QUOTE(ladymadonna @ 2010 10 14, 11:10)
mititėja, nelabai supratau dėl pažymių prirašymo trimestro gale- juk elektroninis dienynas tam kelio neužkerta. Mokytojas gi gali tų pažymių pripilti ir trimestro pabaigoje, jei jau labai nori.
Bet el. dienyne aš matau, kad tai yra mokytojos "chaltūra", o ne vaiko pasakos (pvz. visą trimestrą kybo vienas pažymys, o trimestro vedimo dieną įrašomi dar 2 pažymiai

).
O dėl vaikų kontrolės- manau, su vaikų amžiumi reikia palaipsniui didinti jų savarankiškumą. Nežinau, kiek metų Jūsų vaikams (kiek metų liko iki 18 gimtadienio?). Bet smalsu, kur Jūs pati matote tą ribą, kada vaiku reikia labiau pasitikėti, mažiau jį kontroliuoti (tuo labiau- už akių). Jei gerai supratau, sakote, kad paaguliui kontrolę reikia sugriežtinti. O kada atleisti vadeles? Nuo paauglystės iki aštuoniolikos- vienas žingsnis. Tada vaikai tampa pilnai nepriklausomi. Jei palaipsniui jų nepratinti prie savarankiškumo ir atsakomybės už savo veiksmus, nepasitikėti jais, tai ar nebus skausmingas tas virtimas suaugusiu žmogum taip staiga-bac- "man jau aštuoniolika, mama, viso gero, malonu buvo pakariauti".

Ir tada galvoju, kam skausmingiausia būtų- ar vaikui, ar tėvams, ar marčiai/žentui.
Ne, neteisingai supratote. Neturiu universalių "receptų". Tiesiog jaučiuosi saugiau, kai esu informuojama ne tik vaiko, t.y. turiu nepriklausomą informatorių. Nes aš neatmetu tokios galimybės, kad mano santykiai su vaiku pablogės, bet aš to nesugebėsiu įvertinti. Jeigu taip būtų, el. dienyno info (nesutampanti su paauglio deklaruojama info) būtų man signalas, kad vaikas jam rodomą pasitikėjimą naudoja ne pagal paskirtį.
Ir jau tikrai nesu tokia užtikrinta, kad mano vaikai "niekada, niekada... nieko, nieko..." Kaip sakoma "niekada nesakyk niekada".
O savarankiškumas ir sąžiningumas - du skirtingi dalykai.
Spalvas sutirštinau, žinoma. Bet esmė lieka ta pati. Manau, elektroninis dienynas- tai tik tarp kitko. Ne esmė, koks jis. Vis vien svarbiau žmonės, kurie ji pildo, kuriems jis priklauso, ir kurie jį skaito/neskaito.
Tada nesupratau esmės, arba iš esmės nesutinku su jūsų nuomone. Manau, kad el. dienynas - labai geras dalykas. Drausminantis visus (net ir tėvus, kurie aiškina, kad domisi vaiko pasiekimais, o domėjimasis yra "budintis klausimas" - kaip mokykloje?, ir "budintis atsakymas" - viskas labai gerai. Ir krūva pretenzijų mokytojams - kodėl "užleido" vaiką, kodėl nieko nesakė ir t.t. ir pan.
Be to, dienynas turi labai gerų papildomų funkcijų (pvz. namų darbai, tvarkaraščių pasikeitimai, klasiokų gimtadieniai, galimybę susirašyti su bet kuriuo mokytoju, jeigu kyla klausimų, su bet kuriuo klasioko tėvu, klasės ar mokyklos administracija) ir t.t.
Man tikrai buvo labai patogu, kai pernai, gripo epidemijos metu, info rasdavau el. dienyne. Nei kam skambinti/trukdyti. Parašė vieną žinutę, išsiuntė visiems - viskas aišku.