As labai bijau per vestuves nusikriokti taip, kad niekas manes nenuramins. Bijau, kad pas mama galiu pradet balsu raudot. Viespatie, kaip man nesiderina mano mama ir kapines!!!! O jau tos muzikantu dainos islydint is tevu namu..... Per drauges vestuves as buvau pamerge, tai kai muzikantai pradejo dainuot kazka panasaus i atsisveikink motule su savo dukrele......aciu, kad uzauginai , tai verkiau labiau nei jaunoji. Jau as muzikantams per savo vestuves neleisiu tokiu raudu.
Beje, cia ne viena per vestuves lanke tevu kapus. O i kapus vaziuojama su svita ir tete/uosviais?
Vaziuojama paprastai su svita. Bet, manau, tu geriau su vyru po vestuviu nuvaziuok prie mamos kapo. Vienu du. Jau kaip seima. Manau, kad tavo mama noretu, kad vestuviu diena tau butu pati graziausia, nuostabiausia ir be asaru. Ir aplinkiniai jausis nejaukiai (nezinos ar cia tave ramint, ir isvis kaip ramint). Cia tik mano nuomone, tu turi paklausyt savo sirdeles ir padaryti kaip tau labiau norisi.
Jei vestuves nebus labai tradicines, gali isvengt visu tu raudu ir islydejimu su vyru susitikdama baznycioje. Isivaizduok ta jausma, kai jaunikis laukia baznycioje ir jaudinasi, o tave atveda tevelis arba atlydi pamergiu pulkas
Jei vestuves nebus labai tradicines, gali isvengt visu tu raudu ir islydejimu su vyru susitikdama baznycioje. Isivaizduok ta jausma, kai jaunikis laukia baznycioje ir jaudinasi, o tave atveda tevelis arba atlydi pamergiu pulkas
| QUOTE (RAMAŠKA @ 2004 04 02, 13:30) |
| Buk stipri, stenkis islikt rami ir linksma- to tau is visos sirdies linkiu, bet pasakysiu ir 100 procentine tiesa- tokia diena tikrai neimanoma nepasigesti tokio artimo zmogaus kaip mama... |
Va del to ir bijau, kad mano vestuves netaptu liudniausia mano gyvenimo diena. Juk kaip vestuves be mamos?! Mama, kai gimiau, paeme mane ant ranku, per vestuves turi isleisti, o as (kaip simboliska) ja isleidau ant ranku....... Ne, as zinau, kad ji ta diena bus, tik mes jos nematysime.....
Ne, einu namo, nes dar galva isiskaudes.....
Manau lygiai taip pat kaip Peledike. Mama tikrai noretu tave matyti laiminga ir besisypsancia tokia tau reiksminga diena ir ji bus per tavo vestuves kaip turbut ir kiekviena diena su tavim tavo sirdyje. Tokia diena, manau, nereikia graudintis, o nesigraudinti, manau nepavyks jei ten nuvaziuosi, geriau aplankyk savo mamyte iskart po vestuviu ir pasidalink mintimis sia svente su ja.
Mano tetis buvo metai kaip mires, kai tekejau. Net nezinojau, kad yra reikalas vaziuoti ant kapu, vaziavom todel, kad kitaip ir neisivaizdavau, to norejo sirdis. Vaziavom visa svita po baznycios, bet ant kapo ejom tik artimieji ir padejom geliu su vyru. Man tai buvo tarsi tecio palaiminimas ir pagarbos jam zenklas.
AŠš siūlyčiau mamytės kapą aplankyt.Svitą palikčiau trumpam ir su vyru nueičiau.Na,kažkaip man norėtųsi ,kad bent taip tą dieną ji su manim pabūtų.
| QUOTE (meska @ 2004 04 02, 13:43) |
| Mano tetis buvo metai kaip mires, kai tekejau. Net nezinojau, kad yra reikalas vaziuoti ant kapu, vaziavom todel, kad kitaip ir neisivaizdavau, to norejo sirdis. Vaziavom visa svita po baznycios, bet ant kapo ejom tik artimieji ir padejom geliu su vyru. Man tai buvo tarsi tecio palaiminimas ir pagarbos jam zenklas. |
man buvo lygiai taip pat...tikrai tiesiog dusia taip norejo
As vaziavau. Svita palikau prie kapiniu tvoros, o pati su vyru ir geriausiais 2 draugais su atskira masina nuvaziavome prie kapo.
