Įkraunama...
Įkraunama...

1-2 m. vaikas nenori valytis dantukų

QUOTE(pince @ 2008 02 06, 15:01)
Parašykit kokią dantų pastą naudojat mažiukam ax.gif ar be fluoro g.gif

mes naudojam "Nenedent-baby" vokiška lygtais,pirkom vaistinėje,specialiai šepetėlis silikoninis prie jos būna ,užmaunamas ant piršto,su juo valydavau kol mažiukas būdavo,bet dabar jau nupirkom normalų šepetuką smile.gif
Atsakyti
sesei sunku budavo valyti dantukus, uz tai dabar save kaltinu, kad dantukai nelabai sveiki...

Dabar nenuolaidziauju, broliukui kas vakara valau dantukus, priešinimasis po kurio laiko baigiasi, o dar mato sesutę, tai sekasi neblogai, nors dantukų nėra daug biggrin.gif
Atsakyti
Na panasu, kad ir mes pagaliau turesime svarius dantukus, nes lig siolei iki burnos neprileisdavo, dabar vis per diena kelis sykius einam abu dantuku valytis, jis sepeteli pakramto, po to as dar pravalau, pirstu neina pravalyti nes turbut ji ir nukastu doh.gif
Atsakyti
mano vaikui 1,2 jau pratinam valyti dantukus, zinoma tai as darau uz ji. Bunam kartu vonioj, pirma as isivalau, o po to jam, be jokios pastos dar. Jam labai patinka kol kas.
Atsakyti
Mes irgi valomes...dazniausiai noras yra ypac kai gavo elektrini sepeteli tai ir rankytepavalo ir kaktyte thumbup.gif valom dar be pastos,visas kurias cia maciau pirkti visos nuo 2 metuku,tai ir valom tik su vandenuku...
Atsakyti
QUOTE(augustella @ 2006 02 23, 14:37)
Sveikos, Mamytes,

Mums jau tuoj bus 1 ir 7 menesiukai.Bandom valytis dantukus, dar pries sueinant metukams.Pati panele valydavosi,toks ten ir valymas,daviau i rankas sepetuka,parodziau ir valydavosi,pakramtydavo pora minuciu ir viskas.Gydytoja sake,kad su dantu pasta nuo triju metu valyti,nes vaikas isspjaut nemoka.O dabar beveik visai neleidzia valyt,nebent per prievarta,o pati irgi nelabai nori valytis,zodziu zaidimo formoj valosi,pakarmato,kai prausiasi vonioj irgi biski pazaidzia.Dabar mes jau turime 12 dantu.Parasykit,kaip jus pratinot prie dantu valymo. g.gif

mano dukrytei 1.2metuku tai jau kuo puikiausiai pazysta sepetuka,mat elektrini turim tai jai valymas kai zaidimas ijungi ir jo is burnos pusvalandi nepaleidzia thumbup.gif manau tai gera pradzia pratinant prie sio kasdieninio butino ritualo tongue.gif
Atsakyti
o maniske visai nenori dantuku valyt doh.gif anksciau kuo puiiausiai leisdavosi, o dabar schmoll.gif . o dantuku juk pilna burna unsure.gif
Atsakyti
Mes vaistinei nusipirkom tokia kuria galima ir nurit, ir mazas sepetukas normalus, tai kai as ryte ir vakare valausi ir ji butinai reikalauja, nes kaip kitaip ka mama daro ir jai reikia. smile.gif Pati atseit valos, tai reiskia laiko burnoj ir kramto ta sepetuka. Na nors tiek gerai manau smile.gif
Atsakyti
Manaja i dantų valymas - žaidimas. Kiekvieną vakarą ji seka paskui sesę į vonią ir pati valosi dantis. Labai mėgsta viską daryti kaip sesė. biggrin.gif Po to jau kviečia mane ir sako"sek". Tai reiškia, kad reikia sekti pasaką. Aš valydama dantukus, jai seku ką ir kaip valgė šią dieną dantukas ir kaip jis nori būti švarus. Kartą pabandžiau pavalyti tik apatinius dantukus ir parodžiau mažajai, kad jau viskas. Ji pradėjo purtyti galvytę ir rodyti, kad dar nepasekta pasaka apie viršutinius dantukus. Su vyresniaja dukra mielai pasijuokėm iš jos. Vadinasi jau supranta biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Regin @ 2008 02 18, 16:22)
Mes vaistinei nusipirkom tokia kuria galima ir nurit, ir mazas sepetukas normalus, tai kai as ryte ir vakare valausi ir ji butinai reikalauja, nes kaip kitaip ka mama daro ir jai reikia. smile.gif Pati atseit valos, tai reiskia laiko burnoj ir kramto ta sepetuka. Na nors tiek gerai manau smile.gif

Mes irgi tokia pasta nupirkom, tik uzdedu pastos ir i burna pats dantukus valo, nors realiai jis tik ta skania pasta ragauja, man valyt neleidzia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(gutute @ 2008 02 18, 02:48)
mano dukrytei 1.2metuku tai jau kuo puikiausiai pazysta sepetuka,mat elektrini turim tai jai valymas kai zaidimas ijungi ir jo is burnos pusvalandi nepaleidzia thumbup.gif manau tai gera pradzia pratinant prie sio kasdieninio butino ritualo tongue.gif

Apie tuos elektrinius sepetukus - nelabai duokit juo valyti dantukus vaikiukui. As sau sugadinau juo dantis, nusitryne emalis - pasirodo patariama pora kart i savaite tik juo valyti doh.gif
O manoji tik valgo dantu pasta - labai sunku isvalyti dantukus.
Nupirkom tokia pasta R.O.C.S man rodos, brangi, velnias - bet pradeda veikti per 20 sec. - tai manau, kad musu situacijoje issigelbejimas sioks bei toks g.gif
Atsakyti
Mes valome dantukus su tokiu spec. sepeteliu kur ant pirsto uzsideda.Kartais naudojam pasta.Duodasi valyti noriai,bet siuo metu dygsta iltinukai,tai labai nelendu su dantu valymu.Pati pasimakaluoja ir gana. smile.gif
Atsakyti