Įkraunama...
Įkraunama...

(Ar) Vieno vaiko šeima - ne šeima?

QUOTE(Moonte @ 2012 05 24, 11:51)
Man ši diskusija su Ada primena istoriją apie dramblį ir trys neregius.

O buvo taip… Į vieną kaimą atsklido gandas, kad atkeliavo į gretimą Miestą cirkas. Visokių žvėrių esą ten rodo, bet pats įdomiausias ir nuostabiausias – tai kažkoks DRAMBLYS. Niekas tame kaime nebuvo matęs jokio dramblio, niekas net ir nežinojo, kaip jis gali atrodyti. Kaimiečiai tiesiog nesitvėrė smalsumu…. Susirinko kaimo taryba, pasitarė, ir nusprendė, kad reikia nusiųsti tris žmones į Miestą – tegu jie parneša žinių, kaip ten iš tikrųjų yra.
Buvo pats darbymetis, o žemės darbai, kaip žinia, nelaukia, todėl kaimiečiai issiuntė į Miestą tris neregius, kurie mažai ką ūkyje begalėjo nuveikti – tegu pasitarnauja bent šitaip – pamanė, susodino į vežimą, pakinkė protingą kumelę, gerai žinančią kelią, ir išlydėjo.
Mieste keliautojai greit surado vietą, kur buvo apsistojęs cirkas.
Anuomet dienomis, kai nebūdavo vaidinimų, visi norintys galėdavo apžiūrėti žvėris. Pasiprašė įleidžiami ir trys neregiai kaimiečiai. Kadangi gyvūnas buvo ramus, dresuotojas atidarė gardą, ir leido neregiams paliesti dramblį. Vienas ju priėjo gyvūnui iš priekio, ties pačiu galiuku apkabino delnais straublį ir, nepaleisdamas jo, kiek tik galėjo pasiekti, pabraukė delnais aukštyn. ”Aaa… tai ir yra DRAMBLYS”, – pamanė. Kitas neregys, laikydamas vieną ranką ištiestą į priekį prieš save, priėjo prie žvėries iš užpakalio. Greitai jis pajuto kažką švytruojant ore. Sučiupo. Tas kažkas buvo plonas ir laibas. Nubraukė ranka žemyn. Timptelejo. “Tai mat koks tas DRAMBLYS”, – pagalvojo kaimietis. Trečiasis neregys priėjo prie gyvūno iš šono. Atsargiai žengdamas pirmyn pajuto, kad koja į kažką įsirėmė. Pritupęs apglėbė rankomis žvėries koją prie pat žemės. Tuomet, jos nepaleisdamas, pamažu atsistojo, dar kiek pasistiebė, bet iki pilvo buvo dar toli. “Dabar aš žinau, kas tai yra DRAMBLYS”, – nusprendė žmogus.
Grįžo kaimiečiai namo, visą kelią vis tylomis begalvodami apie tai, ką patyrė. ”Na, tai kas yra tas DRAMBLYS?”, – ėmė klausinėti visi, susirinkę aplink vežimą. “DRAMBLYS – tai kažkas panašaus į vamzdžio gabalą …”, – pradėjo pasakoti pirmasis. “Ką čia šneki, – pertraukė jį kitas, – DRAMBLYS – tai tiesiog ilga, plona virvė …”. “Jie jus apgaudinėja, – pasipiktinęs pertraukė jį trečiasis keliauninkas, – DRAMBLYS nepanašus nei į vamzdį, nei į virvę. Ir pabandykite įrodyti, kad yra kitaip: aš gerai apčiupinėjau ir žinau, kad tai yra didelė, tvirta ir stora kolona!”.

Taigi, ar galima išlaikytiniui, luzeriui, paaiškinti, kad darbas gali teikti malonumą?
Ar galima išlaikytinio mentalo įtakotam paaiškinti, kad galima auginti vaiką ir realizuoti save ne tik asmeniniame, bet ir profesiniame gyvenime...

Kokia prasmė aklam įrodineti? Ypač, kai jis didžiuojasi savo "aklumu", nes manosi, jog tai yra norma. O va visi kiti yra...

