Turiu šunį ir paukščius, dar pastudijuosiu, bet turėtų netrukdyt, nes kitam namo kampe jie pas mane

Labutis,
turiu katina ir kate.Katinas -sterilizuotas ir visada kakuti daro ne i dezute, sysioja visada i dezute, o kate(sterilizuota)-priesingai-sysioja bet kur.Ka tik nedariau-jokiu rezultatu.teko girdeti, jog reikia nakciai uzdaryti i vonia, padeti dezute ir maisto ir jokiu budu neisleisti is ten, kad ir kiek miauktu.sito dar nebandziau.Gal galite duoti koki nors patarima siuo klausimu.Aciu.
turiu katina ir kate.Katinas -sterilizuotas ir visada kakuti daro ne i dezute, sysioja visada i dezute, o kate(sterilizuota)-priesingai-sysioja bet kur.Ka tik nedariau-jokiu rezultatu.teko girdeti, jog reikia nakciai uzdaryti i vonia, padeti dezute ir maisto ir jokiu budu neisleisti is ten, kad ir kiek miauktu.sito dar nebandziau.Gal galite duoti koki nors patarima siuo klausimu.Aciu.
QUOTE(zuvyte70 @ 2010 06 26, 17:20)
Labutis,
nepatariu isbandyti to patarimo su vonia...
QUOTE(gabija77 @ 2010 06 27, 00:33)
nepatariu isbandyti to patarimo su vonia...
Aš irgi manau, kad nebus gerai, jei katinas, laisvai vaikščiojęs po visus namus, staiga bus uždarytas. Priims kaip bausmę, pradėsite "karą" ir nieko gero nebus.
Pasidalinsiu savo pastebėjimais "iš gyvenimo", kurie jums greičiausiai nebus kažkas naujo - auginate dvi kates ir turbūt ne nuo vakar (gal kas mano pastebėjimams ir nepritars), galbūt pakartosiu (nepykite, seniai skaičiau), kas jau ne kartą temoje buvo rašyta:
- katės tualeto vieta turi būti tinkamai parinkta - rami, pakankama erdvė, tualeto ir valgymo erdvės neturi būti šalia. Katinai paprastai neš... ten, kur ėda...

- problemos dažnai kyla, kai auginami keli gyvūnai, kurie turi naudotis bendru tualetu. Tokiu atveju gali padėti dar viena dėžutė su kraiku, bet nebūtinai išgelbės, jei kitas pamėgs per dažnai ten atlikti savo reikalus ... Niekada nesutiksiu su augintojais, kurie sako, kad sterilizuoti katinai/ katės savo šlapimo kaip įrankio nenaudoja nustatyti tam tikroms riboms. Taip, jie dažniausiai nebeisžymi kaip nekastruoti (nesterilizuotos), tačiau gyvendami keliese, jie kartais prišlapindami nurodo - "aš vadas arba še tau - aš vis tiek čia svarbiausias". Jei vienas prišlapino ant kilimo ar gulto, juk kitas į tą vietą paprastai jau nesiguls, kastruotas (sterilizuota) būtų ar ne. Kartais tai galioja ir kraiko dėžutėms. Tas "kitas" gali nebeiti į dėžutę, nes jam "fui, na ir prikrovė, "smirda kitu" arba "čia ne mano, man negalima".
- Jei katinėlis buvo per anksti atskirtas nuo mamos - ne taip jau retai būna, kad mamytei nespėjus išmokyti, pats savarankiškai jau nesupranta kaip reikia elgtis. Tas pats gali galioti (savo kailiu patyriau, vėliau sužinojau), jei katinėlio mamytė neturėjo tvarkos supratimo, tad neturėjo ir ko išmokyti... Priemonės - turėti kantrybės pabūti "mama" iš karto parsinešus į naujus namus, mokyti tvarkos. Šiuo atveju ir tiktų minėtas būdas - pradžiai trumpam (manyčiau keletui pirmųjų naktų, kai negalite patys stebėti gyvūno), uždaryti mažesnėje patalpoje, kurioje būtų dėžutė su kraiku. Priemonių šiam atvejui temoje išvardinta nemažai. Šiuo atveju, nesiėmus priemonių laiku - tikrai nebežinau, ką daryti...
- jūsų katytė galbūt serga kuria nors apatinių šlapimo takų liga, gal turi akmenų? Sterilizuotoms katėms taip atsitinka. Be kitų simptomų (gal dažnas šlapinimasis, galbūt kraujas šlapime, pakitusi šlapinimosi poza ar kt.) gali būti ir šlapinimasis neįprastose vietose. Patarimas - pas gydytoją, kuris, be kita ko, nurodys ir atitnkamai pakeisti maistą (jei įtariate ligą, būtina pasirodyti pas gydytoją, nemanykite, kad viskas susitvarkys savo nuožiūra pareguliavus mitybą).
- netinkamas kraikas. Turėjau katiną (tas pats netvarkingos mamos vaikas), kuriam žūtbūt garbės reikalas buvo nusišlapinti ant kilimo - mėgstmiausia ir patogiausia vieta. Nemėgo sušlapti kojų ir nemėgo smėliuko tarpupirščiuose, nors tu ką (granuliu, pjuvenų, tų kažkokių karoliukų - absoliučiai viską, ką tik galėjau gauti parduotuvėse, buvau išbandžiusi). Deja, kažkokio pakloto, primenančio kilimą, kraiko gamintojai dar nesugalvojo, tad jis iki šios dienos, gyvendamas pas mano mamą, ieškosi kilimo... Gal jūs atspėsite ir sugebėsite parinkti, "į ką" jūsų gyvūnui reikalus atlikti "patogiausia".
- gyvūno keršas arba charakterio demonstravimas - po kažkokio pykčio kartą nusižengus, vėliau tenka ilgai taikytis ir prašyti grįžti "reikalų" į dėžę. Nesiėmus priemonių iš karto ir "nesusitaikius" galima vargti be galo. Tokiam atvejui priemonių šioje temoje mačiau buvo išvardinta tai pat nemažai.
- senatvė. Kažkada "pažinojau" tvarkingą draugų katę, kuri, jau garbingame amžiuje (pražilusi, pusdantė) staiga sukvailiojo - pradėjo šlapintis ant patalynės, sofų, pagalvių ir t.t. Gyvūnas tikrai senas buvo. Manau, kad šlapinimasis šiuo atveju galėjo būti ir dėl senatvėje užklupusių kokių ligų. Tačiau, jei norite - pasijuokite

