Įkraunama...
Įkraunama...

Elektroninis dienynas

QUOTE(pinkrose @ 2011 12 14, 21:59)
man labai įdomu, koki informaciją nori rasti tėveliai, kas jiems aktualiausia. ar tik pažymius pažiūrėti ir n, p raides, ar nori ir mokytojo komentarų prie pažymių pvz:hm

mūsų mokytoja po kiekvieno darbo (diktanto, testo ir p.) rašo asmeninę žinutę, ką padarė gerai, ką negerai, kur pasistengti labiau.
man labai gerai. aš į mokyklą nueinu tik kokį kartą per mėnesį, o tokių žinučių gaunu nemažiau kaip 1 per savaitę.

tiesa, mūsų mokykla matyt už tai sumoka, nes tik čia sužinojau, kad tas reikalas mokamas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2011 12 15, 09:00)
pilat čia man druską ant žaizdos..  biggrin.gif  tikrai, kad nevertėjo. Bet tas smalsumas.. kitais metais tikrai nepirksiu ir nesiregistruosiu, jeigu persiregistruoti iš naujo reikės. Tai visai ne koks nors privalumas, o tik dar vienas stabdis gyvenime.  biggrin.gif  Mokytojos tai keikia šitą priemonę..iš tikro, jokios naudos. Tėvai vis tiek arba ateina į klasę, arba skambina ir klausia kas ir kaip. O kam vaikai neįdomūs,  tai kaip taisyklė, tie ir kompo namie neturi..
Man tai buvo smalsu.

ir dar neaišku kokiu elektroniniu dienynu mokykla naudosis. nes dabar jų yra keletas, tai vyksta perėjimai nuo vieno prie kito, mes pernai naudojomės vienu, šiemet jau kitu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2011 12 15, 10:00)
Tai visai ne koks nors privalumas, o tik dar vienas stabdis gyvenime.  biggrin.gif  Mokytojos tai keikia šitą priemonę..iš tikro, jokios naudos. Tėvai vis tiek arba ateina į klasę, arba skambina ir klausia kas ir kaip.

o tai kodel mokytoja nesuveda informacijos i dienyna - tada nereiketu tevams eiti ir klausti?

Pas mus priklauso nuo mokytojos ar komentuoja daugiau pazymi - yra keli isskirstymai pagal kategorijas ir buna trumpas aprasas kokiu budu pelnytas pazymis ( pvz atsakinejimas zodziu per pamoka, testas....).
Mokytojas gali parasyti pastaba/pagyrima mokiniui - tevai, jeigu nusistate, gauna pranesima elektroniniu pastu.
Pazymiu palyginimai, vidurkiai ir t.t. yra nemokami - pries trimestro gala buvo visai idomu paanalizuoti, kaip sunui sekasi klases kontekste.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2011 12 15, 14:40)
o tai kodel mokytoja nesuveda informacijos i dienyna - tada nereiketu tevams eiti ir klausti?

tai kam vesti, jeigu tėvai ir taip domisi savo vaikais? Kam jai atskirai kiekvienam vaikui bedžioti klaviatūrą, jeigu JAU viską išsakė tėvams? Testus mums vaikai parneša pasižiūrėt rezultatus, parneša ir diagramas. Pasižiūrim, ir vėl į kuprinę. Iki kito testo.
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2011 12 15, 16:14)
Kam jai atskirai kiekvienam vaikui bedžioti klaviatūrą, jeigu JAU viską išsakė tėvams?

gal tam, kad po to nebutu "Mokytojos tai keikia šitą priemonę..iš tikro, jokios naudos. Tėvai vis tiek arba ateina į klasę, arba skambina ir klausia kas ir kaip"
Jeigu jinai informacijos i dienyna nesupildo, tai ko keikia priemone, kad tevai ateina ir klausineja apie savo vaika?
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2011 12 15, 17:53)
gal tam, kad po to nebutu "Mokytojos tai keikia šitą priemonę..iš tikro, jokios naudos. Tėvai vis tiek arba ateina į klasę, arba skambina ir klausia kas ir kaip"
Jeigu jinai informacijos i dienyna nesupildo, tai ko keikia priemone, kad tevai ateina ir klausineja apie savo vaika?

ar Jus apsimetat, ar tikrai nesuprantat ka as sakau? Tevai pirmenybe teikia zodiniam bendravimui. Mokytoja sudeda vaikams i portfelius diagramas, pacius padarytus testus, kad tie parodytu tevams. Jokiam e-dienyne to neparodysi - kur konkreciai suklydo vaikas, kokio sunkumo/lengvumo buvo testas ir t.t. Ir to e-dienyno realiai niekam nereikia. Taip pat ir mokytojai. Kadangi mokykla istojo, tai dabar jai privalu pildyt. Kam pildyt tai, kas JAU pasakyta tevams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naitas: 15 gruodžio 2011 - 19:03
Pradinėms klasėms tai tikrai to edienyno nereikia. Juk pradinukai nevertinami, o viską surašyti kokiems 22 vaikams ne taip ir paprasta. Juk ir pamokų ne viena. Pas mus pradinukai juo nesinaudoja, yra tik nuo 5 klasės.
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2011 12 15, 19:00)
ar Jus apsimetat, ar tikrai nesuprantat ka as sakau? Tevai pirmenybe teikia zodiniam bendravimui. Mokytoja sudeda vaikams i portfelius diagramas, pacius padarytus testus, kad tie parodytu tevams. Jokiam e-dienyne to neparodysi - kur konkreciai suklydo vaikas, kokio sunkumo/lengvumo buvo testas ir t.t. Ir to  e-dienyno realiai niekam nereikia. Taip pat ir mokytojai. Kadangi mokykla istojo, tai dabar jai privalu pildyt. Kam pildyt tai, kas JAU pasakyta tevams.

tai čia tik įpročio reikalas irnesakyk.gif aš, pvz., nenueinu į mokyklą kasdien - žinutes su informacija gaunu kur kas dažniau, nei nueinu į mokyklą.

