Įkraunama...
Įkraunama...

Astigmatiniai kontaktiniai lęšiai

O man iskilo klausimas, sakykim as nesioju siuos torinius lesius
user posted image
Bet noreciau isbandyti naujos kartos, silikono pagrindu pagamintus. Ar man tinka tas pats pats receptas ? Kazkur skaiciau, kad kiekvienas gamintojas turi savo skirtingus ismatavimus ir kitos firmos lesiai gali visai netikti. Noriu pirkti internetu, nes daug pigiau nei LT doh.gif
Atsakyti
Aš su akiniais nuo vaikystės, astigmatizmas. Ir jau daaaug metų svaigstu dėl lęšių, bet negamina dar tokių, kokių man reikia - su pliusiniu cilindru. Prieš keletą metų vienoj optikoj gydytoja "pritaikė" man lęšius, turėjau pirkt 6 poras lęšių, sumokėjau tada apie 600 lt ir jie man netiko verysad.gif Vieną porą sunešiojau, bet kas iš to - klube net meniu įskaityt negalėjau, o ką jau kalbėt apie mikriuko nr įžiūrėjimą verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(palange @ 2010 11 20, 21:39)
Aš su akiniais nuo vaikystės, astigmatizmas. Ir jau daaaug metų svaigstu dėl lęšių, bet negamina dar tokių, kokių man reikia - su pliusiniu cilindru. Prieš keletą metų vienoj optikoj gydytoja "pritaikė" man lęšius, turėjau pirkt 6 poras lęšių, sumokėjau tada apie 600 lt ir jie man netiko verysad.gif Vieną porą sunešiojau, bet kas iš to - klube net meniu įskaityt negalėjau, o ką jau kalbėt apie mikriuko nr įžiūrėjimą verysad.gif

Joooo, tas ziauru, kai reikia pirkti tiek poru. As pirkau irgi panasiai poru, bet kas baisiausia tie naujos kartos lesiai - silikoniniai ar pusiau, kaip jie ten vadinas, man tragiskai sausino akis. Tai pasiule iseiti - lasint asaras. Man tai cia ne iseitis - tada pabandziau kita firma ir viskas plius minus ok ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gabazzz: 22 lapkričio 2010 - 09:57
As esu astigmatike, nuolat nesioju linzes ir jokiu budu i akinius nekeisciau, nes su linzem visai pamirstu, koks mano regejimas. Visa gyvenima blogai jauciausi del akiniu, linzes man issigelbejimas. Anksciau nesiojau metines, bet nutinka nelaimiu, plysta ar pameti, taigi nuostoliai didesni. Dabar nesioju menesines. Gaunasi bendrai biski brangiau, bet akim smagiau ir jei pora plysta (ko dar nebuvo), nuostoliai ne tokie dideli. Kaina sesiu poru apie 350 lt, skirta menesiui, bet realiai galima nesioti daugiau, akys pacios jaucia, kada laikas keisti.

O kiek laukiat tu linziu po uzsakymo? Kol pirkdavau Eagle Vision metines, laukdavau apie 1,5 men, na nesamone. O paprastoj Vilkaviskio optikoj man menesines linzes pristate per 2,5 savaites.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atlantida: 10 gruodžio 2010 - 08:10
Sveikos. Registruojuosi ir aš į jūsų tema. Mano dukra - astigmatikė, jos cilindras -2,00, o sfera D+0,50 K+1,50. Ji yra visai jaunutė, bet baisiai nori nešioti lešius. Bent papludimyje, ar kine. Todėl mane ir domina jūsų tema. Šiandien užsakiau pirmus lešius (bandomuosius), žiūrėsim kaip bus smile.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo volungele: 09 kovo 2011 - 15:30
Pratinuos prie cilindro dabar.... Nežinau kas darosi, su akiniais labai puikiai viskas, o nusiėmus tuoj pradeda tirpti kakta..... Ar normalu? čia vadinas pripratau ar taip neturi būt? g.gif
Atsakyti
As nesioju astigmatinius lesius blush2.gif kai labai reikia g.gif nes man po to labai sunku juos isimti blush2.gif vos neiskrapstau sau akiu doh.gif tikriausiai del to ju uztenka man labai trumpam blink.gif
Atsakyti
QUOTE(volungele @ 2011 03 09, 15:26)
Sveikos. Registruojuosi ir aš į jūsų tema. Mano dukra - astigmatikė, jos cilindras -2,00, o sfera D+0,50 K+1,50.  Ji yra visai jaunutė, bet baisiai nori nešioti lešius. Bent papludimyje, ar kine. Todėl mane ir domina jūsų tema. Šiandien užsakiau pirmus lešius (bandomuosius), žiūrėsim kaip bus smile.gif  ax.gif

