Įkraunama...
Įkraunama...

1-2 m. vaikas nenori valytis dantukų

QUOTE(mylimuke @ 2009 08 14, 00:52)
Ką ką, neduot prieš miegą saldumynų, o tuo labiau naktį kokių saldžių arbatų. Ir šiaip ribot dantukams kenkiančius produktus. Kažkur girdėjau, kad sveika pakramtyt obuolį, kad išvalytų tarpdančius nuo maisto likučių, bet nežinau, kiek tame tiesos  g.gif

Ir as buvau girdejusi apie obuoli, taciau jau keli odontologai paneige sia ''tiesa'' ir po obuolio kramtymo siulo issivalyti dantis smile.gif

Mano sunus taip pat nesileidzia, kad valytume jam dantis. Tai vargstam, pykstames, bet valomes.
Atsakyti
QUOTE(paggy_bundy @ 2009 08 13, 23:11)
smile.gif as ne nevarginu vaikus su tais valimais. Dantys pirmoj klasei esant visvien iskris tai vaika kankint. Tegu dziaugiasi vaikyste o supratimas apie higiena ateis kai isdygs tikrieji dantys.

g.gif , gydytojai grieztai sako kad reikia valyt dantukus, nes tas gedimas persiduoda ir nuolatiniams, o ar labai grazu kai vaikas dar tik 3-4 metu, o jau nebeturi priekiniu dantu visi iskirmyje doh.gif , sake labai daug dabar ateina su maziukais jau taisyt dantuku, o juos butinai reikia taisyt g.gif
Atsakyti
As tik uz tai, kad reika valyti dantukus, juk ikra tiesa kad nuo pieniniu dantuku priklauso pastoviu dantuku bukle, stiprumas ir atsparumas. Taip kad teks pavargti ir bandyti ieskoti kuo malonesniu dantuku valymo budu mirksiukas.gif

QUOTE(paggy_bundy @ 2009 08 13, 22:11)
smile.gif as ne nevarginu vaikus su tais valimais. Dantys pirmoj klasei esant visvien iskris tai vaika kankint. Tegu dziaugiasi vaikyste o supratimas apie higiena ateis kai isdygs tikrieji dantys.

blink.gif , nelabai suprantu tokio poziurio blink.gif unsure.gif
Atsakyti
o manasis ir neleidzia dantuku valytis...bet seip ne taip kazkiek patrinam biggrin.gif
Papildyta:
labas Sraiges wink.gif ziuriu va ku r sedi biggrin.gif gal jau KLP?
Atsakyti
Siaip kiekvienos mamos reikalas valyt dantis ar ne. Gedimas persiduoda tai cia irgi neaiskus dalykas. Butu gerai kad dantys negestu tik nuo valymo. Yra ir kiti faktoriai kaip paveldimumas, mityba, imunitetas ir t.t

Mano mama nevale dantu, nei man nei mano broliui. Abu dabar valomes ir supratima apie burnos higiena turim. Dantys sveiki. Nuejau pas stomotologe pasitikrint tai ji pasake neturi ka veikt. Tiesa sakant po nestumo jauciu kad yra skyle, bet tik del to kad daug kalcio vaikiukai is mano organizmo pasieme kaulams vystyti.

Kankinkit savo vaikus, rekinkit, prievartaukit, lyg neturit ka veikti su tais vaikais.
Papildyta:
QUOTE(N I K K A @ 2009 08 14, 08:21)
g.gif , gydytojai grieztai sako kad reikia valyt dantukus, nes tas gedimas persiduoda ir nuolatiniams, o ar labai grazu kai vaikas dar tik 3-4 metu, o jau nebeturi priekiniu dantu visi iskirmyje doh.gif , sake labai daug dabar ateina su maziukais jau taisyt dantuku, o juos butinai reikia taisyt g.gif

Kiek zinau kad pirminiai dantys yra visada maziau atsparus gedimams. O siaip stomotologe, kai tikrindavo mokykloje dantis pirminiu dantu net netaisydavo. Beda ta kad pas mane esant jau 26 metams yra dar like du neiskrite pirminiai dantys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paggy_bundy: 14 rugpjūčio 2009 - 12:16
QUOTE(Skiva @ 2009 08 14, 12:59)
o manasis ir neleidzia dantuku valytis...bet seip ne taip kazkiek patrinam  biggrin.gif
Papildyta:
labas Sraiges wink.gif ziuriu va ku r sedi biggrin.gif gal jau KLP?

sveika 4u.gif , nea dar negrizom, siaip retai beuzsuku i SM, tik kai reikia patarimu, ka nebesusitvarkau blush2.gif , reikia ir jus aplankyti ax.gif

Del dantuku valymo butinybes, citata:

Neteisinga yra nuomonė, kad pieninių dantų nereikia valyti, o sugedusu pieniniu dantuku gydyti. Negydomi, pažeisti dantys sukelia skausmą ir infekciją, kuri gali pažeisti nuolatinių dantų užuomazgas. per anksti netekus pieninių dantų padidėja tikimybė išsivystyti netaisyklingam sąkandžiui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sraiges: 14 rugpjūčio 2009 - 12:23
QUOTE(paggy_bundy @ 2009 08 14, 14:06)

Kiek zinau kad pirminiai dantys yra visada maziau atsparus gedimams. O siaip stomotologe, kai tikrindavo mokykloje dantis pirminiu dantu net netaisydavo. Beda ta kad pas mane esant jau 26 metams yra dar like du neiskrite pirminiai dantys.

siais laikais mokyklose nebetikrina ax.gif
nieko sau tokio amziaus ir dar su pieniniais g.gif gal kazka maisai g.gif nes juk pirmieji 20 dantu dar vaikystej iskrenta, paskui kiti uzauga jau nuolatiniai g.gif
Atsakyti
QUOTE(sraiges @ 2009 08 14, 12:20)
Neteisinga yra nuomonė, kad pieninių dantų nereikia valyti, o sugedusu pieniniu dantuku gydyti. Negydomi, pažeisti dantys sukelia skausmą ir infekciją, kuri gali pažeisti nuolatinių dantų užuomazgas. per anksti netekus pieninių dantų padidėja tikimybė išsivystyti netaisyklingam sąkandžiui.

