Įkraunama...
Įkraunama...

Debatų tema maitinančioms MP ir mišinukais

QUOTE(Ievamul @ 2009 08 09, 13:20)
Yra nustatytos normos, kiek ml kudikis turi suvalgyti per para: vienokio amziaus 8-dali savo svorio, kitokio amziaus - 9-dali savo svorio ir taip toliau. Taip pat nustatyta, kiek mazdaug turi suvalgyti per viena maitinima, kad nebutu per daug ir neapkrautu skranduko. Atsiverskit bet kuria vaiku auginimo knyga arba pasiklauskit pediatres - jums viska paaiskins detaliai  biggrin.gif

As savo vaika sverdavau pries duodama kruti ir po to, kad matyciau, kiek pienuko istraukia. Viska rasydavausi, tai puikiai zinojau, kiek vaikui papildomai duoti misinuko.

tai va, kad misinukams yra normos, o MP ne, tad ir iskilo man toks klausimas - kaip zinot kiek vaikui MP yra norma - juk jei MP riebesnis, sotesnis - leliui jo pakakt turetu maziau, o jei liesesnis - daugiau. Ir jei jis pritrauke jo daug, bet iki pilno reikalo dar gavo misinuko - juk kaloriju realiai gauna maziau ir po trumpesnes pertraukos vel alkanas - kaip tada zinot kiek duot misinuko ir po kurio laiko?

Gydytojo nebesiklausiu - nes realiai mums jau nebeaktulu, tik va cia beskaitinejant kilo klausimu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kava&arbata @ 2009 08 09, 14:44)
Didžiosios Britanijos medikų asociacijos vykdytam tyrimui dalyviai buvo atrinkti atsitiktiniu būdu dar gimdymo namuose. Iš viso atrinkta 17 tūkst. motinų su naujagimiais ir net 13 889 iš jų buvo stebėti iki tol, kol vaikui suėjo šešeri su puse metų. Pusė šių moterų buvo skatinamos maitinti kaip galima ilgiau, o kontrolinė grupė galėjo elgtis kaip tinkama. Šios motinos negavo jokių nurodymų.

Mokslininkai pastebėjo, kad pirmosios grupės moterys krūtimi žindė kur kas ilgiau nei moterys iš antrosios grupės. Po trijų mėnesių 73 proc. moterų iš pirmosios grupės vis dar maitino krūtimi, o kontrolinėje grupėje liko 60 proc. maitinančių motinų. Be to, moterų, kurios maitino tik krūtimi, ir iki trijų mėnesių kūdikiui nedavė net vandens, pirmojoje grupėje buvo net septynis kartus daugiau. Po vienų metų vis dar maitino 20 proc. moterų iš pirmosios grupės ir tik 11 proc. – iš antros.

Kai vaikai sulaukė maždaug 6,5 metų, mokslininkai tyrė vaikus dėl astmos, šienligės ir egzemos. Abiejose grupėse rezultatai buvo labai panašūs. Apibendrindami tyrimo rezultatus mokslininkai pastebėjo, kad apie 10 proc. visų vaikų yra patyrę vienokio ar kitokio pobūdžio alerginę reakciją, o astma susirgo mažiau nei 1,5 proc. vaikų.

Maždaug 3–5 proc. vaikų sirgo šienlige ir apie 1 proc. vaikų vargino egzema. Mokslininkai su šiais vaikais atliko alergenų testus ir pastebėjo, kad rezultatai abiejose grupėse buvo labai panašūs. Krūtimi maitintų vaikų grupėje maždaug 9 proc. vaikų buvo alergiški žiedadulkėms, 12 proc. – katėms ir 15 proc. – dulkėms. Teisybę pasakius, alergija mažiau būdinga kontrolinei grupei, bet rezultatas nebuvo statistiškai reikšmingas.

