Įkraunama...
Įkraunama...

(Ar) Vieno vaiko šeima - ne šeima?

QUOTE(Moonte @ 2012 05 24, 12:04)
Fiziskai neimanoma,jei nori visur suspeti ir jaustis gerai.
Pati studijavau, dirbau ir auginau vaika. Jei viska, ka isvardinau neimituoji, o rimtai dirbi, tame tarpe ir augini vaika, laiko neuztenka. Kazkas nukencia ir dazniausiai nukencia butent vaikas.

O jei nera darzelio?
O jei nera pinigu darzelui?
O jei vaikas serga?
Galiu parasyti aibe gyvenimisku situaciju, tad nereikia banalinti gyvenimo ir rinktis sterilias, palankias aplinkybes.

tai nera sterilios palankios aplinkybes - tik kaip pati sakai kai nori randi kaip, kai nenori ieskai pasiteisinimu. Tai va vienas is pvz, kaip turint darzelinio amziaus vaika galima tureti laisvu vakaru.
Du vaikai is darzelinio amziaus isaugo, bet ir as i ta laika sugebejau papildomus kursus lankyti, ir kai reikia po darbo pasilikti, ir vyras i komandiruotes vazinejo.... Taip derintis reikejo, bet nebuvo taip, kad vaikas darzelinis, tai vadinasi penkerius metus darbo dienomis yra vienintelis imanomas marsrutas is darbo i vaiko darzeli ir tada namo.
Atsakyti
Mano vyro darbo diena baigdavos apie devintą vakaro,tai toks variantas kad jis vaikus pasiimtų buvo neįmanomas.Tiesiog buvo toks pasidalinimas,kad pinigus šeimai uždirba jis,o aš dirbu mažai apmokamą darbą,semiuos darbinės patirties,alga maža,bet į mano nedarbingumus visi žiūrėjo pro pirštus.O kai vaikai ūgtelėjo,tada jau ir aš susiradau geriau apmokamą darbą.
Aš tik noriu pasakyti,kad jei atsiranda kitas asmuo-tėtis,seneliai dėdės ,tetos,auklės ar dar-viskas įmanoma.Jei jų nėra-persiplėšti neįmanoma.O ne visos tuos kitus asmenis mamos turi.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2012 05 24, 11:53)
taip sakankt, jeigu kazkas sugeba, tai kas paciai neiseina, tai jisai meluoja.
Ir kam taip save iskelti?
Elementarus pavyzdys del darzelio - savaiteje penkios dienos, viena diena pasiima mama, kita diena pasiima tetis. Stai tau ir prasau viena savaite 2, o kita savaite trys dienos, kai gali:
a. ilgiau padirbeti darbe
b. nueiti susitikti su draugemis
c. nueiti i kina/teatra
d. lankyti kursus - kelti kvalifikacija

o pakeliauti? hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2012 05 21, 22:11)
1. apskritai, man tas kunigas, kuris mums vedė kursus, patiko savo blaiviu protu. pvz. papasakojo, kokiom sąlygom bažnyčia gali išskirt, ir kai chebra išpūtė akis, klausė, o ko jūs čia akis pučiat, pasidomėkit, penkiasdešimt proc. santuokų subyra per pirmus vos ne dvejus metus.
o šiaip - postringavo, kad bažnyčia atseit yra už kontraceptines tabletes ar prezervatyvus, nes šitaip nežudoma užsimezgusi gyvybė, kaip kad su spiralėm (tais laikais, kai mes tuokėmės, man atrodo hormoninių spiralių nebuvo - jos lyg išvis veikia dar plius kaip kontraceptinės tabletės?). tik aš abejoju, ar senesnių kunigų paklausus, jie man pasakytų tą patį.