Na ir prirašiau...

sveikos
gal ir mano problemyte pasvarstom
nupirkom katyte,kaip dabar jau supratau per maza
dar nelabai ismoko nauduotis tualetu
,buna taip pasiusioja i savo tualeta tai kaku ant musu lovos
lova uzkluojom celofanu-tai kaku i savo tulika tai sisiu i savo lova
,o kai isniesiem jos lova(vistek ten nemiega) tai per nakti siusiu i musu lova
nu,jau nebezinau ka daryti
maistu savo lova barsciau...dar galvoju uzdaryti ja i vonia
tik kad baisiai gaila
gal ir mano problemyte pasvarstom

nupirkom katyte,kaip dabar jau supratau per maza

nu,jau nebezinau ka daryti

Sterilizacija nieko bendro neturi su akmenu atsiradimu, tik kastracija. o del visu atliku tai nezinau, turiu kate, jai gali kraika kilnoti, statyti kur nori ji ras ir padarys ten kur reikia, o su katinu vienas vargas, sysioja ten kur priklauso, o kakoje kaip uzeina bet tik ne i dezute. bandziau jau ir net kelias statyti ir nieko, jam uzplaukia nueina kur ir pakakoja. jau nezinau jam metai ale tvrakos niekaip neismoksta, galima sakyti viska isbandziau naudos jokios.

QUOTE(gabija77 @ 2010 06 28, 09:17)
Sterilizacija nieko bendro neturi su akmenu atsiradimu, tik kastracija.
Netiesa. Galiu sutikti tik su tuo, kad patinams tai atsitinka dažniau.

QUOTE(Emila @ 2010 06 28, 20:36)
na kiek esu domejusis tai ne vienas vetas sake, kad tai nieko bendro ir niekur kitur neradau info, o apie katinus tikrai duomiuosi nemazai

QUOTE(gabija77 @ 2010 06 29, 08:18)
na kiek esu domejusis tai ne vienas vetas sake, kad tai nieko bendro ir niekur kitur neradau info, o apie katinus tikrai duomiuosi nemazai
nes pries sterilizacija maniskei buvo atsirade akmenuku tai visi tvirtino kad sterilizacija nieko neitakos, nes tai nieko bendro logiskai galvojant o kas gali buti bendro
bet nesigincysiu 

Manau, kad jums vetas teisingai ir pasakė, kad pati sterilizacija tiesiogiai įtakos tam nedaro. Šiomis ligomis gali sirgti tiek kastruoti (sterilizuotos) katinai, tiek be šių operacijų gyvūnai. Įtaka, manau, būtų tik tokia, kad sterilizuotos katės/ katinai labiau linkę tukti (nors mano katinas, kastruotas prieš maždaug 6 metus, taip ir liko džiūsna, tačiau sterilizuota katė, net su visom taikomom dietom, - muša svorio rekordus

Tai, ką surašiau - informacija iš mano turimo lankstinuko apie kačių šlapimo takų ligas (nepatingėjau susirasti pastikslint, gal tikrai klystu

mano katinas visada, kai paveluodavom sutvarkyti dezute prikraudavo mum ant lovos
niekur kitur. tas pasitaikydavo itin retai ir tai priimdavau kaip pamoka sau - pati buvau kalta. ir stai po N metu pertraukas musu puikusis jau kelis kart mum prikrauna isvykus is namu ir kai ka tik buna pakeistas kraikas
ir tik mum, nei vaikam i lovas nei i sofas esancias namie. vat dabar tai siaubingai pikta. nejaunas jis - 8 metai, bet susiutino nesvietiskai, ypac kad niekada meilus nebuvo, per visus 8 metus nera ant keliu atejes. tik i lova po kaldra nakciai
tai musu sprendimas bus isukti kabliuka i duris
neleisti tam kambarin, ir i kitus ir ziureti ar tai kartosis
sitiek vietos namie, lai rekasi ka nors kito

sveikos
is savo patyrtes zinau viena gudrybe
gal kam pravers
musu katyte varydavo ant musu lovos
- tai mes ispurskiem ja oro gaivikliu,galima ir dezedorantu,kolkas padeda
is savo patyrtes zinau viena gudrybe

musu katyte varydavo ant musu lovos

Mūsų 11 mėn katė (dar nesterilizuota) irgi sudurniavo
Jau kokią savaitę sysiuką daro kur priklauso, o rimtą reikalą šalia ant parketo
Anksčiau taip buvo, kai vaikas patingėdavo pakeisti kraiką, bet dabar pastoviai!
Gal tai gali būti, kad tualetas gana mažas
Nepatogu poniai smagiai nutūpt?
Ale šlapinasi tai juk normaliai

Gal tai gali būti, kad tualetas gana mažas