Įkraunama...
Įkraunama...

1-2 m. vaikas nenori valytis dantukų

mano vaikutis labai daug šypsosi, jam tai įgimta. o prieš veidrodį kaip patinka tai daryt lotuliukas.gif . tai aš pasinaudojau tuo, ir dabar jis atsistoja prieš veidrodėlį, šypsosi, ir kuo puikiausiai dantukus valosi. nors iki tol ir man leido valyt. aišku, negalvokit, kad aš tuo neužsiimu. mes valome dantukus tris kartus per dieną, vieną kartą jis, du - aš smile.gif smile.gif smile.gif
Atsakyti
Kai mažoji pradėjo prašytis šepetuko, ko vonioje netruksta. Nupirkau jai pagal amžiu, nuo 0-2. Ir dantukus ji valosi kada panorėjusi thumbup.gif .
Dažniausiai pavalgius, kaip priklauso 4u.gif .
Atsakyti
Aš mažylei pradėjau valyti nuo pat pirmojo dantuko,tai žino ,kad reikai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zuika12 @ 2007 09 01, 10:43)
Na as manau kad vaikas turi matyti kaip pati tai darai, as kaip valausi tai mazoji is paskos atbega ziurejo ziurejo tai paemus savo sepetuka ikisusi kazkaip vale, o paemusi norejau padeti tai neleido siuo metu tai dar be pastos nes nezinau kaip reiktu isskalauti.
Nupirkau COLGETE nuo 0-2-men. tik ten neraso ar reikia skalauti ar nebutina. Nes girdejau kad yra tokiu pastu  smile.gif

mes irgi šitą Colgate naudojam - išspjaut dar nemoka, tai po valymosi visada duodu gerti daug paprasto vandens - jau pati po valymosi bėga į virtuvę ir reikalauja butelio doh.gif o šiaip mūsų valymasis svetimam pasirodytų labai panašus į sadistišką mamos elgesį su vaiku - tvirtai suimu rankas, kad nesimuštų, pasodinu ant savęs ir prašiūruoju - stengiuosi minutę ištverti rėkimo ir spardymosi... lotuliukas.gif vis dar tikiuosi, kad ateis tokia diena, kai dantys bus valomi be abipusio streso... unsure.gif
Atsakyti
Maniškei čia kaip žaidimas duodasi valytis dantis,bet be pastos blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(augustella @ 2006 02 23, 11:37)
Sveikos, Mamytes,

Mums jau tuoj bus 1 ir 7 menesiukai.Bandom valytis dantukus, dar pries sueinant metukams.Pati panele valydavosi,toks ten ir valymas,daviau i rankas sepetuka,parodziau ir valydavosi,pakramtydavo pora minuciu ir viskas.Gydytoja sake,kad su dantu pasta nuo triju metu valyti,nes vaikas isspjaut nemoka.O dabar beveik visai neleidzia valyt,nebent per prievarta,o pati irgi nelabai nori valytis,zodziu zaidimo formoj valosi,pakarmato,kai prausiasi vonioj irgi biski pazaidzia.Dabar mes jau turime 12 dantu.Parasykit,kaip jus pratinot prie dantu valymo. g.gif

sveika.va mano dukrai jau metai ir 7men.ji pati savo noru valosi dantukus.nuo pat pirmu dienu ji mate kaip tai darome ir ji pati bega i vonia ir grebia dantu sepeteli su pasta.gal dar ir del to jai patinka,kad pasikaso bedykstancius dantukus.va mes turim problema kad nesedam ant puoduko.bega ji nuo jo.ir neisivaizduoju kaip ipratinti
Atsakyti
Sveikos mamytes,
Maniske irgi pradejo pati valytis dantis megdziodama mane smile.gif Mes nupirkom Canpol dantu septukus kur komplekte yra trys vienetai ir kiekvienas naudojamas pagal tam tikra amziu. Kai ji buvo kokiu 10 menesiu duodavau viena sepetuka kuris skirtas tam amziui ir as juo pavalydavau jai dantis ir pati valydavosi biggrin.gif tada veliau kita, o dabar naudoja jau normalu dantu sepetuka. Visada valomes kartu dantis, nes kai bezdzionelei reikia viska megzioti, taip ir ismoko! thumbup.gif
Atsakyti
mes jau valomes kazkur nuo metuku kadangi manajam labai patinka vanduo tai jis labasi noriai eina valyti pirma isvalau as o tada leidziu paciam valytis ir pasiturksti po vandeni kad butu jam smagiau mirksiukas.gif
Atsakyti
thumbup.gif
Atsakyti
man tiesa pasakius nesuprantama kaip dar neturintis dvieju metu vaikas gali nesiduoti valyti dantis. yra zodis "reikia" ir viskas. penkis kartus nesiduos , palaikai rankas kojas, isziodini ir isvalai kaip priklauso, tai sesta karta pati issizios ir jokiu problemu.
buvo ir mums periodu, kai dantys dygo ,kad neduodavo tai virsuj, tai apacioj valyti, tai isvalydavau per prievarta. po valymo jai paciai duodavau sepeteli ir isikisusi i burna patenkinta vaiksciodavo. manoji pripratu kad jei mama pasake issizioti, tai vadinasi ir reikia tai daryti, nes vistiek bus isziodyta, tai jokiu problemu ir nekyla.man atrodo jau geriau vakarais pakariauti ir gerai isvalyti dantis, nei paskui vesti pas stomatologa. va ten tai tikrai bus didesnis stresas ir skausmas. o apie atvejus kai tenka 3m. vaikams vos ne visus dantis narkozeje tvarkyti tai is vis nekalbu.
beje dabar naudojam elektrini sepeteli-mazoji labai patenkinta.patinka jai visokia technika. ir dantis isvalom greiciau.
labai paprasta isziodyti taip-reikia su pirstais skruostus paspausti ir vaikas issizios.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maumukas: 17 gruodžio 2007 - 21:34
biggrin.gif Maniskis ismoko is seses,tai dar pats sepetuka kisa po kranu sudrekina ir i burna.Pavalius dantukus speja ir masinas paplauti biggrin.gif
Atsakyti
manoji irgi nenori valytis , bet as ja ikalbu, ax.gif kai isivalo pagisriu kokie savrus dantukai kaip jie sviecia graziai tai dabar pati lekia valytis.
Atsakyti