Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 48 tema

Padekit identifikuot ka as cia i alpinariuma isileidau? Su viena kaktusininke pasimainem alpinariumo augalais ax.gif

Papildyta:
Foto is jos gelyno.
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2009 07 22, 19:37)

Tikra atgaiva akims. wub.gif Labai skoninga ir grazu. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2009 07 22, 18:37)
jei plepėti pavargot, tai keletą nuotraukyčių įterpsiu mirksiukas.gif pasilaksčiau su fotiku po kiemą ax.gif

darbstuole visomis prasmemis 4u.gif
deriniai itartinai panasus lotuliukas.gif sakysim ,kad skoni panasus ax.gif
as siemet pasisodinau leliju vaniles spalvos,tai dabar visam grazume zydi,irgi ispaparacinau,mano akimis ziurint labai tinka prie nedidukiu hortenziju,tik cia neikelsiu,nes nemoku ir turbut neismoksiu blush2.gif
o jei atvirai-gedulas man -kazkas ( vejas ar pikta ranka) patvory mano zagreni nulauze cray.gif
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2009 07 22, 21:26)
<...>
o jei atvirai-gedulas man -kazkas ( vejas ar pikta ranka) patvory mano zagreni nulauze cray.gif

Super, turėjai vieną, dabar turėsi nemenką giraitę - auga pasiutusiai greit bigsmile.gif
Atsakyti
sveikos,
atleiskit uz durna klausima, bet ar rasakilos cia tos, kur laukuose auga??? ar yra pirk kokiu sukulturintu? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 07 22, 18:57)
Jolaxus, is tiesu grazu  wub.gif jauku  wub.gif paprastos geles, bet neperkrauta, graziomsalelem pasodinta, o ne darzas padarytas, kaip daznai nutinka kuo daugiau sukist norint  ax.gif

Heh. Kas cia tuo noreta pasakyti biggrin.gif ?
Papildyta:
QUOTE(Arrivederici @ 2009 07 22, 22:37)
sveikos,
atleiskit uz durna klausima, bet ar rasakilos cia tos, kur laukuose auga??? ar yra pirk kokiu sukulturintu? blush2.gif

Yra pirkt sukulturintu. Tos kur pas jolaxus- 'is lauku' smile.gif
Atsakyti
smth1, nieko - tiesiog neutralus pastebejimas cool.gif
Atsakyti
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2009 07 22, 13:47)
knifofija..........gal gali man pasakyti, kaip pati auginanti akanta (matai as tokio neauginu ir niekur tokios info nerandu)......ar akantas iki pat ziemos su taio savo zaliais graziais lapais isbuna, ar kaip koks auskarelis sunyksta anksciau?

Žiemoja be problemų, atželia vėlokai, lapai gražūs iki nušalimo, žiedynai nužydėję taip pat, bet jei daug lietaus jie pradeda ruduoti, bet iškirpus lapija dekoratyvi.
Papildyta:
QUOTE(Tina* @ 2009 07 22, 18:22)
Padekit identifikuot ka as cia i alpinariuma isileidau? Su viena kaktusininke pasimainem alpinariumo augalais  ax.gif

Papildyta:
Foto is jos gelyno.

Čia dvimetis šilokas, labai gausiai sėjasi, jei leidi nužydėti ir išbarstyti sėklas ravi kokią desietką metelių.
Atsakyti
Pažiūrėjau į Jolaxus gėles ir užsigeidžiau levandų (trūksta man mėlynai žydinčių kvietkų)... Kokias augini? Kaip elgiesi su jomis žiemą? Dar galvojau kad panaši į ją juozažolė, kurią galėčiau iš prieskonių darželio gėlynuosna perkelt:
user posted image
Bet levanda dekoratyvesnė atrodo...

