QUOTE(stripulis @ 2012 05 21, 22:11)
1. apskritai, man tas kunigas, kuris mums vedė kursus, patiko savo blaiviu protu. pvz. papasakojo, kokiom sąlygom bažnyčia gali išskirt, ir kai chebra išpūtė akis, klausė, o ko jūs čia akis pučiat, pasidomėkit, penkiasdešimt proc. santuokų subyra per pirmus vos ne dvejus metus.
o šiaip - postringavo, kad bažnyčia atseit yra už kontraceptines tabletes ar prezervatyvus, nes šitaip nežudoma užsimezgusi gyvybė, kaip kad su spiralėm (tais laikais, kai mes tuokėmės, man atrodo hormoninių spiralių nebuvo - jos lyg išvis veikia dar plius kaip kontraceptinės tabletės?). tik aš abejoju, ar senesnių kunigų paklausus, jie man pasakytų tą patį.
2. iš kitos pusės, kai aš netikinti, tai man žaliai mėlyna, ką jie sako ir ko nesako...
man irgi labai idomu. zmogus netikintis, o daro spektakli is tikejimo. maniau, jau senai praejo tos mados....
o del KT - tikrai abejoju. pasake dezinformacija. Oficialus Baznycios mokymas tikrai atmeta visas KT kaip abortuojancias, taciau tarp tivairiu krikscioniskuju denomiaciju teologu (baptistu, kataliku, sekmininku, protestantu, ir tt.) (nemaisyti ju pasisakymu spaudoje su Vatikano mokymu ir Katekizmo mokymu) visad vyko ir tebevyksta gincai. protestantai, pvz, yra nuolaidesni. idomu, kaip jie aiskina tai? mazesnio blogio principas? juk KT slopina ovuliacija, bet nenuslopina visiskai, taigi, pasitaiko nemazai ciklu per gyvenima, kuomet nucakcinami "vaikai" ir tiek. 5, 7 ,8 'vaikai' per visa gyvenima, nuleisti unitazan - daug ar mazai?
prisiminiau viena rasytoja, kuri tol negalejo rasyti (kurti), kol galiausiai(po visu vaiksciojimu pas psichologus), neissieme varines spirales. tuomet anot jos, "kai nustojau/mano gimda nustojo/ buti kapaviete kitam, issilaisvino visa gyvybine energija kurti".
Papildyta:QUOTE(stripulis @ 2012 05 21, 21:01)
O šiaip tai, visąlaik galvojau taip, kad turėsiu vieną savo vaiką, antrą įsivaikinsiu. Nes norėjosi ir patirt pačiai, kas yra motinystė, ir, jei jau norėsis antro - padaryt laimingą ar bent pabandyt padaryt laimingą vaikiuką, kuriam nenusisekė.
ideja
Papildyta:QUOTE(milaaa @ 2012 05 21, 21:16)
tuomet teisybes delei, reiktu tiems kunigams mineti ir ta didele(tingiu ieskot procentiniu israisku) nestumu dali, kurie nutruksta savaime, dazniausiai moteriai net neutuokiant, 1-2 sav, normaliai ateinant mmm. kazi kas dazniau nutinka

bet tai priskiriama normaliai fiziologijai
kokios teisybes???

ir taip kalba medikas. savaiminiaia persileidimai yra savaiminiai, o ne samoningas suplanuotas aktas, zingnis, uzsiregistravimas, atejimas, issisketimas (pingiu davimas) - na, zodziu, "gyvenimo susitvarkymas."
Papildyta:QUOTE(stripulis @ 2012 05 21, 21:01)
dėl antro nėštumo - yra 100 proc. apsauga, geri KT ir celibatas
yra pats geriausias dalykas - NSP.
NSP svetaine kiekvienai moteriaistripuli, man susidare vaizdas, tu tokia smulkmeniska. tikrai pasidomek, pasiknisk, viena mama su dviem vaikiukais sukure sita internetine svetaine, nera issamesniu uz ja, ltv kalba. o kas man siaip patinka nes tai faktai, mokslas, medicina, daug vaizdines medziagos, seimu liudijimai, poru liudijimai, metodu pasirinkimas, ir visa kita.
KT - ar ne tarp 95-98proc. patikinimumas. mazoka.
Papildyta:QUOTE(Arival @ 2012 05 24, 07:37)
Dar kai dirbau,o vaikai darželį lankė,jaučiaus antrarūšė,nes vaikai bet kada galėjo susirgti-man nebuvo skiriami papildomi darbai,atitinkamai ir papildomi pinigėliai mane aplenkdavo,į tobulinimosi profesinėje srityje manęs nesiudavo niekada.Buvo toks toks įdomus vištos perekšlės laikotarpis,ir daugiau aš to nenoriu.
jus paminejot poziuri, kaip ziuri i vaikus institucijos/visuomene/darbdaviai. tai veikia papildomai neigiamai. vel mastau - ka mes prarandame maslow virsuneje. nauja gyvybe, anot stripulio, etikeciuojama kaip "dauginimasis", (papildomi) vaikai - kaip kliutis. klituis viskam, nes tas teiginys: geriau vienam VISKA, nei visimes po mazai (linksniuojamas daugelio lupose), nemanot - jis kazkoks keistas, nes nepasako kazko iki galo. zodziu, yra ivairiu distopiniu knygu apie ateiti. tarkim, viena ju gali buti tokia: visuomene ant tiek pasiekus realizacijos aukstumas, ir sugebejusi patirti tiek malonumu, kad gali sau leisti viena vaika arba net ir jo ne - nes skaudzia suvokia, jog tik vienam vaikui sugebetu perteikti visus gyvenimo malonumus, - tik vienam ir ne daugiau. ir tas nesugebejimas perteikti visos kokybes yra pats skaudziausias dalykas toje piramides virsuneje. (kaip sakoma, kancia atsiranda kai matai viska ir jauti, bet to paties negali duoti savo vaikui.)