Na man nevale, stomotologe negyde jokiu infekciju neturejau. Lyg siol nezinau kas yra rimtas dantu taisymas.
Siaip gal but panasiai kad dauguma zmoniu ruko nors zino kad gali susirgti plauciu veziu.

Dantu valymas neapsaugo nuo sugedimo. As uz maziau nervu vaikams suteikima. Geriau suteikti ramia kudikyste ir vaikyste be stresu (nes nuo stresu irgi gali dantys gesti). Geriau reguliuoti mityba, sveika gyvensena, suteikti meile. Ir lai vaikas kiekviena vakara pasitinka su dziaugsmu. O dantu ateis valyti pats pamatydamas kaip tai daro mama ir tetis. Tada pats paprasys sepetelio ir dantu pastos ir zinoma zaidimu forma mes valysimes dantis. Ir kaip ir man stomatologas bus draugas.
Papildyta:
QUOTE(N I K K A @ 2009 08 14, 12:33)
siais laikais mokyklose nebetikrina ax.gif
nieko sau tokio amziaus ir dar su pieniniais g.gif  gal kazka maisai g.gif nes juk pirmieji 20 dantu dar vaikystej iskrenta, paskui kiti uzauga jau nuolatiniai g.gif

Nieko nemaisau. Tiesiog kai mano sie pirminiai iskris nau i ta vieta nuolatiniu nebus sad.gif. Tiesiog neiskrito, kai turejo iskristi. O kaip sakant pieniniai ir protiniai dantys maziausiai atsparus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paggy_bundy: 14 rugpjūčio 2009 - 13:00
nors dukryte ir turi jau nemazai dantuku, bet su valymu neskubam, tiek gydytoja, tiek vaistininke patare, kad kol nera visu dantuku, svarbiausia pavalyti svariu minkstu skudureliu pavilgytu vandenyje, ar ramuneliu nuovire, to pakaks?jokiu pastu nepatare tokiems vaikuciams naudoti.... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintare L. @ 2009 08 14, 14:06)
nors dukryte ir turi jau nemazai dantuku, bet su valymu neskubam, tiek gydytoja, tiek vaistininke patare, kad kol nera visu dantuku, svarbiausia pavalyti svariu minkstu skudureliu pavilgytu vandenyje, ar ramuneliu nuovire, to pakaks?jokiu pastu nepatare tokiems vaikuciams naudoti.... ax.gif

galbut tikrai nebloga ideja valyti nes su sepetuku o kokiu tai minkstu skudureliu g.gif , maniskei dygsta dantukai, dabar tik sestas dantuks kalasi, tai manau kad ji nenori matyti jokio dantu sepetuk, o jei su pirstuku kokiu skudurkiu ar pan pavalyciau gal ir leitusi, juk tai butu panasiai kaip dantuku masazaimas, ji taip nesipriesina rolleyes.gif . Net nezinau doh.gif , nesinorirekdyti vaiko, sutinku kad stresas nieko gero, bet valyti dantukus tikrai reikia pratinti nuo mazumes.
Papildyta:
QUOTE(Gintare L. @ 2009 08 14, 14:06)

bet galbut taip daryti neilgai reikia, nes reikia ir prie sepetko pratinti, o dantu pastos yr specilios mziesiems be floro ir nuryti galima mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano mazoji irgi nesiduoda valytis dantukus schmoll.gif Nori tik pati doh.gif Tai as ir leidziu jai valytis paciai ax.gif Kiekviena vakara mes abi valomes dantukus, as jai rodau kaip valausi ir ji bando kartoti smile.gif Priekinius tai puikiai moka valytis, o va su kruminiais tai beda.. Bet, jei as bandau ten ikist sepetuka ir pavalyt, tai rekia ir dantukus apskritai sukanda doh.gif Stengiames vakare jokiu saldumynu nevalgyt, o po saldainiu duodu koki obuoli pagrauzt ar vandenuko pagert, kad nors kiek tas saldumas nusiplautu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(paggy_bundy @ 2009 08 14, 13:06)
Kankinkit savo vaikus, rekinkit, prievartaukit, lyg neturit ka veikti su tais vaikais.
Papildyta:

Kiekvienas gydytojas su savais pričindalais. Anais laikais daug ką darydavo taip, kad nūdienos gydytojai tik už galvų susiimti tegali.
Turbūt savo vaikams ir praustis nelieptumėte, ir rengtis, ir kepurės dėtis žiemą, ir pamokas daryti, ir tvarkytis, ir namo grįžti laiku- kad tik be stresų augtų? g.gif

Paprastai, jeigu pieniniai neiškrenta laiku, tai augdami nuolatiniai auga kreivai, šalia pienino, todėl šiuos kartais tenka išrauti. O jums nuolatiniai ten nė nedygo? Kažin, ar tai jau labai gerai čia.

O propaguot sveiką mitybą ir gyvenimo būdą laisvai galima ir valantis dantis.
Atsakyti