Įkraunama...
Įkraunama...

Limfmazgiai

QUOTE(Gwen @ 2009 03 11, 20:35)
Mmmm.....truputi nurimus temele..... 4u.gif
As tai jau nebezinau ka cia man daryt. Siuo metu limfmazgiai kakle padideje, gerkle truputi paraudus bet neskauda, temperatura pastoviai apie 37, ir taip apie menesi jau....Tiesa neseniai plauciu uzdegima issigydziau, bet limfmazgiai kaip padideje taip padideje....kraujo tyrimas sergant plauciu uzdegimu rode virusine infekcija, bet sake hemoglobinas buvo geras, tyriausi ka tik skydliauke, viskas gerai.... nu tai jau visai neramina cia tie limfmazgiai - nors apsmane visa gyvenima bedos su gerkle, bet praeidavo.
Jauciu teks eilini syki pedint pas gydytoja,gal kraujo tyrima vel kartot? Nepergyvenciau taip labai del to limfmazgio, jei ta temperatura....labai erzina, nes tik 37, bet tai salta tai karsta.

O kokius dar tyrimus seimos gydytojai daro del tu limfmazgiu?

Sveika 4u.gif seimos gydytojai, bent jau mano, nieko nedaro, tiesiog duoda siuntima. As del limfmazgiu buvau pas infektologa (nustate kad prasirgus ebstein baro virusu), lor'a, neseniai lankiausi pas hematologa. Ten dare dar karta kraujo tyrimus, ta bendra, nuo infekciju (citomegalo, toxoplazmozes, ziv), nes sioms visoms ligoms budina padideje limfmazgiai. Aj, ir dar echoskopavo kakla, ir vidaus organus, ar nera pakitimu. Tai vat tokie pagrindiniai tyrimai. Kad istirt ar "geras" ar "blogas" limfmazgis reikia daryt biopsija.
Dar svieciausi plaucius, tai sake ryskus plauciu piesinys... nors nei sirgau pastaruju metu kokiu bronchitu, nei rukau, bet kai pasakiau kad prasirgus infekcine mononukleoze, tai sako nuo to tikriausiai tokie pakitimai liko.
Beje, nzn ar skaitet, bet jau rasiau, kad pas mane kakle daug padidejusiu limfmazgiu nuo 4 iki 19 mm, tai hematologe liepe tiesiog stebeti toliau, ar nedideja, ir jei ka vel kreiptis i seimos gydytoja.. bet as beveik pastoviai gerkle jauciu, is dalis gal ir nuo to jie, ir gal nuo to viruso persirgto like..
Lb svarbu, kaip pati jauciates: ar nera svorio kritimo, nuovargio, mieguistumo, naktinio prakaitavimo, karsciavimo..
Gal tas jusu karsciavimas uzsilikes nuo tos dar infekcijos... bet siaip manau geriau nueikite pas seimos gydytoja, gal dar neisgijusi esat..

Atsakyti
Laba diena, 4u.gif
Labai prasau patarkit ka nors...
Pries kelias dienas persisaldziau, po dienos keleta kartu suciaudejau, o kita diena pradejo dideti skausmingas limfmazgis virs kaklo (ant apatinio zandikaulio) ir kilti temperatura, pakilo iki 38+, kita diena atsirado antras kitoj pusej prie ausies o temperatura dar soktelejo iki 39.8, trecia diena temperatura pakrito iki 37.5-38, bet limfmazgiai nemazeja, o siandien jau trecias kyla prie kitos ausies, dabar lyg ir ausis skaudet pradeda, o limfmazgiai tai net keliu centimetru dydzio g.gif veidrodyje saves nepazystu, kaklas visas atrodo gumbuotas ir smarkiai istines blink.gif blush2.gif Nors geriu jau 3 diena antibiotikus, bet kol kad pagerejimo nei kvapo, limfmazgiai gan smarkiai skauda ir erzina (ir, zinoma, baugina). o temperatura tai sokteli, tai nukrenta.

Kaip manot, ar cia gali but stipraus persalimo pasekme, ar kas nors daug rimciau?

Beje, kaip tik diena, dvi pries tai taisiausi dantis ir operavausi salta miezi.
Ar tai kaip nors gali taip pat turet ytakos? (koks uzkretimas ar pan.)