Labai idomi statistika, tik man asmeniskai labai keista kodel rinktasi tyrti vaikus alerginiu klausimu iki 6,5 metu. beveik tikra ne del MP ar misinuko sulyginimu. Jau yra irodyta, kad alergiskumas priklauso labai nuo gimdymo rusies /cezaris ar paprastas gimdymas/ Cezariukai turi labai didele tencencija alergijoms. Todel mama maitindama krutimi tikrai nepakeis kudikio alergiskumo jiegu jis gimdesi cezariu ir tuo metu neiskyre spec. hormonu kurie salygoja nealergiskuma. Plius alergija yra dar labai didele mysle mokslininkas, todel sis tyrimas greiciausiai buvo darytas tam, kad surasi alergijos sarysi su kazkuo tai. Siuo metu pasirinkta zindymas. Irodyta praktiskai nieko, nes antroji grupe taip pat zinde. Praktiskai lyginta grupe zindziusiu ir maziua zindziusiu. Tada noretusi zinoti kokiu tikslu daromas buvo sis tyrimas?
Atsakyti
QUOTE(Nidule @ 2009 08 09, 16:25)
Brukniuk labai dziuagiuosi tavo sekmes istorija ... tikrai super ir ta garbes medali tikrai gali uzsikabinti sau ir savo seimai. Esu tikra stebuklas ivyko butent del to, jog rinkaisi ta, ka pati matei geriausia savo mazjai pupai. MP tai 100% vienas is sekmes faktoriu. As gyvenu uzsienyje ir gimdziua spec. klinikoje kuri daro tyrimus butent MP srityje ir seka gimusius kudikius ne 2-3 metus, nes turiu pasakyti, kad MP maitinami kudikiai taip pag gali sirgti kaip ir matinami misinuku pirmuosius gyvenimo metus, nes tai priklauso nuo imuniteto formavimosi, bet ateityje ... tu ir pati turesi mazesne rizika susirgti kruties veziu, nes skyrei tam tikra hormona savo laiku, tavo vaikas nebus su antsvoriu, MP maitinami vaikai retai gyvenime buna per stori, dantys ir t.t. kiti sveikatos faktoriai... daugeli dalyku, galu gale vezys netaip puls. Tai yra dovana visam gyvenimui, o ka jau kalbeti apie rysi.

Na kodėl aš gyvenu tarp kitokių žmonių, prieštaraujančių visoms teorijoms g.gif Brolienė pirmą maitino daugiau kaip metus, 6 metų vaikas svėrė 46 kg- diagnozė, nutukimas, toks jis buvo nuo metukų panašiai, visada buvo antsvoris. Maniškis maitintas MP 2 metų sveria 20 kg doh.gif Metų svėrė 16 kg. Tas pats sūnėnas nuo trejų metukų turi sugedusius dantukus, nors saldumynų dėl viršsvorio neduodavo. Draugės vaikiukui nepilnai metai, dar maitina. Prieš savaitę susitikom, pamaniau, kad kur nusiskėlė dantukus. pasirodo ne, pirmieji, ką tik išdygę, jau genda. Mano brolis iki šiol nebuvo pas dantistą, nors maitino mus tik po kleis mėn, o aš tan dažnai turiu lankytis.
Atsakyti
QUOTE(brukniukas @ 2009 08 09, 15:34)
Esmė tame, kad kiekviena gali kažkieno paprašyti pagalbos, jei leidžia pinigai - nusisamdyti auklę, jei ne pasikviesti mamą ar anyta pagyventi, ar močiutę.. ar šiaip ką nors.. Kažkaip nesitiki, kad visos čia esančios yra našlaitės, arba taip neturinčios pas ką kreiptis dėl pagalbos..

