nevalom

QUOTE(paggy_bundy @ 2009 08 13, 22:11)

Na čia nesuklyskit, vyresnįjį sūnų daugiau prižiūrėjo seneliai, nes kai jam suėjo 6 mėn išėjau į darbą tai su dantukų valymu irgi nuo mokyklos užsiėmėm, bet ir dabar dar turiu vos ne šalia stovėt, kad dantis valytusi, o mažiuks tai tik pamato kai mama valosi tai ir pats ieško savo šepetėlio dantukam valyt

Maniske,kad ir nenorom,bet leidziasi isvalyti dantukus,bijo kad nesugestu ir nereiketu taisyti kaip mamai .Buvom pas dantiste,tai pamate kaip mamai taise.
mes dantukus kartu valom, is pradziu as isvalau, poto jai paciai duodu saviskius valyti, o tuo metu palaikau jai kompanija valydama savus

sveikute,na pas ir ta pati beda iki pusantru metuku dave valyti be problemu,o po to kazkas nutiko,na tikiausiai,tai kad tavo savarankiskas
,nes viska pats pats pats
,tai va nuo to laiko nebeleidzia man valyti dantuku,pats valosi,bet suprantat koks tas jo valimasis...........gal turit kas kokiu gudrybiu,kaip privyliojavascript:emoticon('
')ti kad leistusi valyti dantukus..............aciu sakau is karto

QUOTE(erjota @ 2009 08 18, 09:21)
sveikute,na pas ir ta pati beda iki pusantru metuku dave valyti be problemu,o po to kazkas nutiko,na tikiausiai,tai kad tavo savarankiskas
,nes viska pats pats pats
,tai va nuo to laiko nebeleidzia man valyti dantuku,pats valosi,bet suprantat koks tas jo valimasis...........gal turit kas kokiu gudrybiu,kaip privyliojavascript:emoticon('
')ti kad leistusi valyti dantukus..............aciu sakau is karto 

Pas mus ta pati situacija, viską pati nori daryt, nors anksčiau leidosi. Bet ir dabar duodu pačiai pasivalyt, o paskui kažkaip įkalbu, kad ir man dar duotų. O jei ne, tai ne, vistiek gi pati kažkiek pamakaluoja

Geriau pasakykit, kaip išmokyt skalauti burną ir išspjauti pastą?

Maniškiui 1,9mėn. Pas mu su valymu irgi problema - pats pamakaluoja kažkiek, kiek noro turi ir viskas. Pastos išvis nenaudojam. Kartais išvis nenori, net šepetuko į rankas neima. Išvalyti labai retai kada leidžia, o per prievartą valyti be šansų. O ir nesinori to daryti. Bet aš kažkaip labai ir nepergyvenu dėl to valymo/nevalymo. Iš tiesų dantų kokybei labai didelę reikšmę turi paveldimumas, mityba. Va krikštaduktei tėvai ir seneliai jau nuo 6mėn čiupa - čiupsus kišo
, tai vajei kokie mergaitės priekiniai dantukai buvo baisūs
. O maniškis iki šiol nežino kas tai yra saldainiai, nes net nėra ragavęs. Jokių saldintų arbatų, kompotų, sulčių (valgome vaisius vietoje sulčių) ir pan. dalykų negeriam, tik gryną vandenėlį. Na ir pienuką. Cukraus vaikui į maistą dedu labai retai. Sausainiukus ir pan. dalykus valgo, bet kai užsigeria vandenuku, tai irgi kažkiek prasiskalauja. Nežinau kiek tiesos, bet girdėjau, kad olandiškas sūris neblogai apnašas pravalo nuo dantukų

Sveikos,as isvis nezinojau,kad metuku laiko vaikui jau reikia pradet dantukus valyt
tai jei dar nevisi issauge

QUOTE(Inesa84 @ 2009 08 18, 13:59)
Sveikos,as isvis nezinojau,kad metuku laiko vaikui jau reikia pradet dantukus valyt
tai jei dar nevisi issauge 

Raso, kad jau pirmus dantukus valyti reikia

omes kiekviena savaite nauja gudrybe sugalvojam
neseniai valem 2sepeteliais.viena ji laiko rankytei,kitu as valau jai dantukus, dabar valomes su 3 sepeteliais
viena laiko rankytei, kitu as valau, o treciu ji valo man dantukus
nu ir pati sau aisku pavalo kazkiektai
O del merliuko, tai
man stomotologe sake,kad nebutinai sepeteliu valyt, tinka ir merliukas,tik kad manoji isvis pirsta i burnyte neleidzia ikist,su sepeteliu mum lengviau.

O del merliuko, tai

Sveikos mamytes nerandu temeles ...o kiek dantuku turite 1 metuku vaikui? Nes pas mus dygsta be pertrauku.Jau 14
Kokia ta vaikui dantu kancia
.O dantukus jis valosi pats.Lasiuka uzdedu pastos,skirtos pirmiesiems kudikiu dantukams ir jis makaluoja po burnyte.Kazkur skaiciau,kad pakanka tiek kiek jie prasimakaluoja.O valosi jis ilgiau nei mamyte