Įkraunama...
Įkraunama...

Debatų tema maitinančioms MP ir mišinukais

QUOTE(Kriiste @ 2009 08 10, 00:36)
schmoll.gif , as nesu zindyta, tad negaleto tai buti del MP (mes visi mazai zindyti labai - iki men), bet virdavo klijukus is iv kruopu, ir kaip gali but norma - juk vienos greiciau virskinamos, kitos leciau doh.gif

Nezinau, kaip ten anksciau - gal normos blogai nustatytos budavo, juk klijukuose maziau maistingu medziagu nei misinukuose ar tuo labiau mp. Koks ten ju pagrindas: 2 trecdaliai vandens, 1 trecdalis pieno ir kruopos? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievamul @ 2009 08 10, 00:44)
Nezinau, kaip ten anksciau - gal normos blogai nustatytos budavo, juk klijukuose maziau maistingu medziagu nei misinukuose ar tuo labiau mp. Koks ten ju pagrindas: 2 trecdaliai vandens, 1 trecdalis pieno ir kruopos?  unsure.gif

Viskas ten gerai nustatyta buvo, pagal ju pagrinda ir dabar misinuku gamintojai normas nustatineja mirksiukas.gif
90 proc zmogaus organizmo sudaro vanduo.
Gaminant misinuka, taip pat 90 procentu sudaro vanduo.
Klijukuose ir karves piene taip pat 90 proc vanduo.
Mp, priklausomai nuo pieno riebumo, gali buti ir daugiau to vandens, net 95 procentai(uz tai vaikai "kaba" ant kruties pastoviai, pastoviai alkani).
Atsakyti
na sveikos mamaos, ziuriu, per savaitgali pripliurpet daug, ir gaila, kad diskusija vel 'suniui ant uodegos' , nes prasideda vel izeidinejimai ir t.t. daug kas rasot 'nesuprantu kaip galima paciai nemaitinti vaiko, ne del to kad negali, kaip galima nenoreti' - tai pabandykite suprast. nes manau, kad jokio absoliuciai skirtumo nera, tik tas, kad MP MAN buvo nepatogu. vien del to, kad vyrtas tada butu nereikalingas per naktinius pabudimus, kad negaleciau iseit prasiblaskyt su draugem ramiai, kad dviese su MB pabut negali, na mes savaitgaliais kad ir i druskininkus dviese islekdavom pasibut, na ir siaip 2m sedet su vaiku (kad ir 1m ) man atrodo absurdiska- gi negaliu atitrukt nuo gyvenimo ir matyt tik vaika. nereikia sakyt kad ir su vaiku visur galima iseit. zinoma, galima, bet tai visiskai kitas reikalas. nepailsi, neprasiblaskai. nelabai isivaizduoju kaip pvz sedziu manikiure, pedikiure ar masaze kokiam , o vaikas maziukas guli vezimelyje salia g.gif

cia skaiciau, kaip viena mama raso, jog jos 3m vaikas uzmiega tik su papu. na...... hm...... mano vaikas nuo kokiu 6men (net dar ankciau) pats vienas uzmiega paguldytas i lova. na ir is viso, mes ji vadinam 'nepriklausomybe' , nes yra super savarankiskas. i darzeli pats kupriinyte susideda, pats jei savaitgali anksciau atsikelia pasidaro sumustini laugh.gif (jam 3m) vasara db tai eina i darzeli, tai namie pora dienu pabuna su manim, tai pas mociute savaite kita praleidzia. n o mes su MB tada galime pabuti dviese, islekt i pajuri, na arba siaip , po darbo nueit i gedo pr isgert kokteiliuka lauko kavinukeje.

i kelione su vaiku siais metais vaziavome pirma karta ir buvo thumbup.gif thumbup.gif (pasiiemem ir mociute kartu smile.gif) ) bet siaip keliaudavom visad iki tol dviese, daug kartu ilsejomes ir t.t. nieko tame blogo nematau, kai vaikas mazas dviese labai reikia pabuti, nes visgi vaikas daug ka pakeicia, ima atsirasti rutina, mat nebeprisilakstysi kaip iki tol.

