Įkraunama...
Įkraunama...

Trumparegystės korekcija lazeriu

QUOTE(indrusita @ 2010 04 22, 17:20)
Jus pratimus darote pagal Beitso metodiką? O jo ir Norbekovo metodika vienoda aer jos skirtingos?

Kiek suprantu, Narbekovas naudoja Beitso metodiką. Iš to pasiėmiau kol kas tik dalį pratimų. Pradžiai man užtenka.
Atsakyti
QUOTE(-Braskeele @ 2010 04 23, 15:11)

Beje, o kiek dabar kainuoja ten operacija?Kiek zinau atpigo...Nes kai buvau konsultacijoj pas juos berods rugpjucio menesi, tai minejo, kad apie 5000 lt. blink.gif

Dabar PRK lazeriu 3150lt., o LASIK lazeriu 4400lt. abi akys, tik nežinau kuo skiriasi tie lazeriai unsure.gif
Atsakyti
Kiek zinau priklauso nuo minuso, jei labai nedidelis, tai daro PRK, ir ji kiek zinau skausmingesne, gijimas sudetingesnis...o jei minusas didesnis, tai tada Lasik, pas mane -3,5, tai sake man Lasik reiktu daryt...
Atsakyti
Dariausi korekciją akių ligų klinikoje, Vilniuje Verkių g., pusę metų po korekcijos apsilankymai, konsultacijos ir akių patikrinimai nekainuoja.
Taip pat jei yra poreikis sudaroma galimybė už korekciją atsiskaityti dalimis be palūkanų, ar per kelis metus per banką su palūkanomis.
http://www.akiuklinika.lt/lt/
Papildyta:
tik žmonės nežinantys visos procedūros sako jog didelė rizika, iš pletkų kažkas kažkur girdėjo kad apako ir t.t. tai yra visiški paistalai. Aš taip seniau irgi maniau(kai močiutė su kaimynėmis pakonsultavo) bet kai gydytojai paaiškino kas ta korekcija ir kaip ji atliekama (paprastai sakant milimetras nupjaunamas ragenos ir iškarto keičiasi regėjimo kampas ir regėjimas atsistato). Kam kažkokios įpatingos akių ligos, dėl kurių kyla rizika, tai gydytojai net nedaro korekcijos. Apskritai prieš tai yra išsamiai ištiriama ar galima ją atlikti.
Atsakyti
Siūlyčiau nesižavėti akių operacijomis...Pasidariau ją prieš dvejus metus. Gruodį pasitikrinau akis ir sužinojau, kad dešinioji blogėja- -1.25. Dabar darau pratimus pagal Beitso sistemą. (Tiesa, po operacijos gavau astigmatizmą, kurio iki tol neturėjau.)
Pažįstu keletą moterų, kurios pasidarė operaciją ir po metų kitų regėjimas pradėjo blogėti.
Yra nekenkiantis sveikatai būdas- pratimai pagal Beitso sistemą. Galit nusipirkti M.Norbekovo knygą (tikrai yra visuose knygynuose). Aišku, prie akių pratimų teks priprasti kaip prie dantų valymo, bet juk tai geriau nei, pasak Norbekovo, du unitazai ant nosies smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2010 05 04, 19:52)
Siūlyčiau nesižavėti akių operacijomis...Pasidariau ją prieš dvejus metus. Gruodį pasitikrinau akis ir sužinojau, kad dešinioji blogėja- -1.25.

doh.gif eik tu, o koks minusas tau prieš tai buvo? kur dareisi operaciją? iškarto gerai matei? buvo kokių komplikacijų operacijos metu?
Užjaučiu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(kooksas @ 2010 05 04, 21:55)
doh.gif  eik tu, o koks minusas tau prieš tai buvo? kur dareisi operaciją? iškarto gerai matei? buvo kokių komplikacijų operacijos metu?
Užjaučiu  unsure.gif

Buvo -3.5
Dariausi Krokuvos gatvėje, operavo Gutauskas. Operacija pavyko gerai, bet jau per pirmą konsultaciją po operacijos gydytoja kažką neaiškaus sumurmėjo, bet garsiai nepasakė. Po kiek laiko pati nuėjau pasitikrinti kompu į optiką, nes pasidarė įtartina, kad kažkas ne taip, ir man rado nedidelį astigmatizmą. Šimtu proc man regėjimo neatstatė, iš pradžių buvo likę -0.25 ir -0.5, tačiau tie skaičiukai vis kito akims adaptuojantis. Adaptacija truko pusę metų. Mėnesį negalėjau skaityti knygų.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2010 05 04, 19:52)
Siūlyčiau nesižavėti akių operacijomis...Pasidariau ją prieš dvejus metus. Gruodį pasitikrinau akis ir sužinojau, kad dešinioji blogėja- -1.25. Dabar darau pratimus pagal Beitso sistemą. (Tiesa, po operacijos gavau astigmatizmą, kurio iki tol neturėjau.)
Pažįstu keletą moterų, kurios pasidarė operaciją ir po metų kitų regėjimas pradėjo blogėti.