Net nezinau ka galvot, semos daktare sako kad gal persalimas, bet is jos veido israiskos pasirode, kad ir pati nustebus blink.gif

Patarkit ka nors, prasau, (nepamenu kad anksciau butu buve kada skausmingi padideje limfmazgiai) 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baba-Jaga: 24 kovo 2009 - 07:39
Sveika 4u.gif
As tai tikrai nezinau, kas tau galetu buti... Ar tu nepagalvojai apie kiaulyte? Bet jei daktare nustebusi, ka galim tau pasakyti mes..?
Taciau tu mane nustebinai su tuo mieziu. (Kas jis yra? Irgi kazkokia liauka, ar ne?)As itariu irgi ji turinti, bet nepagalvojau, kad ji reiketu operuoti. Kodel tu ji operavai? Ar tau jis labai matomas buvo, skausmingas?
Gal ir gavosi, koks liauku uzdegimas...
Bet tai tik pamastymai - niekuo padeti negaliu... Gaila...Vis tiek tai tures daryti gydytojai. Gal gi skyre, koki antibiotika?
Sekmes ! 4u.gif
Atsakyti
Sveika Mind, 4u.gif
Jei tai 'saltas miezis' (na tokia kapsule kieta, kuri atsiranda virsutinej ar apatinej voko dalyje, pradzioj mazas, vos jauciamas kietas taskelis, paskui auga, dideja (mazdaug keliu menesiu laikotarpyje), tai gali tekt operuot, nors jei jis dar labai mazas, galima ji kaip nors isgydyt vaistais (man vienas toks isnyko po keliu menesiu)
Pats miezis man bent buvo visai neskausmingas, tiesiog guziukas ir tiek. Operavausi del to kad vistiek greiciausiai butu uzauges, butu labiau matomas, nes voke sededamas jis ten voko forma iskreipia tuo metu ir nekaip atrodo. Be to siaip ar taip dazniausiai viskas biagaisi operacija, kuri siaip nera nei skausminga nei sudetinga (mazdaug 20 min. trunka), gal tik pirmakart nejauku. O kuo mazesni operuot, tuo paprasciau, ir maziau pjaustinejimu.

Cia mano pasaka apie mano miezius (dar pries paskutine operacija) temoje apie juos siame forume.
http://www.supermama...;#entry24818314

O del tu limfmazgiu... na zinioj, kad daktares ne visos rimtai ziuri i savo darba, gal papuoliau pas tokia, kuri nesigilina ir tiek, del to jos toks ir atsakymas 'paprastas'.

Paprasciausiai galvoju, jei kam yra buve taip ar panasiai, tai gal kokios naudingos informacijos pasidalintumet... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baba-Jaga: 24 kovo 2009 - 09:09
... na ten taip man sake bendros praktikos daktare, nors siaip buvau ir LOR kabinete, kur taip pat itare kad persalimas ir israse antibijotiku (bet pasiule dar issitirt krauja).... bet kad labai jau tie limfmazgiai tokie 'karsti' ir atrodo nesiruosia sustoti dideje, nors pasak daktares, turetu po 4 dienu vaistu gerimo praeit...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baba-Jaga: 24 kovo 2009 - 09:23
QUOTE(Baba-Jaga @ 2009 03 24, 10:21)
... na ten taip man sake bendros praktikos daktare, nors siaip buvau ir LOR kabinete, kur taip pat itare kad persalimas ir israse antibijotiku (bet pasiule dar issitirt krauja).... bet kad labai jau tie limfmazgiai tokie 'karsti' ir atrodo nesiruosia sustoti dideje, nors pasak daktares, turetu po 4 dienu vaistu gerimo praeit...

