Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijų augintojų aktualijos

QUOTE(simLij @ 2009 08 20, 18:06)
dzūke,tai jūs profilaktiškai,ar iš reikalopurškiat? g.gif

Kaip jau minėjau, kartą purškiau actara iš reikalo, didelio reikalo doh.gif
Paskui truputį pasiskaičiau ir nusipirkau previcur ir neemAzalį - na, kad turėčiau po ranka g.gif ....... ir dar radau nuomonę apie tą profilaktiką, tai ir klausinėju unsure.gif

Tas neemAzalis tai augalinis taip išeitų g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzūkė: 20 rugpjūčio 2009 - 17:48
QUOTE(ausrazs @ 2009 08 20, 18:21)
Aš nei žemės kaitinu, jeigu cheminės profilaktikos naudoju. Gal kad tinginė esu? Bet sau sakau: bus bėda, bus ir roda. Suprantu, kad lengviau būtų pasirūpinti profilaktika, nei vėliau gydyti. Tačiau...

As "naturaliste" ax.gif Trasom ir tai tik retkarciais palepinu blush2.gif Nuo parazitu purskiu tik po parodu atkeliavusias gelytes (nuskinu ziedus, nupurskiu,padekoju ir leidziu pailseti) rolleyes.gif Naujokem darau karantina: patubdau i atskira silnamuka kokiai savaitei, veliau apziuriu, persodinu; man lengviau tvarkytis kai sodinu i savo paruosta zemes misyni, lengviau vandens kieki atitaikyti) 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo l@n@: 20 rugpjūčio 2009 - 17:49
QUOTE(dzūkė @ 2009 08 20, 18:46)
Tas neemAzalis tai augalinis taip išeitų g.gif

Ahaa, augalinis. Žinoma, tai geriau nei chemija. bet aš ir augalinių nenaudoju, kol nėra reikalo: kvėpuojam tokiu užterštu oru, kad nesinori jokių papildomų "įkvėpimų". Schultz Insectspray irgi augalinis - piretrumo pagrindu. Naudoju jį, bet irgi tik "su reikalu". Ne seniai "trūčijau" baltasparnius ant balkoninių fuksijų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 20 rugpjūčio 2009 - 19:06
Sveikos mergaites biggrin.gif ,siandien grizau is atostogu,namie nebuvau 9 dienas doh.gif .Pasiskaiciau,kaip buvo patarta, ilgesniam laikui isvaziuojant, palaistyti ir idejus i maisiuka uzristi ir palikti.As taip ir padariau,labai saziningai kiekviena gelyte uzrisau i atskita maiseli... biggrin.gif ir rezultatas puikus... bigsmile.gif zeme buvo dar dregnoka,gelyciu lapeliai paauge,veslus,o lapukai prileide daug nauju vaikiuku.
Puiku!!!!! thumbup.gif Labai aciu tam kas dave gera patarima... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aure111 @ 2009 08 20, 15:54)
Tai kaip jūs galvojat kodėl aš tik dabar į sanpaulijų forumą įlindau  doh.gif  lotuliukas.gif Nes klausimą turėjau, nes nesugalvojau kaip dulkes nuvalyt  doh.gif Gi vis bijau čia ir nosį įkišt kad užsinorėsiu kokios gražuolės  doh.gif  lotuliukas.gif Net iš maximos esu kelis lapelius nušvilpus  blush2.gif  lotuliukas.gif negaliu ramiai praeit  schmoll.gif  cool.gif Bet kadangi krizė pečius slegia, tai reik susilaikyt nuo pirkimų, o ir namuose vietos nebelabai yra  doh.gif
Bet cia apsilankius sveika neliksit lotuliukas.gif Ateis pavasaris ir tada simptomai sanpauliges sustipres drinks_cheers.gif
Papildyta:
Kokie grazus visu ziedukai, tikros saunuoles thumbup.gif
Papildyta:
Noriu ir as paklausti seniu sanpaulisciu/ne pagal amziu lotuliukas.gif /, mergaites jau turiu beda, viena torto deze su apsivaikavusiais lapais padejau ant palanges, diena buvo nesauleta, namie nebuvau kai oras pagerejo ir saule nudegino mot. lapus,Dabar tie lapai su gleivingom zaizdom, ka man daryti, labai prasau skubaus patarimo g.gif
Atsakyti
Aš tai palaikyčiau išėmusi iš šiltnamiuko, kad apdžiūtų tos žaizdos ir toliau auginčiau, Buvo ir man kartą panašiai. Tai nieko baisaus nenutiko, negražūs tie lapeliai buvo, bet vaikų vis tiek priaugino.
Tik reikia atidžiau stebėti, ar koks puvinys nesivysto, ar neplinta tos žaizdos. Jei jau vaikai kiek paaugę, blogiausiu atveju galima nuskinti tą lapą. Jei kur krašte žaizda, gal apkirpti galima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 20 rugpjūčio 2009 - 20:35
QUOTE(Vivianet @ 2009 08 20, 21:22)
Bet cia apsilankius sveika neliksit lotuliukas.gif Ateis pavasaris ir tada simptomai sanpauliges sustipres drinks_cheers.gif
Papildyta:
Noriu ir as paklausti seniu sanpaulisciu/ne pagal amziu lotuliukas.gif /, mergaites jau turiu beda, viena torto deze su apsivaikavusiais lapais padejau ant palanges, diena buvo nesauleta, namie nebuvau kai oras pagerejo ir saule nudegino mot. lapus,Dabar tie lapai su gleivingom zaizdom, ka man daryti, labai prasau skubaus patarimo g.gif