Pritariu Vaižgantei, nes susiduriau su ta pačia problema. Nors prieš tai mano minusas buvo didesnis, dabar pas mane vel -1,5, bet manau, kad net -2. Beto taip pat atsirado astigmatizmas, ko iki operacijos tikrai neturejau.
Atsakyti
Man kadangi astigmatizma randa nuo pat vaikystes ir visiskai nesusijusiose vietose, tad pagrindo netiketi neturiu smile.gif O konsultuojantis del akiu operacijos ir sake kad pirma koreguotu astigmatizma, tik tada regejimo gerinimo operacija galima. Hmmm, oi vargelis su tom akytem..
Atsakyti
O man, priesingai, astigmatizmas yra ir dabar, tad kaip sako gydytojai, pirma reiktu atlikti astikmatizmo koregavimo operacija, tik paskui - regejimui gerinti. Kiek is pazistamu pavyzdziu turiu, kurie daresi ir pries 1 metus, ir pries 7 metus, viskas gerai, akinuku nereikia, mato ir nesiskundzia, regejimas neprasteja.. Tad kazin nuo ko cia priklauso kad vieni nelabai patenkinti lieka, kitiems jokiu bedu kol kas nekyla.. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(indrusita @ 2010 05 05, 09:21)
Pritariu Vaižgantei, nes susiduriau su ta pačia problema. Nors prieš tai mano minusas buvo didesnis, dabar pas mane vel -1,5, bet manau, kad net -2. Beto taip pat atsirado astigmatizmas, ko iki operacijos tikrai neturejau.

Planuoju sustabdyti tą blogėjimą, nes jo priežastis- dėl daugiamečio akinių nešiojimo aptingę akių raumenys.
Atsakyti
Sveikutes

isiterpsiu ir as i jusu diskusija ax.gif as LASIK operacija pasidariau dar tik pries 3men. bent jau pakolkas esu ja labai patenkinta, tikiuosi taip bus ir toliau ax.gif

QUOTE(vaižgantė @ 2010 04 22, 12:33)
Operaciją dariausi prieš 2 m. Buvo -3.5. Dabar gruodį tikrinausi akis, ir dešinioji buvo -1.25 Pažįstu keletą moterų, kurios prieš keletą metų darėsi operaciją ir visoms regėjimas pablogėjo.

as pazystu ne viena zmogu kuris daresi ir jiems nepablogejo, na bent jau 5-7 metai po operacijos, taip, kad cia vienareiksmiskia negali sakyti kad pabloges schmoll.gif

QUOTE(Fia @ 2010 04 22, 13:11)
taigi regejimas pablogeja ne del to, kad pasidarete korekcija,
o del to kad tiesiog su laiku progresuoja trumparegyste, ir reiskia regejimas pablogetu bet kuriuo atveju, darytum korekcija ar nedarytum.

drinks_cheers.gif

as pries 7m. masciau darytis bet kaip ir daugeliui buvo baisu pasiryzti, tik kai niekaip negalejau tos minties ismesti is galvos visus 7 metus tuomet nusprendziau kad visdelto reikia biggrin.gif per ta laika regejimas visiskai nekito tad drasiau dariausi operacija, jei regejimas butu nusistovejes tik 1m. nors sako kad tik tiek uztenka, as bijociau darytis, nes manau didele tikimybe kad gali jis pablogeti.. nors aisku bet kada bet kas gali buti..

QUOTE(-Braskeele @ 2010 04 23, 14:11)
Beje, o kiek dabar kainuoja ten operacija?Kiek zinau atpigo...Nes kai buvau konsultacijoj pas juos berods rugpjucio menesi, tai minejo, kad apie 5000 lt. blink.gif

as mokejau 4900Lt uz LASIK, PRK dabar neprisimenu kiek..

QUOTE(-Braskeele @ 2010 04 26, 10:01)
Kiek zinau priklauso nuo minuso, jei labai nedidelis, tai daro PRK, ir ji kiek zinau skausmingesne, gijimas sudetingesnis...o jei minusas didesnis, tai tada Lasik, pas mane -3,5, tai sake man Lasik reiktu daryt...

teisingai drinks_cheers.gif tik su labai nedideliu minusu irgi galima rinktis LASIK 4u.gif
as irgi girdejau, kad po PRK sunkiai gyja, ir net nuskausminanciu prireike kelias dienas po operacijos.. as po LASIK ir per nejauciau a nei maziausio skausmelio.. laukiau kada cia prades skaudet bet taip ir nepradejo biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Vitalma @ 2010 04 26, 09:15)
Dabar PRK lazeriu 3150lt., o LASIK lazeriu 4400lt. abi akys, tik nežinau kuo skiriasi tie lazeriai  unsure.gif

kad pas juos anksciau LASIK kainavo 4400Lt dabar 4900Lt sake jau senokai pas juos pabrange, gal pries kokius 3 metus, nebent dabar kokias akcijas taiko g.gif
Atsakyti