Įkraunama...
Įkraunama...

Trumparegystės korekcija lazeriu

QUOTE(aura771 @ 2010 06 26, 15:37)
biggrin.gif vakar operavo 8 žmones. lygiai 4 buvo vyrai.  thumbup.gif va tau vyrai ir nesidaro kosmetinių operacijų. Beje, chirurgas operavęs irgi vieną akį pasireguliavęs  bigsmile.gif

Vienas iš tų vyrukų - tai aš smile.gif
Operacija lyg ir praėjo sklandžiai, po jos kokia 5-6 val akis perštėjo, vos galėjau prasimerkęs žiūrėti, bet vėliau susinormalizavo, o kitą dieną jau vairavau mašiną po miestą, žiūrėjau TV, nei ašarojau, nei perštėjo, tik aišku šioks toks akių sunkumas išlikęs. Ir aišku, sunku sufokusuoti regėjimą į artimus objektus, lyg vaizdas raibuliuoja ar pro tt rūką žiūrisi, visiškoj tamsoj pokyčių lyg ir nepastebėjau.
Džiaugiuosi kone tobulu regėjimu, tik mane neramina vienas dalykas, kad ir kaip gerai matyčiau, tačiau pastebėjau, kad dabar dešnė akis traukia šiek tiek prasčiau nei kairė. Ir tada keistą dalyką pastebėjau, kad mano regėjimas prieš pusantrų metų buvo nustatytas Kairė -3, Dešnė -1.75, tokius akinisu ir nešiojau. O akis tikrinęs klinikos daktaras (toks jaunas lietuvis, ne tas kur operavo) pasakė, kad regėjimas išliko stabilus per tuos pusantrų metų. Vadinasi ir korekcija turėjo būti atitinkamai 3 ir 1,75. O man po operacijos išduotoje pažymoje, kaip aš supratau, parašyta, kad ištaisytas regėjimas K -3, D -1,5. Taigi kažkodėl Dešnė ne 1,75, o 1,5. Per patikrą daktaras nieko nesakė, kad dešnės pagerėjo regėjimas, o su akiniais, tokie kokie buvo, su abiem akim mačiau vienodai, o štai dabar kairė kažkiek geriau, tai ir svarstau, ar tik dešnei akiai tų 0,25 ir netrūksta???
Na, reiks aiškintis per pooperacinį patikrinimą, kaip čia taip gavos, ar mano nuogastavimai pagrįsti, ko labai nesinorėtų, nes dar tikiuosi, kad tam yra logiškas aiškus paaiškinimas ir ilgainiui abi akys susilygins.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sabazzz: 27 birželio 2010 - 23:14
sveikos,
prieš metus konsultavausi Sugiharos g. pas Galgauską. Operuoti galima, mano -5,0 ir -5,25. Astigmatizmų neturiu.

Man labiausiai nerimą kelia pooperacinis laikotarpis ir kada jau galima normaliai dirbti, nes darbas kompu (esu redaktorė) - man pagrindinis ...

taigi vienos akies 999? plius 100 Lt konsultacijai?

Atsakyti
QUOTE(Sabazzz @ 2010 06 28, 00:12)
Na, reiks aiškintis per pooperacinį patikrinimą, kaip čia taip gavos, ar mano nuogastavimai pagrįsti, ko labai nesinorėtų, nes dar tikiuosi, kad tam yra logiškas aiškus paaiškinimas ir ilgainiui abi akys susilygins.

Pirmiausia - sveikinu įgavus regėjimą biggrin.gif
Mano situacija panaši: buvusi stipresnė akis po korekcijos liko silpnesnė, tas ilgai kėlė nemažą diskomfortą. Regėjimas nesusilygino, tiesiog apsipratau...

QUOTE(Pasakyte @ 2010 06 28, 09:08)
Man labiausiai nerimą kelia pooperacinis laikotarpis ir kada jau galima normaliai dirbti, nes darbas kompu (esu redaktorė) - man pagrindinis ...

