Įkraunama...
Įkraunama...

Nevalgiukai

maniskis irgi nevalgus, vis turi visokiu reikalu jam reikia visur eiti, labai jau veiklus biggrin.gif tai ir lakstau is paskos su saukstu.bet jei pasiseka prie stalo prisesti tai ne pats valgo is savo lekstutes, bet mamyte maitina, turbut rupinasi, kad nenusilpciau tongue.gif. taciau ka megsta tai megsta desreles, kotletus ir viskas kas is mesos ir su mesa thumbup.gif , bet su darzovemis sunkiau dry.gif nu dar kartais kokios sriubytes ikisu.
Atsakyti
Mano irgi lygiai toks pats. Mane maitina, kate paseria laugh.gif Valgo tik tai, ka gali paimti i ranka, valgyt su saukstuku ar sakute nemoka (anksciau valge), net nezinau ka daryti. Neleidzia net man pamaitinti, susiciaupia ir psio blink.gif Viska ima pirstais, ka i burna, ka ismozoja. O jei kas ir patenka burnoj, tai puse buna sukramtyta ir ispjauta. Vienzo namie kiaulinykas doh.gif tik kasarui svente-eina pakampapiais ir rankioja 2.gif trupinius. Jei ne sita sanitare, tai turbut ir peliu prisiveistu wink.gif
Atsakyti
QUOTE (manu @ 2003 09 03, 21:31)
pastebejau, kad mazuju nevalgiuku daug. tad atidarau tokiu pavadinimu tema.

maniskis 6.5 men niekaip nepripazista kitokio maisto iskyrus mamos pienuka.   didziausias musu pasiekimas vienu kartu savalgyta 1/3 dalis banano smile.gif  o kitas maistas feeeeeeee.  isbandziau ivairu maistuka. jau nusileidau savo principams ir koses pradejau saldyti. vis tiek nevalgo.
kalbejau su pediatre. ji aiskina taip:  sako mazius labai judrus vaikas ir tiesiog negali susikaupti ir valgyti. letesni vaikai  valgo geriau, jie nesiblasko i sonus.
ka daryti, kad maziu ipratint valgyt kieta maista?

SVEIKOS MAMYTES ATRODO CIA SENIAI LANKETES GAL VEL PASIDALINAM RUPESCIAIS NES AS TAI JAU BAIGIU ISPROTETI MANISKIUI JAU 2 METUKAI O KAIP NEVALGE TAIP IR NEVALGO SUZINOJAU KAD YRA SPEC. VITAMINAI (TIKSLIAU VYRAS SUZINOJO) KAINUOJANTYS APIE100LT. TIK VAT NEZINOM TIKSLIAI PAVADINIMO PAZYSTAMAS MINEJO KAD JO VAIKAS NEVALGE TODEL GYDYTOJA REKOMENDAVO VITAMINUS SAKE KAIP PABANDE TAI JU BERNIUKUI TOKS APETITAS SUKILO REIKIA SUZINOTI KAS TAI PER VITAMINAI.
Atsakyti
QUOTE (tarakone @ 2004 11 11, 18:43)
maniskis irgi nevalgus, vis turi visokiu reikalu jam reikia visur eiti, labai jau veiklus  biggrin.gif tai ir lakstau is paskos su saukstu.bet jei pasiseka prie stalo prisesti tai ne pats valgo is savo lekstutes, bet mamyte maitina, turbut rupinasi, kad nenusilpciau  tongue.gif. taciau ka megsta tai megsta desreles, kotletus ir viskas kas is mesos ir su mesa  thumbup.gif , bet su darzovemis sunkiau  dry.gif nu dar kartais kokios sriubytes ikisu.

