Įkraunama...
Įkraunama...

l/d " Žilvitis " Kaune.

QUOTE(Natoske @ 2007 02 15, 14:05)
Nuo kiek laiko maziukus priima i si lopseli?Kiek zinau i darzelius nuo 2..

as savo grazuolytes leidau viena nuo tryju nepilnai o kita ejo jau 1,5m smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laurema @ 2007 02 24, 18:44)
as savo grazuolytes leidau viena nuo tryju nepilnai o kita ejo jau 1,5m smile.gif

O tarkim nesvarbu nuo kada leist i darzeli,ar cia butinai pvz.nuo rugsejo priima ar bet kada,nes maniskiui 1.5 tik ziema sueis.. g.gif
Atsakyti

Na cia jau turi kreiptis pas vedeja.Grupes komplektuoja nuo rugsejo pirmos.Kiek teko bendraut vedeja labai paprasta ir nuosirdi.Aukletoja yra minejusi kad vaiku amzius priklauso nuo vietu grupeja skaiciaus.Jai vaiku daug tai amzius grupeja vienodesnis.Jai nesurenka vaiku tai amzius misresnis.Tai aiskino per susirinkima anksciau .Gal kas ir dabar pasikeite.
Atsakyti
QUOTE(wiole123 @ 2006 12 21, 22:05)
Pritariu Sigitano šiuo klausimu:
Yra tokių mamyčių, kurios šiltai rengia savo vaikus, tiesiog jų matyt toks "supratimas". Aš  irgi girdėjau kaip viena mama sakė auklėtojai " tik nenurenkit megztinio", o jei auklėtoja nepaklausytų, tai būtų  negerai, oi negerai.

Noreciau papriestarauti.
Mes gyvename uzmiestyje besikurianciame naujame rajone, galima sakyti laukuose. Rytais, kai vezu savaji i darzeli - tikrai prirengiu, nes ir kelione uzima laiko. Maza to, nors masinoje ir silta, vaikas ramiai sedi, o jo kojos kabo ore. Tad mano manymu normalu, jog atvedusi i patalpa vaika jo neisrengiu. Norisi, jog aukletoja "seimyniskai" pasiziuretu i situacija, taciau... to nesulaukiu. Mazo to vaikas dar iki siol verkia vezamas i darzeli. Is aukletojos puses nematau jokios pagalbos, nei patarimu.
Pastebejau, kad kai vaikas serga ir praleidzia pora savaiciu namuose - noriai valgo savarankiskai, tuo tarpu palankes darzeli tampa apatiskas. neseniai suzinojau , jog aukletoja noredama GERO ji valgydina, kad jis pavalgytu silto maisto, o ne atsalusio. Tai dabar atsakykit mielos mamos, ar taip turetu elgtis patysrusi darbuotoja? Manau verta, kad vaikas valgytu savarankiskai, nesvarbu, kad maistas atsals. Po kurio laiko ismokes sugebes suvalgyti silta.
Zodziu kiekvienas vaikas individualus ir aukletojos pareiga rasti rysi su kiekvienu is ju. Taciau is musu aukletojos as to nesulaukiu.
Man tiesiog apmaudu, kad jau metus laiko kankinu vaika vezdama i "Zilvicio" darzeli lopseli. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(reginulka @ 2007 06 05, 16:07)
Noreciau papriestarauti.
Mes gyvename uzmiestyje besikurianciame naujame rajone, galima sakyti laukuose. Rytais, kai vezu savaji i darzeli - tikrai prirengiu, nes ir kelione uzima laiko. Maza to, nors masinoje ir silta, vaikas ramiai sedi, o jo kojos kabo ore. Tad mano manymu normalu, jog atvedusi i patalpa vaika jo neisrengiu. Norisi, jog aukletoja "seimyniskai" pasiziuretu i situacija, taciau... to nesulaukiu. Mazo to vaikas dar iki siol verkia vezamas i darzeli. Is aukletojos puses nematau jokios pagalbos, nei patarimu.
Pastebejau, kad kai vaikas serga ir praleidzia pora savaiciu namuose - noriai valgo savarankiskai, tuo tarpu palankes darzeli tampa apatiskas. neseniai suzinojau , jog aukletoja noredama GERO ji valgydina, kad jis pavalgytu silto maisto, o ne atsalusio. Tai dabar atsakykit mielos mamos, ar taip turetu elgtis patysrusi darbuotoja? Manau verta, kad vaikas valgytu savarankiskai, nesvarbu, kad maistas atsals. Po kurio laiko ismokes sugebes suvalgyti silta.
Zodziu kiekvienas vaikas individualus ir aukletojos pareiga rasti rysi su kiekvienu is ju. Taciau is musu aukletojos as to nesulaukiu.
Man tiesiog apmaudu, kad jau metus laiko kankinu vaika vezdama i "Zilvicio" darzeli lopseli. verysad.gif

