Man atrodo radau sau atsakymą senoje temoje

Vis tik šita Nerealios žinutė, turėtų būt temos pirmam lape, kaip nurodymai, ką daryti, kad katė klausytų tavęs

Jau įsivaizduoju, kaip aš purkšiu, o MB žvengs iš manęs..

Bet manau šitas turėtų suveikti
Cituoju Nerealios žinutę:
"Sysiojimas ant baldu (pas kates) gali buti del keliu priezasciu:
1.dazniausia- hormonai. Kitaip sakant ji irgi zymi teritorija , nes gamta shaukia
Cia padeda kergimas arba sterilizavimas.
2. psichologine. Cia jau su kiekviena kate reikia ziuret. Gal ji stresuoja? Daznas rekimas (o tuo labaiu snukio murkdymas ir musimas per uzpakali) sukelia tikrai dideli stresa ir priesinga reakcija. Beje paaiskinsiu kaip kates supranta kysima nosies i sisiukus (cia mums zmonems yra bjauru ir smirda, katems tai normalus dalykas apuostyti svetimus sysius, nes tai gali buti zinute (SMS ) nuo kito gyvuno ). Taigi kai jus ja sumurkdote kate supranta: "Ooo tai yra vieta kur as pasisiojau- chmm as ir pati tai zinau" , o visaip kaip pykdami nunesate ja i jos WC ji supranta "oj seimininkas pyksta vadinasi cia TIKRAI negalima daryti" o jei tuo metu ant jos rekiate kate pasimeta nes nesuvokia kas yra blogai.
3. kate nera baudziama jai padarius ant lovos. Vadinasi viskas OK. ant lovos juk gerai: minksta, sysiukas nubega i patalyne, kojyciu nesushlapina. Liuks !
Is savo patirties (ne sakau 100 proc kad ji teisinga, bet man padejo).
Kadangi pas mane kaciu yra daug jos pastoviai konkuruoja del "vyriausios gaujoje" statuso. Buvo daug problemu (tame tarpe ir sysiojimai visur) kol as visoms neishaiskinau, kad vyriausia gaujoje esu AS ir tik AS.
Kaip tai yra aiskinama (is karto perspeju, kad atrodys labai juokinga, bet patikekit nerealiai veiksminga).
Pamacius, kad kate daro kazka tokio, kas jums nepatinka (sysiojimai, snypstimai,kandziojimai etc) jus
1.paimate kate uz kupros (taip kaip kate ima kaciuka),
2 pakeliate ir ....
3.snypsdami ant jos (nors pirmus kartus bus labai juokinga, taciau tuo metu jus turite ir GALVOTI t.y. shnypstimu pasakyti "ka tu sau leidi? cia AS pagrindine ir tik AS turiu teise tai daryti),
4. pirstais , staigiais judesiais trenkiate jai per snuki (nereikia labai skaudziai ) judesiai turi buti panasus i tuos kaip kates tarpusavyje mushasi (TIK PER SNUKI! )
5. Nenuleisdami zvilgsnio piktai i ja ziurite VISA LAIkA
6. jei islaikyti sunku, kate prispaudziate prie zemes (nepaleisdami) pamurkdote i zeme (pasitaisydami sau patogiai suemima) ir vel pakeliate
7. Taip pat jus ja apspjaudykite ( laukiniai katinai kai pjaunasi- gasdina snypstimu tuo metu labai stipriai spjaudosi. Naminiai to beveik nebedaro, bet genetine atmintis veikia)
8. Tai yra daroma iki tol kol kate JUMS NEPRIESTARAUS, tai yra ji nebereks atgal nebesnyps ir nuleis zvilgsni. (galite labai nustebti, nes daugelis kaciu pasistengs kaip reikiant pasikolioti su jumis- JOKIU BUDU nenusileiskite)
9. ir svarbiausias dalykas, kad nepaleisdami kates jus turite ta vieta papurskti savo kvepalais, dezodorantu, ar ant tos vietos demonstratyviai numesti savo maike, kojines ar kazka kas kvepia jumis. Tai yra jus turite PERZYMETI savo kvapu ta vieta. Ir kate turi tai matyti !
10. poto jus numetate kate i sona (nereikia jos sveisti taip, kad ji susizeistu ) ir su ja nebendraujate tol kol kate NEATEIS pas jus pati. (jei tai bus vakaras, netgi neduokite jai vakare esti)
Patikekit manimi juokiausi iki asaru kai perskaiciau pati sita teorija poto juokesi mano vyras kai as tai dariau pirma karta (oj kaip as ant tada uzstaugiau, kad eitu i kita kambari ) Taip pat labai nustebau gavus toki pat pikta atkirti ir savo kates )) Vienzo mes pasikoliojom taciau viskas ishsiprende is karto. Kelioms naglesnems katems reikejo dar po 1-2 kartus pakartoti kas cia pagrindinis. Dabar as sededama prie kompiuterio jei pamatau, kad kates daro kazka kas man nepatinka, uztenka man tik snypsteleti ir kates nesha muila pas mane tipo :"oj shefas, atsiprashau, as cia tik siaip biski, netycia... "

Beje dar biski of topic. Kai as isaiskinau savo gaujai, kad as cia esu pagrindine dingo visos problemos su nagu karpymu, ausu valymu, skiepijimu ar kitomis nemaloniomis ir kartais skausmingomis proceduromis. Jei gaujos vadas tai daro vadinasi taip reikia.
Mano kates netgi negimdo jei manes nera namie ))) net juokingai buna, atrodo, kad uzspaudusios laike iki mano grizimo. Ne viena karta buvo: as griztu aunuosi batus, atlekia kate ir rekdama "vedasi mane" is savo guoli, tada gulasi ir prasideda saremiai. Tokiais atvejais jau nebegali net i tualeta nueit, nes griebia uz pirmo pasitaikiusio kaciuko ir varo is paskos
Taip pat mano kates reaguoja ir i mano vaika. pagarbiai ))"