Dirbti pradėjau 4-tą dieną po korekcijos, nebuvo lengva, bet dirbau tik antrą darbą, namuose, tai darydavau pertraukas kas pusvalandį, nes tikrai sunkumas akyse jautėsi. Į pagrindinį darbą grįžau po 2 sav., tada jau tiek pertraukų nereikėjo, akys normaliai pavežė krūvį.
Atsakyti
QUOTE(Pasakyte @ 2010 06 28, 06:08)

taigi vienos akies  999? plius 100 Lt konsultacijai?

Tai labai individualu. Vieni jau kita diena ir TV ziuri, ir su draugais skype'ina (Sabazzzz pvz tongue.gif ), o kitiems ir savaite diskomfortas.

O siaip kadangi NOVOYE ZRENIYE operuoja penktadieniais, tai siulyciau bandyti pasinaudoti ilguoju savaitgaliu (juk Mindaugines cia pat). Penktadieni pasidaryt diagnostika ir iskart i korekcija, o i darba reikes tik treciadieni. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mari @ 2010 06 28, 09:45)
Tai labai individualu. Vieni jau kita diena ir TV ziuri, ir su draugais skype'ina (Sabazzzz pvz tongue.gif ), o kitiems ir savaite diskomfortas.

O siaip kadangi NOVOYE ZRENIYE operuoja penktadieniais, tai siulyciau bandyti pasinaudoti ilguoju savaitgaliu (juk Mindaugines  cia pat). Penktadieni pasidaryt diagnostika ir iskart i korekcija, o i darba reikes tik treciadieni.  mirksiukas.gif

blin, neišdegs - važiuoju į tėviškę ... aga, penktadieniais daro, ačiū už info smile.gif
Atsakyti
Galvoju, kad idealu operaciją darytis prieš atostogas...
Atsakyti
Na, kadangi mano atostogos dar metus tesis, tai galiu kad ir pirmadieni tongue.gif Tik nutariau ta reikala atideti rudeniui smile.gif
Atsakyti

tai nereikia savaitės vaikščioti tamsiais akiniais ir vengti šviesos?
Atsakyti
QUOTE(Pasakyte @ 2010 06 28, 11:19)
tai nereikia savaitės vaikščioti tamsiais akiniais ir vengti šviesos?

Ir šiaip reikia akis nuo saulės saugoti, o šviesos vengti tikrai nepatarė, nebent tas pirmąsias valandas po korekcijos, kai baigiasi vaistų poveikis, ir akys patampa jautrios - tada akinukai labai į temą buvo, nes ašarojau pusę kelio, kol namus pasiekiau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2010 06 28, 11:23)
Ir šiaip reikia akis nuo saulės saugoti, o šviesos vengti tikrai nepatarė, nebent tas pirmąsias valandas po korekcijos, kai baigiasi vaistų poveikis, ir akys patampa jautrios - tada akinukai labai į temą buvo, nes ašarojau pusę kelio, kol namus pasiekiau doh.gif

na tas taip, saugau kiek išeina, bet va Galgauskas sakė, kad po operacijos dvi savaites ne tir ūkanotą dieną - juodžiausi akiniai.
tai tada super dalykas.
Atsakyti
Taip, po operacijos porą savaičių nešiojau tamsius akinius. O vasarą tai atrodo natūraliai...
Atsakyti
QUOTE(Pasakyte @ 2010 06 28, 11:25)
na tas taip, saugau kiek išeina, bet va Galgauskas sakė, kad po operacijos dvi savaites ne tir ūkanotą dieną - juodžiausi akiniai.
tai tada super dalykas.

Apie juodžiausius akinius niekas nesakė... Kažkiek laiko reikėjo su akinukais nuo saulės būt, bet dabar nuoširdžiai nepamenu - kiek, o ir operavausi rugsėjį, saulės jau maža buvo, anksti temo, tai vakarais tikrai nežabalinėjau dar ir su tamsiais akiniais, gal todėl man taip ir neužsifiksavo, kiek ten laiko reikėjo saugotis biggrin.gif
Ką gerai atsimenu, tai kad mėnesį nesportuot ir mėnesį nešlapinti akių.
Atsakyti