QUOTE(ernoja @ 2011 12 15, 19:21)
Pradinėms klasėms tai tikrai to edienyno nereikia. Juk pradinukai nevertinami, o viską surašyti kokiems 22 vaikams ne taip ir paprasta. Juk ir pamokų ne viena. Pas mus pradinukai juo nesinaudoja, yra tik nuo 5 klasės.

mūsiškė surašo. būtent informacines žinutes: kur kokias klaidas padarė, prie ko reikėtų papildomai padirbėti.

vienu žodžiu, man patinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo san: 15 gruodžio 2011 - 20:43
QUOTE(naitas @ 2011 12 15, 20:00)
ar Jus apsimetat, ar tikrai nesuprantat ka as sakau?
tikrai nesuprantu, nes man atrodo normalu, kad nerasdami norimos informacijos elektroniniame dienyne, tevai kreipiasi i mokytoja. Man keistai atrodo jos poelgis - dienynas kvaila nepildysiu ir po to, tevai vistiek pas mane vaiksto.
Tevai pirmenybe teikia zodiniam bendravimui. Mokytoja sudeda vaikams i portfelius diagramas, pacius padarytus testus, kad tie parodytu tevams. Jokiam e-dienyne to neparodysi - kur konkreciai suklydo vaikas, kokio sunkumo/lengvumo buvo testas ir t.t.

tikrai nesuprantu, nes man atrodo normalu, kad nerasdami norimos informacijos elektroniniame dienyne, tevai kreipiasi i mokytoja. Man keistai atrodo jos poelgis - dienynas kvaila nepildysiu ir po to, tevai vistiek pas mane vaiksto. Tiek elektroniniame dienybe, tiek paprastoje pasiekimu knyguteje, jeigu tik NORI tikrai rasi, kur parasyti, kokio sunkumo buvo testas, apzvegti bendra klases lygi ( jeigu didzioji klases dalis padare blogai, tai gal ir mokytoja kazka praziopsojo aiskindama) ir t.t. O jeigu neteiki informacijos ta priemone, kuria mokykla pasirinko, tai ko stebetis, kad yra klausiama, ieskoma informacijos?

Ir to  e-dienyno realiai niekam nereikia. Taip pat ir mokytojai. Kadangi mokykla istojo, tai dabar jai privalu pildyt. Kam pildyt tai, kas JAU pasakyta tevams.

na tai aisku, kad dienyna reikia ne po keliu savaiciu ar menesiu pildyti. Jeigu jinai istaisiusi darbus iskarto suvestu ta informacija, tai jos ir nereiketu zodziu sakyti.
Ar tevai per testa uz duru stovi ir po to mokytojos nepaleidzia, kol jinai neistaiso darbu ir neapibudina kas kaip kur kodel?
Atsakyti
ar Jus apsimetat, ar tikrai nesuprantat ka as sakau? Tevai pirmenybe teikia zodiniam bendravimui. Mokytoja sudeda vaikams i portfelius diagramas, pacius padarytus testus, kad tie parodytu tevams. Jokiam e-dienyne to neparodysi - kur konkreciai suklydo vaikas, kokio sunkumo/lengvumo buvo testas ir t.t. Ir to  e-dienyno realiai niekam nereikia. Taip pat ir mokytojai. Kadangi mokykla istojo, tai dabar jai privalu pildyt. Kam pildyt tai, kas JAU pasakyta tevams.
Neapibendrinkit. Priklauso nuo tėvų. Aš pirmenybę teikiu el. dienynui. Tik neradusi reikiamos info (kad ir apie būsimas išvykas, susirinkimus ir pan.) klausiu mokytojos.
Be to, pas pradinukų mokytoją gal ir nesudėtinga paklausti, bet kai pradeda dėstyti dalykininkai, pas visus neprilakstysit, o ir mokytojai laisvo laiko neturėtų, jeigu po pamokų visų mokinių tėveliams teiktų informaciją.
Pradinukams gal nėra labai naudingas el. dienynas, bet turit progą priprasti, kad vėliau (kai dėstys dalykininkai) galėtumėt lengvai rasti info.

QUOTE(Bekasė @ 2011 12 16, 10:30)
Ar tevai per testa uz duru stovi ir po to mokytojos nepaleidzia, kol jinai neistaiso darbu ir neapibudina kas kaip kur kodel?
lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
suprantu, kad čia kažkas turi akcijų nusipirkęs tų e-dienynų laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2011 12 16, 12:13)
suprantu, kad čia kažkas turi akcijų nusipirkęs tų e-dienynų laugh.gif
O tie, kas neturi, turi popierinių pažymių knygelių spaustuvės akcijų. biggrin.gif
Atsakyti