Ačiū visoms, pasidžiaugusioms maniškiais žiedeliais. Čia pasipylė tiek gražių žiedų, kad nevardindama nikais visoms kartu pasakysiu, - šaunuolės, mokate su gėlytėmis apsieiti
QUOTE(dzūkė @ 2009 08 20, 15:55)
Ką
senės sanpaulistės pasakys apie chemijos naudojimą profilaktiškai

,
Aš nei žemės kaitinu, jeigu cheminės profilaktikos naudoju. Gal kad tinginė esu? Bet sau sakau: bus bėda, bus ir roda. Suprantu, kad lengviau būtų pasirūpinti profilaktika, nei vėliau gydyti. Tačiau...
Man kyla toks klausimas, įdomu, ką jūs visos manote? Ar nuolatinis cheminių preparatų naudojimas profilaktikai nesilpnina augalo natūralaus imuniteto? Juk gali augaliukas ir niekada nesusirgti, o kiek gaus medžiagų, kurios veikia ne tik kenkėjus ar ligų sukėlėjus, bet ir - tam tikru laipsniu - augalo audinius?
Manau, geros yra "neintervencinės" profilaktikos priemonės: tinkama agrotechnika, nuolatinė atidi augalų apžiūra (kad liga ir kenkėjai būtų pastebėti iš pat pradžių), karantino režimas (bent 2-3 savaitėms), gavis augalus iš kito augintojo, iš pažiūros nekokybiško grunto atsisakyma ir pan.
Viena gėlininkė siūlė "švelnų" būdą, kaip atsikratyti įkyrių muselių: citramono tabletė ištirpinti 5 l vandens ir palaistyti substratą vazonėliuose. Sako, padeda, pati nebandžiau.