Įkraunama...
Įkraunama...

1-2 m. vaikas nenori valytis dantukų

O mano mažė dantukų valyti niekam neduoda, valosi pati. Jei pabandai atimti šepetėlį, tai taip burną užčiaupia, kad nieko neįkiši. Turi du šepetėlius: vieną vaikišką, kitą tokį patį kaip mano, truputuką uždedam vaikiškos pastos, ir brūžina. Matau, kad išsivalo tai nekažin kaip, tai dar duodu pakandžiot guminį ant piršto užmaunamą šepetėlį (patinka kandžiot). Taip ir valom dantis.
Tiesa, dabar mokomės ir išspjauti, tik kol kas spjauna, bet nieko neišspjauna, nes jau nurijusi būna smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistee: 22 rugpjūčio 2007 - 16:09
QUOTE(augustella @ 2006 02 23, 12:37)
Sveikos, Mamytes,

Mums jau tuoj bus 1 ir 7 menesiukai.Bandom valytis dantukus, dar pries sueinant metukams.Pati panele valydavosi,toks ten ir valymas,daviau i rankas sepetuka,parodziau ir valydavosi,pakramtydavo pora minuciu ir viskas.Gydytoja sake,kad su dantu pasta nuo triju metu valyti,nes vaikas isspjaut nemoka.O dabar beveik visai neleidzia valyt,nebent per prievarta,o pati irgi nelabai nori valytis,zodziu zaidimo formoj valosi,pakarmato,kai prausiasi vonioj irgi biski pazaidzia.Dabar mes jau turime 12 dantu.Parasykit,kaip jus pratinot prie dantu valymo. g.gif

g.gif na cia tai ir pas mus problema, nezinau kaip pripratinti
Atsakyti
QUOTE(Jolita0526 @ 2007 08 30, 16:45)
g.gif na cia tai ir pas mus problema, nezinau kaip pripratinti

Na as manau kad vaikas turi matyti kaip pati tai darai, as kaip valausi tai mazoji is paskos atbega ziurejo ziurejo tai paemus savo sepetuka ikisusi kazkaip vale, o paemusi norejau padeti tai neleido siuo metu tai dar be pastos nes nezinau kaip reiktu isskalauti.
Nupirkau COLGETE nuo 0-2-men. tik ten neraso ar reikia skalauti ar nebutina. Nes girdejau kad yra tokiu pastu smile.gif
Atsakyti
valosi pati tik kai kada ir plaukucius pasisukuoja doh.gif
Atsakyti
Kadangi dantu pasta pasirode skani, puikiausia issizioja ir leidzia mamai isvalyt, bet uzbaigia visada pats. spjaudytis mes dar nemokam, bet pasikonsultavau su gydytoja , kuri man sake, kad vaikiska dantu pasta 0-2 gali buti nurijama, tik po dantu valymo duoti vaikuciui atsigert gryno vandens
Atsakyti
Mano tai valydavosi pati. Na, toks ten valimasis, pakramto ir tiek. O dabar iš vis nebenori valytis ( nė pakramtyt lotuliukas.gif ). Nors kiekvieną rytą lekia kartu su manim į vonią ir žiūri kaip aš valaus, o pati tai schmoll.gif
Atsakyti
Yra vaiksisku dantu pastu,kurios skirtos 0-2 m vaikams. maniske tai tik ilekia i vonia ir saukia 'valyt'Aisku tas jos valymas dar labai prastas, biski leidzia man pabruzyti , o paskui jau pati bile kaip darbuojasi ir isspjauti jaunebenuna ka smile.gif tai kai pasta suvalgo,tai paskui apgaudineju - suslapinu povandens srove ir duodu - tinka biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes biggrin.gif as noriu jusu paklaust gal kuri gali parasyt tos ,,valgomos'' dantu pastos pavadinima... mirksiukas.gif as gyvenu Airijoj ,cia daktarai dar isvis nesupranta kaip galima valyt dantukus 1m vaikui....o as labai noreciau,nes jau turim 12 dantuku....is anksto dekoju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(SonataB @ 2007 09 06, 12:42)
Yra vaiksisku dantu pastu,kurios skirtos 0-2 m vaikams. maniske tai tik ilekia i vonia ir saukia 'valyt'Aisku tas jos valymas dar labai prastas, biski leidzia man pabruzyti , o paskui jau pati bile kaip darbuojasi ir isspjauti jaunebenuna ka smile.gif tai kai pasta suvalgo,tai paskui apgaudineju - suslapinu povandens srove ir duodu - tinka  biggrin.gif

Svarbu, kad nori thumbup.gif
Atsakyti
Mano Emilytei dantų šepetukas nuo 4 mėn. buvo geriausias žaislas.Turėjo tokį skambantį biggrin.gif . Kai suėjo 1 metai pradėjom mokintis valyt dantukus,bet ji neleisdavo padėti,tai toks ten ir valymas buvo smile.gif .Ir tik visai neseniai,po antro gimtadienio, leido parodyt kaip tai daroma. Dar dovanų gavo šepetuką,kuris šviečia tiek laiko, kiek reikia valyti dantukus biggrin.gif . Tik pastos dar išspjaut nemoka, bet manau ir tai greit išmoks smile.gif .
Atsakyti
Su vyresnėliu problemų dėl šito neturėjau. Iš pradžių pats kramtydavo šepetuką ir per dieną n kartų, niekada nedraudžiau tik skatinau. Nuo 2 jų metukų pradėjom valyt su pasta ir iškart mokinau išspjaut. Ilgai mokyt nereikėjo, užteko kelis kartus parodyt bigsmile.gif O va su mažium nelabai kas gaunasi. Iš pradžių tai net į burną to šepetėlio neėmė ir čia galbūt aš klaidą padariau, kad pirmiausiai ėmiau pati valyt, o man reikėjo duot jam žaidimo forma. Bet dabar po truputį po truputį jau pradeda kišt pats į burnytę ir kramtyt, bet jei tik eini artyn iškart meta šepetuką ir bėga biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo princesa: 28 rugsėjo 2007 - 20:01
Su manym vaikas nemegsta dantuku valyti blush2.gif , bet mano vyras sugalvojo zaidima, vaikas valo dantukus tieveliui, o tievelis vaikui...taip sekmingai valome dantukus jau beveik metus. mirksiukas.gif
Atsakyti