Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai 3 tema

QUOTE(ausrazs @ 2010 04 29, 18:03)
Dar vienas nubudo [attachmentid=197513]

man pavydas bambą graužia ax.gif
Atsakyti
QUOTE(tinuska87 @ 2010 04 30, 07:13)
labai įdomu sužinoti ar jie daug lepesni, ar tokia pati priežiūra?  g.gif ir kiek maždaug kainuoja veislinukai?

Nepastebėjau, kad veisliniai streptokarpai būtų daug lepesni už pramoninius (kurie, beje, taip pat yra tam tikrų veislių). Dar ir veislė veislei nelygu: vienos puikiai auga, vešlios, gausiai žydi, kitoms reikia daug dėmesio, geresnių sąlygų. Pavyzdžiui, aš su 'Big Yolk' nesusidraugauju jau antri metai - nei pastebimai auga, nei žydi schmoll.gif
Su kainomis labai įvairiai. Lietuvoje esu pirkusiu vaikučių po 10-17 Lt, o kartais už tokią kainą įsigyji tik lapo fragmentą. Kartais už labai norimos veislės lapo fragmentą tenka pakloti ir daugiau nei 20-25 Lt, o jeigu jis atkeliauja iš gana toli, prisideda dar ir siuntimo išlaidos. Ko gero, pigiausiai galima įsigyti iš augintojų Lietuvoje.
Atsakyti
Ausrazs jau atsakė, aš tik pritarsiu...Mano dauguma streptokarpų parkeliauja iš Rusijos-už lapo fragmentą moku15-20 Lt., būna-ir daugiau; o dar plius reikia surasti kas parveš (nelegaliai)...
Aš irgi streptokarpus įsimylėjau "nuo pramoninių"...bet pramoninius auginau lengviau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Wėtra @ 2010 04 30, 09:10)
Aš irgi streptokarpus įsimylėjau "nuo pramoninių"...bet pramoninius auginau lengviau  blush2.gif

+100 drinks_cheers.gif
Pas mane pramoniniai augo ir zydejo be jokiu problemu, net nezinojau kaip vadinasi, kokia prieziura blush2.gif kai dave lapa sake, kad kambarine raktazole biggrin.gif Veisliniai reikalauja truputi daugiau prieziuros, ju i bet kokia zeme neikisi schmoll.gif
Bet bijoti tikrai nereikia. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(ausrazs @ 2010 04 30, 08:58)
Kartais už  labai norimos veislės lapo fragmentą tenka pakloti ir daugiau nei 20-25 Lt,

Arba ir 20-25 dol. blush2.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(skarpionuke @ 2010 05 02, 22:04)
Arba ir 20-25 dol. 

Tai aistringas kolekcininkas supranta 4u.gif

Nepykit labai, kad čia paklausiu: gal kuri auginate 'Raspberry Network'? Norėčiau įsigyti lapuką blush2.gif
Atsakyti
yahoo.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Avocetė @ 2010 05 05, 08:09)

Grazuoliukas, suprantu tavo dziaugsma drinks_cheers.gif
Atsakyti
turiu klausimėlį blush2.gif
auginu streptokarpą iš lapo. kalasi jau daugiau lapelių, bet labai laaabai lėtai, beveik neauga, gal tą "motininį" lapą pašalinti, kad naujiems lapeliams daugiau energijos būtų? g.gif
Atsakyti
Avocete, gražus žiedas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dzūkė @ 2010 05 05, 12:12)
Avocete, gražus žiedas thumbup.gif

aciuks.gif ir man laimės pilnos kelnės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(čikibari @ 2010 05 05, 12:03)
turiu klausimėlį  blush2.gif
auginu streptokarpą iš lapo. kalasi jau daugiau lapelių, bet labai laaabai lėtai, beveik neauga, gal tą "motininį" lapą pašalinti, kad naujiems lapeliams daugiau energijos būtų?

Atskirti vaikučius nuo motininio lapo patariama, kaip jie yra maždaug 2 cm ir didesni. Vaikučių augimą skatina pakankamai šilta aplinka ir šviesa.

Avocete, sveikinu su nauju puikiu įnamiu 4u.gif
Atsakyti
kaip tą lapą atskirti , ar paprastai nuskinti prie pat žemės ? blush2.gif
Atsakyti