių to diskomforto pašalinimui. Vat rytinio rūko problema nemanau, kad nepašalinama. Jeigu kitu paros metu to nėra, reiškia kažkokia būsena tą reiškinį laikinai sukelia. Ieškok ir rasi.
Akių sausumas atsirado? Anksčiau nebuvo? Jeigu anksčiau nebuvo, tai reiškia, kad greičiausiai yra kitos priežastys nei operacijos pasekmės. Gal gyvenimo būdas pernelyg alinantis? Skysčių mažai vartoji? Medžiagų apykaita sutrikusi? Ar labai agresyvioje aplinkoje tenka nuolat būti?
Pavyzdžiui, aš eidamas operuotis su savo kažkur (jau tiksliai ir nepamenu) minus 7,5 ir 8,5, buvau nusiteikęs rezultatui iki minus 1,5. Ir tai būtų buvę normalu. Dabar yra geriau nei tikėjaus. Bus blogiau? Nu gal ir bus. Apskritai, juo tolyn (senyn), tuo blogyn. Ir ne tik regoje... Kai pagalvoji, kad gal ir vėžys bus, gal ir prostata, gal ir miokardas, o gal net ir Parkinsonas... O kur dar visokie artritai, silpnaprotystė, kurtumas, insultai, podagros, diabetai, senatviniai marazmai ir toliaregystė...

Bet DABAR aš matau BE AKINIŲ, vairuoju BE AKINIŲ, jūroje teliūškuojuos BE AKINIŲ, į/iš pirtį(-ies) BE AKINIŲ, žiemą iš lauko vidun be RASOJIMŲ, nuolat nereikia ant nosies pakėlinėt smunkančių rėmelių, niekad nereikia valyt stiklų, nereikia rūpintis susibraižiusiais stiklais ir sulūžusiais rėmais, nesukt galvos, jeigu kur baliuškoj netyčia sutraiškysiu tuos akuliorius, nekalbant apie vaikščiojimus per lietų ir kitokius nepatogumus. Gal kas sakys "kontaktiniai lęšiai"? Eina jie nafig - prisižiūrėjau rūpesčių ir su jais. Tik estetinis pranašumas prieš akinius, visa kita - dar didesnis briedas.
Ir viso to vairavimo, pirtinimosi, jūrinimosi, vaikščiojimo po lietų, į baliukus ir po žiemą man reikia dabar, o ne tolimoje senatvėje. Senatvėje pakaks kitų užuojautos ir susitaikymo su Viešpačiu, bekiūtojant kokiame jaukiame tvartelyje...

Papildyta:
QUOTE(vaižgantė @ 2009 10 17, 11:04)
Po operacijos praėjo pusantrų metų. Esu labai patenkinta. Pastebiu, kad tamsoje ar prietemoje matau vos vos prasčiau, bet man diskomforto tai nesukelia.
Aišku, dar patenkinta esi ir todėl, kad ir savo vyrą nuosavu vaiku laikai...

Šita, o iš kur Tamstai žinot kaip turėtų žmogus be akinių matyti tamsoje ar prietemoje?
Laikinas, as zinau ka reiskia be akiniu matyti prietemoje, nekalbant apie tamsa...
o tai reiskia, kad eini isskestomis rankomis,kad jei uzkliusi ar nepamatysi pakopos, laipto ir pan., galetum bent i kazka atsiremt..bejegiskumo jausmas...
Pritariu tavo pasisakymams ir issakytai nuomonei,kad ir ne visiskai tobulas matymas (po operacijos) ne pats tragiskiausias variantas...
As tik uz tokias operacijas ir galima sakyti, jau tvirtai apsisprendusi esu (buvau), iki vakar...Pas mane trumparegyste viena akis -4 kita -5, ejau tikrintis profilaktiskai...ko pasekoje - labai prastas akiplocio tyrimo rezultatas...Kai klausiau ar imanoma lazerine korekcija, sake reiktu atlikti daugiau tyrimu ir siusti tuos tyrimu rezultatus i Ryga (ten esancia akiu klinika) ir laukti sutikimo arba ne operacijai...
Gal yra forumieciu kuriems yra dare operacija esant l. prastam akiplociui?
Sorry, jei kvailas klausimas, bet gal kas yra girdejes ir nusimanantis uz mane labiau?

