Pelargonijų prie geresnių sąlygų pratinti tikrai nereikia..Praktiškai iš lauko parneštos į šilumą ir šviesą suklestės visu grožiu..Mano balkone, laiptinėse žydi taip, kaip vasarą nežydėjo..ir per visą žiemą žydės jei sąlygos bus..
Išlaikyt šviesioj šaltoj patalpoj tikrai įmanoma.
Tamsioj - vėsioj- ???
Tamsioj - šiltoj tai jau ne, nes augalas bus skatinamas augt, bet nebus šviesos fotosintezei..Susirgs greičiausiai.
Tokiam šviesiamėgiam augalui tai jau kankinimas..
Sveikutės. Matau, daug kas domisi pelargonijų laikymu rūsyje. Aš visada taip laikau iki kokio vasario. Tiesiog vieną dieną pamatai, kad jau atžalėlės lenda, tada ir iškeli į šviesą. Rūsys vėsus ir tamsus. Nugeniu beveik visiškai. Laistau nedaug, kad žemė nebūtų šlapia, bet ir visai neišdžiūtų. Taip svyrančias pelargonijas laikiau jau keletą žiemų. Vasarą žydėjo gausiai.
Lugne ACIU

QUOTE(Violeta* @ 2009 10 06, 15:34)
Pelargonijų prie geresnių sąlygų pratinti tikrai nereikia..Praktiškai iš lauko parneštos į šilumą ir šviesą suklestės visu grožiu..Mano balkone, laiptinėse žydi taip, kaip vasarą nežydėjo..ir per visą žiemą žydės jei sąlygos bus..
Tamsioj - vėsioj- ???
Tamsioj - šiltoj tai jau ne, nes augalas bus skatinamas augt, bet nebus šviesos fotosintezei..Susirgs greičiausiai.
Tamsioj - vėsioj- ???
bet tai,jei gėles laikysiu šiltai ir šviesiai, jos aišku žydės per visą žiemą,bet ar nebus taip,kad vasarą nežydės

Mano nuomone ilsetis turi kiekvienas

O juk galima paeksperimentuoti: ir nereikės ginčytis, ir savotiškai įdomu bus. Vienai gėlytei pabandykit leisti pailsėti, kitai žydėti per žiemą. Paskui, vasarą, pačios pamatysit, kuri iš jų geriau atrodo. Numirti neturėtų nė viena. O tos, kuri prasčiau atrodys, tiesiog įšaknydinsit naują atžalėlę ir vėl turėsit gražią gėlytę. Ir tada jau tikrai žinosit kaip geriau. Aš labai mėgstu eksperimentuoti, nes nuosava patirtis pati geriausia. Bet nuo šito eksperimento susilaikysiu: rūsyje jos man puikiai peržiemoja, o kambariuose nelabai turiu kur jų laikyti (man geriau patinka kai tam tikrai vietai reikia parinkti gėlę, o ne gėlėms vietos ieškoti).
Labas rytas, norėjau paklausti ar pelergonijas jau susigabenti į namus? Jos dabar taip gražiai židėt pradėjo stiklintam balkone, ar dar tokie orai nieko tokio ?
QUOTE(Diglė @ 2009 10 07, 09:04)
Labas rytas, norėjau paklausti ar pelergonijas jau susigabenti į namus? Jos dabar taip gražiai židėt pradėjo stiklintam balkone, ar dar tokie orai nieko tokio ?
Stiklintas balkonas joms pati tinkamiausia vieta ziemoti. Tik reikia saugoti nuo salciu. Jei bus minusas, jos numirs.Todel siulyciau ten jas palikti iki didesniu salciu ir stebeti balkono temperatura.

QUOTE(lugnė @ 2009 10 07, 00:14)
O juk galima paeksperimentuoti: ir nereikės ginčytis, ir savotiškai įdomu bus. Vienai gėlytei pabandykit leisti pailsėti, kitai žydėti per žiemą. Paskui, vasarą, pačios pamatysit, kuri iš jų geriau atrodo. Numirti neturėtų nė viena. O tos, kuri prasčiau atrodys, tiesiog įšaknydinsit naują atžalėlę ir vėl turėsit gražią gėlytę. Ir tada jau tikrai žinosit kaip geriau. Aš labai mėgstu eksperimentuoti, nes nuosava patirtis pati geriausia. Bet nuo šito eksperimento susilaikysiu: rūsyje jos man puikiai peržiemoja, o kambariuose nelabai turiu kur jų laikyti (man geriau patinka kai tam tikrai vietai reikia parinkti gėlę, o ne gėlėms vietos ieškoti).
sutinku

]Sveikutės. Palikai, tai palikai. Bet galėjo dar šiek tiek pabūti. Aš saviškes sunešiau į šiltnamį ir žydi. Dar ir per pirmas šalnas ten pabus. Tai čia tik šiaip: informacija ateičiai. Nieko joms neatsitiks ir rūsyje. Tiesiog anksčiau "atsibus" ir turėsi susigabenti į kambarį. Kita vertus, kuo anksčiau pradės augti, tuo didesnės vasarą bus ir anksčiau pražys.
QUOTE(reksnyte @ 2009 10 06, 13:31)
mano rūsys irgi šiltas,bet šviesos nedaug.galvoju irgi jas ten nešt,tik ar reikia jas kaip nors nuskabyti,ar palikti taip kaip yra 

gali lapus nuskabyti, nes per ziema jie vistiek nudzius

QUOTE(rena @ 2009 10 07, 16:59)
jau dabar