tavo valia kaip elgtis,niekas nieko nesako, tik neieskok paguodos, labai juokinga skaityti, koks jis laukiamas ir tt...plius dar suplanuotas...kuriami planai, kaip elgtis reiks ir tt...ir taip ramiai nusprendziama visgi kaip belauktum jo atsikratyti...kaip kokio nereikalingo kilo...
kitas dalykas...ant kokio suoliuko?mama nepades?plius tevas tai toks yra..i teisma ir alimentus tegu moka...pats nporejo..dabar staiga nebenori, mat apsigalvojo...
mes nezinom kaip gyventi ir tt...nereikia cia vaziuot taip...bet mastyt su galva reikia, ne uzpakaliu...ir kad tai pamastyti, nebutina zinoti visu gyvenimo tiesu.
QUOTE(musiushka @ 2009 08 09, 19:40)
tame ir esme kad as esu praktiskai ant suoliuko gatvej..pajamu jokiu gyvenamos vietos jokios..juk vaikui nepasakysi maziuk siandien nevalgom..gal kita savaite jei mamai pavyks isidarbinti..kitoms visada patarciau tureti ir auginti maziukus, bet yra viskokiu atveju
na visviena aciu toms kurios zino kaip viskas turi buti ir kaip reikia tokiais atvejais elgtis
na visviena aciu toms kurios zino kaip viskas turi buti ir kaip reikia tokiais atvejais elgtis
O pas mamą negali gyventi su mažiuku?
QUOTE(musiushka @ 2009 08 09, 18:40)
tame ir esme kad as esu praktiskai ant suoliuko gatvej..pajamu jokiu gyvenamos vietos jokios..juk vaikui nepasakysi maziuk siandien nevalgom..gal kita savaite jei mamai pavyks isidarbinti..kitoms visada patarciau tureti ir auginti maziukus, bet yra viskokiu atveju
Suprantu tavo situacija. Man jau nemazas nestumas ir taip pat likau viena - bei negaliu tiketis is nieko paramos, nes vaiko tevas isejo, mama sunkiai serga ir as dar ja paremdavau finansiskai, o tecio neturiu
Labai noriu tiketi, kad dar neapsisprendei 100 procentu ir noriu pasakyti kelis argumentus, kurie gal pades pakeisti nuomone:
- jei manai, kad negalesi maziuko ismaitinti, viskas ok. Nesiok, pagimdyk - atiduoti galima ir pagimdzius. Bet iki gimdymo tau dar laaabai ilgas laiko tarpas ir labai tikiuosi, kad iki to laiko situacija pasikeis. Be to, tokioje situacijoje vaikuti galima atiduoti laikinai globai, paskui pasiimti ir t.t. O nestumo nutraukimas pirmiausia pavojingas tavo sveikatelei ir tolimesnei galimybei isnesioti vaikuti
- vienisoms mamytems yra ivairios pasalpos ir organizacijos, kurios padeda islaikyti ir isauginti vaikuti. Taip, reikes labai pasispausti, bet imanoma...Be to yra daugybe veiklu, apie kurias net nepagalvojame, bet kurios leidzia uzsidirbti net nestumo metu - avon ar kitokiu kosmetiku pardavimas, galu gale net savo rankdarbiu darymas ir pardavimas. Vis litas kitas. Galu gale net toks idiotiskas budas kaip istojimas i profesine mokykla
- nestumo metu tu pinigeliu ne taip ir reikia. Visvien juk kazka pati valgai. As irgi negaliu pirkti ko noriu ir zinau, kad teks kartais apsieiti ir be pietu. Bet maziukas auga pilvelyje ir tikiu, kad jam uzteks visko. O rubeliu veliau galima paprasyti nemokamai uz draugiu ir pazistamu, kuriu vaikuciai paaugo.
Tikrai zinau, kad bus labai sunku, bet sustipresi ir susitvarkysi su viskuo ir paskui galesi didziuotis savimi. O gal ir vaikelio tevas po kurio laiko apsigalvos?
Tikrai neikalbineciau, jei nebutum rasius, kad labai nori vaikiuko. Bijau, kad paskui labai skaudes sirdute ir gailesies...
Papildyta:
QUOTE(Gabii__ @ 2009 08 09, 18:54)
tavo valia kaip elgtis,niekas nieko nesako, tik neieskok paguodos, labai juokinga skaityti, koks jis laukiamas ir tt...plius dar suplanuotas...kuriami planai, kaip elgtis reiks ir tt...ir taip ramiai nusprendziama visgi kaip belauktum jo atsikratyti...kaip kokio nereikalingo kilo...
kitas dalykas...ant kokio suoliuko?mama nepades?plius tevas tai toks yra..i teisma ir alimentus tegu moka...pats nporejo..dabar staiga nebenori, mat apsigalvojo...
mes nezinom kaip gyventi ir tt...nereikia cia vaziuot taip...bet mastyt su galva reikia, ne uzpakaliu...ir kad tai pamastyti, nebutina zinoti visu gyvenimo tiesu.