kazkodel maitinancios mamos yra labai netolerantiskos, nesupranta nenoro maitinti MP. kdoel taip yra?? niekad nepamirsiu tokios moteriskes 'maximoje' prie mesos stovejo, ilga eile buvo. tai jinai prasibrove pro visa eile ir visa inirshus, paraudonavus is pykcio reze' esu maitinanti motina, skubu namo, duokit kiaulienos puse kg' doh.gif na ir kuom ji jauciasi stebuklingesne uz kitus zmones??? gal pvz mano mama manes serganti laukia su temp namie? visi gi su savo problemom, rupesciais, bet MP maitinancios jauciasi isskirtines.
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2009 08 10, 09:39)
...
kazkodel maitinancios mamos yra labai netolerantiskos, nesupranta nenoro maitinti MP. kdoel taip yra?? niekad nepamirsiu tokios moteriskes 'maximoje' prie mesos stovejo, ilga eile buvo. tai jinai prasibrove pro visa eile ir visa inirshus, paraudonavus is pykcio reze' esu maitinanti motina, skubu namo, duokit kiaulienos puse kg' doh.gif na ir kuom ji jauciasi stebuklingesne uz kitus zmones??? gal pvz mano mama manes serganti laukia su temp namie? visi gi su savo problemom, rupesciais, bet MP maitinancios jauciasi isskirtines.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2009 08 10, 09:39)
cia skaiciau, kaip viena mama raso, jog jos 3m vaikas uzmiega tik su papu. na...... hm...... mano vaikas nuo kokiu 6men (net dar ankciau) pats vienas uzmiega paguldytas i lova. na ir is viso, mes ji vadinam 'nepriklausomybe' , nes yra super savarankiskas. i darzeli pats kupriinyte susideda, pats jei savaitgali anksciau atsikelia pasidaro sumustini laugh.gif (jam 3m) vasara db tai eina i darzeli, tai namie pora dienu pabuna su manim, tai pas mociute savaite kita praleidzia. n o mes su MB tada galime pabuti dviese, islekt i pajuri, na arba siaip , po darbo nueit i gedo pr isgert kokteiliuka lauko kavinukeje.

i kelione su vaiku siais metais vaziavome pirma karta ir buvo  thumbup.gif  thumbup.gif (pasiiemem ir mociute kartu smile.gif) ) bet siaip keliaudavom visad iki tol dviese, daug kartu ilsejomes ir t.t. nieko tame blogo nematau, kai vaikas mazas dviese labai reikia pabuti, nes visgi vaikas daug ka pakeicia, ima atsirasti rutina, mat nebeprisilakstysi kaip iki tol.

Jau bus ne į tema .MB jau mažiukas buvo toks savarankiškas. Viską pats darėsi. Kaip sakoma netrukdė mamai gyventi... bet dabar pas jo mamą turiu iš vakaro bambėti, kad nueitų, nors gyvenam labai arti. Jis mamai į akis pasako "Aš pats užaugau, tu manęs neauginai". Tiesiog linkiu tau, kad nebūtų taip kaip mano anytai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pelyte mazyte @ 2009 08 10, 10:01)
Jau bus ne į tema .MB jau mažiukas buvo toks savarankiškas. Viską pats darėsi. Kaip sakoma netrukdė mamai gyventi... bet dabar pas jo mamą turiu iš vakaro bambėti, kad nueitų, nors gyvenam labai arti. Jis mamai į akis pasako "Aš pats užaugau, tu manęs neauginai".  Tiesiog linkiu tau, kad nebūtų taip kaip mano anytai  4u.gif

g.gif O Jus manote jei tevai per metus pabuva dviese 20 dienu (keli savaitgaliai, viena kelione), tai tada jau nbeaugina vaiku?
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2009 08 09, 21:44)
Kadangi turiu 2 vaikus - 1 maitintas MP labai trumpai, antras - beveik 2 metus, galiu irgi tų pvz parankiot  biggrin.gif :

Dantys:
Pirmagimiui (trumpai žindytam) dantys pradėjo gest nuo kokių 1 m, 3-jų jau tragiškai sugedę buvo, priekinių dantų visas emalis atsilupęs. o ir dabar (12 m ) nuolat problemos su dantim.
Mažiukas (beveik 3 m )  - dantukai sveikut sveikutėliai kol kas.