Palikom prie kapo taurele, saldainiu (pas rusus yra tokia tradicija vaises ant kapo palikti), 5-10 minuciu pastovejome prie kapo, prisimineme mama. Ir tada nuvaziavome i gamta.
Zinoma labai skaudu, bet tikiuosi mano mama viska mate ir zino kas mano isrinktasis ir kaip vyko mano vestuves.
Tiesiog tuo metu man taip patare vidinis balsas ir jei nenuvaziuociau tikrai gaileciausi.
Bet zinoma spresti tau, kaip tau sirdis pasako, taip ir daryk.
Palikom prie kapo taurele, saldainiu (pas rusus yra tokia tradicija vaises ant kapo palikti), 5-10 minuciu pastovejome prie kapo, prisimineme mama. Ir tada nuvaziavome i gamta.
Zinoma labai skaudu, bet tikiuosi mano mama viska mate ir zino kas mano isrinktasis ir kaip vyko mano vestuves.
Tiesiog tuo metu man taip patare vidinis balsas ir jei nenuvaziuociau tikrai gaileciausi.
Bet zinoma spresti tau, kaip tau sirdis pasako, taip ir daryk.
Mano vyro tetis irgi mires. I kapus vaziavome vestuviu isvakarese su mano tevais ir jo mama. Nuvezeme geliu, pabuvome, padekojau uosviui uz gera vyra. Nemanau, kad reikia i kapus vaziuoti vestuviu diena. Man tai tarsi pasirodymas. Juk ir taip aisku, kad tu labai myli savo mamyte, ilgiesi jos, ir ji visada bus tavo sirdyje. Kapuose guli tik jos kunelis, o mintimis ji visada salia.
Buk stipri ir laiminga. Neisivaizduoju to jausmo, kai nebeturi mamos... Einu jai paskambinti...
Buk stipri ir laiminga. Neisivaizduoju to jausmo, kai nebeturi mamos... Einu jai paskambinti...
kai mes tuokėmės-abu savo abejus tėvus turėjom, bet nuvažiavom net į dvejas kapines pas senelius. Man kažkaip nekilo tokių minčių, kad susigadinsiu nuotaiką, kad nelaimę prišauks (
nesąmonė kažkokia) ... tiesiog taip norėjom ir tiek-be to zakse gavom labai daug gėlių, o diena buvo karšta-namo grįžt greit nesiruošėm-tai didumą tų gėlių palikom kapinėse. Tiesiog nueidavom, pagerbdavom tylos minute, padėdavom gėles. užtrukdavom neilgiau 10min. O dėl eigos kada į jas važiuoti-tai mes pasirinkom pagal maršruto patogumą, nes kelionė buvo ilga-bažnyčia ir vestuvės Kėdainių raj., o zaksaas buvo kaune. Išvažiavom irgi iš kėdainių raj. abu...
Manau, kad tai kiekvieno žmogaus asmeninis reikalas-nėra čia jokių papročių ar nurodymų. Tiesiog elkis taip kaip tau norisi. Pvz. aš važiavau pas senelį, kurį labai mylėjau, o pas tėvus tikrai važiuočiau.
tiesiog tokie dalykai manęs neliūdina, o greičiau suteikia dvasinę ramybę-kaip kažkuri minėjo-kaip pasiimti palaiminimo eini.
Manau, kad tai kiekvieno žmogaus asmeninis reikalas-nėra čia jokių papročių ar nurodymų. Tiesiog elkis taip kaip tau norisi. Pvz. aš važiavau pas senelį, kurį labai mylėjau, o pas tėvus tikrai važiuočiau.
As kai tuokiausi ne per seniausiai buvau netekusi abiejų tėvų. Bet nevažiavau su visais svečiais į kapines. Mes nuvažiavom kartu su vyru prieš visas ceremonijas. Padėjom gėlyčių.
Dar norėjau parašyti, kad pas mus nebuvo jokių išlydėjimų. Aš iš karto buvau pasakiusi vyro tėvams ir muzikantui.
Dar norėjau parašyti, kad pas mus nebuvo jokių išlydėjimų. Aš iš karto buvau pasakiusi vyro tėvams ir muzikantui.
Mes važiavom i kapines iškart po bažnyčios. Tokią dieną norėjau mamą aplankyt...