Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 48 tema

QUOTE(jolaxus @ 2009 07 22, 17:37)
jei plepėti pavargot, tai keletą nuotraukyčių įterpsiu mirksiukas.gif pasilaksčiau su fotiku po kiemą ax.gif

jolaxus, aciu aciu aciu - seniai beregeti gelynu vaizdeliai wub.gif ... visos tik klausia arba pasakoja, o rodyt tai nerodo biggrin.gif .
ar japonine pluke pas tave pavesyje auga ar sauleje?

QUOTE(DeeDee @ 2009 07 22, 18:03)
šiaip yra valstybių, kur apart dolomito nieko neturi, gražus man jo papilkėjimas ( bažnyčios, rūmai, tiltai išlikę ir niekam pažiūrėjus bloga nepasidaro tongue.gif )

butent drinks_cheers.gif ,
ir man dolomitas (ar tai yra kalkakmenis?) ir smiltainis grazu. Pas mus irgi apart smiltainio arba granito nieko daugiau nera ax.gif . Tik jie, kiek teko girdet , neilgaamziai - trapus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 23 liepos 2009 - 08:31
QUOTE(jolaxus @ 2009 07 23, 08:24)
aha, taip ir sakykim mirksiukas.gif
už kurias aš pinigus mokėjau doh.gif o galėjau pievose pasirinkti. Sukultūrintų esu mačiusi tokių dailučių smulkiau ir giliau karpytais lapeliais
(apie rasakilas mes čia smile.gif )
l

Ghm. Bet as tikrai prisimenu kaip pasakojai, kad prisirinkai rasakilu ir sakei, kad nematai skirtumo tarp pirktiniu ir savuju. Tai su kuo sumaisiau tada g.gif
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 07 23, 08:37)
teks visą sėjos ir daiginimo procedūrą išduot. Sėjau ir aš šiemet. Bet išeiga tėra 1vnt.

išduosiu mirksiukas.gif pasėjau ir.. pamiršau lotuliukas.gif kapsčiau tą vietą iš naujo, sodinau vienmetes, ravėjau, o po metų atradau, kad kažkas naujo auga bigsmile.gif taigi, po žiemos, natūralii stratifikavosi ir sudygo kelios nenusimetusios sėklos thumbup.gif
o šiaip jas nesunku pasidauginti iš šakelių, prieš pora metų genėdama padoresnes šakeles "ant durniaus" sukišau į žemę ir vėl pamiršau, kitą pavasarį žiūriu gyvena kone visi mano auginukai thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2009 07 23, 09:30)
ar japonine pluke pas tave pavesyje auga ar sauleje?
butent  drinks_cheers.gif

japoninė plukė auga šiaurės rytų pusėj, tačiau atviroj vietoj ir šešėlio gauna laabai mažai, taigi galima sakyti, kad saulėje

QUOTE(smth1 @ 2009 07 23, 09:32)
Ghm. Bet as tikrai prisimenu kaip pasakojai, kad prisirinkai rasakilu ir sakei, kad nematai skirtumo tarp pirktiniu ir savuju. Tai su kuo sumaisiau tada g.gif

nedaug suklydai mirksiukas.gif aš sakiau, kad manoji turbūt niekuo nesiskiria nuo laukinės ir buvau sumasčius pasirinkti lauke, kad didesnį plotelį užsisodint, bet paskui išskirčiau suaugusius krūmus ir nebeliko prasmės laukuose nardyti
Atsakyti
Jolaxus,
Heuchera su snapuciu-grazus derinys,tuoj nusikopijuosim.... thumbup.gif
Lavandos, tiesiog bedieviskos pas tave... ir nepasakok, kad jos dauginasi kaip parazites schmoll.gif As cia is pavydo ax.gif biggrin.gif Bet vis tiek as jas kada nors ismoksiu augint cool.gif
O tas šlamainis irgi vertas demesio...
Atsakyti
O tai turesiu dvimecio siloko doh.gif ta kaktusiste irgi sake jog ravi ji kaip pikzole, bet man jis visai simpatiskas wub.gif
Papildyta:
QUOTE(jolaxus @ 2009 07 23, 08:24)
Sukultūrintų esu mačiusi tokių dailučių smulkiau ir giliau karpytais lapeliais
(apie rasakilas mes čia smile.gif )

Mano gal skaitosi sukulturinta, stai ji\
O veronika ir man daili, turiu ja smile.gif
Atsakyti
Sveikutes,

O as pagalvojau, jeigu pasiseti levandas pries ziema, jos naturaliai stratifikuosis ir ziuresim kita pavasari kas bus g.gif: nes is siumetiniu tai 2 isaugo ale ir tos dar tokios mazutes:oh:
Atsakyti
QUOTE(aistejukas @ 2009 07 23, 09:51)
Sveikutes,

O as pagalvojau, jeigu pasiseti levandas pries ziema, jos naturaliai stratifikuosis ir ziuresim kita pavasari kas bus g.gif: nes is siumetiniu tai 2 isaugo ale ir tos dar tokios mazutes:oh:

Man irgi šiemet su levandom nepasisekė, manau, kad blogai stratifikavau - šaldytuve, o ne kameroj. Rudenį sėsiu ir žiūrėsiu kaip kt. metais bus.
Atsakyti
tai kad stratifikacijai, t.y. sėklų laikymas žemoj pliusinėj temperatūroj, kaip ir ne į kamerą kišti reiktų, o į daržovių skyrių. Paprastai šaldymo kamerose temperatūra esti ~ '-18C' rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(aistejukas @ 2009 07 23, 10:51)
Sveikutes,

As irgi bandysiu sita reikala. Manyciau, turetu suveikti.
Ka tik perskaiciau visa tema apie levandas... Sukaupus visa info nutariau pasiseti ju dar ir rudeni. Is siumeciu sudygo tik kelios, tikiuosi, likusios prasikals iki rudens arba kita pavasari. O jei dar sudygs rudeni setos, tai turesiu jau visa kruva. Bet ar gali buti per daug levandu?.. wub.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 07 23, 10:08)
O tai turesiu dvimecio siloko  doh.gif ta kaktusiste irgi sake jog ravi ji kaip pikzole, bet man jis visai simpatiskas  wub.gif
Papildyta:

Mano gal skaitosi sukulturinta, stai ji\
O veronika ir man daili, turiu ja smile.gif

Patarimas: jau perzydejo rasakila, tu jos ziedynus nukarpyk, taip pat ir negrazius lapus. Uzsiaugins sviezius zalius ir is naujo prazys rudeniop.
O jolaxus minejo kitokia veronika, su sidabrine lapija. Bet tavoji irgi grazi labai.
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 07 23, 10:26)
tai kad stratifikacijai, t.y. sėklų laikymas žemoj pliusinėj temperatūroj, kaip ir ne į kamerą kišti reiktų, o į daržovių skyrių. Paprastai šaldymo kamerose temperatūra esti ~ '-18C'  rolleyes.gif

Na va, ir nesuveikė man tas daržovių skyrius.. O kai pasiskaičiau, kad kitoms tiesiai lysvėje sudygo po žiemos, tai nutariau, kad joms žemos pliusinės gal nepakako.. Nes sėjau gi tas pačias sėklas, kaip visos.
Atsakyti
oro temperatūra ir dirvožemio temperatūra žiemos metu skiriasi 4u.gif
Atsakyti