Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijų augintojų aktualijos

QUOTE(simLij @ 2009 08 20, 14:34)
egleja,tiesiog puikiai žydit thumbup.gif
kas ta pirmoji gražuolė,tiesiog seilė nutyso?
wub.gif

pirma grazuole is livai,tik ,kad spalva mano vaikiuko gavosi tokia arga baltai melsva,o pas livai mama melyna ir baltumo visai jokio,mano vaikas sakyciau man ir net grazesnis,gal kitais metais bus melyna biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Fira @ 2009 08 20, 14:58)
Jau pradėjau apie lentynas, stelažus galvoti g.gif

Ką dar galvot rolleyes.gif ,žinoma reikia blink.gif , be jokių svarstymų lotuliukas.gif

senės sanpaulistės pasakys apie chemijos naudojimą profilaktiškai ax.gif , Sigutę*** skaičiau, ji kaip ir už... g.gif
Pvz. previcur, neeAmzal įsigijau, nes mano augalus visokie biesai puldavo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Fira @ 2009 08 20, 14:58)
Gražuoliai visų žiedukai  thumbup.gif
Vakar atskyrinėjau vaikučius nuo lapukų, tai namie toooks vaikų darželis, kad nežinau viską kur ir statyt doh.gif
Jau pradėjau apie lentynas, stelažus galvoti g.gif

Prasom paviesinti "naujagimiu" vardukus mirksiukas.gif biggrin.gif
Na nepagydoma ,bet jau man, ta lyga doh.gif Ai irnesakyk.gif sergu ir tuo didziuojuosi didis.gif
Atsakyti
o actara arba deciu galima nupurkst? g.gif
Atsakyti
QUOTE(egleja @ 2009 08 20, 16:18)
o actara arba deciu galima nupurkst? g.gif

Kai buvo užpuolę amarai aš actara purškus, decis smirda ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzūkė: 20 rugpjūčio 2009 - 15:23
mano viena seniausia pacia pirma sanpaulija uzpuole, tai sakiau sendien nupurksiu deciu ir paliksiu siltnami nakciai
Atsakyti
QUOTE(dzūkė @ 2009 08 20, 15:55)
Ką dar galvot rolleyes.gif ,žinoma reikia  blink.gif , be jokių svarstymų lotuliukas.gif

karsta.gif lotuliukas.gif

QUOTE(l@n@ @ 2009 08 20, 16:17)
Prasom paviesinti "naujagimiu" vardukus  mirksiukas.gif  biggrin.gif

Prašom, mano naujagimiai:
Skandal (Sorano)
Live Wire (Sorano)
Čužaja Žena (Deikun)
Moroznaja Višnia (Morev)
Rum Punch (Sorano)
Lemon Kisses (Sorano)
Rob`s Vanilla Trail (R. Robinson)
Po geros savaitės laukia eilė:
Boj Bykov (Koršunova)
Blue Dragon (Sorano)
Kofeinyj Aromat (Makuni)
Atsakyti
QUOTE(Fira @ 2009 08 20, 17:15)

Prašom, mano naujagimiai:
Skandal (Sorano)
Live Wire (Sorano)
Čužaja Žena (Deikun)
Moroznaja Višnia (Morev)
Rum Punch (Sorano)
Lemon Kisses (Sorano)

Po geros savaitės laukia eilė:
Boj Bykov (Koršunova)
Blue Dragon (Sorano)
Kofeinyj Aromat (Makuni)

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Užsisakau vaikučių bigsmile.gif

unsure.gif
Atsakyti
Ką senės sanpaulistės pasakys apie chemijos naudojimą profilaktiškai  , Sigutę*** skaičiau, ji kaip ir už...
Pvz. previcur, neeAmzal įsigijau, nes mano augalus visokie biesai puldavo

dzūke,tai jūs profilaktiškai,ar iš reikalopurškiat? g.gif
Atsakyti
Ačiū visoms, pasidžiaugusioms maniškiais žiedeliais. Čia pasipylė tiek gražių žiedų, kad nevardindama nikais visoms kartu pasakysiu, - šaunuolės, mokate su gėlytėmis apsieiti thumbup.gif
QUOTE(dzūkė @ 2009 08 20, 15:55)
senės sanpaulistės pasakys apie chemijos naudojimą profilaktiškai ax.gif ,

Aš nei žemės kaitinu, jeigu cheminės profilaktikos naudoju. Gal kad tinginė esu? Bet sau sakau: bus bėda, bus ir roda. Suprantu, kad lengviau būtų pasirūpinti profilaktika, nei vėliau gydyti. Tačiau...
Man kyla toks klausimas, įdomu, ką jūs visos manote? Ar nuolatinis cheminių preparatų naudojimas profilaktikai nesilpnina augalo natūralaus imuniteto? Juk gali augaliukas ir niekada nesusirgti, o kiek gaus medžiagų, kurios veikia ne tik kenkėjus ar ligų sukėlėjus, bet ir - tam tikru laipsniu - augalo audinius?
Manau, geros yra "neintervencinės" profilaktikos priemonės: tinkama agrotechnika, nuolatinė atidi augalų apžiūra (kad liga ir kenkėjai būtų pastebėti iš pat pradžių), karantino režimas (bent 2-3 savaitėms), gavis augalus iš kito augintojo, iš pažiūros nekokybiško grunto atsisakyma ir pan.
Viena gėlininkė siūlė "švelnų" būdą, kaip atsikratyti įkyrių muselių: citramono tabletė ištirpinti 5 l vandens ir palaistyti substratą vazonėliuose. Sako, padeda, pati nebandžiau.
Atsakyti
o tie visokie BIO nepadeda?
mano vienos gelytės žiedukus kažkokie parazitai graužia.maži,balti,pailgi,smarkūs,plika akim matomi
jau du kartus su Bio purškiau nepadeda. verysad.gif
pirmą kartą kai purškiau,tai ir žiedukus sugadinau.Nurudavo.dabar,kai purškiu stengiuos ant žiedukų nepataikyt,bet ir vėl negerai,jug parazitai žiedukus gadina.
o ta chemija,jei nera reikalo,nežinau kaip gėlytėm,omums,tai tikrai ne į naudą.man tai tuoj pradeda galvą skaudėt. blink.gif
Atsakyti
Aš tai irgi neprisiverčiu profilaktiškai purkšti. Gal kad namie ne tiek daug vietos, daug žmonių, o purškiant reikia susinešti į vieną kambarį, duris uždaryti. Tik kai pernai nuo sprigių buvo voratinklinė erkutė užsiveisus, buvau pora kartų išpurškus Neemezaliu, ar kaip jis ten, nes ant poros sanpaulijų jau lyg buvo požymiai pasirodę. Bet nesiimu tvirtinti, kad nereikia profilaktiškai.
Atsakyti