Nagi - visi turi savo gyvenimus, o močiutės gali arba dirbti, arba būti ligoniai, arba maža kas... Sąlygas turėti pagalbą tikrai ne kiekviena gali turėti, kad ir koks begalinis noras būtų...
Anyway, smagu, kad randamas ir noras, ir galimybės. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(zinulė @ 2009 08 09, 17:00)
Na kodėl aš gyvenu tarp kitokių žmonių, prieštaraujančių visoms teorijoms g.gif

Gal norisi tokių pavyzdžių rasti? Netikiu, kad nėr ir kitokių. wink.gif

Kaip ir netikiu (ui, atsibodo kartotis doh.gif ), kad MP - panacėja nuo visko. Tai tik pradžia (beje, labai svarbi pačios mamos mityba - ar bais sveikas MP bus, jei ji kimš greitą maistą, gers kavą ir t.t.?) Vien nuo MP nu negali tas vaikytis antsvorio tokio turėti, o ir tunkama/dantys genda ne nuo saldumynų, o labiau nuo angliavandenių (ar neduodama manų košės, kitų košių, virtų ne vandenyje, o piene, bandelių, kt. miltinių gaminių ir t.t.)?
Atsakyti
QUOTE(zinulė @ 2009 08 09, 17:00)
Na kodėl aš gyvenu tarp kitokių žmonių, prieštaraujančių visoms teorijoms g.gif Brolienė pirmą maitino daugiau kaip metus, 6 metų vaikas svėrė 46 kg- diagnozė, nutukimas, toks jis buvo nuo metukų panašiai, visada buvo antsvoris. Maniškis maitintas MP 2 metų sveria 20 kg doh.gif Metų svėrė 16 kg. Tas pats sūnėnas nuo trejų metukų turi sugedusius dantukus, nors saldumynų dėl viršsvorio neduodavo. Draugės vaikiukui nepilnai metai, dar maitina. Prieš savaitę susitikom, pamaniau, kad kur nusiskėlė dantukus. pasirodo ne, pirmieji, ką tik išdygę, jau genda. Mano brolis iki šiol nebuvo pas dantistą, nors maitino mus tik po kleis mėn, o aš tan dažnai turiu lankytis.

na matai nusipirk mersedesa ir jeigu su juo lakstysi per tvoras, jis neatrodys graziai 4u.gif 4u.gif 4u.gif arba isgerk kibira vandens kas diena - nebus is to sveikatos. Todel priemones juk reikia naudoti atsizvelgint i sveika poziuri, tai tas pats juk ir su m.pienuku. Labai suprantu tavo abejones, nes motinos pienas yra komponentas darantis labai gerai, bet dar yra kruva komponantu kurie taip pat itakoja. Dantys yra ispuve - 100% nes ju nevalo arba valo blogai arba duoda papildomai buteliuka sulciu. Mamos piene yra gana nemazai cukraus, todel pirmieji dantukai yra gana greitai suvalgomi jeigu ju nevalysi butent nuo cukraus. Nuo misinuko yra tas pliusas, kad dantukai nera taip greitai suedami. Pagrinde isgede tu vaikuciu dantukai, kuriu teveliai ju nepriziuri. O kadangi duodamas MP, reikia ta ipatingai daryti, nes pirmieji dantukai yra pazeidziamesni. Mano mergaites dantys kaip perlai, bet mes labai valome dantukus ir as neduodu sulciu is buteliuko jai, tik puodukas. O figura ideali pagal amziu.
Antsvoris dazniausia buna tu vaikuciu kurie maitinami kombinuotai, nes nesugebama ivertinti normu. nezinai kiek prisitraukia is papo, o po to dar ant virsaus misinukas. Reikia siuo atveju labai balansuoti. Na o siaip nera juk taisykles be isimties. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Brigitte @ 2009 08 09, 14:11)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif

O kad HappyAngel ir kitos aiskiau suprastu, apie ka as cia, tai pacituosiu keleta dialogu is kitu temu:

Šaunuolė, kad nepatingėjai surinkti šitų psichologinio terorizmo pavyzdžių drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Emilė @ 2009 08 09, 17:07)

Kaip ir netikiu (ui, atsibodo kartotis  doh.gif ), kad MP - panacėja nuo visko. Tai tik pradžia (beje, labai svarbi pačios mamos mityba - ar bais sveikas MP bus, jei ji kimš greitą maistą, gers kavą ir t.t.?) Vien nuo MP nu negali tas vaikytis antsvorio tokio turėti, o ir tunkama/dantys genda ne nuo saldumynų, o labiau nuo angliavandenių (ar neduodama manų košės, kitų košių, virtų ne vandenyje, o piene, bandelių, kt. miltinių gaminių ir t.t.)?