Ech, gi visai pamirsau dar apie alimentus. Valstybe daro viska, kad jai nereiketu pasalpu moketi is savo kisenes, todel gali buti tikra, kad tikrai priteis dar ir is vaiko tevo islaikyma
as isvis nesuprantu kokio velnio cia rasyt reikejo, kad gauti gailescio?man tokios istorijos, kai viena diena laukiama, kita nebe, atrodo sugalvotos...o kitos noredamos padeti nervinasi.
nesu pries aborta..buna visko gyvenime, bet nors nevaidmainiauja...juokinga skaityti, kaip kitom patarineja, kaip jos uzaugins vaikeio be tevo, kad nesinervintu, ir po keliu dienu pareiskia,kad vyro neber, tai vaika nuzudys..bet ji jo labai lauke uz tai...atrodo ka nors tai keistu.niekaip nesuprantu, kaip galima viena diena laukti, kita nebelaukti, vel laukti...manau daug kartu nuomone dar pasikeis, bus dar istoriju.jei sugavociau taip elgtis pati, tai tikrai to neviesinciau, butu geda net rasyti...
kitas daykas..aisku gal klystu, bet visai nesenai buvo rasyta, kad ilgai lauke kol pastos...tai kas bus po isvalymo?isvis gali nebetureti vaiku...ai ka cia besneketi.
nzn del ko taip supykde sie pasakymai..turbut vienu dalyku...nori pasidaryti save auka, kuria galetu ir nebuti...bet tai daugiau dziaugsmo sukelia, nei pagavoti kaip islipti is sitos situacijos.
nesu pries aborta..buna visko gyvenime, bet nors nevaidmainiauja...juokinga skaityti, kaip kitom patarineja, kaip jos uzaugins vaikeio be tevo, kad nesinervintu, ir po keliu dienu pareiskia,kad vyro neber, tai vaika nuzudys..bet ji jo labai lauke uz tai...atrodo ka nors tai keistu.niekaip nesuprantu, kaip galima viena diena laukti, kita nebelaukti, vel laukti...manau daug kartu nuomone dar pasikeis, bus dar istoriju.jei sugavociau taip elgtis pati, tai tikrai to neviesinciau, butu geda net rasyti...
kitas daykas..aisku gal klystu, bet visai nesenai buvo rasyta, kad ilgai lauke kol pastos...tai kas bus po isvalymo?isvis gali nebetureti vaiku...ai ka cia besneketi.
nzn del ko taip supykde sie pasakymai..turbut vienu dalyku...nori pasidaryti save auka, kuria galetu ir nebuti...bet tai daugiau dziaugsmo sukelia, nei pagavoti kaip islipti is sitos situacijos.
QUOTE(musiushka @ 2009 08 05, 12:20)
mes su vyru gincijames tik del vieno vardo...kuris man labai patinka o jis rekia tada jau geriau Desdemona negu toki koki tu sugalvojai- as noriu kad jei bus dukryte butu SMILTE
tai sutarem kad dukryte bus Gabija o sunus Lukas..del siu vardu tai nesipesam
tai sutarem kad dukryte bus Gabija o sunus Lukas..del siu vardu tai nesipesam
QUOTE(musiushka @ 2009 08 07, 11:32)
oho, na ir pasake..as manau kad nesistenk jo nuomones pakeist..jei nepasikeis kai sulauksi maziuko pati tai kam tau toks priristas asilas.. atleisk uz isireiskima.
