Įkraunama...
Įkraunama...

Debatų tema maitinančioms MP ir mišinukais

QUOTE(vavava @ 2009 08 10, 13:02)
Na cia tai pasaket..Mazas pavyzdys:
1.asocialiu zmoniu vaikai patys uzmiega jau nuo pirmo menesio - is pradziu verkdami ir is nuovargio, paskiau jau ipranta uzmigti vieni biggrin.gif
2. asocialiu zmoniu vaikai maista susiranda jau nuo tada, kai tik gali vaikscioti - nes neturi kitos iseities biggrin.gif
3. asocialus zmones irgi nori laisves (pabuti su sabutilnikais, isgert kokia taurele, ar siaip prasinest pro kaimo bernus/mergas) todel jiems vaiku savarankiskumaas irgi labai savrbu biggrin.gif
Todel visada sakiau - tokie zmones neturetu tureti vaiku - nes vaikai tai ne shuniukai ar kachiukai, ar zhaisliukai.
Dabar metykit pomidorais uz mano posta biggrin.gif

As kaip daugiavaike mama, galiu ir uzmetyti cool.gif :
1. Esu asociale, nes mano vaikas miega pats nuo pirmos dienos.
2. Esu asociale, nes mano vaikas koses valgo nuo penkiu menesiu, o trupinius i burna sugeba susikisti nuo to laiko, kai ropoja.
3. Esu asociale, nes su naujagymiu kudikiu keliaujam po Turkijas be jokios baimes, nes norim LAISVES.

Matyt, man nereikejo tureti vaiku g.gif Ir vien tik todel, kad nemaitinau ju mp doh.gif

P.S. O paskui maitinancios mp mamos stebisi, kodel tos, kurios nemaitina mp jauciasi izeistos del ju komentaru. Nu atsiprasau, bet isvadinti mamas, kurios nemaitina mp, asocialem... Neturiu zodziu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 10 rugpjūčio 2009 - 12:27
QUOTE(vavava @ 2009 08 10, 13:02)
Na cia tai pasaket..Mazas pavyzdys:
1.asocialiu zmoniu vaikai patys uzmiega jau nuo pirmo menesio - is pradziu verkdami ir is nuovargio, paskiau jau ipranta uzmigti vieni biggrin.gif
2. asocialiu zmoniu vaikai maista susiranda jau nuo tada, kai tik gali vaikscioti - nes neturi kitos iseities biggrin.gif
3. asocialus zmones irgi nori laisves (pabuti su sabutilnikais, isgert kokia taurele, ar siaip prasinest pro kaimo bernus/mergas) todel jiems vaiku savarankiskumaas irgi labai savrbu biggrin.gif
Todel visada sakiau - tokie zmones neturetu tureti vaiku - nes vaikai tai ne shuniukai ar kachiukai, ar zhaisliukai.
Dabar metykit pomidorais uz mano posta biggrin.gif

Bet visos asocialios maitina MP 4u.gif, nes jos neturi pinigu 4u.gif

Daugiau i kvaila posta nera ka ir atsakyti.
Atsakyti
vavava, va butent tokie zmones cia ir nepageidaujami kaip tu. nesuprantu, ar save isaukstini noredama igelt, sumenkinti kitus? nepilnavertiskumo kompleksas ir tiek. is kur gi taip puikiai zinai kaip tie asocialiu seimu vaikai gyvena? gal pati tokia?
ne pirma karta kartoju, bet gaila kad tema darko tokios kaip vavava ir nesugeba normaliai, be pykcio protrukiu ir pasisaipymu diskutuoti. DISKUTUOTI.
nesame asociali seima, ir labai dziaugiuosi tokiu savarankisku vaiku. ir zinai, toli grazu mum iki asocialumo. na, bet jei tau savarankiskumas siejasi su asocialumu- ka jau cia ir bekalbeti toliau.
ne vieno blogo zodzio nepasakiau ant zindanciuju, jetau, zindykit kiek jum tik patinka. man tai nepriimtina. na nepriimtina ir tiek. kas gi cia tokio baisaus. ir is kur sitoks tolerancijos trukumas, siaura mastysena.
as dziaugiuosi kad turiu galimybe pabuti dviese su MB, pakeliauti, pailseti dviese, kad galiu ir savaitgaliais draugu gimtadienius atsvesti, isvaziuoti i pajuri su draugais. bet tai toli grazu nera asocialumas.
Atsakyti
QUOTE(Kava&arbata @ 2009 08 10, 11:33)
Bet visos asocialios maitina MP  4u.gif, nes jos neturi pinigu  4u.gif

