Įkraunama...
Įkraunama...

Nevalgiukai

Maniskis (1m.) iki siol nevalgo nei darzoviu nei mesos visiskai. O ir viso kito valge labai nenoriai. Ir kokia tik forma nebandziau igrusti tu darzoviu su mesa. "NE" ir viskas. Man toks jausmas kad jam nepatinka ju kvapas. Nes net ir nematydamas ka jam duodu, situ produktu kategoriskai atsisako.

Bet as vis tikiuosi, kad ateis toks laikas ir skrandukas atsiris...
Atsakyti
Turiu ir aš tokia problema. Musu mergina nevalgo normaliai nuo pat gimimo. sad.gif Po penkias minutes valgydavo pienuko ir viskas. Eidavom svertis kas savaite, nes svoris labai letai augo. Ir dabar nieko beveik nevalgo. Sriubytes po puse bliudelio, mėsytės pora gabalėliu ir tik žiūredama "teletabius". Košės irgi labai mažai valgo. Su kitokiu maistu tas pats. Labiausiai pykdo, kad gamini, stengiesi, o jinai tau išspjauna ir lėkštę numeta ant ant žemės su visu turiniu. dry.gif Skysčiu geria irgi labai mažai (jeigu 500ml. per diena, tai labai gerai), del to, rytais dar mišinuka geriam. Vienintelis išsigelbėjimas, kad valgo baronkas, vaflius, kukuruzus, obuolius, bananus (tarp valgiu). biggrin.gif
Mažylei tuoj 2 metai, o sveriam 11kg 500g, bet jau judrumo, energijos. Visa diena be poilsio juda, šokineja, ir taip, kai tik atsistojo. Gydytoja jau nebesistebi ir nebesinervina del svorio, aš irgi. wink.gif
Mamai nervus kiekvieną dieną ištampo, bet auga sveika ir patenkinta. clap.gif
Atsakyti
nu as su vyresniu ir turiu labai didele problema su valgiu ir nuo tada kai vaikas jau galejo valgyti viska. bet ,kad kuo vyresnis darosi tuo jau atsiprasant kvailesnis, jau tokiu navarotu prisigalvoja, jei sriuboj pamato plaukiojanti krapa viskas nevalgys, nu nesvarbu gali buti ir petrazole, bet jei koks zalias lapukas ir viskas amen, darzoviu tai kopustu zaliu niekada turbut i burna neemes, morku irgi, nu dar rauginta agurka tai suvalgo, nes megsta. o su mesyte ir nekas, kotletus tik valgo, o jei ant sumustinio kokia irgi ne, tinka tik rukyta desra. nu su tokiais vaiko navarotais tai gali isproteti, per kokias sventes, kai buna laisva kelios dienos tai taip ir buna nevalges, tai tik laukiu kada gales eiti i darzeli, tai tenai aukletoja sake kad valgo.
Atsakyti
Aš eilinį kartą konsultavausi su gydytoja dėl savo vyresniojo nevalgumo sad.gif Nes nevalgo jau tiek, kad greit iš bado numirs. Tai ji man tokį įdomų dalyką pasakė - kad pas mažus vaikus dažnai būna kažkoks tulžies užsilenkimas ar pan. ir tulžis neišskiria virškinimo fermentų tiek, kiek reikia unsure.gif . Už tai vaikai ir neturi apetito rolleyes.gif . Tas užsilenkimas - dalykas išaugamas, bet pas mažiukus dažnai pasitaiko. Tai va, mes kitą savaitę dar pasidarysim tyrimus dėl kirmėlių, o jeigu viskas gerai, tada - vidaus organų echoskopija dėl tulžies. Gal pagaliau išsispręs tas nevalgumas mad.gif ?
Atsakyti
Na ir mes prie jusu prisijungsim sad.gif .Tik greiciau esam mamos pieno gereju klubo nariai, visa diena tik ji ir tegertu, nieko daugiau nereikia. O siaip jeigu ka ir valgo tai maista is mamos lekstes, koses maziausiai domina. Taigi ir jums patariu pabandyti is savo lekstes duoti. Tik viena problema- ne viskas, ka as valgau, tinka 11 men. maziui unsure.gif .
Atsakyti
O as jaudinausi, kad sad.gif PAS VISUS VAIKAI KAIP VAIKAI, O PAS MANE... sad.gif
Mazulis dar 3 men neturejo, kai pirmaji bado streika paskelbe.
Nevalgo pusryciu... wink.gif
Nepraso pietu... g.gif
Pavakariu irgi neisiulysi mad.gif
Krutys plysta, numelzti iseina tik tiek, kad netemptu taip stipriai... mad.gif
O jis krykscia laimingas clap.gif clap.gif
Bet vakare jau valge clap_1.gif