O man tada kyla klausimas, kam kankini? As tai nekankinciau. Jei netinka aukletoja, vaikui nepatinka, o dar ir veziot reikia, rinkciausi kita
Atsakyti

Pritariu Sigitano nuomonei,jai nepatinka lopšelis ir auklletoja tai kam ištiek toli vežioti ir kankinti vaiką. Bet ar jus apie tai su aukletoja pasikalbejote.Gal ji norėdamavaikui gero ir pamaitina.Juk namie vaikai kartais buna visiškai kitokie.
Manoji po ligos irgi parodo ašaras,tai naturalu.Bet,kad kankinasi'Žilvityje' labai drastiškai rašote.
Atsakyti
O gal tai visai ne darželyje ir auklėtojoje esmė. Gal kartais reikia ieškoti priežasčių dėl viso to kur nors arčiau.
Pati prieš pradėdama leisti į darželį labai jaudinausi, kaip bus, nes pradėjo eiti 1,4 metukų. Ir likau labai patenkinta ,,Paukščiukų" auklėtoja. Gavau gerų patarimų ir taip stengiausi elgtis, tad mes labai lengvai ir be ,,skausmo" pripratome prie darželio. Dėl aprangos, irgi neturiu jokių nusiskundimų, tiesiog yra įvairiam orui drabužėlių ir mano vaikas visada būna aprengtas pagal orą. O jei iškyla kokia problema, tai paprasčiausiai bandome kartu tai išsiaiškinti. Man atrodo, kad kartais reikia ne tik klausytis, bet ir paklausyti.
Atsakyti
Laba,
gal kuri is jusus pradesit si rugseji?
Papildyta:
QUOTE(cipkute @ 2007 02 22, 22:05)
Nu zinokit moterukes, Zivytis labai puikus darzelis ir iki jo dar geresnio namateme. ten ir aukletojos nuostabios ir auklejimas visiskai priimtinas, tik gaila biednokas tas darzelis, reiketu susimest piniguciu ir vaikams kompiuteriu nupirkti. Vat , cia tai siuolaikines butu grupes >

Na dar graziau! To dar betruko - darzelyje kompiuteriu! blink.gif Uztenka namie vaikai prie ju prilipe! Darzelyje tegul aukletoju programas vykdo ir ugdosi, o ne prie kompu trunija. Neleisciau savo vaiko i grupe, kur stovi kompas. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(panteraa @ 2007 06 06, 18:53)
Pritariu Sigitano nuomonei,jai nepatinka lopšelis ir auklletoja tai kam ištiek toli vežioti ir kankinti vaiką. Bet ar jus apie tai su aukletoja pasikalbejote.Gal ji norėdamavaikui gero ir pamaitina.Juk namie vaikai kartais buna visiškai kitokie.
Manoji po ligos irgi parodo ašaras,tai naturalu.Bet,kad kankinasi'Žilvityje' labai drastiškai rašote.

Sveikos,
Parasysiu visoms is karto.
Visu pirma mes su sigitano ir liulke( atsiprasau jei netiksliai parasiau logina) puikiai viena kita pazystam, juk vaikai lanko ta pacia grupe. Nezinau kuriai tiksliai tureciau padekoti, jog mano komentaras internete buvo nezinia kaip tiksliai perduotas aukletojai, taciau... nera to blogo kuris neiseitu i gera. Kadangi as pati siuo metu namuose po operacijos, tad su aukletoja pasikalbejo mano vyras ir... manau puikiai issiaiskino viska ka reikia. Kartais geriau kai su aukletoja pasikalba vyras, o ne moteris. O dabar papunkciui:
1. Vezu vaika i ta pati darzeli todel, kad kitur mus priimtu geriausiu atveju tik nuo kitu metu. Bent jau ten kur kreipiausi taip sake.
2. Darzelis man is esmes patinka ir patogus geografiniu poziuriu.
3. Rytais kai verkdavo vaikas nebudavo nei laiko nei galimybiu pasikalbet su aukletoja, o po pietu susirinkdavo daugiau tevu ir beabejo kiekvienas nori pasikalbet su aukletoja apie savo vaika, o ir pati aukletoja skuba namo. Tad ir vel atkrenta.
4. Negalvokit, jog aukletojos neklausiau ka daryti, taciau jos atsakymas visad buvo vienas ir tas pats - pripras, diena, vaikas kuo puikiausiai jauciasi, zodziu @ko cia pergyveni - viskas normoj@.
5. Pervedus vaika i kita grupe ar darzeli nemanau ar is kato issisprestu problema - juk ir mano ankstesnio pasisakymo esme buvo - aukletojos kontaktas su konkreciu vaiku.
Sutinku su ciramashka, jog pasikarsciavau ir parasiau per drastiskai, bet tiesa.
Reziume - po vyro pokalbio su aukletoja matyt ir pati aukletoja pergalvojo savo elgesi, gal but pakeite taktika, tad jau beveik savaite kaip musu vaikutis noriai pradejo lankyti darzeli.
Tad tureciau is esmes padekoti jums mamos:-)

