Įkraunama...
Įkraunama...

Nevalgiukai

essen.gif Na jūs ir fainuolės- prikemša vaikai riestainių, traškučių, o jūs dar stebitės, kad nevalgo. Vaikų organizmas dar nesugadintas- valgo ,kai nori ,kai yra alkanas. Negadinkit savo mažylių visokiais traškučiais.Geriau duokit riekutę žalios bulvės,morkos, svogūno galvos riekutę- mažesni tegu pačiulpia,paragauja, o didesni tegu pagraužia. Mažyliai mėgsta viską ragauti- tegu pratinasi prieskonių įvairovės. Jei kišit per prievartą, tai jūsų vaikai papildys nelaimingų nutukusių vaikų armiją. Jei nenori- tai duokit atsigerti be cukraus arbatėlių ir palaukit iki sekančio maitinimo- tikrai nieko neatsitiks. 2.gif
Atsakyti
O ka daryti, jei vaikas negeria nei mishinuku, nei pieno? Musu gydytoja nelabai ka tegalejo pasakyti, tik peciais patrauke ir tiek. Skystos gelezhies ishrashe ir viskas. Ash pilnai suprantu mamas, kurios vaikams duoda "baronka" ar vafli. Mano dukra galetu ishtisomis dienomis nieko nevalgyt: pusryciu nevalgo, pietu suvalgo 2-3 shaukshtus, vakarienes- nenori. Ir ash kartais duodu riestainiuka ar dar ka nors panashaus. Neiisivaizduoju, ish kur pas ja tiek energijos: nevalgyti ir visa diena siausti. O dar ir hiperaktyvuma pripazhino...
Atsakyti
umn.gif Nebijokit dėl to nevalgumo. Mano pusseserė dėl dukters taip nerimavo. Tikrai nebuvau mačius tokio nevalgaus vaiko. O dabar jai 16. Tikra gražuolė- aukšta, liekna, bet neperkarus. Todėl ir sakau- nepergyvenkit. essen.gif
Atsakyti
Nezinau, kaip as galeciau nepergyventi del savo pypliaus. Gime jis neisnesiotas 1.6 kg. Dabar jam 1.6 m., o sveria tik 9 kg. Jau atsibodo tas karas su juo. Ir pati su festivaliais sugrudu kose per prievarta ir paciam leidziu kapstytis leksteje, bet rezultatai menki. Sako, kad neisnesiotukai per metus pasiveja normalius vaikus, taciau svoriu tai niekaip... wink.gif
Atsakyti
Na prievartos aš nenaudoju- jeigu visai nieko nevalgom- verdu " nevilties sriubą" . Taip ją vyras pakrikštyjo- vakare vėl tokią radęs klausia- tu čia ją iš nevilties? Tai vėl nieko nevalgėt? tai paprasčiausia sriuba su makaronais, aišku joje nieko maistingo ir vertingo, bet šitos niekuomet neatsisako...
Atsakyti
sad.gif Paskaiciau apie jusu vargus... NOrs maniskiai apetita turi gera, bet kartais uzeina nevalgymo dienos. Stai du mano autoriniai patarimai biggrin.gif :

1. Mano mazas (greit 2 m.) labai megsta nupusti zvakutes nuo torto. Isnaudojom si jo pomegi smile.gif . Uzdejam zvakute ant kotleto ar kepsniuko- suvalgo kasniuka- tada gali uzpusti zvakute. Vel uzdegam- vel suvalgo- vel uzpucia. Aisku, juoko daugiau, nei valgymo, bet jei taip pavyksta taip isiulyti keleta kasneliu kokio vertingo produkto - tai jau pergale!

2. Nusiziureje nuo prekybos centru zaidziam "degustacijas". Tam reikia dantu krapstuku. Supjaustau suri, varskes suri, mesa, paukstienam, darzoves mazais gabaliukais, i juos prismaigstau dantu krapstuku. Kazkaip degustuojam degustuojam- ir pasisotinam smile.gif .

Gal kam pades sios musu gydrybes wink.gif .
Atsakyti
JAu shiandien ir apsiverkiau. Jau baigiau ir galva pamesti, kaip graudu ziureti i svarstykles. Jau nevalgymas, tik cia nusiraminau kad ne ash viena kovoju su nevalgymu. Uzjauciu visas mamytes kuriu vaikiukai nevalgiukai. 7men o sveriam tik 7,5kg. Jau antras men 150gr tik priaugam. Ir neishsivaizduoju ka daryti. Zinau tik tiek:
1. Nevalgymo problema yra paveldyma.
2. Jei vaikas jauciasi gerai stiprus ir sveikas, ta problema ishauga.
3. Ir nieko vaikui per prievarta neikishi.

Tik nezinau kaip nesinarvuot. Aciu Dievui turiu savo pieno. Tai gerai kad juo bent pasisotina. 5men hb buvo 125. Rytoj darysim vel tyrimus.