Na nerandu kitokių pvz, arba nežinau pvz, kaip tas vaikas maitintas buvo.
Dėl visų papildomų maistų ne ne ne, nes, kaip minėjau, antsvoris nuo labai anksti prasidėjo, jokių manų košių negaudavo, iki 6 mėn tik savo pienu maitino, arbatų nesaldino ir t.t Paskui visokios daržovės. Na nieko tokio, kas galėtų lemt tukimą. Tėvai irgi į nutukimą nelinkę nemanau, kad kažką valgė baisaus, nes greito maisto nemėgsta, dažniausiiai valgo namuose gamintą maistą.Juo labiau, kad pilvą pūtė mažiui kelis mėnesius, tai maistą tikrai žiūrėjo. g.gif
Tas pats ir mano mažiui, kol maitinau tik savo pienu, per mėnesį priaugdavo po kg ir daugiau, pvz per pirmą mėn 2,5 kg. Arbatų saldžių ir sulčių ir dabar negeria, geriausias dalykas - vanduo.

Tu sutinki, kad MP nepanacėja, bet yra tokių, kurios jį būtent tuo ir laiko. Aš mažių maitinau iki metų ne todėl, kad manyčiau, kad tai kažkas tokio, man taip buvo paprasčiau ir mažiau išlaidų blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Brigitte @ 2009 08 09, 15:11)
O kad HappyAngel ir kitos aiskiau suprastu, apie ka as cia, tai pacituosiu keleta dialogu is kitu temu:

O ar HappyAngel yra kur nors minėjusi, kad nesupranta, apie ką Jūs čia?
Atsakyti
QUOTE(Nidule @ 2009 08 09, 16:08)
O jus apkamai gerbiate kitu nuomone ir galite apseiti be kabinejimusi? Labai gaila kada atsiranda forumo dalyviu kurios varo savo monologa nesustodamos ir dar antrina kitu diskusijai "apie tiltus" kuri eina kalba "apie miltus". Ko jus uzsiciklinote su tuo MP - kas jums liepia ji priimti kaip kumunija. Butik gera, pasiimkite iseigine, perskaitykite ka kiti raso BUTENT JUMS ir ne is konteksto, bet esme, o ne kitiems dalyviams. Nes jau baigiate prisiskirti sau nelieciamumo statusa kaip koks orakulas. Nespeja kokia mama pasisakyti uz MP, tuojau cia priejo Kindziulis nu i poshlo pobezalo govno po trubam .... Man tai jau panasu i sutacija kai gincijasi dvi kaimynes o viena pradeda plestis rubus nuo saves, dauzytis i veida ir rekti ... mane musa  doh.gif ...

Monologa kalbate Jus, net nepaskaitote ka Jusu klausia ir ka Jum atsako. O jei nesuprantate jumoro, tai labai gaila (cia del gamtos, mes su brukniuku pajuokavom) 4u.gif Ir kurioj vieto as plesausi pries MP? As tik issakiau savo nuomone bet jos niekam nepersu. Jus tikrai uzsiciklinote, kas antram mano poste pasisakau, kad super jei mama maitina MP jei tik jai tai priimtina ir gera g.gif Nidule, nurimkite, isgerkite arbatos ir nustokite pulti ir izeidineti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kava&arbata: 09 rugpjūčio 2009 - 20:41
QUOTE(Emilė @ 2009 08 09, 16:07)

Kadangi turiu 2 vaikus - 1 maitintas MP labai trumpai, antras - beveik 2 metus, galiu irgi tų pvz parankiot biggrin.gif :

Dantys:
Pirmagimiui (trumpai žindytam) dantys pradėjo gest nuo kokių 1 m, 3-jų jau tragiškai sugedę buvo, priekinių dantų visas emalis atsilupęs. o ir dabar (12 m ) nuolat problemos su dantim.
Mažiukas (beveik 3 m ) - dantukai sveikut sveikutėliai kol kas.