Papildyta:
QUOTE(reginulka @ 2007 06 21, 09:28)
Sveikos,
Visu pirma mes su sigitano ir liulke( atsiprasau jei netiksliai parasiau logina) puikiai viena kita pazystam, juk vaikai lanko ta pacia grupe. Nezinau kuriai tiksliai tureciau padekoti, jog mano komentaras internete buvo  nezinia kaip tiksliai perduotas aukletojai, taciau... nera to blogo kuris neiseitu i gera. Kadangi as pati siuo metu namuose po operacijos, tad su aukletoja pasikalbejo mano vyras ir... manau puikiai issiaiskino viska ka reikia. Kartais geriau kai su aukletoja pasikalba vyras, o ne moteris. O dabar papunkciui:
1. Vezu vaika i ta pati darzeli todel, kad kitur mus priimtu geriausiu atveju tik nuo kitu metu. Bent jau ten kur kreipiausi taip sake.
3. Rytais kai verkdavo vaikas nebudavo nei laiko nei galimybiu pasikalbet su aukletoja, o po pietu susirinkdavo daugiau tevu ir beabejo kiekvienas nori pasikalbet su aukletoja apie savo vaika, o ir pati aukletoja skuba namo. Tad ir vel atkrenta.
4. Negalvokit, jog aukletojos neklausiau ka daryti, taciau jos atsakymas visad buvo vienas ir tas pats - pripras, diena, vaikas kuo puikiausiai jauciasi, zodziu @ko cia pergyveni - viskas normoj@.
5. Pervedus vaika i kita grupe ar darzeli nemanau ar is kato issisprestu problema - juk ir mano ankstesnio pasisakymo esme buvo - aukletojos kontaktas su konkreciu vaiku.
Sutinku su ciramashka, jog pasikarsciavau ir parasiau per drastiskai, bet tiesa.
Reziume - po vyro pokalbio su aukletoja matyt ir pati aukletoja pergalvojo savo elgesi, gal but pakeite taktika, tad jau beveik savaite kaip musu vaikutis noriai pradejo lankyti darzeli.

Ups, turejau padekoti panterai:)
Atsakyti
QUOTE(reginulka @ 2007 06 21, 09:34)
Sveikos,
Visu pirma mes su sigitano ir liulke( atsiprasau jei netiksliai parasiau logina) puikiai viena kita pazystam, juk vaikai lanko ta pacia grupe. Nezinau kuriai tiksliai tureciau padekoti, jog mano komentaras internete buvo  nezinia kaip tiksliai perduotas aukletojai, taciau... nera to blogo kuris neiseitu i gera. Kadangi as pati siuo metu namuose po operacijos, tad su aukletoja pasikalbejo mano vyras ir... manau puikiai issiaiskino viska ka reikia. Kartais geriau kai su aukletoja pasikalba vyras, o ne moteris. O dabar papunkciui:

Papildyta:

Ups, turejau padekoti panterai:)

Nematau reikalo teisintis. Dziugu tik kad viskas keiciasi i geraja puse.
Vadinasi reikia kalbetis su aukletoja.
Pas mus irgi daug problemu buvo del ejimo i darzeli, tokiais etapais. Bet as bandziau visokius budus: ir nevedziau kuri laika, ir kalbejom su aukletoja, ka nedarem. Bet , aciu Dievui, susitvarke, ir jau koks menuo eina su noru ir dziaugsmu.
O ka tai reiskia, ,,aukletoja skuba namo"? ax.gif Negraziai pasakysiu, bet mes ateinam pasiimti dar jos darbo metu, nors dazniausiai ir paskutiniai bunam. Bet visada pasikalbam, aptariam viska, kaip Gabriele elgesi, kas buso gerai ar negerai. Vat manau del to ir pasiekiam rezultata. Juk aukletojai manau irgi lengviau, kai ji zino, kaip tevai nori, kad su jo vaiku elgtusi.
Reikia sneketis, juk tai musu vaikai ir mums svarbu kaip jie priziurimi, auklejami ir t.t. Ir ne visada mes, mamos teisios, arba teisingai zinom kaip elgtis tam tikrose situacijose. As daznai bandau paklaust aukletojos, kaip pasielgt vienoj ar kitoj situacijoj, kaip nelabai zinau, kaip teiasingiau. Jos juk turi didele patirti toj srity.