Antsvoris:
vyresnėlis visą gyvenimą yra per mažo svorio, lb nevalgus, mažylis - normalus, per patį viduriuką visada tose medikų lentelėse, apetitu niekad nesiskundžia.
dar tarp kitko - MB nuo kažkur 25 m nuolat kovoja su antsvoriu (žindytas lb trumpai), tuo tarpu aš (žindyta 1 m) niekad su ta problema nesusidūriau, KMI visad normalus. ir apskritai mūsų giminėj visi ilgai žindyti žmonės yra normalaus svorio (suaugę jau, ką skaičiau PSO puslapyje, kad būtent žmogaus ateities svoriui žindymas turi įtakos ir mano aplinkos pavyzdžiai tai patvirtina).

Ligos:
abu vaikai iki 2 m sirgo daug. vyresnysis daugiau sirgo pirmaisiais metais, mažylis - antraisiais. vyresnysis nuo 3 m praktiškai neserga, mažylis irgi nuo 2 m beveik neserga (bet čia dar aišku sunku daryt išvadas kol neinam į darželį).
beje, vyresnysis iki 2 m turėjo lb daug ligų, susijusių su virškinio sistema. tuo tarpu mažylis net normaliai vėmęs nei karto nėra.

Alergijos:
vyresniąjam yra šienligė nuo kažkokių žolių, mažąjam irgi kartais pasireiškia kažkokios alerginės reakcijos, kurių šaltinio nustatyti nepavyko (įtariu, kad tai buitiniai chemikalai, nes pakeitus namie buitinę chemiją ekologiška - alerginių r-jų neliko)

o čia šiaip - apie suaugusius žmones: mano ir mama ir močiutė vaikus žindė tikrai ilgai, po 1-3 metus. abi neturi jokių problemų su krūtimis, jokių vėžių, cistų, ir kitokių augliukų. tuo tarpu aš po 1 vaiko (kurį lb trumpai žindžiau), turėjau cistą krūtyje, kuri, beje, išnyko žindant 2 vaiką (3Xtfu, tikiuosi ir neatsinaujino nieks, rudenį tikrinsiuos)

na mano praktika kol kas teigia, kad žindymas - vienareikšmiškai naudingesnis nei maitinimas mišiniu. jau nekalbant apie ekonominį faktorių, taip pat lb sutaupo laiką. kadangi turiu ir tokios ir tokios maitinimo patirties, tai tikrai rinkčiausi žindymą jau vien dėl jo patogumo, laiko taupymo ir kitų praktinių dalykų, net jei ir netikėčiau žindymo nauda sveikatai.

Malonu skaityti toki posta, aciu kad ispletete tema ir visus anskciau paminetus faktorius pritaikete asmeniniais pvz. Na ir ne panaceja yra MP, bet kada MP vertina tik praejus 2-3 metam yra didele klaida - butent tai reikia vertinti viso gyvenim perspektyvoje. Beja as visada buvau virsvorine del klijuku, taip pat mano brolis, o mergaite mano kaip balerina. Taip, kad tiesa yra tiesa ir is jos netiesos nepadarysi drinks_cheers.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidule @ 2009 08 10, 10:22)
Malonu skaityti toki posta, aciu kad ispletete tema ir visus anskciau paminetus faktorius pritaikete asmeniniais pvz. Na ir ne panaceja yra MP, bet kada MP vertina tik praejus 2-3 metam yra didele klaida - butent tai reikia vertinti viso gyvenim perspektyvoje. Beja as visada buvau virsvorine del klijuku, taip pat mano brolis, o mergaite mano kaip balerina. Taip, kad tiesa yra tiesa ir is jos netiesos nepadarysi  drinks_cheers.gif  4u.gif

