o pas mus su dantu valymu didele beda ir jau nezinau kaip elgtis. Dantu sepeteliu pakeitem gal jau koki 10 (vis tikejaus, kad atrasim ta vieninteli, su kuriuo dukryte leis valyt dantukus). Bet, vos tik vakare ateina laikas valyt dantukus ji pradeda verkti, uzciaupia burnyte ir niekaip nesiduoda valyt. Jei bandau siek tiek per prievarta pavalyt, tai pradeda is viso klykti ir dar dazniausiai net apsivemia
o ant dantuku apnaseliu yra. Ir ko tik nebandziau- ir leidau man valyt dantis, tikedamasi, kad ji leis man. Ir zaislu daviau, ir dainuodavau, ir pan ir t.t. niekas nepadeda
perverciau sia temele, bet atrodo jau viska ka isbandziusios kitos mamytes esam ir mes pabande ir rezultatu nedave
as tai kol mazyte buvo, tai ladutes dariau su kojytemis, kol tevelis valydavo dantis, nes vaikams iki metu - pusantru reikia valyti dantukus gulintiems, kitaip neisvalysi taip kaip privalo ir su geliu, kurio skalauti nereikia. Tai ok.paskui paaugo, atsirado daugiau jegu ir pasipriesinimo, tai nuvedziua i darza, iskasiau slieka, sakau zinok pas tave tokie patys auga, paemiau veidrodi, parodziau juoda demele ant dantuko, nes ka tik valge aguonu pyrago, tai visur prilinde buvo, pagalvojau gera proga. sakau ziurek i veidrodi pati ir pamatysi kiek tasku yra ir jie visi virs kirminais. Tai 9 valanda pati su sepetuku atleke
sake merles valyti reikia
Mamytes, gal kuri susiduretet su problema kai vaikas nebesiduoda valyti dantuku?
Patarkit ka daryti?
Mazyle jau gera menesi lupas sukandus ir ne pro kur, o pries miegeli misinuka geria, o po jo neduoda valyti dantuku
Patarkit ka daryti?
Mazyle jau gera menesi lupas sukandus ir ne pro kur, o pries miegeli misinuka geria, o po jo neduoda valyti dantuku
QUOTE(sraiges @ 2009 08 13, 19:52)
Mamytes, gal kuri susiduretet su problema kai vaikas nebesiduoda valyti dantuku?
Patarkit ka daryti?
Patarkit ka daryti?
Mes taip pat turim sia problemele
Mano damutei jau 17 men., o dantuku dar nevalom
Neleidzia net paziureti i burnyte, o jei dar pradedu su sepetuku lysti, tai isvis klykia
Vos pamacius sepetuka bega nuo manes, bet kai as valausi, ji juokiasi
Pediatre tik galva pakraipe ir man nieko negalejo patarti
Mano odontologe ramiai sureagavo..Pasake, kad jeigu seiliu issiskyrimas ir sudetis normali, tai dantukai saugus... JEIGU!!!!!, o jeigu-ne???? Tai ka.......
mano dukryte irgi tik pati valosi, bet vis sis tas
QUOTE(paggy_bundy @ 2009 08 13, 22:11)
QUOTE(Medute55 @ 2009 08 13, 20:19)
Mano damutei jau 17 men., o dantuku dar nevalom
Neleidzia net paziureti i burnyte, o jei dar pradedu su sepetuku lysti, tai isvis klykia
Vos pamacius sepetuka bega nuo manes, bet kai as valausi, ji juokiasi
Mano odontologe ramiai sureagavo..Pasake, kad jeigu seiliu issiskyrimas ir sudetis normali, tai dantukai saugus... JEIGU!!!!!, o jeigu-ne???? Tai ka....... 
Ką ką, neduot prieš miegą saldumynų, o tuo labiau naktį kokių saldžių arbatų. Ir šiaip ribot dantukams kenkiančius produktus. Kažkur girdėjau, kad sveika pakramtyt obuolį, kad išvalytų tarpdančius nuo maisto likučių, bet nežinau, kiek tame tiesos
QUOTE(paggy_bundy @ 2009 08 13, 22:11)
Ar bent suprantat, kad šių laikinų dantukų būklė yra labai reikšminga nuolatiniams dantims? Ir iš kur tas supratimas ateis, jeigu tėvai to nemokys?
QUOTE(paggy_bundy @ 2009 08 13, 20:11)
Nu idomiai cia
QUOTE(paggy_bundy @ 2009 08 13, 21:11)
Uz dveiju savaiciu eisime pas dantiste
O siaip cia daktarai sako kad nekreipti demesi i viako "ne noriu" ir valyti arba bent bandyti valyti dantukus. Bandyti uzsnekinti kaip nors nukreipti demesi...