Puiki istorija. Ir labai vietoje. Vieną vaiką užauginusi motina motinystės teikiamą pilnatvę pažįsta tiek, kiek neregiai pažino dramblį. Nors reikia pripažinti, kad pakankamai dažnas atvejis, kai gimus antram dėl nuolatinio bėgimo ir bandymo sėdėti ant kelių kėdžių ne ką daugiau tą "dramblį" sugebi pažinti. Visgi motinystės pilnatvei patirti reikia abiejų dalykų - pilno atsidavimo šiai veiklai ir bent 2-3 vaikų.
Tik kad ada21lt bandymas "atversti" visas į "teisingą" pasaulio sandarą, kai kieviena motina išgyvena motinystės pilnatvę, gal ne visiškai atitinka laikmečio dvasią. Ne visoms to reikia, ir net ne visos taip galėtų. Be motinystės yra aibė kitų sričių, kurioms galima atsiduoti visiškai ir išgyventi pilnatvę.
Atsakyti
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2012 05 25, 01:36)
Visa ta jusu litanija,yra tik jusu fantazijos,nes...zaviuosi mamomis,kurios augindamos vaikus,moko,aukleja(kaip uzsiristi batukus,naudotis saukstu,plauti rankeles,mandagumo,tvarkos...),o jus tik "sedite" namie ir tiek,bent is jusu postu taip atrodo.Gerai parasete "buvimas su vaikais",tai viska pasako. Tai ar visada kiekybe pateisina kokybe g.gif  blink.gif

Aš tai jums siūlau nuvažiuoti pas ada21lt į svečius įsitikinti... smile.gif Pamatysite, kaip būtent ji sėdi ir pan. Bus lengviau komentuoti, nereiks kurti situacijų ir įsivaizduoti kaip ji sėdi ir nieko nedaro, net šauktu valgyti nemokina, tai juk baisu...

Nes va čia gyvas pvz. kaip moterų rate plinta pletkai. Išgirsta/perskaito, savaip suinterpretuoja, dar prikuria ir va prašom - nauja istorija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liepa18*: 25 gegužės 2012 - 07:53
QUOTE(Moonte @ 2012 05 24, 20:11)
O jus man galite pasakyti, kur dabar darbais "lija"? Ypac moterims  ax.gif

Is anskto dekoju.

nezinau ar tai galima pavadinti lietumi, bet elementariai i maximas nuolat skelbimai (ir ne tik skelbimai, bet ir realus poreikis).
O toliau nezinant isilavinimo, patirties ir sugebejimu pasiulyti nelabai ir imanoma.
Gera programuotoja (lytis nesvarbu) irgi zinau kas priimtu.
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2012 05 25, 02:02)
Puiki istorija. Ir labai vietoje. Vieną vaiką užauginusi motina motinystės teikiamą pilnatvę pažįsta tiek, kiek neregiai pažino dramblį.  Visgi motinystės pilnatvei patirti reikia abiejų dalykų - pilno atsidavimo šiai veiklai ir bent 2-3 vaikų.

Žinai, pagyvenus, nuoširdžiai - tokio lygio nesąmonės iš tavęs nesitikėjau blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2012 05 25, 09:22)
nezinau ar tai galima pavadinti lietumi, bet elementariai i maximas nuolat skelbimai (ir ne tik skelbimai, bet ir realus poreikis).
O toliau nezinant isilavinimo, patirties ir sugebejimu pasiulyti nelabai ir imanoma.
Gera programuotoja (lytis nesvarbu) irgi zinau kas priimtu.

Tai sakot kasininke yra puikus darbas.
Ar zinote kiek uzdirba kasininke ir kiek Lietuvoje laikoma skurdo riba? Pasidomekite labai idomus skaiciai. Gal tuomet mastysite pries siulydama tokius pasiulymus motinai-seimai auginanciai vaika kaip alternatyva. O dar agituoti gimdytis antra, tai jau visai...

QUOTE(stripulis @ 2012 05 25, 10:53)
Žinai, pagyvenus, nuoširdžiai - tokio lygio nesąmonės iš tavęs nesitikėjau blink.gif

Na beliko sulaukti ir kito palyginimo, kad motina daro ne pagimdytu vaiku kiekis, o palaidotu, nes ne ta motina kuri pagimde, o ta kuri patyrusi vaiko praradimo karteli. Itariu, sis posakis atsirado, nes senais laikais vaiku mirtingumas buvo daznas, tai neaplenkdavo nei vienos seimos. Tuomet "dramblio pazinimas" bus visapusiskas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 25 gegužės 2012 - 10:11
QUOTE(Moonte @ 2012 05 25, 11:07)
Na beliko sulaukti ir kito palyginimo, kad motina daro ne pagimdytu vaiku kiekis, o palaidotu, nes ne ta motina kuri pagimde, o ta kuri patyrusi vaiko praradimo karteli. Itariu, sis posakis atsirado, nes senais laikais vaiku mirtingumas buvo daznas, tai neaplenkdavo nei vienos seimos. Tuomet "dramblio pazinimas" bus visapusiskas.