O jus klaidos nedarote? smile.gif
Atsakyti
Na, nors pati esu tik už MP (ir bent iki 2 metų), vis tik dėl viršsvorio nesutinku - su broliu buvom maitinti vos po kelias savaites, o užaugę ne tik neturim viršvorio, bet ir papildomą kg priaugti be šansų abiem. Vis tik čia jau genetika (tėčio pusės visi tokie perkarę, nežiūrint į tai, ką valgo...)

Būkim objektyvios pliusus/minusus rankiodamos. wink.gif
Atsakyti
QUOTE(pelyte mazyte @ 2009 08 10, 10:01)
Jau bus ne į tema .MB jau mažiukas buvo toks savarankiškas. Viską pats darėsi. Kaip sakoma netrukdė mamai gyventi... bet dabar pas jo mamą turiu iš vakaro bambėti, kad nueitų, nors gyvenam labai arti. Jis mamai į akis pasako "Aš pats užaugau, tu manęs neauginai".  Tiesiog linkiu tau, kad nebūtų taip kaip mano anytai  4u.gif

na va doh.gif prasideda doh.gif viska isverti taip, kaip nori. o as savarankiskuma suprantu kaip pliusa, jo gi niekas nevercia detis kuprines ar darytis sumustinio, pats pasako 'as pats'. dziaugiuosi tuom, nes i vaikus, kurie mamom isikibe i sijonus nepaleidzia, baisu ziureti. bet savarankiskumas nereikia nemelies man. per diena daugybe kartu apsikabina, pabuciuoja, pasako kad myli.
ir MP nesuprantu kaip meiles vaikui israiskos. jonaitiene kiba savo vaiku nezinde. zinde net neabejoju. na ir ka. uzmuse. ir dar kaltina kad tai padare jos dukra.
Atsakyti
Mamos, nesileiskim į asmeniškumus, a. wink.gif Nei žindymas, nei mišinukai nieko nepasako apie vaiko savarankiškumą, prisirišimą prie mamos ir pan dalykus. Mano visi ilgai ilgai MP gavę, bet va dukra užmigdavo tik su manim šalia, o sūnus kaip soskės vaikis - pats sėkmingai padėtas miegodavo. Vaikas vaikui nelygu. Net mano dvynukai siriasi (vienas per pietus pats atsigula, sau aa-pupa pasidainuoti gali ir lūžta, o kitas nori, kad pabūčiau šalia, ranką palaikyčiau), ką ten kalbėt apie kitus vaikus...
Atsakyti
QUOTE(Emilė @ 2009 08 10, 10:34)
Mamos, nesileiskim į asmeniškumus, a. wink.gif Nei žindymas, nei mišinukai nieko nepasako apie vaiko savarankiškumą, prisirišimą prie mamos ir pan dalykus. Mano visi ilgai ilgai MP gavę, bet va dukra užmigdavo tik su manim šalia, o sūnus kaip soskės vaikis - pats sėkmingai padėtas miegodavo. Vaikas vaikui nelygu. Net mano dvynukai siriasi (vienas per pietus pats atsigula, sau aa-pupa pasidainuoti gali ir lūžta, o kitas nori, kad pabūčiau šalia, ranką palaikyčiau), ką ten kalbėt apie kitus vaikus...

Papildant reiketu, kad maitinancios dar pripazintu, jog savo vaikus MP maitina, nes joms taip patogiau, greiciau, pigiau ar pan. ir gincu nebebus.
Nesusireiksminkite, kad maitinate MP, juo labiau nepateikite tai kaip privalumo ar kad esate geresnes mamos ir manau nei viena nemaitinanti net nebandys gincytis smile.gif
(tikrai netaikau asmeniskai Emilei 4u.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wilija7: 10 rugpjūčio 2009 - 09:43