Žiūriu,kad nevien mano nevalgiukas.Mano mažius taip pat tik mėsinius patiekalus valgo,o daržovių atsisako.Taip pat tenka palakstyti su šaukšteliu,nes jei jam nesiūlysi,tai ir nevalgęs galėtų būti.Jūsų vaikutis kaip suprantu nors sriubytės suvalgo,o mano tai kruopinius ir miltinius patiekalus pripažysta.Aš tai labiau už daržoves ir vaisius. 2.gif g.gif
KAIP AR VAISIUS VALGO?O kaip su peniškais produktais? essen.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MIKULSKIENE: 14 lapkričio 2004 - 12:55
Maniskei 10.5 men tai bandau 2 kartus duot kruopu kosytes (as perku bebi vaikiskas labai patinka su misko uogom arba darzovem) ir 1 darzoviu su mesyte. Aisku pamaitinu tik jei sudominu, dazniausiai duodu koki uzsukama indeli (pvz nuo jogurto kapsuliu) ir kokiu moliugo seklu ar riesutu, kad galetu deliot i indeli ir uzdarinet. taip kol ji uzsiemus trecdali koses suvalgo, po to kito uzsiemimo ieskau, vakar tai daviau knygute vartyt tai visa darzoviene suvalge. Bet jei viskas neidomu tai reiskia ir valgyt nenori uzciaupia burnyte ir ne per kur. o apie kramtyma tai pamirsk, viaukcioja ir viskas. tai tk tyreles duodu.
tik va vaisiams ir nelieka laiko, nes jei duodu kokia vaisiu tyrele tai reiskia praleidziu auksini kurios nors koses maitinima. ir nezinau kada jai duot ir jogurta ir vaisius???
Atsakyti
MATAU DAUGUMOS VAIKUCIAI MESOS NEMEGSTA MANO IS TU PACIU BERNIUKAS NEMEGSTA NORS TU KA DARYK TAI MES SAVISKI NUVEDEM I KAVINE IR AISKINAM KAIP VISI JO DRAUGAI VALGO MESYTE NEPATIKESIT JIS KOKIAS 5MIN. STEBEJO VISUS PO TO KAIP KIRTO KEPSNI TAI NUO TADA MESYTE VALGO MIELAI TIKRIAUSIA VAIKUI LIKO GERI PRISIMINIMAI g.gif
Atsakyti
šaunuoliai, jūs, linulka26 thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Siek tik paguodzia, kad tu nevalgiuku yra aplinkui huh.gif

Mano mergytei dabar keturi men ir savaite. Jeigu nori sunervinti siaip linksma ir guvu vaika - reikia pasiulyti kruti ar buteliuka.

Per diena vargais negalais 2 porcijas po 120-150g suvalgom.
Gydytoja patare pradeti kita maista valgyti. Banano dar siaip ne taip koki arbatini sauksteli suvalgo. O kai siuliau bulviu tyre - atrode, kad sh... bandau i burna kisti.

Atradau, kad pries prabundant budrumas uzsnusta rolleyes.gif tai tokiai uzsimerkusiai ir kisu maista...

Del svorio, tai pagal lenteles viskas lyg ir neprastai (3600 gime - 4 men buvo 6300), bet kai pasiziuri i mamyciu parasus "kaip mes augam" neviltis apima.

O kur dar mociutes, - "ar tau neatrodo kad jis isbalus g.gif ",- man jau viskas atrodo...
Atsakyti
Jo... Prisedau pavargus,galvoju gal ka gero rasiu del to nevalgymo.Gal cia as kvaisa, blogai savo vaika maitinu. Kai paskaiciau kas ka raso, tai dar liudniau pasidare. As su skaudanciom kojom prastoviu per diena kokias 3 val. ir verdu pagal receptus visokius kotletukus, koseles, sriubytes ir pan. O mano maze kai trenks per bliuda, ar vos tris saukstus suvalgo ir viskas. Apsizliumbti norisi, arba taip ir darau. O jai kas, pavalgys bulkos, banano ar siaip is vis nevalgys ir jega, dzin kad mamasa nervinasi. Ir lygtai auga vaikelis mano. nors atrodo is ko, tik pas mociutes kerta.Gal kad ne mama maitina? Nesuprantu kame cia reikalas, kai nebezinau ka daryti, tai dantis dygstancius kaltinu ir viskas...
Stiprybes, pas ka irgi tokie dziaugsmai kiekviena diena... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE (vieversys @ 2004 12 01, 21:45)
Siek tik paguodzia, kad tu nevalgiuku yra aplinkui huh.gif

Mano mergytei dabar keturi men ir savaite. Jeigu nori sunervinti siaip linksma ir guvu vaika - reikia pasiulyti kruti ar buteliuka.

Per diena vargais negalais 2 porcijas po 120-150g suvalgom.
Gydytoja patare pradeti kita maista valgyti. Banano dar siaip ne taip koki arbatini sauksteli suvalgo. O kai siuliau bulviu tyre - atrode, kad sh... bandau i burna kisti.

Atradau, kad pries prabundant budrumas uzsnusta rolleyes.gif  tai tokiai uzsimerkusiai ir kisu maista...

Del svorio, tai pagal lenteles viskas lyg ir neprastai (3600 gime - 4 men buvo 6300), bet kai pasiziuri i mamyciu parasus "kaip mes augam" neviltis apima.

O kur dar mociutes, - "ar tau neatrodo kad jis isbalus  g.gif  ",- man jau viskas atrodo...