Paskaiciau tiek dauk istoryju jau senai rashytu, labai idomu kaip mamytem sekasi dabar? Jei galesit papasakokit, kas musu laikia... Aishku kad kiekvienas vaikas asmenybe, bet panashumu yra.
Atsakyti
QUOTE (Gvyduta @ 2004 06 29, 06:54)
7men o sveriam tik 7,5kg. Jau antras men 150gr tik priaugam. Ir neishsivaizduoju ka daryti.

mano zaika 7 menesiu svere 7.1kg

Dabar per diena valgo tik viena kose - darzoves su mesyte. Daugiau nieko neikisu - jokiu grudu kosiu, jokiu vaisiu ar tyreliu. Siek tiek geria mano pieno, tik nelabai daug jau jo yra. Dziaugiuosi, kad bent tas darzovienes valgo. Gal ateis ir geresni laikai g.gif
Atsakyti
QUOTE (Gvyduta @ 2004 06 29, 06:54)
7men o sveriam tik 7,5kg. Jau antras men 150gr tik priaugam. Ir neishsivaizduoju ka daryti.

mano zaika 7 menesiu svere 7.1kg

Dabar per diena valgo tik viena kose - darzoves su mesyte. Daugiau nieko neikisu - jokiu grudu kosiu, jokiu vaisiu ar tyreliu. Siek tiek geria mano pieno, tik nelabai daug jau jo yra. Dziaugiuosi, kad bent tas darzovienes valgo. Gal ateis ir geresni laikai g.gif
Atsakyti
NA pats laikas pisijungti prie jusu as kenciu kenciu bet kai truksta kantrybe o siandien kaip tik tokia diena kai eilini syki mergina nevalgo mes 10 men sverem 8600gr o ugis 74 cm bet pastarasias dienas nevalgo kraupiai :angry misinukus valgom tik miegodamos galit mamos pabangyt veikia liux buna dienu kai tikrai negaliu skustis bet pastaroji savaitele siaubas valgo ji kartais buna tokiu dienu bet kai nevalgo tai nevalgo nieko kaip ir dabar sedi ir bliaubinasi ta dainele kad gal jai dantukai jau seniai pabodo smile.gif du isdygo ir daugiaun nera g.gif smulkute visa tokia labai kol kitu vaiku nematai tai atrodo nieko bet kai palygini su kokiu bruckiu siaubas jau pradedu su pavydu ziureti i tas putles kojytes .TAi va biski pasiguodziau na kas gali ka patart tikriausiai cia retorinis klausimas i kuri atsakyma noretu gauti kiekviena..............
Papildyta @ [mergetime]1088618919[/mergetime]
Ideja gal sunesam visus nevalgiukus i kruva
Atsakyti
o as tai tokia turiu problemele g.gif mano nevalgiukui jau 14 men. o valgom ta pati ka ir pries pusmeti......nu nieko naujo neima. man jau nuo 'hipp' kvapo bloga daros o jis tik ji valgo doh.gif ir kose tik grikiu ir kuskusa.ir taip puse metu......o sakoma kad vasara vitaminu nereikia, nes naturaliu vaikas gauna mad.gif ot ir negauna nes valgo ta pati ka ir ziema, nei uogytes nei banano nei obuolio doh.gif nu jau kaip nusbodoooooooo wacko.gif
Atsakyti
O manoji beveik visu metus rijo apsisukdama, o dabar kazkas atsitiko. Jau kokias dvi savaites kariaujam ,kai reikia valgyt. Vienintelis maistas, kuri dar pripazista ir valgo - tai jogurtas, bet negalima gi vien jogurtu visa diena maitinti?... Jokios koses, nei darzoviu, nei kruopu ar mesytes i burna neima. Tai pietum per jega vargais negalais ikisu kokius du saukstelius kosytes, dar kokius du vakarienei. Tiesa, ryta suvalgo jogurtuka. Vat toks dienos meniu. Karta sakiau, nenori neduosiu - isalks, valgys pasiziaumodama. Ryta suseriau jogurtuka. Pietu su triuksmu atsisake. Pavakariu irgi. 9 valanda vakaro mano vaikas buvo tik pusryciam jogurtuka valges ir bet kokio kito maisto atsisake. Nebezinojau ka daryti - tai vel jogurtuka suseriau.
Gal kam taip buvo, kad vaikas staiga nustojo valgyti? Nezinau, ka daryti. nei per jega, nei geruoju nepavyksta jokio kito maistelio apart jogurtas ikisti. Kruopyciu kosyte sumaisau su jogurtu ir kartais apgaunu, bet ir tai suvalgo mazdaug ketvirtadali tos porcijos kokia suvalgydavo anksciau. O jokiais sausainiais ar riestainiais mes neuzkandziaujam. Biaju, kad mazajai pristigs vitaminu su tokiu 'maitinimusi'. Gal kas turit panasia problema ir kaip su tuo kovojat?
Atsakyti