Įkraunama...
Įkraunama...

Debatų tema maitinančioms MP ir mišinukais

O man MP tikrai patogiau, ir geriau, ir paprasčiau. wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Emilė @ 2009 08 10, 10:44)

4u.gif 4u.gif 4u.gif o man misinukai smile.gif nors pirmaja kaip jau minejau karves pienuku ir klijukais maitinau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Emilė @ 2009 08 10, 10:44)

thumbup.gif man patogiau misinukas smile.gif , bet finansiskai zinoma MP smile.gif
Atsakyti
Na, rašydama apie patogumą vis tik turėjau omenyje ir MP naudą vaikui - matyt kitaip gal iki metų max būč maitinusi (visa laimė, kad PSO jau pripažįsta maitinimo MP iki 2 metų ir ilgiau naudą, bo pirmą vaiką augindama kaip dinozaurė jaučiaus maitinančių max kelis mėn kontekste...). Man patogu, kad vaikai nesergantys (nors čia buvo pavyzdžių ir apie MP maitinamus, bet bėdų turinčius), pasitikintys savim (vėlgi ir kitokių pvz buvo, priimu juos, bet nu reik sau pliusą dėtis, kaip kitaip wink.gif ), protingi ir pan...

Savo vaikui mišinio turbūt (rašau turbūt, nes sunku vis tiks pręsti, ką realiai daryčiau, jei tokia situacija būtų - teoriniai apsvarstymai neretai kritinėse situacijose niekiniais virsta...) neduočiau, net jei MP nepakaktų - gaminčiau savo klijukus, bo miltukų ir pusgaminių ir šiaip vengiu kaip kaži ko savo/vaikų mityboje...

Tik nesiimu teisti/smerkti kitokį kelią/būda pasirinkusių mamų. Kiekviena daro taip, kaip jai tuo metu atrodo teisinga/patogu/tinkama. Ir pliusų randam kiekviena būtent savo pasirinkimui. smile.gif Nieko tame blogo, ar ne. wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Emilė @ 2009 08 10, 10:55)
Savo vaikui mišinio turbūt (rašau turbūt, nes sunku vis tiks pręsti, ką realiai daryčiau, jei tokia situacija būtų - teoriniai apsvarstymai neretai kritinėse situacijose niekiniais virsta...) neduočiau, net jei MP nepakaktų - gaminčiau savo klijukus, bo miltukų ir pusgaminių ir šiaip vengiu kaip kaži ko savo/vaikų mityboje...

As suprantu, kad vaikui nesinori duoti cipsu, cocu ir pan., nes nesveika. Bet va as duodu, todel noriu paklausti kaip isvengsite to maisto kai vaikas paaugs? (cia draugiskas klausimas), nes butent del to ir duodu viska ir kavinese valgom, nes manau darzelio maisto kokybe ne pati geriausia, o jau nekalbu apie mokykla, kai visi per pertraukas bega cipsu nusipirkti doh.gif Galvoju jei labai saugosiu, gali veliau buti tik blogiau g.gif
Atsakyti
Mano ir keturiolikmetė nevalgo čypsų, negeria kolos, jei ką (nesakau, kad nėr ragavusi). wink.gif
O darželyje vaikų didžiųjų lankytame (dvynukai irgi ten eis) mityba sveika - daug vaisių, daržovių, maistas derinamas, košės neverdamos piene, maisto gamybai supirkti geri puodai ir pan... Renkuosi, kur vaikus leisti (kai yr tokia galimybė). Mokykloje, tiesa, sudėtingiau, bet vaikai jau moka atsirinkti, o didesniem tas ne tiek ir kenkia, kiek mažiem. smile.gif

Tas saugojimas mažame amžiuje savo duoda - įpročiai nuo mažų dienų formuoti vis tik nedingsta, tegu kai kuriuo metu ir pasitraukia.

P.S. Bet mes jau čia ne į temą. wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Emilė @ 2009 08 10, 11:11)
Mano ir keturiolikmetė nevalgo čypsų, negeria kolos, jei ką (nesakau, kad nėr ragavusi).  wink.gif
O darželyje vaikų didžiųjų lankytame (dvynukai irgi ten eis) mityba sveika - daug vaisių, daržovių, maistas derinamas, košės neverdamos piene, maisto gamybai supirkti geri puodai ir pan... Renkuosi, kur vaikus leisti (kai yr tokia galimybė). Mokykloje, tiesa, sudėtingiau, bet vaikai jau moka atsirinkti, o didesniem tas ne tiek ir kenkia, kiek mažiem. smile.gif

Tas saugojimas mažame amžiuje savo duoda - įpročiai nuo mažų dienų formuoti vis tik nedingsta, tegu kai kuriuo metu ir pasitraukia.