Del pasakymo aukletojai apie tavo parasyma, Reginulka, tai manau per daug sureiksminai, nes manau,m kad darzelio darbuotojai visada skaito apie savo darbo vieta. Taip kad as pati suzinojau is darzelio apie tai, kad rasoma apie musu grupe.

Sveik, Reginulka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sigitano @ 2007 06 21, 10:29)
Nematau reikalo teisintis. Dziugu tik kad viskas keiciasi i geraja puse.
Vadinasi reikia kalbetis su aukletoja.
Pas mus irgi daug problemu buvo del ejimo i darzeli, tokiais etapais. Bet as bandziau visokius budus: ir nevedziau kuri laika, ir kalbejom su aukletoja, ka nedarem. Bet , aciu Dievui, susitvarke, ir jau koks menuo eina su noru ir dziaugsmu.
O ka tai reiskia, ,,aukletoja skuba namo"?  ax.gif  Negraziai pasakysiu, bet mes ateinam pasiimti dar jos darbo metu, nors dazniausiai ir paskutiniai bunam. Bet visada pasikalbam, aptariam viska, kaip Gabriele elgesi, kas buso gerai ar negerai. Vat manau del to ir pasiekiam rezultata. Juk aukletojai manau irgi lengviau, kai ji zino, kaip tevai nori, kad su jo vaiku elgtusi.
Reikia sneketis, juk tai musu vaikai ir mums svarbu kaip jie priziurimi, auklejami ir t.t. Ir ne visada mes, mamos teisios, arba teisingai zinom kaip elgtis tam tikrose situacijose. As daznai bandau paklaust aukletojos, kaip pasielgt vienoj ar kitoj situacijoj, kaip nelabai zinau, kaip teiasingiau. Jos juk turi didele patirti toj srity.

Del pasakymo aukletojai apie tavo parasyma, Reginulka, tai manau per daug sureiksminai, nes manau,m kad darzelio darbuotojai visada skaito apie savo darbo vieta. Taip kad as pati suzinojau is darzelio apie tai, kad rasoma apie musu grupe.

Sveik, Reginulka  mirksiukas.gif

Aciu uz palinkejimus. Kartais liga suteikia galimybiu daugiau skirti demesio sau.smile.gif
O del "pranesimo apie parasyma" - vyras sake, jog pati aukletoja neskaite jai pasake. Siaip stengiausi neivardinti nei aukletojos vardo nei grupes, taciau... kai ka vistik palikau. Na, tikesimes pamoka buvo mums abiems: tiek aukletojai tiek man.
Iki.
Atsakyti
Nebijok, jokiu kompu darzeliuose dar artimiausius 5 metus tikrai nebus biggrin.gif

Siaip, kaip turinti siokia tokia nelabai linksma patirti galiu pasakyt - labai svarbu ne tik pati aukletoja bei jos elgesys, bet ir VEIKLA, KURIA JI SIULO vaikams. Kai vasara i musu grupe atejo pavaduojanti aukletoja, labai nustebau, kad vaikas labai noriai eme eiti i darzeli. bigsmile.gif Pasirodo aukletoja pasiule vaikams piesti dazais, skirtais tapyti rankomis. Maniskiui tai ypac patiko thumbup.gif thumbup.gif . Dabar ner dienos kad jis neprasytu manes namuose jam duoti dazus, mat laikau juos aukstokai padejus, kad nebutu netycia sienos ir grindys padazytos. smile.gif

Na, dar pabaigai - darzelyje lopselio grupiu aukletojos , bent tas su kuriomis teko susipazinti artimiau - normalios, vaikai su jomis pasilieka noriai, net ir maniskis, neziurint nuolatinio rytinio bliovimo, dienos begyje ta pacia aukletoja myluodavo ir buciuodavo 4u.gif .
O nesusipratimai arba tylus konfliktas kartais kyla is to nelemto noro "nereguliuoti kitam kaip reikia dirbti", taciau dabar tikrai zinau, jog VERTA pasiulyti aukletojai zaidima ar siaip veikla, kuria megsta tavo vaikas - gali buti, jog ji patiks ir kitiems vaikams. Juk aukletojos taip pat zmones, o nuolatine rutina neretai uzgozia fantazija. Tad skatinkime aukletoju isradinguma - tai bus naudinga visiems, o ypac musu vaikams.
Atsakyti