QUOTE(Arival @ 2012 05 24, 10:37)
Ada,o jūs augindama mažus vaikus turit galimybę nueiti į kiną,į tetrą,į koncertą,su draugėm pabendrauti ne namų aplinkoje.Kiek save pamenu,kai maži vaikai buvo,tai buvo tik vaikų priežiūra ir buities darbai,susitikus su draugėm mačiau kad aš kaip asmenybė degraduoju,su manim neįdomu bendrauti.
As todel ir pasirinkau si laikotarpi nedirbti ,kol vaikai visai maziukai

iki tol pakankamai prisidirbau, o dabar butent daugiau laiko turiu sau. Visas mano gyvenimas nuo 2 metu buvo kazkur ne namie:darzelis, mokykla, institutas, darbas ir taip minimum 8 valandas darai ta, ka kiti tau sako, nera laiko net pamastyti apie tai ko as noriu is gyvenimo,ka man patinka veikti, kai gristi namo vel reikia ir susitvarkyti, ir valgyti pasidaryti ir t.t.
MAn visas, kas susije su vaikais yra labai malonu:pradejimas, nestumas, gimdymas, buvimas su vaikais, stebejimas kaip jie auga keiciasi. Augindama vaikus nueinu visur kur reikai, pagal poreikius, pvz pirmus metus vaiku gyevnimo nebuvo jokio poreikio kazkur labai eiti, gal, kad iki to atsivaiksciojau
O paskui jau visur nueidavom, ir pakeliavom, nezinau kodel sakot, kad reikia aukliu

, neprireike man . Patys su vyru auginame savo vaikus ir net nelabai turiu kam palikt, esu palikus extra atvejais kelis kartus per visa ta laika. Atrandi tokiu pramogu, kurias iki tol tikrai neismeginom, pvz vaiskciojima i vaiku zaidimu aiksteles, vaiku uzsiemimus, kazkokius koncertus, renginius vaikams ir t.t. GAlu gale net lauke bunu daugiau, nes budavo darbas- namai, nu laisva diena praeini kazkur, pasedi kavinej, paplepi su drauge, tada tai buvo smagu ir malonu, dabar smagu su vaiku po parka pasivaiskcioti, kieme paguleti i debesis paziureti, is naujo atrasti pasauli:kas yra saule,kas debesys, kur skruzdelytes gyvena ....ir t.t. . Del knygu skaitymo, savisvietos irgi tam turejau daugiausia laiko nei bet kada, nors siaip visada megau knygas skaityti. Turiu tokia sau taisykle, kai vaikai miega pietu-tas laikas mano

Kol buvo visai maziukas sunus, tai zindydavau ilgai ,paskui ilgai laikydavau ant ranku, nes kitaip prabusdavo, tai per tuos pirmus menesius daug knygu perskaiciau

Arba siaip mastydavau, labai daug graziu minciu ateina zindant, tyloje, ramybeje...Is tikruju tie vaikai patys auga, stiebiasi , ismoksta viska, tik gali buti salia, apkabinti, priglausti, kazka paaiskinti, jei klausia, pamaitinti, kai reikia....Todel ir nenoriu perleisti kazkam to malonumo, noriu pati isgyventi viska pilnai, buti dabar su jais,kol as jiems reikalinga, nes po truputi jau atitolsta, jau idomu pabuti su draugais, ir tas noras vis dides, vis daugiau atsiras interesu uz namu ribu...Ir man kazkaip paraleliai kartais jau po truputi astiranda noro pabuti vienai, tada imu "laisva " pusdieni ir vaziuoju pas drauges, vyras buna su vaikais, arba vyras juos kazkur pasiima, isvaziuoja, o as namie pabunu ramybeje.

Taigi man buvimas su vaikais -simbioze, kai ir priimi kita zmogu i si pasauli, jam gerai, ir man tai duoda labai daug gero