Įkraunama...
Įkraunama...

1-2 m. vaikas nenori valytis dantukų

as saviskiui paciam duodu bruzint po burna, kol pati valaus, tada pravalau jam.
Atsakyti
QUOTE(Panamira @ 2008 07 16, 09:53)
Valomės dantukus nuo labai seniai, darome tai noriai: pati nubėga į vonią, tiesia ranką, kad paduotum dantų šepetuką ir rodo, jog būtinai uždėtum dantų pastą biggrin.gif Bet dantukus valau vaikui pati, nes nemanau, jog ji pati juos tinkamai išsivalytų biggrin.gif tik prisipažįstu, kad darau tai tik 1 kartą per dieną (ryte) blush2.gif

Ir mes kol kas tik ryte, bet vis žadam pasitaisyti blink.gif
Atsakyti
mes irgi viena karta ryte valomes... bet tas valymas dar valymui nelygus, nes pati tiek ir issivalo, o man duoda kokiu max 10 sekundziu pabruzint.
tai dabar jau duodu jai su elektriniu paciai pasizaist, vis labiau issivalo
Atsakyti
As tai pati vaikuj valau,duodu ir jam pabruzinti,bet jis tik griauzia tongue.gif
Atsakyti
Pas mus ta pati problema kaip ir pas daugeli, mazius tik pakramto dantu sepetuka, o kad as valyciau nesileidzia, iseina tik keliata sekundziu prabruzint. O dantu pasta dedu jau nuo metuku, perkam naturalia, firmos WELEDA. Ji tikrai nekenkia nuryta. biggrin.gif
Atsakyti
Tiesa, kazkur skaiciau, kad visai nesvarbu kaip vaikai issivalo dantukus, svarbiausiai mazylius ipratinti rytais ir vakarais juos valytis, o gero valymo technika vaikai ismoks veliau. Ir vaikai iki sesiu metu dar nemoka taip gerai valdyti rankuciu, kad teisingai issivalytu dantukus.
Atsakyti
Aš tiesiog duodu šepetuką ir jinai pati bružina, graužia, kažkiek išsivalo, pas mus 8 dantukai, tai daug darbo nereikia biggrin.gif
Atsakyti
Aš irgi duodavau iki metų valytis pačiai, paskui pradėjau valyti pati: iš pradžių noriai leidosi, vėliau kažkodėl persigalvojo doh.gif Bet ir odontologė sakė, ir čia vienos mamytės pasisakymą skaičiau - nenori geruoju, deja, tenka per prievartą...Geriau pas mane rytais/vakarais paverkia kelias min., kol išvalau nei vėliau tektų pas odontologę kėdėje (iki šiol prisimenu savo darželio laikų siaubą - dažnus vizitus pas odontologę, kurių galėjo ir nebūti, jei mama būtų valiusi dantis man pati, o ne pasitenkinusi tuo, kiek "išsivalydavau").
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astuliux: 17 rugpjūčio 2008 - 18:44
mes ir valemes su malonumu tiek pati tiek man leidosi, paskui pakeitem dantu pasta nepatiko, nesileido valyt nei pati valesi. teko vel grizti prie senosios pastos. prisipazinsiu kartais vakare dantuku neisivalom blush2.gif
Atsakyti
Mums irgi sunkokai sekasi valyti dantukus-anksciau leisdavo (su silikoniniu sepeteliu), o dabaar jau nebe... reikes pabandyti jusu paminetus metodus smile.gif
Tiesa, neseniai buvau paskaitoje apie vaiku dantu prieziura, tai keletas dalyku, kuriuos noreciau pamineti:
isspjauti vaikas fiziologiskai gali tik sulaukes 3m;
pats issivalyti dantis-7m-tiesiog vaikas valosi pats, o mama ar kas nors kitas-"patikrina" arba valo kazkas, o vaikas po to "patikrina";
valyti dantis reikia ryte ir vakare, ir ne reciau, ir ne dazniau;
kai vaikas moka skalauti burna-reikia pratinti po kiekvieno valgio tai daryti (kaip ir suaugusiems).
Sekmes!
Atsakyti
mes jau nuo 1,4men pradejom dantukus valytis, mano mzajai tik duok sepeteli, aisku koks dar ten jos valymas daugiau nuciulpia pasta(vaikiska) bet vistiek mokinames kaip reikia trint ir vis bandom ir kuo tpliau tuo geriau sekasi mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano mazoji dantukus pradejo valytis nuo 1.9m. aisku su musu pagalba,as rytais su ja valausi,o vakarais su teciu valosi dantukus ir net pati sako-einam dantukus valytis smile.gif
Atsakyti