Pritariu tavo pasisakymams ir issakytai nuomonei,kad ir ne visiskai tobulas matymas (po operacijos) ne pats tragiskiausias variantas...

As tik uz tokias operacijas ir galima sakyti, jau tvirtai apsisprendusi esu (buvau), iki vakar...Pas mane trumparegyste viena akis -4 kita -5, ejau tikrintis profilaktiskai...ko pasekoje - labai prastas akiplocio tyrimo rezultatas...Kai klausiau ar imanoma lazerine korekcija, sake reiktu atlikti daugiau tyrimu ir siusti tuos tyrimu rezultatus i Ryga (ten esancia akiu klinika) ir laukti sutikimo arba ne operacijai...
Sorry, jei kvailas klausimas, bet gal kas yra girdejes ir nusimanantis uz mane labiau?

QUOTE(ios @ 2009 10 17, 16:06)
Laikinas, as zinau ka reiskia be akiniu matyti prietemoje, nekalbant apie tamsa...
o tai reiskia, kad eini isskestomis rankomis,kad jei uzkliusi ar nepamatysi pakopos, laipto ir pan., galetum bent i kazka atsiremt..bejegiskumo jausmas...

kadangi matau, kad esat is klaipedos ir uzsiminei apie ryga, tai iskilo klausimas, ar kartais ne i medikana vaikstot?

Taip Magnetism , buvau Medikanoj...bet tik del to kad akiu gyd. su siuntimu nurode ten keliaut akiu akiploti issitirt...Nesipletosiu, bet ta istaiga, man sudare prasta ispudi ir tas vos ne skubinimas tirtis ar esu tinkama kandidate lazerinei operacijai...nepaisant labai blogo akiplocio rezultato r man paprasius daugiau papasakot apie priezasti ir pasekmes, ta gyd. nesileido i pasakojimus...
Buciau geriau keliavus i Akiu ligu klinika. Gyd Kirtiklis ar ne ten ir dirba kartais?

QUOTE(ios @ 2009 10 17, 18:57)
Taip Magnetism , buvau Medikanoj...bet tik del to kad akiu gyd. su siuntimu nurode ten keliaut akiu akiploti issitirt...Nesipletosiu, bet ta istaiga, man sudare prasta ispudi ir tas vos ne skubinimas tirtis ar esu tinkama kandidate lazerinei operacijai...nepaisant labai blogo akiplocio rezultato r man paprasius daugiau papasakot apie priezasti ir pasekmes, ta gyd. nesileido i pasakojimus...
Buciau geriau keliavus i Akiu ligu klinika. Gyd Kirtiklis ar ne ten ir dirba kartais? 

va va, ji ir mane ikalbinejo darytis ta operacija, gerai, kad ne viena ejau tada, tai neuzsikabinau... o vln paskui man paaiskino, kad pas mane regejimas nestabilus buvo, tai jeigu buciau pasidarius operacija, vel buciau turejus minusa

kirtiklis vilniuj dirba, www.lasik.lt.. jis mane konsultavo visa laika, o operavo gutauskas..

QUOTE(ios @ 2009 10 17, 17:06)
ejau tikrintis profilaktiskai...ko pasekoje - labai prastas akiplocio tyrimo rezultatas...Kai klausiau ar imanoma lazerine korekcija, sake reiktu atlikti daugiau tyrimu ir siusti tuos tyrimu rezultatus i Ryga (ten esancia akiu klinika) ir laukti sutikimo arba ne operacijai...

Įtariu, kad Jums pirmiausiai reikėtų išsiaiškint to siauro akipločio priežastis. Paaiškėjus tikrosioms priežastims, trumparegystės koregavimo operacijos poreikis gali pasirodyti tik trečiaeiliu dalyku...
O man vis dar likęs prastesnis matymas tamsoje, tik tiek, kad greičiau akys adaptuojasi - gi važinėju dviračiu vis dar be priekinio žibinto, kartais tenka tiek akis įtempti, kad ašaros teka, bet to dezorientacijos ir diskomforto jausmo, kaip prieš metus, nebėr. Įpratau, tikriausiai... Ir auros gerokai mažesnės, nebešoka aplink būriai saulučių