QUOTE(Butigeide @ 2010 07 28, 06:49)
1. Mielosios, priešingai nei jūs, aš neatstovauju jokiai akių klinikai. Tiesiog stengiuosi pasidalinti naudinga informacija

Esu turtingo vyro žmona. Kai nekeliauju ir nepramogauju, domiuosiu sveikata, nes galiu tam skirti laiko.
2. Bendravau ne tik su Lirema, bet ir su Lazerinės chirurgijos centru, ir su gydytoju iš Latvijos, kaip beje ir su gydytoju A.Radko is Baltarusijos. (Jis man sakė, kad turi ne 15, o 11 metu patirti

Taigi, suklydote.)
3. Jei jau operuotis - nusprendžiau išgirsti visų operuojančių Lietuvoje mikrochirurgu (jų nėra daug) nuomones. Man svarbiausia saugumas. Krūtų implantus pasikeisti galima, o akis - sunkiau
100 procentu sutinku
4. Pirma, padariau išvadą, kad noriu operuotis Lietuvoje. Buvau konsultacijoje JAV pas žinomą gydytoją Loren Yasunari. Gydytojas paliko puikų įspūdį, bet įsitikinau, kad mūsų lietuviai daktarai - tikrai ne prastesni, dirba su tokiais pat moderniais lazeriais. O ir konsultuotis po operacijos man vėliau čia bus patogiau, nereikės kažkur skristi. Dėl kainų - Lietuvoje regos korekcijos operacijos keletą kartų pigesnės.
5. Taip, gyd. Lina Socevičienė man paliko puikų įspūdį, kalbėjo rimtai ir argumentuotai.
6. Gydytoja neseniai stažavosi Graikijoje pas LASIK metodo išradėją gyd. Ioannis Pallikaris. Nors jis išrado "pjūvio metodą", bet dabar iš 10 daro 8 paviršinės abliacijos (be pjūvio) operacijas, nes jos saugesnės. Nors ir ilgiau skauda po operacijos.
7. Lirema daro korekcijas įvairiais metodais, todėl koks skirtumas būtų Socevičienei man piršti vieną ar kitą. Bet džiaugiuosi, kad ji nešališkai suteikia informaciją.
8. Gydytojo A. Gutausko klausiau, tai kodėl LASIK (pjūvio) metodas toks populiarus, jei saugesnis yra LASEK? Žodžiu, populiarus, nes po LASIK trumpiau skauda, žmogus geriau jaučiasi - akys neperšti ir neašaroja.
Daktarai jį siūlo todėl, kad cituoju JAV gydytoją, kuris kalbėjo neoficialioje aplinkoje: "kam man klausytis dejonių, kaip jam peršti akis, jei galiu padaryti LASIK, paleisti ir pamiršti?"
9. Apie PRK - nekalbu, tai jau pasenęs metodas.
10. Beje, jei kas suabejojo, rusiškai puikiai suprantu, kaip ir angliškai. Tačiau Lietuvoje konsultuojantis gydytojas turi kalbėti valstybine kalba
1. Sveikinu. Labai atsakingos pareigos.
2. Tuomet suklydome mes abi. Isties gydytojas turi 19 metu darbo patirti oftalmologijoje. Informacija paskelbta www.eyes.by tinklalapyje. O Baltarusijoje visa reklamine medziaga tikrina ir patvirtina ju Sveikatos apsaugos ministerija, tad turetu buti tiesa
3. 100 procentu sutinku
4. Taipogi 100 procentu pritariu

Taciau kas liecia kaina, tai Jums, kaip turtingo vyro zmona, tai, aisku, neturetu buti argumentas. Man tenka gyvenimui UZSIDIRBTI dirbant, todel kainos faktorius man nemazai svarbus.
5. As kalbejau apie Lilija Soceviciene. Su Lina kalbetis neteko. Todel manau, kad neetiska man kalbeti apie daktares Linos kompetencija.
6. O cia leiskite nepritarti. Susiveskite i googla LASIK vs LASEK ir, jeigu jau puikiai skaitote angliskai, pasidomekite skirtumais, rezultatais, oficialiais gydytoju komentarais. Bet,kaip ir sakiau, Jusu teise rinktis
7. LASIK metodui reikia papildomu eksploataciniu medziagu, kurios yra gerokai brangesnes, negu tiesiog alkoholis, naudojamas LASEK metodikoje. Jeigu jau domejotes, tai tikriausiai zinote, kad labai svarbi ir mikrokeratomo ir jo daliu kokybe
8. BUTENT. O LASEK metodu paciento akis patiria chemini nudegima alkoholiu, ko pasekoje ilgiau ir sunkiau gija, pacientas ilgiau jaucia diskomforma, skausma. Ir siuo atveju labai svarbus gydytojo kruopstumas, po islydimo atstatant lopo pavirsiu. Menkiausia klaida salygoja didele rizika pakenkti pacientui.
9. Taciau vis dar taikomas pacientams, kuriu ragenos sluoksnis yra per plonas LASIK metodikai, bet kurie vis gi nori nebenesioti akikiu
10. Taip. Ir kalba, supranta, laiko egzaminus. Ir NUOLAT mokosi.