Antsvoris:
vyresnėlis visą gyvenimą yra per mažo svorio, lb nevalgus, mažylis - normalus, per patį viduriuką visada tose medikų lentelėse, apetitu niekad nesiskundžia.
dar tarp kitko - MB nuo kažkur 25 m nuolat kovoja su antsvoriu (žindytas lb trumpai), tuo tarpu aš (žindyta 1 m) niekad su ta problema nesusidūriau, KMI visad normalus. ir apskritai mūsų giminėj visi ilgai žindyti žmonės yra normalaus svorio (suaugę jau, ką skaičiau PSO puslapyje, kad būtent žmogaus ateities svoriui žindymas turi įtakos ir mano aplinkos pavyzdžiai tai patvirtina).

Ligos:
abu vaikai iki 2 m sirgo daug. vyresnysis daugiau sirgo pirmaisiais metais, mažylis - antraisiais. vyresnysis nuo 3 m praktiškai neserga, mažylis irgi nuo 2 m beveik neserga (bet čia dar aišku sunku daryt išvadas kol neinam į darželį).
beje, vyresnysis iki 2 m turėjo lb daug ligų, susijusių su virškinio sistema. tuo tarpu mažylis net normaliai vėmęs nei karto nėra.

Alergijos:
vyresniąjam yra šienligė nuo kažkokių žolių, mažąjam irgi kartais pasireiškia kažkokios alerginės reakcijos, kurių šaltinio nustatyti nepavyko (įtariu, kad tai buitiniai chemikalai, nes pakeitus namie buitinę chemiją ekologiška - alerginių r-jų neliko)

o čia šiaip - apie suaugusius žmones: mano ir mama ir močiutė vaikus žindė tikrai ilgai, po 1-3 metus. abi neturi jokių problemų su krūtimis, jokių vėžių, cistų, ir kitokių augliukų. tuo tarpu aš po 1 vaiko (kurį lb trumpai žindžiau), turėjau cistą krūtyje, kuri, beje, išnyko žindant 2 vaiką (3Xtfu, tikiuosi ir neatsinaujino nieks, rudenį tikrinsiuos)

na mano praktika kol kas teigia, kad žindymas - vienareikšmiškai naudingesnis nei maitinimas mišiniu. jau nekalbant apie ekonominį faktorių, taip pat lb sutaupo laiką. kadangi turiu ir tokios ir tokios maitinimo patirties, tai tikrai rinkčiausi žindymą jau vien dėl jo patogumo, laiko taupymo ir kitų praktinių dalykų, net jei ir netikėčiau žindymo nauda sveikatai.
Atsakyti
ziuriu, kad reikalai eina geryn biggrin.gif jau zinutese atsirado daugiau sypsenu ir balioneliu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidule @ 2009 08 09, 16:08)
Matote forumas yra ne sekta ir sukurtas tam, kad diskutuoti ir jis yra atviras visiems. Klausimas yra kaip klas ta daroma. As nematau nieko blogo, kad i tema uzeitu mama su kita patirtimi ir pasisakytu ... zmoniskai ... Sutinkate su tuo? Ar taip yra sunku gerbti kito pasirinkima ... is tiesu - ne, pakanka pagalvoti ... kodel taip zmogus daro, kodel jo toks pasirinkimas. Uzejau butent tam, kad parodyti jog zmogus gali suprasti kito pasirinkima, nors pats gyvena kitaip. Ar tai yra blogai ir tai yra lindimas? Jeigu kitokios nuomones ir istorijos yra nepageidaujamso - kurdami tema uzdekite zinute /visimes kitiems kitaip manantiems pasisakyti ne vieta/ kaip senais gerais sovietiniais laikas  ax.gif  4u.gif tada as gerbsiu toki zenkla

g.gif As issakiau savo poziuri, net nepaliesdama Jusu, o Jus net susinervinot, kad noriu nuostabiai gyventi su vaikais ir vyru blink.gif Pati sau priestaraujat 4u.gif

Atsakyti