2. iš kitos pusės, kai aš netikinti, tai man žaliai mėlyna, ką jie sako ir ko nesako...

man irgi labai idomu. zmogus netikintis, o daro spektakli is tikejimo. maniau, jau senai praejo tos mados.... g.gif

o del KT - tikrai abejoju. pasake dezinformacija. Oficialus Baznycios mokymas tikrai atmeta visas KT kaip abortuojancias, taciau tarp tivairiu krikscioniskuju denomiaciju teologu (baptistu, kataliku, sekmininku, protestantu, ir tt.) (nemaisyti ju pasisakymu spaudoje su Vatikano mokymu ir Katekizmo mokymu) visad vyko ir tebevyksta gincai. protestantai, pvz, yra nuolaidesni. idomu, kaip jie aiskina tai? mazesnio blogio principas? juk KT slopina ovuliacija, bet nenuslopina visiskai, taigi, pasitaiko nemazai ciklu per gyvenima, kuomet nucakcinami "vaikai" ir tiek. 5, 7 ,8 'vaikai' per visa gyvenima, nuleisti unitazan - daug ar mazai? ax.gif
prisiminiau viena rasytoja, kuri tol negalejo rasyti (kurti), kol galiausiai(po visu vaiksciojimu pas psichologus), neissieme varines spirales. tuomet anot jos, "kai nustojau/mano gimda nustojo/ buti kapaviete kitam, issilaisvino visa gyvybine energija kurti".
Papildyta:
QUOTE(stripulis @ 2012 05 21, 21:01)

O šiaip tai, visąlaik galvojau taip, kad turėsiu vieną savo vaiką, antrą įsivaikinsiu. Nes norėjosi ir patirt pačiai, kas yra motinystė, ir, jei jau norėsis antro - padaryt laimingą ar bent pabandyt padaryt laimingą vaikiuką, kuriam nenusisekė.

ideja drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(milaaa @ 2012 05 21, 21:16)
tuomet teisybes delei, reiktu tiems kunigams mineti ir ta didele(tingiu ieskot procentiniu israisku) nestumu dali, kurie nutruksta savaime, dazniausiai moteriai net neutuokiant, 1-2 sav, normaliai ateinant mmm. kazi kas dazniau nutinka g.gif bet tai priskiriama normaliai fiziologijai smile.gif

kokios teisybes??? doh.gif doh.gif doh.gif ir taip kalba medikas. savaiminiaia persileidimai yra savaiminiai, o ne samoningas suplanuotas aktas, zingnis, uzsiregistravimas, atejimas, issisketimas (pingiu davimas) - na, zodziu, "gyvenimo susitvarkymas." ax.gif
Papildyta:
QUOTE(stripulis @ 2012 05 21, 21:01)

dėl antro nėštumo - yra 100 proc. apsauga, geri KT ir celibatas lotuliukas.gif

yra pats geriausias dalykas - NSP.
NSP svetaine kiekvienai moteriai

stripuli, man susidare vaizdas, tu tokia smulkmeniska. tikrai pasidomek, pasiknisk, viena mama su dviem vaikiukais sukure sita internetine svetaine, nera issamesniu uz ja, ltv kalba. o kas man siaip patinka nes tai faktai, mokslas, medicina, daug vaizdines medziagos, seimu liudijimai, poru liudijimai, metodu pasirinkimas, ir visa kita.

KT - ar ne tarp 95-98proc. patikinimumas. mazoka. ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Arival @ 2012 05 24, 07:37)
Dar kai dirbau,o vaikai darželį lankė,jaučiaus antrarūšė,nes vaikai bet kada galėjo susirgti-man nebuvo skiriami papildomi darbai,atitinkamai ir papildomi pinigėliai mane aplenkdavo,į tobulinimosi profesinėje srityje manęs nesiudavo niekada.Buvo toks toks įdomus vištos perekšlės laikotarpis,ir daugiau aš to nenoriu.

