QUOTE(rozamunda @ 2009 07 22, 21:26)
darbstuole visomis prasmemis
deriniai itartinai panasus

sakysim ,kad skoni panasus
aha, taip ir sakykim
QUOTE(smth1 @ 2009 07 22, 22:44)
Yra pirkt sukulturintu. Tos kur pas jolaxus- 'is lauku'
už kurias aš pinigus mokėjau

o galėjau pievose pasirinkti. Sukultūrintų esu mačiusi tokių dailučių smulkiau ir giliau karpytais lapeliais
(apie rasakilas mes čia

)
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 07 23, 08:06)
Pažiūrėjau į
Jolaxus gėles ir užsigeidžiau
levandų (trūksta man mėlynai žydinčių kvietkų)... Kokias augini? Kaip elgiesi su jomis žiemą? Dar galvojau kad panaši į ją
juozažolė, kurią galėčiau iš prieskonių darželio gėlynuosna perkelt:
levandos pas mane pačios paprasčiausios, sėtos iš kažkokio lietuviškų sėklų pakelio. O darbo su jomis tikrai mažai ir beje, jos tikrai mėgsta prastą žemę,nes tos, kur fotkėj, auga absoliučiam žvyryne

po žydėjimo ir pavasarį aš jas negailestingai apgeniu, kad sudarytų ovalų kupstelį, tas labai pasiteisina, gražiai priaugina jaunų šakelių ir kaip matai gausiai žydi. Jos čia gal kokių keturių metų amžiaus. O žiemą niekip jomis nesirūpinu, žiemoja be rūpesčių. Tiesa, gal ta vieta šiek tiek užuovėja, nes ten šlaitelis, tai jos lengvai apsaugotos nuo spiginančių vėjų.
Turiu ir juozažolę, tad galiu patvirtinti, kad lavandos tikrai dekoratyvesnės

Nors juozažolė karpoma irgi kupstelio formą gerai išlaiko. Esu dabar prisidauginusi (tiesiog palikau pasisėjusius daigelius augti) juozažolės, kitam kampe galbūt jų plotelį pagausinsiu, jei planai nepasikeis

Tiesa, mėlynai žydintis dar vienas dailus augalėlis yra - veronika. Neseniai "Vilniaus žalumoje" nusipirkau kupstelį. Užkabino pilka lapija ir ryškiai mėlynas žydėjimas

Tik... lavandos ilgaiu žydi, kur buvus ku nebuvus vėl prie lavandų grįžtam