Daugiau i kvaila posta nera ka ir atsakyti.

paprastai jos maitina klijukais, o ne MP..

QUOTE(soske @ 2009 08 10, 11:33)
vavava, va butent tokie zmones cia ir nepageidaujami kaip tu. nesuprantu, ar save isaukstini noredama igelt, sumenkinti kitus? nepilnavertiskumo kompleksas ir tiek. is kur gi taip puikiai zinai kaip tie asocialiu seimu vaikai gyvena? gal pati tokia?
ne pirma karta kartoju, bet gaila kad tema darko tokios kaip vavava ir nesugeba normaliai, be pykcio protrukiu ir pasisaipymu diskutuoti. DISKUTUOTI.
nesame asociali seima, ir labai dziaugiuosi tokiu savarankisku vaiku. ir zinai, toli grazu mum iki asocialumo. na, bet jei tau savarankiskumas siejasi su asocialumu- ka jau cia ir bekalbeti toliau.
ne vieno blogo zodzio nepasakiau ant zindanciuju, jetau, zindykit kiek jum tik patinka. man tai nepriimtina. na nepriimtina ir tiek. kas gi cia tokio baisaus. ir is kur sitoks tolerancijos trukumas, siaura mastysena.
as dziaugiuosi kad turiu galimybe pabuti dviese su MB, pakeliauti, pailseti dviese, kad galiu ir savaitgaliais draugu gimtadienius atsvesti, isvaziuoti i pajuri su draugais. bet tai toli grazu nera asocialumas.

as nesakiau, kad jus asociali..
As tik paminejau dar viena socialine grupe, kuriai labai svarbu vaiku savarankiskumas
Pas jus kita istorija.. Bet galutinis rezultatas tas pats - labai savarankiskas vaikas biggrin.gif
O kas cia kalbejo apie maximoj bestovinca maitinancia mama, ir rekiancia, kad ji maitina MP g.gif
Tai nebuvo izeidimas visu maitinanciu MP? Vienetinis atvejis priskirtas daugumai?
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2009 08 10, 13:33)

thumbup.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif viea is priezasciu del kuriu nemaitinau MP, myliu savo vaikus, kaip bet kuri normali mama. Taciau vaikai uzaugs ir sukurs savo seimas, o as liksiu su savo vyru pasenti 4u.gif ir tikiu, kad mano vaikams vienodai bus kaip as juos maitinau 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(vavava @ 2009 08 10, 13:37)

o Jus pas jas lankotes, kad zinot? As taip sakau, nes lankiau tokias seimas (darbo reikalais) 4u.gif
Atsakyti
O kas cia kalbejo apie maximoj bestovinca maitinancia mama, ir rekiancia, kad ji maitina MP g.gif
Tai nebuvo izeidimas visu maitinanciu MP? Vienetinis atvejis priskirtas daugumai?

Bet juk ne soske toj parduotuvej reke. Ir cia tikrai ne vienetinis atvejis.
Atsakyti
QUOTE(Kava&arbata @ 2009 08 10, 11:40)

o Jus pas jas lankotes, kad zinot? As taip sakau, nes lankiau tokias seimas (darbo reikalais) 4u.gif

nedirbu socalinio darbo, negaliu tiksliai pasakyti. Bet neteko nei kart girdeti (per TV ar is spaudos) kad butu maitinama MP. Sakau nuosirdziai 4u.gif

QUOTE(Ievamul @ 2009 08 10, 11:42)
Bet juk ne soske toj parduotuvej reke. Ir cia tikrai ne vienetinis atvejis.