as manau kad mes pacios galime uzauginti savo maziukus ir kam tie papildomi nervai..mes su vyru kol kas kartu bet negali zinoti kas jam susisvies, tai jau apmazciau ir tokia galimybe kad busiu mama bet kokiu atveju..Nieko nebijok visada atsiras kas pades palaikys
as manau kad mes pacios galime uzauginti savo maziukus ir kam tie papildomi nervai..mes su vyru kol kas kartu bet negali zinoti kas jam susisvies, tai jau apmazciau ir tokia galimybe kad busiu mama bet kokiu atveju..Nieko nebijok visada atsiras kas pades palaikys
QUOTE(musiushka @ 2009 08 07, 12:31)
taip apelsinka pritariu, mano tevas irgi is tu vyru, kaip bebutu gaila.ir ka galiu pasakyti man tokio nereikia uztat turiu nuostabia mama ..nesinervink nesvarbu koks tavo amzius jei noresi tai busi labai sauni mama
is pradziu atrodys viskas neiveikiama o veliau dziaugsies savo vaikiuku ir net i galva nesautu tokia mintis kaip jo atsikratytmas.o del seimos ji tikrai tave palaikys, neliksi viena..juk tokiu mamyciu(ir beje laimingu)labai daug
is pradziu atrodys viskas neiveikiama o veliau dziaugsies savo vaikiuku ir net i galva nesautu tokia mintis kaip jo atsikratytmas.o del seimos ji tikrai tave palaikys, neliksi viena..juk tokiu mamyciu(ir beje laimingu)labai daug
QUOTE(musiushka @ 2009 08 07, 14:33)
sakau jums visos isgyvena, aisku niekas nesako kad lengva,bet veliau visos mamytes vienos ar ne tik dziaugiasi savo maziukais
manes kai drauge paklausia ar man vyras padeda sakau zinoma ne juk man nereik pagalbos as nesergu..tai ka tu viska viena darai?-sako.ne sakau mes darom kartu..sako-tai kaip tada..?
sakau-juk jis toks pat kaip as jam ir priklauso ir lekstes plauti ir kambarius siurbti,juk jis gyvena su manim .ir man kad jam namus tvarkyciau pinigu nemoka.kaip ir as jam nemoku-juk tai partneryste.
tai ir vaikas juk jo, niekur nesides o augins.taip kaip ir as.Zinoma as nekalbu apie tokias seimas kur vyras nuolat dirba o zmona namie sedi..
manes kai drauge paklausia ar man vyras padeda sakau zinoma ne juk man nereik pagalbos as nesergu..tai ka tu viska viena darai?-sako.ne sakau mes darom kartu..sako-tai kaip tada..?
sakau-juk jis toks pat kaip as jam ir priklauso ir lekstes plauti ir kambarius siurbti,juk jis gyvena su manim .ir man kad jam namus tvarkyciau pinigu nemoka.kaip ir as jam nemoku-juk tai partneryste.
tai ir vaikas juk jo, niekur nesides o augins.taip kaip ir as.Zinoma as nekalbu apie tokias seimas kur vyras nuolat dirba o zmona namie sedi..
QUOTE(musiushka @ 2009 08 09, 16:36)
niekada negalvojau kad man taip nutiks turejau grazia seima vyra..suniuka namus..kai suzinojau kad laukiuos manaiu kad ne as viena dziaugiuosi..pasirodo vyrui nei manes nei maziuko nereikia..per tuos kelis laukimo menesius jis tyciojosi kaip galejo is manes..praverkiau visas dieneles..todel rytoj turedama vizita pas gydytoja jei tik bus imanoma..atsisveikinsiu su maziuku..tikiuosi kad nebus velu..atleiskit mamytes, manes gal ir nesuprasit..
buvau tokia laiminga o dabar taip susimoviau
buvau tokia laiminga o dabar taip susimoviau
Na mane atvirai pasakius labai šokiravo musiushkos paskutinis pareiškimas, tai leidau sau peržvelgti mūsų pokalbius ir va kiek gražaus išrinkau jos pasakyta
Musiushka, mesk nesąmoningas mintis iš galvos ir ramiai augink savo vaikiuką
Papildyta:
QUOTE(Gabii__ @ 2009 08 09, 20:19)
as isvis nesuprantu kokio velnio cia rasyt reikejo, kad gauti gailescio?man tokios istorijos, kai viena diena laukiama, kita nebe, atrodo sugalvotos...o kitos noredamos padeti nervinasi.
Kažkaip šviečiasi, kad tiksliai pasakyta
musiushka toks mazas klausimas dar tau.kiek laiko jus su vyru kartu?
QUOTE(milagrosa @ 2009 08 09, 17:53)
viskas bus gerai su tais mokslais, o beto i nestukes atlaidziau ir destytojai ziuri
del naujienos man atrodo pradek nuo seses
paziurejau i tavo liniuote, kokie maziukai dar jus, anksti suzinojai kad laukiesi?
del naujienos man atrodo pradek nuo seses
paziurejau i tavo liniuote, kokie maziukai dar jus, anksti suzinojai kad laukiesi?
