Įkraunama...
Įkraunama...

Astigmatiniai kontaktiniai lęšiai

QUOTE (Jamaika @ 2004 01 23, 12:59)

Skysciai tai is esmes niekuo nesiskiria, tik firma. As nusipirkau paandyti Aosept su peroksidu (atrodo). Tipo jis labai prailgina linziu nesiojimo laika. bet jame linzes turi isbuti ne maziau kaip 6 valandas.

Sveikos mielosios akiniuotosios...
paskutines tendencijos mylincioms savo akytes net ne menesines, o lparos 24 val. dar dieninem vadinamos linzes. jos sveikiausios, o kai ne kasdien nesioji ir ne brangiausios.
o del to skyscio tai atsargiai - kai pasakiau gydytojai, kad ji naudoju, tai pasirodo kazko nedadarydavau - optikoj to nepasake, bet taip ir nezinau ar tai nuomoniu skirtumas ar kazkieno nezinojimas.
o dabar jau du metai beveik nenesioju linziu - tik progomis, nes labai jau patogius akinukus isigyjau - su cilindrais, tai matau super ir akys visai nevargsta. o del linziu - tai buvau isistaisiusi konjuktyvita, tai... zodziu yra kaip yra.
tik saugokit savo akytes...
Atsakyti
Dabar jau astigmatiniu lesiu yra ne tik menesiui, bet pusei metu, tiesiog ju kaina daug aukstesne. O siaip jei nedidelis cilindras, pvz. iki -1 ar +1, tai galima nesioti Frequency 55Asph, jie yra be cilindru, menesio nesiojimo lesiai, bet pakankamai gerai koreguoja nedideli cilindra.

Tai vat taip
Atsakyti
As esu tik fiziologinio hipermetropinio astigmatizmo turetoja, pas nera nei hipermetropijos nei miopijos (tik su cilindriniais akiniais matau 1.0) ir nesioju akinius darbui su kompu, esu nusistacius pries linzes, kadangi jas uzsidedant ar jas nusiimant yra pazeidinejama ragena, ko pasekoje ilgainiui susidaro ragenos drumstys, o tai jau veda i akluma cool.gif . Tuomet reiks ragenos persodinimo operacijos. Cia jums ne dirbtinio lesiuko implantacija. Zmones ragenos persodinimo operacijos laukia metu metais, kada atsiras racipientas. juk donorine ragena nuimama tik nuo mirusio zmogaus akies, bet ir to negana - nevisi nori buti donorais ir kartais artimieji po artimo zmogaus mirties nesutinka atiduoti to zmogelio organu donorystei. doh.gif

Statistikai: Kauno Akiu ligu klinikoje yra atidarytas donorines medziagos bankas, kuris per savo 3-4 metu gyvavima sviesa akims suteike maziau nei 1000, o eileje recipientu laukia daugiau kaip 1500. cry.gif

va taip verysad.gif
Atsakyti
Turejau astigmatizma ir as ir mano regejimas buvo jau -9.5 Tai Vilniuj dariausi lazerine akiu operacija ir jau 2.5 metu nereikia nieko nei akiniu nei linziu thumbup.gif
Nors astigmatizmas sakyciau isliko, bet ne toks stiprus kaip buvo.
10 metu nesiojai linzes ir paprasciausiai akys jau pradejo atsisakineti. Man geriausios Jonsons&Jonsons. Per tiek metu jau buvau isigijusi neblogas nuolaidas tai man jos kainuodavo 50lt pusei metu tongue.gif
Niekad nebandziau astigmatiniu del aukstos kainos, bet tikiu, kad jos labai geros.
Bet vistiek geriausia operacija, po tiek metu akiniu ir linziu vis dar negaliu patiket, kad nieko nebereikia thumbup.gif
Atsakyti
sveikos astigmatizma turejau ilgai 10metu...kiek vargau ir akinius nesiojau ir pratimai ir tt buvo ziaurus laikai atradau viena gydytoja ji klaipedoje,padare operacija sauniai pavyko visiskai akys tapo normalios:)labai labai grazios kaip pas normalu zmogu gal iseitis lazeris arba operacija zinau ne visiem atstato priklauso nuo zvairumo kampo.
Atsakyti
labas,gal kas zino kokios siai dienai astogmatinių linzių kainos.
Svajoju isigyti astigmatines linzes...Gal kas nors is jusu gali pasidalinti patirtim ax.gif
Atsakyti
http://www.alfa.lt/straipsnis/c88187