Knifofija, reik Jūsų patarimo. Tarp kas 1m pasodintų koloninių tujų 7 metrų atkarpoje esu tarpuose įkišus viendienes. Mano mama sako, kad kelčiau jas lauk, kol dar šaknynas visko neokupavo. Paskui norėdama jas kada nors iškasti nugalabysiu tujas... O man gražu ir norėtųsi palikt jas ten savieigai... Kokia prognozė tam kampeliui?
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smėlio smiltelė: 23 liepos 2009 - 07:09
QUOTE(rozamunda @ 2009 07 22, 21:26)
darbstuole visomis prasmemis 4u.gif
deriniai itartinai panasus lotuliukas.gif sakysim ,kad skoni panasus ax.gif

aha, taip ir sakykim mirksiukas.gif

QUOTE(smth1 @ 2009 07 22, 22:44)
Yra pirkt sukulturintu. Tos kur pas jolaxus- 'is lauku' smile.gif

už kurias aš pinigus mokėjau doh.gif o galėjau pievose pasirinkti. Sukultūrintų esu mačiusi tokių dailučių smulkiau ir giliau karpytais lapeliais
(apie rasakilas mes čia smile.gif )

QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 07 23, 08:06)
Pažiūrėjau į Jolaxus gėles ir užsigeidžiau levandų (trūksta man mėlynai žydinčių kvietkų)... Kokias augini? Kaip elgiesi su jomis žiemą? Dar galvojau kad panaši į ją juozažolė, kurią galėčiau iš prieskonių darželio gėlynuosna perkelt:

levandos pas mane pačios paprasčiausios, sėtos iš kažkokio lietuviškų sėklų pakelio. O darbo su jomis tikrai mažai ir beje, jos tikrai mėgsta prastą žemę,nes tos, kur fotkėj, auga absoliučiam žvyryne thumbup.gif po žydėjimo ir pavasarį aš jas negailestingai apgeniu, kad sudarytų ovalų kupstelį, tas labai pasiteisina, gražiai priaugina jaunų šakelių ir kaip matai gausiai žydi. Jos čia gal kokių keturių metų amžiaus. O žiemą niekip jomis nesirūpinu, žiemoja be rūpesčių. Tiesa, gal ta vieta šiek tiek užuovėja, nes ten šlaitelis, tai jos lengvai apsaugotos nuo spiginančių vėjų.
Turiu ir juozažolę, tad galiu patvirtinti, kad lavandos tikrai dekoratyvesnės 4u.gif Nors juozažolė karpoma irgi kupstelio formą gerai išlaiko. Esu dabar prisidauginusi (tiesiog palikau pasisėjusius daigelius augti) juozažolės, kitam kampe galbūt jų plotelį pagausinsiu, jei planai nepasikeis biggrin.gif
Tiesa, mėlynai žydintis dar vienas dailus augalėlis yra - veronika. Neseniai "Vilniaus žalumoje" nusipirkau kupstelį. Užkabino pilka lapija ir ryškiai mėlynas žydėjimas wub.gif Tik... lavandos ilgaiu žydi, kur buvus ku nebuvus vėl prie lavandų grįžtam lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 23 liepos 2009 - 07:27
smelio smiltele...as ir kelciau, jei man patiktu........prieskoniai gelynuose nuo viduramziu auginami smile.gif
pas mane gelsve, palatrunas, zioveinis, eziuole, perlamutrinis slamainis, nakvisa viskas viename.......kartais juokingai atrodo, kartais neisvaizdziai, bet man grazu, o gyvenu tai as, o ne kiti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2009 07 23, 08:24)
levandos pas mane pačios paprasčiausios, sėtos iš kažkokio lietuviškų sėklų pakelio.

teks visą sėjos ir daiginimo procedūrą išduot. Sėjau ir aš šiemet. Bet išeiga tėra 1vnt.
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2009 07 23, 08:28)
smelio smiltele...as ir kelciau, jei man patiktu........prieskoniai gelynuose nuo viduramziu auginami smile.gif

bėda tame, kad nežinau, ar man patiks biggrin.gif Bet kol užsiveisiu padoresnį kiekį levandų tiks ir juozažolės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smėlio smiltelė: 23 liepos 2009 - 07:43