Tai butent kad ne soske reke.. 4u.gif
Atsakyti
Dėl laisvės galima pasakyt trumpai - žindymas suteikia laisvę visur eiti su vaiku, mišinukas - laivę keliauti be vaiko. Kas yra geriau mamai ir kūdikiui, turbūt sprendžia šeima. Nes jeigu net vaikų psichologė tiki, kad mažą kūdikėlį geriau nemaitinti, kad galima būtų šiaip keliom dienom palikti su močiute, aš tikrai nieko nežinau g.gif g.gif

Šiaip nežindymas yra labai senas dalykas. Turbūt ne viena turtinga ponė prieš 200 metų nemaitino savo kūdikėlį - gaila buvo figuros ir atlasinės suknelės, buvo svarbesnių "reikalų"...- jų vaikus maitino tarnatės, kartais savo vaikučių sąskaita. Kai vaikas paaugdavo, jį atiduodavo mokytojai, kuri toliau užsiimdavo vaikų ugdymu. Tačiau santykiai su tėvais taip pat budavo gana oficialus ir šalti, nes tėvai ir vaikai likdavo gana svetimi vieni kitiems. g.gif

Dėl asocialių šeimų - kai kurios žindo, kai kurios verda klijukus arba duoda karvės pieną - man atrodo, čia labai įvairiai būna. Manau, geriau kad žindytų, nes mažiau šansų, kad leliukas pagaus vyrškinimo infekciją
Atsakyti
QUOTE(Kava&arbata @ 2009 08 10, 13:40)
thumbup.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif viea is priezasciu del kuriu nemaitinau MP, myliu savo vaikus, kaip bet kuri normali mama. Taciau vaikai uzaugs ir sukurs savo seimas, o as liksiu su savo vyru pasenti  4u.gif ir tikiu, kad mano vaikams vienodai bus kaip as juos maitinau  4u.gif

tai gal jums apsispręs įtakos turėjo vyras ax.gif gal net didžiausia. MB labai pritarė, kad maitinu, paduodavo mažiukę. (iš artimiausių žmonių jokių patarimų negavau, nes nieks neturėjo patirties)Mes abu supratom, kad toks mažiukas vaikutis tebus iki 3 metukų o tai labai mažai prieš 18 iki kurių tėvai įstatymiškai atsakingi. Aišku mylėt vaikų nenustojama ir toliau 4u.gif poilsis geiausias visai šeimai kartu. Bet jei norim kur kokį koncertą ar pan. dukrytė mielai pabūna su močiute
Atsakyti
QUOTE(vavava @ 2009 08 10, 13:54)
nedirbu socalinio darbo, negaliu tiksliai pasakyti. Bet neteko nei kart girdeti (per TV ar is spaudos) kad butu maitinama MP. Sakau nuosirdziai 4u.gif

Tos kurios klijukais maitina mazuma, daugiausia MP (nes negalvoja apie kokybe pienelio) 4u.gif, socialinio darbo irgi nedirbu 4u.gif
Atsakyti
vavava, tai butent kad ne as rekiau. ji jautesi kazkokia isskirtine, galinti pirkt mesa be eiles, nes matina MP laugh.gif na, kvailiau but negali.
Atsakyti

Klysti, dažnai jos maitina MP, nes neturi iš ko tą klijuką virt. doh.gif Ir ilgai maitina. Nuėjau pas vieną auklėtinį: ant stalo buteliai, mama pusiau išsiblaiviusi, virš 2 metų dukrytė ant papo kabo doh.gif Ne vieną tokį atvejį ir kaime nuvažiavus matau ar išgirstu. Juk tokie dažnai net karvės kaime neturi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zinulė: 10 rugpjūčio 2009 - 13:02