Extremaliai Jūs čia - gimdyti ir laidoti vaikus net ir vardan nirvanos pasiekimo motinystėje neverta 4u.gif
Manęs nežeidžia suvokimas, kad kažko nepatyriau laisva valia pasirinkusi kitokį kelią ir kitokį pašaukimą. Jei ką žeidžia, visada galima rasti būdų nuo to apsisaugoti. Kad ir suradus keturis neregius, apsikabinusius po vieną dramblio koją ir pasidalinusius bendra nuomone, kad dramblys tai "kolona" jau iš karto paprasčiau patikėti, kad kažkaip kitaip tą dramblį pamatęs, ar tik bandantis ieškoti jame kažko daugiau, nei kolonos, yra su nukrypimais. Ar ne taip? ax.gif

stripuli, įvertinimas "exceeds expectations" visada džiugina 4u.gif Tai tik mano nuomonė, paremta mano asmenine patirtimi ir suvokimu, kas yra pilnatvė.
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2012 05 25, 11:41)
Extremaliai Jūs čia - gimdyti ir laidoti vaikus net ir vardan nirvanos pasiekimo motinystėje neverta  4u.gif
Manęs nežeidžia suvokimas, kad kažko nepatyriau laisva valia pasirinkusi kitokį kelią ir kitokį pašaukimą. Jei ką žeidžia, visada galima rasti būdų nuo to apsisaugoti. Kad ir suradus keturis neregius, apsikabinusius po vieną dramblio koją ir pasidalinusius bendra nuomone, kad dramblys tai "kolona" jau iš karto paprasčiau patikėti, kad kažkaip kitaip tą dramblį pamatęs, ar tik bandantis ieškoti jame kažko daugiau, nei kolonos, yra su nukrypimais. Ar ne taip?  ax.gif

stripuli, įvertinimas "exceeds expectations" visada džiugina  4u.gif Tai tik mano nuomonė, paremta mano asmenine patirtimi ir suvokimu, kas yra pilnatvė.

Va butent, kad moteris motinyste yra patyrusi, ir jaucia pilnatve, bet va atsirada kita neva daug ismananti, ir mananti, jog turi teise "ismatuoti" kitu pilnatve, todel leidzia sau abejoti kitu patirtimi, pilnatve, menkinti tai, nes anot jos, tai nera patirtis, o siaip, zuikio dainos. Ir visai normalu, kad zmogui kuris yra matuojamas, subjektyviais svertais, jauciasi iskaudintu, o ne todel, kad jis neva jauciasi nevisavertis.

Na bjauru, kai kazkoks savo svetumu itikejes diletantas, braido po zmogaus dusia purvinais ciabatais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 25 gegužės 2012 - 11:06
QUOTE(Moonte @ 2012 05 25, 11:50)
Va butent, kad moteris motinyste yra patyrusi, ir jaucia pilnatve, bet va atsirada kita neva daug ismananti, ir manati, jog turi teise "ismatuoti" kitu pilnatve, todel leidzia sau abejoti kitu patirtimi, pilnatve, menkinti tai, nes anot jos, tai nera patirtis, o siaip, zuikio dainos.

Čia visos daug išmanačios ir su savo asmeniniu "matu" matuojančios kito "mentalą", "aklumą", "normalumą". Taip kad "pilnatvė" ne toks ir didelis nukrypimas.

Tik ko jau čia taip "menkintis" dėl to pamatavimo. Va, stripulis, ką tik pamatavo mano greičiausiai protinius gebėjimus pagal kažkokius jos lūkesčius ir nustatė, kad gerokai mažesni. Bet man tai nei motais, mano protas mano "matuoklio" parodymais nuo to nei kiek nesumažėjo. Tai kodėl dabar staiga kažkieno tai pilnatvė ėmė ir sumažėjo, jeigu mano "matuokliu" ją pamatavus tai pasirodė ne pilnatvė? Manyčiau vertėtų susirūpinti pačia pilnatve, o ne kaltinti svetimus matuoklius, kad blogai rodo.
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2012 05 25, 12:12)
Čia visos daug išmanačios ir su savo asmeniniu "matu" matuojančios kito "mentalą", "aklumą", "normalumą". Taip kad "pilnatvė" ne toks ir didelis nukrypimas.