Gal jau ir skaitet ?
Gal cia ir bus iseitis po tu 5 metu.
Atsakyti
QUOTE(mireja @ 2008 09 15, 12:48)
labas,gal kas zino kokios siai dienai astogmatinių linzių kainos.
Svajoju isigyti astigmatines linzes...Gal kas nors is jusu gali pasidalinti patirtim  ax.gif

Sveika,

15 metų pranešiojau akinius, pas mane stiprus astigmatizmas (-3,25)+ trumparegystė (-7,5) ir dar akys skirtingu dioptrijų reikalauja... Tad apie linzes net nesvajojau, ypač kai jų kainos tokios nerealios.
Bet prieš pusę metų įsidūriau į akį gėles balaistydama ir teko skubiai ieškoti budinčios optikos. O optikoje labai fainas daktarėlis man pasiūlė sugijus akiai pabandyti linzes. Pirmas davė pabandyti nemokamai, pora būtų kainavusi 90 litų (3 mėn.). Bet tos pigiosios būna tik iki -2,00 cilindro. Ir man jos visiškai netiko. Tad spjoviau į viską ir nusipirkau brangesnes, tik vėlgi cilindras tik kas pusę dioptrijos, tad vienai akiai tiko, o kitai - per silpna truputį, bet šiaip tai matau gerai. Reikėjo pirkti iš karto 3 poras, nes taip supakuotos. Man sakė, kad turėtų užtekti metams, gal net pusantrų. Kainavo gal ~500 Lt viskas.
Ale man tos linzės nelabai smagiai nešiojasi. unsure.gif Aišku, labai gražu save matyti visiškai pasikeitusią ir jausmas visai kitoks, nei su akiniais, tačiau namo grįžusi pirmu taikymu bėgu išsiimti jų...
Jeigu susidomėsi, parašyk į AŽ, duosiu tos optikos Vilniuje kontaktus.
Atsakyti
Mano vaikis 12 metu ir labai noretu linziu,bet jam Vokietijoje pasake,kad tokiu nera blink.gif . Pas ji +3 ir viena akis 80°,kita 100° verysad.gif
Atsakyti
Klaipedoje gal zinote kokiu geru optikos centru kur yra pigiu astigmatiniu linziu?

Akiniu recepte pas mane tai toke info: cilindras +1.5 (D ir K), Asis: 113/85 (D/K). Tai tokiom akim linziu taip pat yra? Ir kokios kainos mazdaug sviruoja siuo metu? Yra linziu pabandimam?

P.S. Sorry, kad isiskverbiau i jusu foruma, bet panasiu forumu sia tema neradau.
Atsakyti
o kur galima Kaune nusipirkti SPALVOTU LINZIU ? noriu pasikeist akiu sp .kazin kur butu galima ju isigyti nebrangiai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Greipfrukte @ 2008 10 01, 21:53)
Sveika,

15 metų pranešiojau akinius, pas mane stiprus astigmatizmas (-3,25)+ trumparegystė (-7,5) ir dar akys skirtingu dioptrijų reikalauja... Tad apie linzes net nesvajojau, ypač kai jų kainos tokios nerealios.
Bet prieš pusę metų įsidūriau į akį gėles balaistydama ir teko skubiai ieškoti budinčios optikos. O optikoje labai fainas daktarėlis man pasiūlė sugijus akiai pabandyti linzes. Pirmas davė pabandyti nemokamai, pora būtų kainavusi 90 litų (3 mėn.). Bet tos pigiosios būna tik iki -2,00 cilindro. Ir man jos visiškai netiko. Tad spjoviau į viską ir nusipirkau brangesnes, tik vėlgi cilindras tik kas pusę dioptrijos, tad vienai akiai tiko, o kitai - per silpna truputį, bet šiaip tai matau gerai. Reikėjo pirkti iš karto 3 poras, nes taip supakuotos. Man sakė, kad turėtų užtekti metams, gal net pusantrų. Kainavo gal ~500 Lt viskas.
Ale man tos linzės nelabai smagiai nešiojasi.  unsure.gif  Aišku, labai gražu save matyti visiškai pasikeitusią ir jausmas visai kitoks, nei su akiniais, tačiau namo grįžusi pirmu taikymu bėgu išsiimti jų...
Jeigu susidomėsi, parašyk į AŽ, duosiu tos optikos Vilniuje kontaktus.

mano cyl 3,, tai galiu pasakyti - kuo daugiau nešiosi, tuo smagiau jausis, nes akys pripranta smile.gif
Atsakyti