jus paminejot poziuri, kaip ziuri i vaikus institucijos/visuomene/darbdaviai. tai veikia papildomai neigiamai. vel mastau - ka mes prarandame maslow virsuneje. nauja gyvybe, anot stripulio, etikeciuojama kaip "dauginimasis", (papildomi) vaikai - kaip kliutis. klituis viskam, nes tas teiginys: geriau vienam VISKA, nei visimes po mazai (linksniuojamas daugelio lupose), nemanot - jis kazkoks keistas, nes nepasako kazko iki galo. zodziu, yra ivairiu distopiniu knygu apie ateiti. tarkim, viena ju gali buti tokia: visuomene ant tiek pasiekus realizacijos aukstumas, ir sugebejusi patirti tiek malonumu, kad gali sau leisti viena vaika arba net ir jo ne - nes skaudzia suvokia, jog tik vienam vaikui sugebetu perteikti visus gyvenimo malonumus, - tik vienam ir ne daugiau. ir tas nesugebejimas perteikti visos kokybes yra pats skaudziausias dalykas toje piramides virsuneje. (kaip sakoma, kancia atsiranda kai matai viska ir jauti, bet to paties negali duoti savo vaikui.)
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2012 05 24, 13:23)
tai nera sterilios palankios aplinkybes - tik kaip pati sakai kai nori randi kaip, kai nenori ieskai pasiteisinimu. Tai va vienas is pvz, kaip turint darzelinio amziaus vaika galima tureti laisvu vakaru.
Du vaikai is darzelinio amziaus isaugo, bet ir as i ta laika sugebejau papildomus kursus lankyti, ir kai reikia po darbo pasilikti, ir vyras i komandiruotes vazinejo.... Taip derintis reikejo, bet nebuvo taip, kad vaikas darzelinis, tai vadinasi penkerius metus darbo dienomis yra vienintelis imanomas marsrutas is darbo i vaiko darzeli ir tada namo.

O kas apie tai kalba? Kalba eina, kad vaikas yra prabanga, negi gimdysi kita viaka, kai su vienu vos apsisuki?

Va pries mano akis sunenas ir jo seima. Turi viena vieninteli vaikuti. Sunenas kopia karjeros laiptais t.y. pastovus tobulinimosi kursai, po kursu jis praveda seminarus kituose padaliniuose, dirba tarptautineje organizacijoje, tad daznos komandiruotes. Jo zmona dirba socialini darba, atstovauja - vaikus teismuose. Reikia susipazinti su bylu medziaga, lankyti socialiai remtinus, tikrinti kaip gyvena vaikai ir t.t. Ju sunus eina i darzeli, siapa sveikas vaikas budu, bet i darzeli pastoviai yra vedami sergantys vaikai, tad ir musiskis, kaip teve musu, patoviai snargliuojasi, kosija ir t.t. Kartais buna temperatura. Abu jauni tevai negali neiti i drba, teismu nesustabdysi, dar puse velnio, jei ir nenueisi viena karta i darba, o kai tai tampa vos ne sistema, koks darbdavys zmogu laikys darbe?

Dar uzmirsau, jie pasieme paskola, nusipirko buta, tad dar turi isiapreigojimus bankui. As zaviuosi jais, kad jie viska siekia savo jegomis, nera islaikytiniai.

Todel, karts nuo karto, dazniausiai kelis kartus per menesi, saltuoju metu, man, mano mamai tenka pabuti pagalbininkem. O ka daryti zmonems kai nera pagalbininku? Samdytis aukle, bet juk jai reikia moketi, o kaip su isipareigojimais bankui?
Atsakyti
QUOTE(Arival @ 2012 05 24, 13:35)
Mano vyro darbo diena baigdavos apie devintą vakaro,tai toks variantas kad jis vaikus pasiimtų buvo neįmanomas.Tiesiog buvo toks pasidalinimas,kad pinigus šeimai uždirba jis,o aš dirbu mažai apmokamą darbą,semiuos darbinės patirties

tai jeigu tavo alga buvo nereiksminga seimos islaikymui, tai kodel paprasciausiai nedirbai puse dienos?
QUOTE(Arival @ 2012 05 24, 13:35)
Aš tik noriu pasakyti,kad jei atsiranda kitas asmuo-tėtis,seneliai dėdės ,tetos,auklės ar dar-viskas įmanoma.Jei jų nėra-persiplėšti neįmanoma.O ne visos tuos kitus asmenis mamos turi.

na taip, pasiziurejus i skyrybu statistika atrodo kitaip, bet siaip jau vaikas is sventos dvasios neatsiranda ir tevo tikrai nelaikau tuo kitu asmeniu. Jisai uz ta vaika atsakingas lygiai tiek pat kaip ir motina.

QUOTE(Eleina @ 2012 05 24, 14:00)
o pakeliauti? hihihi.gif

na tai imk atostogas ir keliauk
savaite tu pasiimi sau, o vyras su vaiku. Savaite vyras pasiima sau, o tu su vaiku. Ir likusias dvi savaites visi kartu praleidziate - ir visu poreikiai patenkinti.
Kuo toki poreiki koreguoja faktas, kad seimoje yra vienas ar du vaikai? Kad pats vaiku turejimo faktas koreguoja tai taip - taip parastai sugalvojus dviese neisvyksi, bet va kuo vaiku skaicius tai itakoja, tai nesuprantu.

Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2012 05 24, 16:47)

Kuo toki poreiki koreguoja faktas, kad seimoje yra vienas ar du vaikai? Kad pats vaiku turejimo faktas koreguoja tai taip - taip parastai sugalvojus dviese neisvyksi, bet va kuo vaiku skaicius tai itakoja, tai nesuprantu.

Nes viena karta tai isbandzius, nebesinori antro karto ax.gif Tai ir itakoja vaiku skaicius.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2012 05 24, 16:47)
tai jeigu tavo alga buvo nereiksminga seimos islaikymui, tai kodel paprasciausiai nedirbai puse dienos?

O jus man galite pasakyti, kur dabar darbais "lija"? Ypac moterims ax.gif

Is anskto dekoju.
Atsakyti
Atsakysiu vis tik..
taip,dabar įmanoma būtų,...na bet nepriklausomybės pradžioj,žiauriojo kapitalizmo laikais,kai aplinkui visi buvo bedarbiai,tai jokios alternatyvos,pažįstami pavydėjo kad aš aplamai kažkokį darbą turiu,dauguma jų užsidarius valstybinėms įmonėms darbo neturėjo jokio.
Kapi mes bescvarstytumėm,viskas vis tiek susiveda į tai,kad reikalingas dar kažkas,kas mamą pavaduotų ir paleistų mokytis,su drauge pabūti ar dar kažkur.O tai ne visada įmanoma,kad tie pavaduojantys mamą būtų.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 05 24, 13:32)
yra pats geriausias dalykas - NSP.

KT - ar ne tarp 95-98proc. patikinimumas. mazoka.  ax.gif

g.gif kam čia pats geriausias? Kokiais tyrimais remiantis taip rašote? smile.gif

Ne, ne tarp 95 - 98 proc, o aukštesnis. Teisingai vartojant KT patikimumas yra aukštesnis nei NSP.

Norėjau paklausti Bekasės, bet matau kad jau Moonte mane aplenkė rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2012 05 24, 10:15)
Meile sau man pirmiausia rupinimasis savimi ir tikrai ne visi kazka myli, jei net saves nesugeba myleti. Taip jei kenki savo kunui, tersti ji visokiais chemikalais saminingai, manau tada meiles nera.
Ne nesegebu suprast, save sau pasilieku, o kitiem skiriu demesio tiek kiek galiu :)Tai jei viska derini, tai jau ne visa save atiduodi kazkam vienam, kazkaip logikos tame nera smile.gif

O gimdyti vaikus ir juos auginti kaip zole(nemokinant,neauklejant,sedint namie),tai jums normaliau,nei apart jusu naudoti kontraceptikus ir atseit,nemyleti saves g.gif blink.gif Kokioje aplinkoje gyvenate,toks ir mastymas.
Jus kitaip ir nesugebate mastyti,nes jums prioritetas sedeti namie(jeigu vaikus, aukletumete,tai drisciau pasakyti "auginate",bet...),todel ir nesistebiu,kad toks trumparegiskas mastymas. mega_shok.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilgaplaukė: 25 gegužės 2012 - 00:17
QUOTE(ada21lt @ 2012 05 24, 11:32)
MAn visas, kas susije su vaikais yra labai malonu:pradejimas, nestumas, gimdymas, buvimas su vaikais, stebejimas kaip jie auga keiciasi. Patys su vyru auginame savo vaikus ir net nelabai turiu kam palikt.nenoriu perleisti kazkam to malonumo,
Taigi man buvimas su vaikais -simbioze, kai ir priimi kita zmogu i si pasauli, jam gerai, ir man tai duoda labai daug gero wub.gif

Visa ta jusu litanija,yra tik jusu fantazijos,nes...zaviuosi mamomis,kurios augindamos vaikus,moko,aukleja(kaip uzsiristi batukus,naudotis saukstu,plauti rankeles,mandagumo,tvarkos...),o jus tik "sedite" namie ir tiek,bent is jusu postu taip atrodo.Gerai parasete "buvimas su vaikais",tai viska pasako. Tai ar visada kiekybe pateisina kokybe g.gif blink.gif
Atsakyti