Tik ko jau čia taip "menkintis" dėl to pamatavimo. Va, stripulis, ką tik pamatavo mano greičiausiai protinius gebėjimus pagal kažkokius jos lūkesčius ir nustatė, kad gerokai mažesni. Bet man tai nei motais, mano protas mano "matuoklio" parodymais nuo to nei kiek nesumažėjo. Tai kodėl dabar staiga kažkieno tai pilnatvė ėmė ir sumažėjo, jeigu mano "matuokliu" ją pamatavus tai pasirodė ne pilnatvė? Manyčiau vertėtų susirūpinti pačia pilnatve, o ne kaltinti svetimus matuoklius, kad blogai rodo.

Tai ko cia stebetis, kai kiti matuoja tais paciais svertais, matuotoja?

Prie ko cia menkintis, va tame esme, kad cia kitas manosi turintis teise menkinti. Kai pats yra menkysta, nes nesuvokia, jog yra chamas.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2012 05 25, 11:50)
Na bjauru, kai kazkoks savo svetumu itikejes diletantas, braido po zmogaus dusia purvinais ciabatais.

Sprantu 4u.gif Gerai, kad jie ne tik dieltantai, bet dar ir bedūšiai. Tai spjaudai aukštais epitetais ir braidai šūdinais batais kiek leidžia aukštas mentalas, visiškai nepakenkdamas nuosavo dūšios tyrumui.

Šią temą baigiau.
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2012 05 25, 12:25)
Sprantu  4u.gif Gerai, kad jie ne tik dieltantai, bet dar ir bedūšiai. Tai spjaudai aukštais epitetais ir braidai šūdinais batais kiek leidžia aukštas mentalas, visiškai nepakenkdamas nuosavo  dūšios tyrumui. 

Šią temą baigiau.

Nieko gero nematau, bet jei jums tai geris, cia jau jusu pasirinkimas, bet as jums nelinkiu tokiu sutikti gyvenime.

Siaip, idomu stebeti, kokia jus jautri, neva kitu chamizmui mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2012 05 25, 02:02)
Puiki istorija. Ir labai vietoje. Vieną vaiką užauginusi motina motinystės teikiamą pilnatvę pažįsta tiek, kiek neregiai pažino dramblį. Nors reikia pripažinti, kad pakankamai dažnas atvejis, kai gimus antram dėl nuolatinio bėgimo ir bandymo sėdėti ant kelių kėdžių ne ką daugiau tą "dramblį" sugebi pažinti. Visgi motinystės pilnatvei patirti reikia abiejų dalykų - pilno atsidavimo šiai veiklai ir bent 2-3 vaikų.
Tik kad ada21lt bandymas "atversti" visas į "teisingą" pasaulio sandarą, kai kieviena motina išgyvena motinystės pilnatvę, gal ne visiškai atitinka laikmečio dvasią. Ne visoms to reikia, ir net ne visos taip galėtų. Be motinystės yra aibė kitų sričių, kurioms galima atsiduoti visiškai ir išgyventi pilnatvę.

4u.gif labai patinka jusu mintys.
Del saves ,neatverst ar priversti kazka mano tikslas, o paciai suvokti is kur toks neigiamas poziuris i vaikus ,o ypac Lietuvoj. unsure.gif
O kokios jusu manymu sritys atsvertu motinyste?
Ar yra cia kaza kurianciu del visos zmonijos geroves? ne tik vartojimo kulturos?ne tik uzdirbancios tik pragyvenimui ir pramogoms, kad ir miela, malonu darba?
Va sitai, tai pilnai suprasciau, bet tokiu kiek matau vienetai pasaulyje.
Pvz Motina Terese netekejusi buvo vaiku neturejo ir pilnai save realizavo, mano supratimu smile.gif
Ir tai, kad ir tik malonumo siektu gyvenime dar suprantu, kai priemones nezudancios smile.gif
Atsakyti