
kodel viskas kas grazu, naudinga ir tai ko man labai norisi ne Kaune

QUOTE(JOLKA999 @ 2009 11 07, 22:47)
tikrai skanus sis vyniotinis
esu kepusi pagal si recepta,mielai dabar pasivaisinciau 


O kur rasti tą Kuršėnų vyniotinį?Labai norėčiau pasidaryti

QUOTE(Oksiukas @ 2009 11 08, 11:45)
ivesk per paieska gitanos.b,kursenu vyniotinis,ir rasi.

QUOTE(mamkaa @ 2009 11 08, 13:02)
Nu jau nu jau


QUOTE(Vaidosee @ 2009 11 08, 10:32)
Rugiagele,cia tik del taves,nulekiau ir nufotografavau,vakar pamirsau,o siandien,stai toks gabaliukas likes:


As tik pajuokavau, nepyk


Papildyta:
QUOTE(EgluteN @ 2009 11 08, 12:24)
Pjuvis labai skaniai atrodo, bet greit ir pati ragausiu Napoelona, tai tik tos taures su gerimu laaabai noreciau

Papildyta:
QUOTE(leandre @ 2009 11 08, 11:51)
mamkaa,riesutuku keptuviu yra Vilniuje kalvariju turguje,ten yra tokia parduotuvyte buiciai.kaina atrodo 75lt.
Kaip man ten nusigauti



Papildyta:
QUOTE(auroryt @ 2009 11 08, 10:34)
aš rūgštelės neturėjau,tai įdėjau persikų jogurtuko į įdarą,o kaip tu pakoregavai,norėčiau receptuko 

Na as paciu produktu nekeiciau, bet keiciau tik ju kieki:
Varkes dejau 200 g,
Sviesto 100 g,
kondensuoto berods siek tiek daugiau nei puse indelio,
na ir rugsteles.
Man kazkaip su daugiau varskes jis tikresnis

Pabusiu dar eilini karta bambanti nescia boba
man to Napoleono is vaikystes kremo skonis praktiskai toks pat, kaip Napoleono su bemiele saldyta tesla
as ta torta megstu, bet tikejausi kazko kitokio kaip visad



Šokoladinis varškės pyragas
Kremui:
2 pok. varškės (paprastai dedu daugiau varškės, man kuo daugiau, tuo skaniau)
4 kiaušiniai
1 st. cukraus
riešutų, razinų, vanilės
Tešlai:
1 pok sviesto
1 a.š negesintos sodos
1 st. cukraus
5 š kakavos
Sviestą sutarkuoti per burokinę tarką, sudėti miltus, sumaišytus su soda ir kakava, viską trinti rankomis, kol gausis toks "smėliukas"
Tešlos pusę supilti į skardą, tada supilti kremo masę, ant viršaus likusią tešlos pusę.Kepti 180C orkaitėje apie 30-40 min (patikrinti su krapštuku, ar nelimpa varškės masė)
http://public.fotki....gas-pjuvis.html
Papildyta:
Riešutukų ir grybukų formytę radau uždulkėjusią rūsyje (dar mama kadaise vestuvėms ir banketams kepdavo), bet mačiau mamytės "rieštėlių" berods temoje atrado, kad yra Kalvarijų ir Gariūnų turgavietėse
o štai ir Rafelo pjūvis.
http://public.fotki....o-pjuvis-2.html
Šiaip labai skanus tortas, aš dar mažinu cukraus (bikvituose vietoj 200g, dedu 100-150 g), be to išspaudžiu daugiau citrinų sulčių (tris tai tikrai).MB dievina šita tortą, o aš jau sakiau paskutinį kartą ( reik ir kitus pabandyt

Kremui:
2 pok. varškės (paprastai dedu daugiau varškės, man kuo daugiau, tuo skaniau)
4 kiaušiniai
1 st. cukraus
riešutų, razinų, vanilės
Tešlai:
1 pok sviesto
1 a.š negesintos sodos
1 st. cukraus
5 š kakavos
Sviestą sutarkuoti per burokinę tarką, sudėti miltus, sumaišytus su soda ir kakava, viską trinti rankomis, kol gausis toks "smėliukas"
Tešlos pusę supilti į skardą, tada supilti kremo masę, ant viršaus likusią tešlos pusę.Kepti 180C orkaitėje apie 30-40 min (patikrinti su krapštuku, ar nelimpa varškės masė)
http://public.fotki....gas-pjuvis.html
Papildyta:
QUOTE(mamkaa @ 2009 11 08, 11:16)
Maciau foto riesutuku yra
, kur pirkai keptuve, jei dabar pirkai, nes visos kas turi tai nuo seniau, o as ieskau ieskau ir niekur nerandu, kur galeciau nusipirkti.
Tortas toks siltas, tikras naminis
, lauksim pjuvio
.