Tikrai gan anksti, nes jau anksciau buvau prisiskaicius apie nestumo pozymius, tai kaip keli iskart pasieiske tai ir abejones testas panaikino.
man irgi jau nebesirisa situacija, tikrai neina suprasti kaip galima su gyvu zmoguciu taip zaisti, kaip su kokiu zaislu noriu- nenoriu, reikia- nereikia??
atsipeikek, pagaliau!
kam tau tas vyras toks reikalingas? siusk po velniu, ir augink maziu
mergaites daug faktu prirase. paskaityk, pagalvok, apsvarstyk viska blaiviai.
atsipeikek, pagaliau!
vyra jau meciau.. aciu mergaites.As nepysktu kad nesuprantat, pykstu kad neugebessiu but gera mama.Tikejau kad musu seima mus gera ir vaikui augti salygos bus geros...tik va viksas taip staiga susimove..supanikavau,isigandau
Papildyta:
taip zinau visi argumentai yra geri ir bet kuriai mamytei kuri taip jaustusi pasakyciau kad nedarytu valymo..bet kai sitaip viskas susimove supanikavau..esme tame kad mano mama manes priimti negali.tevo neturiu.darbo neturiu,nors ir baigiau studijas.isidarbint kaip zinot siuo metu sunku.as net deramai negalesiu pasitikti maziuko..ka jau kalbeti apie jo auginima.todel ir pradejau galvoti apie galimybe nebelaukti jo..
visas dienas verkiu..nes nezinau kaip pasielgit , veina mama buti nebijau,bijau buti bloga mama..vat kaip susimoviau
Papildyta:
QUOTE(milagrosa @ 2009 08 09, 21:09)
man irgi jau nebesirisa situacija, tikrai neina suprasti kaip galima su gyvu zmoguciu taip zaisti, kaip su kokiu zaislu noriu- nenoriu, reikia- nereikia??
atsipeikek, pagaliau!
atsipeikek, pagaliau!
taip zinau visi argumentai yra geri ir bet kuriai mamytei kuri taip jaustusi pasakyciau kad nedarytu valymo..bet kai sitaip viskas susimove supanikavau..esme tame kad mano mama manes priimti negali.tevo neturiu.darbo neturiu,nors ir baigiau studijas.isidarbint kaip zinot siuo metu sunku.as net deramai negalesiu pasitikti maziuko..ka jau kalbeti apie jo auginima.todel ir pradejau galvoti apie galimybe nebelaukti jo..
visas dienas verkiu..nes nezinau kaip pasielgit , veina mama buti nebijau,bijau buti bloga mama..vat kaip susimoviau
ka reiskia metei?dar daug reikalu teks sutvarkyti kad keliai isskirtu.tik idomu..cia nieko neteisiu...juk pries dvi dienas abu labai auket, o dabar taip emei ir metei?
QUOTE(Gabii__ @ 2009 08 09, 21:06)
musiushka toks mazas klausimas dar tau.kiek laiko jus su vyru kartu?
man 23 metai.su vyru beveik tris metus..susituoke beveik du metus..rugsejo 26 bus du metai kaip vede
Papildyta:
esme tame kad cia tik as galvojau kad mes kartu laukiam..nu durnele..zodziu jis kelinta savaite greia isiena is namu ryte tipo maskes remontuot ir pareina girtas nakti..ir tada mane kolioja kad neva keliu isterijas tipo kad jam isgert negalima..ir t.t.
draugams prisnekejo kad man tas vaikas nerupi ir kai jis sivazios i uzsieni tada as jo nebelauksiu ir nu zodziu kodel jis turi dirbti ir mane islaikyti o as cia lieku jo laukti..
siandien nuvaziavau i jo namus kur gyvenome kartu jo nebuvo...man prireike keliu daiktu,radau neklota lova,ismetytus jo drabuzius sampano buteli cigaretes ne jo ir dar moteriskus batus..vat.
siuo metu glaudziuosi pas mama bet neilgai cia galesiu buti. todel ir supanikavau..per asaras nebezinau nei ka sakyti nei ka daryti..atrodo kaip galejau kazka praziopsoti..ji man skambina nuolat rekia vadina visaip ir aisku vel girtas..
nu zodziu..
vat pasimeciau nebezinau ka daryti ir kaip elgtis kad visaas butu teisinga..bijau buti bloga mama..
tai ir nebuk su juo.tegu dirba, nervinasi..juk planavot vaikiuka...o kad dabar jis nenori, tai cia jo problemos.susitvarkysi viska del alimentu ir turesi is ko gyventi.
kitas dalykas, jei tik esi baigus mokslu ir nesi sulaukus 26, priklauso ir pasalpos.nueik i sodra issiaiskink tiksliai kiek..bet apie tai kazkiek ir sodros puslapyje gali rasti.
kitas dalykas, jei tik esi baigus mokslu ir nesi sulaukus 26, priklauso ir pasalpos.nueik i sodra issiaiskink tiksliai kiek..bet apie tai kazkiek ir sodros puslapyje gali rasti.