Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai.

QUOTE(Asese @ 2010 03 04, 17:17)
Man atrodo dar nuo agurkų veislės priklauso, kokiu tankumu sodinti  g.gif . Aš sodinu Pasalimo jau kelinti metai. Sodinu kas 30 cm  smile.gif , ne tankiau  schmoll.gif  Suauga paskui jie labai tankiai - nėra kur kojos padėti  rolleyes.gif .
Sodinu lauke, nors rašo, jog jie šiltnaminiai. Pasėjus iškart uždengiu agroplėvele ir nudengiu tik nuravėti ir kai jau reikia agurkus skinti. Dera super gausiai - užtenka dviejų pakelių. Prikonservuoju ir savo šeimai, ir tėvams  4u.gif

O kaip juos lieji?
Atsakyti
QUOTE(maliukas @ 2010 03 04, 21:00)
O kaip juos lieji?

Per agroplėvelę puikiausiai subėga mirksiukas.gif , su šlange užpilu. Kai plėvelė sušlampa, matosi lengvai, kur augaliukai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mantilė @ 2010 03 02, 21:36)
kas 5 cm ne per tankiai susodinta? jie gi išauga dideli  g.gif

Aš turiu dar" gerą "draugą turklį kuris man pareguliuoja augalų tankumą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Karosė @ 2010 03 05, 09:31)
Aš turiu dar" gerą "draugą turklį kuris man pareguliuoja augalų tankumą biggrin.gif

swoon.gif ojei,nu ir nelaimė su tokiu draugu....Mano vienos draugės šiltnamio augaliukus šitas parazitas kasmet nuniokoja.Ką tik nedarė - ir naktimis budėjo,gaudė ir chemiją pylė - joks velnias jų neima.... devil.gif
Atsakyti
Joooo, jau čia tai bėda. Ir nėra kaip kovot su juo, tik daugiau visko sodint, kad ir jam bash.gif ir mums užtektų.
Atsakyti
Šiltnamyje mano agurkai būna nuo mineralinio bonkomis apkaišioti ir tie parazitai nenukanda
Atsakyti
QUOTE(Karosė @ 2010 03 05, 13:10)
Šiltnamyje mano agurkai būna nuo mineralinio bonkomis apkaišioti ir tie parazitai nenukanda

pas mus ir lauke su 'žiedais' nuo plastikinių butelių viskas auga, kitaip kerta kurkliai. Tačiau galima ir juos sezonui išprašyt - birželio antroj pusėj kurklių patelės deda kiaušinukus. Paprastai lizdai esti dirvos paviršiuj, kuo daugiau gautų saulės šilumos. Taigi, kai atsiranda, koks augalėlis, kuris meta šešėlį ant lizdo, kurkiai 'nukerpa' juos.
Reikia žinoti, kad kurkliai yra mėsaėdžiai ir jiems nė motais mūsų popinamos daržovės.
Atsakyti
QUOTE(Karosė @ 2010 03 05, 14:10)

Na taip,su tom plastikinėm bonkom gal ir gera idėja,dabar ir aš žinosiu 4u.gif Bet yra dar vienas "draugelis"- kurmis.Šitam nenaudėliui jokios bonkos nepadės.O jie mano augaliukus labai rūpestingai kiekvieną rytą išpurena... verysad.gif ateinu,žiūriu,styro kurmiarausio viršūnėj daigas pakrypęs...Aišku,daugelis visokių daigelių taip ir nuleipsta vasaros neišgyvenę...Pirkau ir spąstus,visokį biesą kišau į landas,malūnėlius stačiau,o kurmiui nė motais schmoll.gif Gal kuriai pavyko atsikratyti ir šiuo "draugu" g.gif Būčiau dėkinga už receptą topsecret.gif
Atsakyti
Jau kelinti metai mąstau, kaip panaikint visas blogybes vienu būdu. Na, kad ir kurkliai pas kaimynus persikeltų, ir kurmiai nekaišiotų nosių; ravėti mažiau, laistyti racionaliau. Dirva šiltesnė pavasarį. A, dar ir klupint ar atstačius sėdynę kaimynams nereiktų ravėti...
Išmąsčiau tik vieną galimybę - reikia įsirengti paaukštintas lysves, su geaotekstilės izoliacija nuo kurmių cool.gif
Gal kuri turi dar kokių idėjų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 05 kovo 2010 - 14:44
Kurmiai - indikatorius derlingos žemės. Be to jie pirmas kurklių priešas, kuris gali rimtai juos naikinti, nes žmogus nelabai sugeba. Jei jau daug kurmių, tikrai blogai. Aišku, paaukštintos lysvės būtų išeitis nuo kurmių, bet ne nuo kurklių. Dar yra būdas medžioti, tiesiogine to žodžio prasme.
Klūpėt nebūtina, reikia mažą kėdutę turėt, jei tupėt negalit. Aš tik tupėdama, pasilenkus negaliu, nes akyse temsta.
Ot lietuviai: "kad persikeltų pas kaimynus" smile.gif. Manau, ir pas juos tiek pat. Ir jie irgi nesnaudžia, o mintį audžia, kaip atsikratyt.
Atsakyti
Kaimynai tuos kurklius ir atsivežė kartu su mėšlu. Todėl visai smagu būtų, jei anie ir grįžtų iš kur atėję biggrin.gif
Atsakyti
[quote=Gaudvilė,2010 03 05, 15:43]
A, dar ir klupint ar atstačius sėdynę kaimynams nereiktų ravėti...

lotuliukas.gif thumbup.gif

Ačiū,šitie liaudiški išminties perliukai labai pralinksmino mirksiukas.gif Pakeltos lysvės ir po jomis pakišt ką nors,ko gero,tobulesnė ir realesnė idėja.Man ji labiau patinka,nei,sakysim,žiūrėt į kurią pusę mano užpakalis atsuktas biggrin.gif tuo labiau jei kaimynai iš visų pusių,tai kur tą sėdynę dėt....

Gal kuri kažką panašaus turi pasidariusi g.gif Gal ne mane vieną kankina tie kurmiai,būtų malonu,jei pasidalintumėt patirtim ir kitos ax.gif

Atsakyti