P.S. Bet mes jau čia ne į temą. wink.gif

Atsiprasau mamyciu, kad ne i tema cia biski 4u.gif
Atsakyti
Emile, labai keista, kai rasote, jog jusu vaikas, maitinamas MP yra sveikesnis, labiau pasitikintis savimi, proitingesnis, nes maitinamas MP. taip rasot nes is tiesu taip manot, ar norit uzguiti, izeisti mamas bet ju vaikus, kurie MP nebuvo maitinami?
mano vaikas duog kuom lenkia savo bendraamzius. taip pat ir sveikata, imunitetas thumbup.gif jokiu ligu ligeliu per visus metus lankant darzeli thumbup.gif vaiksto nuo 8-9men, kalba nuo pusantru.
vien todel ir abejoju MP nauda, nes turiu gyva pvz.
Atsakyti
smile.gif O siaip manau debatai issiseme smile.gif

Manau kiekvienas renkasi kaip jam geriau, patogiau ir nera ko pyktis 4u.gif
Atsakyti
soske, prašau dar kartą įsiskaityti į tai, ką rašiau. wink.gif Kiekviena mes sau pliusus užsidedam ir sau tinkamus pvz randam. wink.gif
Ne vienoje žinutėje minėjau, kad ne tik MP sąlygoja inteleką, sveikatą, ryšį su mama ir t.t. smile.gif Ir... ne vaikas, o vaikai, bo kai jau keturi taip auginami ir rezultatai vienupusiai (na, tegu tik sveikatos rodiklius imti), sau ir darau savo išvadas. Lyginu savo vaikus su jais pačiais, o ne kitų vaikais. wink.gif

Diskusija iš tiesų beprasmė, kaip Kava&arbata rašo, nes nieks čia nieko neįtikins (o ar reikia?)
Atsakyti
o cia kaip visada karas doh.gif ir as nusprendziau parasyti..
man labai keista,kad zindancios mamos,neturi visiskai jokios tolerancijos nemaitinancioms... taip pat keista,kai sako,kad kiekviena gali maitinti,tik reikia noro... taip literaturos straipsniu apie zindyma yra daugybe,bet teorija be praktikos nieko verta,daugelis mamu tik su 2 ar 3 leliuku visiskai susitvarko su zindimo problemomis....
mano nuomone maitinamas ar nemaitinamas krutimi mazylis,uzauges jis bus toks pat protingas sveikas ir vikrus mirksiukas.gif man nepriimtina vaika maitinti iki 2,3 metuku,o kitai mamai gal tai atrodo normalu... bet jug neateinu i ilgai zindanciu tema ir nepuolu aiskinti,kad va tu darai blogai,nepuolu irodineti savo tiesu 4u.gif 4u.gif man atrodo ne mp kiekis svarbu,ar kiek ilgai mazyli maitini,svarbu,kad jis butu mylimas,priziurimas,augtu saugioje ir ramioje aplinkoje.... ne karta pasiskaicius ilgai zindanciu tema,radau pasisakimu,kaip sunku,kaip pavargau,tai nejaugi svarbiau maitinti mp negu buti nepavargusia ir pasilsejusia mama...
Papildyta:
QUOTE(Emilė @ 2009 08 10, 11:27)

Ne vienoje žinutėje minėjau, kad ne tik MP sąlygoja inteleką, sveikatą, ryšį su mama ir t.t. smile.gif

nu kaip man keista,kai vos nebandoma pasakyti,va mano vaikai bus geresni biggrin.gif
Atsakyti
skorpee, o negi nežindanti ir pvz dvynukus auginanti mama bus labai pailsėjusi, kai neturi jokios pašalinės pagalbos? Nesusijęs tas nuovargis su maitinimu visai. Netgi patogiau MP, kai viena esi, nes nereik nei mišinio ruošti, keltis naktį - vaikas šalia, net neišsibudini dorai (man ir dvynius naktimis maitinti nebuvo sunku dėl to...)

O kariauja ne požiūris su požiūriu (tiek čia, tiek kitose temose), o nikas su niku (neretai...). wink.gif

Diskusija šiaip beprasmė, kai traukiami sakiniai iš konteksto ir interpretuojami savaip. wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emilė: 10 rugpjūčio 2009 - 10:37