Tortas toks siltas, tikras naminis


Riešutukų ir grybukų formytę radau uždulkėjusią rūsyje (dar mama kadaise vestuvėms ir banketams kepdavo), bet mačiau mamytės "rieštėlių" berods temoje atrado, kad yra Kalvarijų ir Gariūnų turgavietėse
o štai ir Rafelo pjūvis.
http://public.fotki....o-pjuvis-2.html
Šiaip labai skanus tortas, aš dar mažinu cukraus (bikvituose vietoj 200g, dedu 100-150 g), be to išspaudžiu daugiau citrinų sulčių (tris tai tikrai).MB dievina šita tortą, o aš jau sakiau paskutinį kartą ( reik ir kitus pabandyt


QUOTE(ingarasi @ 2009 11 08, 19:37)
Šokoladinis varškės pyragas
Kremui:
2 pok. varškės (paprastai dedu daugiau varškės, man kuo daugiau, tuo skaniau)
4 kiaušiniai
1 st. cukraus
riešutų, razinų, vanilės
Tešlai:
1 pok sviesto
1 a.š negesintos sodos
1 st. cukraus
5 š kakavos
Sviestą sutarkuoti per burokinę tarką, sudėti miltus, sumaišytus su soda ir kakava, viską trinti rankomis, kol gausis toks "smėliukas"
Tešlos pusę supilti į skardą, tada supilti kremo masę, ant viršaus likusią tešlos pusę.Kepti 180C orkaitėje apie 30-40 min (patikrinti su krapštuku, ar nelimpa varškės masė)
http://public.fotki....gas-pjuvis.html

Kremui:
2 pok. varškės (paprastai dedu daugiau varškės, man kuo daugiau, tuo skaniau)
4 kiaušiniai
1 st. cukraus
riešutų, razinų, vanilės
Tešlai:
1 pok sviesto
1 a.š negesintos sodos
1 st. cukraus
5 š kakavos
Sviestą sutarkuoti per burokinę tarką, sudėti miltus, sumaišytus su soda ir kakava, viską trinti rankomis, kol gausis toks "smėliukas"
Tešlos pusę supilti į skardą, tada supilti kremo masę, ant viršaus likusią tešlos pusę.Kepti 180C orkaitėje apie 30-40 min (patikrinti su krapštuku, ar nelimpa varškės masė)
http://public.fotki....gas-pjuvis.html
Kiek miltu

senai turėjau nusikopijavusi Kuršėnų vyniotinio receptą, tik vis rankos nedaėjo, Jūs čia priminėt ir išsikepiau, nu nors paimk ir nueik į parduotuvę ir parsinešk palyginimui dabar, senai valgiau tikrojo parduotuvinio Kuršėnų vyniotinio, bet prie naminio nėra ko lyginti, vos nesigailiu, kam ne dvi skardas kepiau
pirmą biskvitą kepdama padariau baltymų plakimo ir įmaišymo klaidą, užsispyriau ir perkepiau iš naujo
gavosi viskas super....... vėlgi aš nebūčiau aš, jei aš nepadaryčiau šiek tiek kitaip nei recepte.... kremui naudojau 200 g sviesto, pusę indelio kondensuoto, pakelį plombyrinio skonio varškės ir neturėjau kur sėti 0,5 indelio grietinėlės, tai įdėjau ir ją ir citrinos rūgštelės pagal skonį
kremo šiek tiek liko dubenėlyje, bet jau skonis skonis
super vyniotinis Kuršėnų ar namėnų, bet šeimyna lapnoja, net ausys linksta... kas nebandėt, rekomenduoju, tikrai puikus vyniotinis





QUOTE(laurindre @ 2009 11 08, 22:25)
Atsiprašau, ot jau višta

2 stiklinės miltų
p.s miltus dedu "karališkus", tada pyragas labai skanus gaunas, beje, sviestą irgi dedu geresnį, ne mišinį.