Bet pripratau aš prie akinių ir nejaučiu didelio diskomforto
Aš irgi astigmatikė, bet lindzių išvis negaliu nešioti, nes mano akys labai jautrios, net tušą tik specialų galiu naudoti ir tai tik išeigai, redsykiais, bo jei dažniau, tai akys kaip žvyro pripiltos
.
. Nu tik nervija kai lyja
o ar galetumete mamos man neismaneliai paaiskinti ka reiskia astigmatizmas na nesuprantu as to zodzio prasmes o tarptautiniu zodziu zodyno nelabai turiu
...
| QUOTE (Atize @ 2004 01 12, 15:27) |
| o ar galetumete mamos man neismaneliai paaiskinti ka reiskia astigmatizmas na nesuprantu as to zodzio prasmes o tarptautiniu zodziu zodyno nelabai turiu |
Astigmatizmas - akies refrakcijos yda, kai spindulių pluoštas, iš vieno taško perėjęs per akies optinę sistemą, nebesusikerta viename taške. Todėl reginio vaizdas akyje būna neryškus. Priežastis - dažniausiai įgimtas ar paveldėtas nevienodas ragenos gaubtumas. Nedidelio laipsnio (0,5-0,75 dpt) ragenos astigmatizmas yra fiziologinis. Jis pasitaiko dažnai, bet regai nekenkia. Be to senstant jis pamažu nyksta. Dėl didesnio laipsnio astigmatizmo susilpnėja rega į tolimus ir artimus daiktus, greičiau pavargsta akys, gali prisidėti konjunktyvitas.
| QUOTE (mamulia @ 2004 01 12, 15:32) |
| Astigmatizmas - akies refrakcijos yda, kai spindulių pluoštas, iš vieno taško perėjęs per akies optinę sistemą, nebesusikerta viename taške. Todėl reginio vaizdas akyje būna neryškus. Priežastis - dažniausiai įgimtas ar paveldėtas nevienodas ragenos gaubtumas. Nedidelio laipsnio (0,5-0,75 dpt) ragenos astigmatizmas yra fiziologinis. Jis pasitaiko dažnai, bet regai nekenkia. Be to senstant jis pamažu nyksta. Dėl didesnio laipsnio astigmatizmo susilpnėja rega į tolimus ir artimus daiktus, greičiau pavargsta akys, gali prisidėti konjunktyvitas. |
vajeij kaip moksliskai parasiai kazka supratau bet teisybe pasakius nelabai. Mano mazylei pripazintas astigmatizmas tipo is arti kiek suprantu i daiktus truputi zvairiau ziuri ar gal ju nedamato, gydytoja sake kad ji truputi per daug toliarege, del to jai akinius prirase. tai vat ar galetumete man paaiskint normaliau nes gydytojos pabijojau klaust o kai klausi ji taip navarotnai paaiskina kad as ir uztilau o isejus toksliudnumas uzejau taip gaila mazyles pasidare verkt pradejau tik nelabai supratau del ko verkiau, nes tai sake nieko baisaus ir panesiojus akinius jos akys atsistatys. Todel mamytes prasau paaiskinkit man normaliau
Atize, man astigmatizmas buvo pastebetas labai anksti. Akinius nesiojau nuo 2 ar 3 metu. As kaip ir tavo dukryte esu toliarege. Esant astigmatizmui gali buti zvairumas, kuris koreguojamas arba operacija, arba nesiojant akinius, lankant visokias proceduras ir t.t. Bet zvairumo gali ir nebuti. Tai va tiek ir zinau.
Sveikos,as taip pat turiu astigmatizma,as trumparege,turiu ir akinius,ir lindzes,siaip su akiniais geriau matau,bet jauciu ta diskomforta,tad visada nesioju lindzes,bet jos silpnesnes uz akinius,ir mano lindzes ne tokios brangios kaip jusu "SEELITE38",gal kas zinot ar jos labai prastos,mokejau 200lt,metams,o gal papasakomet apie tas astigmatines lindzes,gyditoja nesiule,gal del to,kad mano cilindras vienos akies-2,0,o kitos -4,0.lankausi Siauliuose "VIZIJOJE".
Zika1, kaip suprantu tavo linzes ne astigmatines, o paprastos. Todel tu ir nematai taip gerai kaip su akiniais. Pas mane cilindras +1 ir +1,5, bet renkant linzes ji kazkaip perskaiciavo i minusini, tai gavosi -2,25 ir -1,75. Kiek zinau, tai astigmatines linzes yra tik Bausch and Lomb ir Ciba Vision firmos. (Focus toric ir Soflens 66 toric). O brangumas ju tai ne nuo gerumo ar blogumo priklauso, tai tiesiog kitokia rusis, specifine, ir tiek.
| QUOTE (zika1 @ 2004 01 19, 20:21) |
| |
Matai, kai man rinko linzes, tai panasiai kaip ir renkant akinius, dejo tuos stikliukus ant akiu, tikrino ar gerai matau ir t.t. Bet isidejus tas linzes i akis sake regejimas gali skirtis iki 10%, nes kazkaip pasisukti gali asis, ar gazkas tokio. Bet nebutinai. As kazkada jau turejau tokias linzes, tai matydavau gerai. Skirtumas tarp akiniu ir linziu tik toks (jei nesioji ir ta ir ta, tai turbut zinai), kad akiniai vaizda keicia nuo tos vietos kur stiklas, o su linzem tas vaizdas is karto nuo akies, nera to erdvinio skirtumo (jei supratai ka as cia noriu pasakyti). Be to, jei tu esi trumparege, tau is viso gerai. Nes su linzem trumparegiai visada geriau mato negu toliaregiai.
| QUOTE (zika1 @ 2004 01 20, 21:07) |
| Sveika,Jamaika sakyk o astigmatines lindzes keliem menesiams buna,o gal galima isigyt metams |
Dabar bet kokios linzes yra pagrinde menesines. Pereinama prie to todel, kad kuo dazniau jas keiti, tuo mazesne kokios infekcijos rizika. Metines astigmatines linzes kiek zinau siulo tik Rega, bet ir tai nerekomenduoja. As emiau menesines. O kiekis yra taip: jos supakuotos dezutese po 6vnt. Viena pora kainuoja 70lt, tai 3 poros - 210lt. Bet jeigu tavo akys skirtingos - tai turesiimti 2 dezutes skirtingu dioptriju, tada gausis 6 poros. As taip ir emiau, + 1 pora bandomoji, tai is viso 7 poros. Cia 392 - tai kaina su kaledine 20% nuolaida. Gydytoja is karto pasake, kad gerai priziurint 1 pora galima isnesioti iki 3 menesiu, taigi man tu 7 poru metams tikrai uzteks, tuo labiau kad ir akinius turiu. O per Kaledas vel galesiu nusipirkti su nuolaida.
Skysciai tai is esmes niekuo nesiskiria, tik firma. As nusipirkau paandyti Aosept su peroksidu (atrodo). Tipo jis labai prailgina linziu nesiojimo laika. bet jame linzes turi isbuti ne maziau kaip 6 valandas. O siaip naudodavau Renu, Complete.
As trumperege siaubinga, nes nematau net didziuju raidziu gydytojos kabinete. Ir dar turiu astigmatizma. Turiu akinius, bet jauciu didelei didziausia diskomforta del tu ramentu
. Wat, turiu linzes ir esu be galo patenkinta. Jos vadinasi day&night, pusei metu, galima neissiimti diena, nakti, bet myliu savo aklas akutes, todel nakti ju nevarginu. Nebent tenka nakti baliavot
Va taip vat