Vieversy blink.gif

pas mus identiska istorija, mazulkai 4 men, gime 3600, dabar svoris vidutinis 6 su virs...pirmus men daugiau priaugo, nes grynai per prievarta kisdavau, vaikas staugdavo iki isterikos kiekviena maitinima...Ko tik nebandem, galu gale zindydavau vaiksciodama ir dainuodama, siek tiek padedavo, bet gavosi, kad kiaura para matindavau. Kankinau ir ja ir save, pradejo ziauriai skaudet nugara. Si menesi jos charakteris issivyste toks kad ohoho-neikisi, o mano nugara visai subyrejo sad.gif tai ir priaugo tik 350 gr. angel_sadangel.gif

Dabar liepe primaitint, bet irgi tas pats doh.gif Nestle NAN - ispjove. Sempler bifidus -ispjove. oboliu sultis isziaukciojo, kruti dabar tik jau visai badu mirdama ima max 2 minutem....
o ka tu darai, jei pasildai misini o 2.gif nevalgo arba l.letai valgo, ji galima vel kiek pasildyt? ar jau nauja reikia daryt? nes ka tik vel bandziau Sepler, suvalge kazkiek bet per 2 val blink.gif tai jau atsales buvo g.gif
Atsakyti
Maniske valgo lyg ir normaliai- ima kruti, taukia kiek nori, dar lieka(nusitraukiu pientraukiu) Per pietus siulau koses, tyreles- suvalgo po 60-80ml. dar uzgeria MP. Bet svoris tai tikrai mazas. Dabar jai 5 men, bet sveria tik 6.4kg.: dar truksta iki minimalios 5 menesiu ribos sad.gif
Nu bet as au susitaikiau su ta mintimi, kad mano vaikas bus smulkutis wink.gif Svarbiausia, kad valgo, o jei i kuna neina, tai nieko nepadarysi.
Atsakyti
Vieversy

pas mus identiska istorija, mazulkai 4 men, gime 3600, dabar svoris vidutinis 6 su virs...pirmus men daugiau priaugo, nes grynai per prievarta kisdavau, vaikas staugdavo iki isterikos kiekviena maitinima...Ko tik nebandem, galu gale zindydavau vaiksciodama ir dainuodama, siek tiek padedavo, bet gavosi, kad kiaura para matindavau. Kankinau ir ja ir save, pradejo ziauriai skaudet nugara. Si menesi jos charakteris issivyste toks kad ohoho-neikisi, o mano nugara visai subyrejo tai ir priaugo tik 350 gr.

Dabar liepe primaitint, bet irgi tas pats Nestle NAN - ispjove. Sempler bifidus -ispjove. oboliu sultis isziaukciojo, kruti dabar tik jau visai badu mirdama ima max 2 minutem....
o ka tu darai, jei pasildai misini o nevalgo arba l.letai valgo, ji galima vel kiek pasildyt? ar jau nauja reikia daryt? nes ka tik vel bandziau Sepler, suvalge kazkiek bet per 2 val tai jau atsales buvo

Jeigu laikyciausi tu nurodymu, kad reikia nesuvalgyta maista ispilti, matyt bakrutuociau doh.gif
Kazkur skaiciau, kad atsales maistelis vaikui nekenkia, tiesiog siltas malonesnis gerti. Girdau atsalusi, nes vis taikau ar tik si kart valgys.
As anksti isjau dirbti, mano mergyte diena buna su aukle, tai liepai dabar surasineti kada ir po kiek valgo. Rezultatai stulbinantys. pvz. siandien per diena suvalge 380 ml, kai ant misinio pakuotes raso, kad rekomenduojama 4 men vaiko porcija virs 200 ml vienu kartu blink.gif
Pirmus kelis men maniske buvo "bulimike" vis persivalgydavo ir atpylinejo, net echoskopu gastroenterologe ziurejo ar nera kokios ligos... po to kai pamate, kad pilvuke "vien tik skrandis" diagnozavo atpylinejima del persivalgymo... dabar mergina tapo anoreksike unsure.gif
labai tikiuosi, kad pripras prie kito maisto ir susidomes valgymu.

beje, maniske irgi spjauna, bet as nenusileidziu ir pasiulau buteliuka ar kruti po keliu minuciu. patebejau, kad vaikelio nuomone labai greit keiciasi.... neretai tik ka visai nenorejes valgyt vaikas ima ir bent kiek suvalgo thumbup.gif
Papildyta @ [mergetime]1102114074[/mergetime]
DIANUSKA

tavo leliukas gime nedidelis... 2.800, mano iskart buvo 3670, vos ne kilu didesne... o keturiu men vienodo svorio ir ugio sad.gif
Atsakyti