O dabar nemegsta darzoviu tyres. dry.gif Atrodo, S... gabala kisi, taip raukosi ir spjaudosi, sakau gal jau sotus. g.gif Bet deserta kapoja tolko tak clap.gif
Ir ka tu jam?
Atsakyti
siandien suvalge:
pusryciai - keli saukstai koses ir misinelis
pietus misinelis
pavakarei puse misinelio
vakare puse misinelio
cia metu vaikas
Atsakyti
Siulau nevalgiukams daryti laaabai skystas kosytes, kad lengvai nubegtu i skranduka ir maziau veltusi burnyteje.
Mano vyrutis spjaudavo darzoviene sad.gif , 2-4 saukstukai maksimum. Karta emiau ir taip gerokai praskiedziau virintu vandenuku (takart buvo pirktine darzoviu tyrele). Ir ka, suvalge viska, kiek buvau padariusi (na, gal kokius 10 saukstu) biggrin.gif . Kita karta pasidariau daugiau - suvalge ne viska, bet kaip mums, tai buvo labai daug clap.gif . Taip pratinomes kokia savaite-dvi.
Dabar jau valgom ir tirsta darzoviene clap.gif .
Atsakyti
gavau is Belgijos vitaminus,ir mano maze pradejo valgyt smile.gif manau ,akd jie labai padejo....PROTOVIT,ju lietuvoj nera,bet jeigu turit galimybe kaip nors gaut,bandykit.Pediatrei snarginejo sudeti,sake labai gera,tik vaikams kurie alergiski vit B negerai,nes ten jo yra,o ir profilaktine Vit.D doze taip pat yra.Zodziu.Geriam,valgom po truputi vis daugiau ir daugiau,net issizioja ( ko anksciau niekada nebuvo ). thumbup.gif
Atsakyti
mano vaikinui dabar 2 metukai 5men. maitinau iki 1 metu 6 men. pieno buvo labai daug galejau drasiai dar maitinti. bet kaip ir daugeliui padejo kaimyniu komentarai, giminiu ir t.t. tad nusprendziau nutraukti. Pradzioje nepavyko, istremem vaika pas mociute. ir kankinausi pora dienu, nutraukinedama ir masazuodama ispampusias krutis. Po keliu dienu, nuvaziavau pasiemiau vaika ir atkisau jam kruti. Sis labai apsidziauge ir isisiurbe i mamyte.
kiek veliau mazinau maitinimu skaiciu ir po keliu menesiu pieniuko eme mazeti. Paskiau pasakiau kad mamai bububu(voras, kurio jis tuo metu bijojo) an padare(ikando) ir jis su uzuojauta ziuredavo ir sakydamo mama bobo(skauda)
Primaitinti pradejau velai 7 menesiu. Tad uzsidirbo mazakraujyste, kuria po siai dienai gydom.
mamytes, neklausykite kaimyniu, bobuciu ir kitu tetu. Darykite kaip jums geriau ir patinka.
valgo maniskis irgi nekaip. Mes su teveliu filmukus rodom sokam ir panasiai(tas irgi sako negerai)
pradejo eiti i darzeli tai truputi geriau pradejo valgyti. darzelyje toks slykstus maistas, kad namie tik speju duoti kaip isalksta biggrin.gif
Papildyta @ [mergetime]1080150809[/mergetime]
sunus iki siol nepamirso "mamytes artumo". kartais rodo i krutine ir praso mam mam. bet po to pats pasako neniu(nera) mū ( pas karvyte reiskias pieniukas). As mam mam ( as suvalgiau) biggrin.gif
neseniai pradejo gerti pieniuka, bet kefyras patinka labiau.
Atsakyti
skaiciau skaiciau, bet jusu nevalgiukai tai vyresni, o manajai tai 5.5 men.
Svorio normaliai mes priaugom tik pirmus du menesius (gime irgi nediduke 2.895) o paskui vis mazokai. Kai buvo kokie 3 men isvis buvo valgymo krize, maitinau pati. Klaikiai nenorejo kruties imti ir valgyti, ir nusitraukinejau ir is buteliuko daviau ir misinuko siuliau (nors visi pataria tokiais atvejais su buteliukais ir misiniais neprasideti, bet ka daryti kai toks zvirblis beveik nevalgo). Na kai to svorio mazai priaugom mums patare, po kruties misinio pasiulyt. Nevalge ji to misinio. Tada sulaukem 4.5 men. ir pradejom kosiu ragaut vis del to mazo svorio. Is dalies apsidziaugiau, nes galvojau, kad bent viena valgyma zinosiu kiek suvalgo-dabar zinau, kad tikrai mazai. Na 5 men liepe antra kose bandyt, tai dabar nei vienos nevalgo. anksciau bent grudu (pradejom nuo grudu kosiu) apie 70gr koses suvalgydavo. Pradejus siulyt darzoves, net ir grudu suvalgo daug maziau(3-4 sauksteliai). Blogiausia, kad ir pienuko neisiulysi. Valgo pieno kai jau nori miego, tai pakariaujam, panesioju, siaip patraukia kazkiek, kol uzmiega.
Ka daryt. Dabar jai 5.5 men. sveria 6.5 kg. Na tikrai nedaug. Gal patarsit ka nors.
Atsakyti
dar visai nesenai dziaugiausi,kaip mano Dairidas koses valgo.....tai va.......dabar jau keleta savaiciu ne neziuri i jas......na,tik bananai ir baronkos tinka.....bet taip pagalvojus..... g.gif kiek pamenu ir mano Aidanas budamas 9-10men.nieko nevalge.....padejo prieskoniai.i darzoves ju nepagailedavau.bet,kad Dairidas net neragauja........ dry.gif
Atsakyti