As manau, kad daktarai vistiek numano kazka, negi tai jiems pirmas toks atvejis? Ir antibiotikai vistiek turetu padeti. Viskas susitvarkys. Tik gydykis, turek kantrybes. Stiprybes tau 4u.gif
Atsakyti
Pas mane kėkvieną kartą peršalus padidėja limfmazgiai ir visi gyd sako,kad normalu... mirksiukas.gif
Atsakyti
o limfmazgiai tik kakle padėję? jei taip tai gal ir peršalimas, viršutinių kvėpavimo takų uždegimas... bet jei didėja ir kitur kur (pažastyse, kirkšnyse) - tai dar reik pagalvot apie infekcinę mononukleozę. (šiuo metų laiku kaip tik jos pakilimas)
Atsakyti
Jei nepageres, darykit kraujo tyrimus. Jei parodys uzdegima, tada jau teks ieskoti rimtos priezasties. Sveikite 4u.gif
Atsakyti
Labai jums aciu uz atsakymus wub.gif
QUOTE(Ruta1992 @ 2009 03 24, 19:05)
Pas mane kėkvieną kartą peršalus padidėja limfmazgiai ir visi gyd sako,kad normalu... mirksiukas.gif
Kazka panasaus skaiciau, tiek kad man taip niekad dar taip nebuvo nuo persalimo ar dar ko nors kito (nors kaip sakoma visada gali buti/buna pirmas kartas). Del to labiausiai ir neramu. Bet labai aciu uz padrasinima, Ruta 4u.gif
QUOTE(Loram @ 2009 03 24, 19:46)
o limfmazgiai tik kakle padėję? jei taip tai gal ir peršalimas, viršutinių kvėpavimo takų uždegimas... bet jei didėja ir kitur kur (pažastyse, kirkšnyse) - tai dar reik pagalvot apie infekcinę mononukleozę. (šiuo metų laiku kaip tik jos pakilimas)
Loram, taip, tik kakle - vienas po smakru, kiti du gumbai po ausim. Tokie karsti (silti) jie ir duria ausis dabar g.gif , kaklas pats patines ir zandai blush2.gif
Daktarai vis pakisdavo minti kad gal kiaulyte, bet tik kaip prielaida,
Eisiu siandien kraujo tyrimu daryt. Bus aiskiau ir nervu susitaupys, nes ta nezinomybe vargina.
QUOTE(Mind @ 2009 03 24, 07:30)
As manau, kad daktarai vistiek numano kazka, negi tai jiems pirmas toks atvejis? Ir antibiotikai vistiek turetu padeti. Viskas susitvarkys. Tik gydykis, turek kantrybes. Stiprybes tau 4u.gif
Na gydausi si kart tai jau tikrai be jokiu issisukinejimu smile.gif Kad tik ta diagnoze neaiski kolkas iki galo unsure.gif kantrybes reiketu daugiau siaip, sutinku.
QUOTE(saulute05 @ 2009 03 25, 09:23)
Jei nepageres, darykit kraujo tyrimus. Jei parodys uzdegima, tada jau teks ieskoti rimtos priezasties. Sveikite 4u.gif
Saulute05, kaip tik siandien eisiu darytis, nu gal nieko labai baisaus neras noreciau tiketis fear.gif

Beja, ta patinima kaip prislopint gal patartumet? ax.gif ar spiritiniai kompresai turetu padeti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baba-Jaga: 25 kovo 2009 - 12:09
Na ką gi, tęsiasi mano karas sU tuo prakeiktu limfmazgiu. Jau rašiau ilgą litaniją, dabar tęsinys - iškilo vėl pūlinys, skausmas baisus, temperatūra, pradėjau antibiotikus, 5tą dieną suveikė, atslūgo kaklo audiniai, bet liko guzas. Klinikose nupunktavo 4 ml pūlių, po kelių dienų per tą dūrio vietą pradėjo eiti pūliai, išstumdžiau aš jų tikrai daug, guzas atslūgo, bet giliai tas limfmazgis kietas vistiek jautėsi. Kelias savaites buvo ramu, paskui vėl pradėjo kilti, tik šįkart ne taip staigiai ir baisiai, griebaiu antibus, spėjau, net neiškilo stipriai. Bet faktaskad kažkas negerai, nes guzelis vistiek jaučiasi. Buvau ne pas savo šeimos gydytoją, o pas pavaduojančią, tai ji įtaria auksinį stafilokoką ar dar kokią bakteriją kraujyje, kurios atseit taip paprastai nerasi, reikia paūmėjimo virš 38 temperatūros, tada infekcinėj ligoninėj daryt kraujo pasėlį. Nu bet jei negydysiu, garantuotai vėl po peiliu teks gultis doh.gif pasaka be galo... užsiregistravau pas savo gydytoją, imsiu siuntimą pas hematologus, infektologus, gal ir taip ką nustatys g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sandrulia: 30 kovo 2009 - 13:10
pas mane desineje puseje pazandeje irgi pastebejau yra mazas skausmingas limfmazgiukas, dariausi kraujo tyrima -rodo lyg uzdegima ar infekcija kokia, skaudena viena koja ir ranka per riesa, esu sirgusi toksoplazmoze, net nzn.. ka galvoti, nejaugi si liga dar gali kartotis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaidile: 30 kovo 2009 - 16:24