sveiki 4u.gif
kaip sekėsi Jums? Ar būna kažkokie bandomieji lešiai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(AIVUKĖ @ 2011 12 03, 11:34)
sveiki  4u.gif
kaip sekėsi Jums? Ar būna kažkokie bandomieji lešiai?  g.gif

As esu bandzius pora kartu. T.y. kai kurios firmos leidzia uzsakyti viena pora pabandymui. Ir labai gerai, nes buciau ismetus pinigus kaip i bala. Buvau uzsisakius kazkokius ale naujos kartos (mano senuosius okuliste ispeike, sake, kad cia jau senos kartos ir kad dabar yra tobulesniu), kurie mano aki tragiskai sausino. Kaip sprendima pasiule naudoti asaras, bet, man atrodo, visiska nesamone naudoti viena daikta, kurio naudojima pagerinti kitu..
Zodziu, po to isbandziau kitus. Labai tiko. Ir siandien kaip tik pasiemiau. Firma - Acuvue Oasys (for astigmatism).
Atsakyti
na pas mane irgi yra nemažas cilindras apie 2,5 ir didelis minusas. Kadangi dar visokių nuansų yra ragenoje, tai paprasti bandomieji lęšiai net netiko. Tad okulistė pasiūlė santariškėse apsilankyt. Surizikavau. Ir dabar jau beveik mėnesį kaip nešioju kietuosius kontaktinius lęšius - gerėjimą pagerino vos ne iki 1 - ko su akinukais niekada nepasisekdavo padaryti, nes pakankamai didelis skirtumas tarp akių. Ir ištikro galiu paskayti, kad nors diskomfortas yra kiek didesnis nei nešiojant minkštus kontaktinius lęšius, bet šie man tinka vos ne idealiai, tad labai džiaugiuosi. Pasaulis vėl tapo ryškesnis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aqvilux @ 2011 12 19, 13:00)
na pas mane irgi yra nemažas cilindras apie 2,5  ir didelis minusas. Kadangi dar visokių nuansų yra ragenoje, tai paprasti bandomieji lęšiai net netiko. Tad okulistė pasiūlė santariškėse apsilankyt. Surizikavau. Ir dabar jau beveik mėnesį kaip nešioju kietuosius kontaktinius lęšius  - gerėjimą pagerino vos ne iki 1 - ko su akinukais niekada nepasisekdavo padaryti, nes pakankamai didelis skirtumas tarp akių. Ir ištikro galiu paskayti, kad nors diskomfortas yra kiek didesnis nei nešiojant minkštus kontaktinius lęšius, bet šie man tinka vos ne idealiai, tad labai džiaugiuosi. Pasaulis vėl tapo ryškesnis smile.gif

O kaip suprasti "kietuosius"? Jie patys kieti? O juos daro tik Santariskese?
Atsakyti
na taip, tai kietieji kontaktiniai lęšiai. Mano buvo nelabai standartinės ragenos ir išlinkimas šiek tiek kitoks, tad minkšti - na kur parduodami optikose - nelabai ir tiko. Todėl užsisakiau šiuos - jie yra kieti, nesilanksto - na minkštųjų lęšių "tėvai" - kaip stikliukai biggrin.gif
užtat ir sakau kad diskomforto yra kažkiek daugiau, bet kadangi man su minkštais nepavyko susidraugauti, o operacijos tuo labiau neglaiu daryti, tia šie lęšiai tapo išsigelbėjimu. Aišku juos reikia kas pusmetį papoliruoti, labaiu prižiūrėti ir šiaip gal akys gali labiau pavargti, bet vieną porą jei viskas gerai galiu nešioti apie tris metus - o tai jau neblogai. Kolkas esu patenkinta - o vėliau bus matyt smile.gif
Atsakyti