Tai kad jau progresuoja nuo vasaros vidurio doh.gif (nors sampaulijom jei kelis metus susidomėjus ax.gif Sesė išvažiudama atostogaut atvėžė prižiūrėt savo sanpaulytes, tai ką jūs manot, lapelius kelis iškaulinau minetiūrinės sampaulijos ir dar pora jau paaugusių atidavė doh.gif O dar pati mėgstu jas padaugint ir padovanoju giminaitėm, tai dabar jau neskaičiavau kiek vazoniukų turiu schmoll.gif g.gif Netoli 30 bus g.gif doh.gif O turint omenį kad 2 kambarių bute nekažin kiek gėlių telpa, tai jau galvoju kur visas reikės sudėt, kai iš balkono perkraustyt reikės g.gif doh.gif
Aš tai kai dauginu sanpaulijas, tai nelaikau ant tiesioginės saulės schmoll.gif Padedu balkone įstiklintam už kitų gėlių, kad beveik jų net nesimato ir nieko užauga thumbup.gif Ir išvis vasarą ant palangės nelaikau net suaugusių, nes nudega doh.gif Aš jūsų vietoj nugnybčiau tuos lapus iki sveikos vietos, ar bent jau didžiausius nudegimus g.gif Aišku reikia tada kad apdžiūtų, kad negautų drėgmės lapelis schmoll.gif Jei jau vaikiukai nemaži tai išgyvens ir su dalim motinimio lapo mirksiukas.gif (čia bent jau aš taip manau, nes man būna kad tie lapai nuvysta visai, kol vaikiukai dar gan maži būna ax.gif )
Atsakyti
QUOTE(Kerpena @ 2009 08 20, 21:33)
Aš tai palaikyčiau išėmusi iš šiltnamiuko, kad apdžiūtų tos žaizdos ir toliau auginčiau, Buvo ir man kartą panašiai. Tai nieko baisaus nenutiko, negražūs tie lapeliai buvo, bet vaikų vis tiek priaugino.
Tik reikia atidžiau stebėti, ar koks puvinys nesivysto, ar neplinta tos žaizdos. Jei jau vaikai kiek paaugę, blogiausiu atveju galima nuskinti tą lapą. Jei kur krašte žaizda, gal apkirpti galima.

drinks_cheers.gif pritariu

As tai praradau puse tu lapuku kur siunciausi si pavasari is Jelenos cray.gif Mane nebuvo visa diena ir lapukai kartu su vaikiukais tiesiog iskepe verysad.gif Tada puoliau gelbeti likisius, apipjausciau, palaisciau, o ryte radau supuvusius angel_sadangel.gif cry.gif
Padariauisvada-nereikejo uzengti siltnamuko umn.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo l@n@: 21 rugpjūčio 2009 - 07:43
QUOTE(l@n@ @ 2009 08 21, 08:42)
As tai praradau puse tu lapuku kur siunciausi si pavasari is Jelenos  cray.gif Mane nebuvo visa diena ir lapukai kartu su vaikiukais tiesiog iskepe verysad.gif

Kaip gaila verysad.gif

Na, o diskusijoms apie chemijos naudojimą profilaktikai, tai esu nusipirkus visus būtinus preparatus, kad po ranka būtų, jei reikalas iškiltų. Bet profilaktiškai nieko nenaudoju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fira: 21 rugpjūčio 2009 - 09:35
Merginos, pamačiau ir trumpai praradau žadą ohmy.gif "Kaltininkė" vadinasi 'Zoluškin Son' (selekcininkas - Deikunas) [attachmentid=182954]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 21 rugpjūčio 2009 - 10:50
QUOTE(Kerpena @ 2009 08 20, 22:33)

Labai aciu uz patarima, na su jom labai blogai, infekcija plinta, na tada salinsiu lapa..Taip apkarpiau zaizdas uztepiau angliuku, bet rudumas slenka i koteli, gal sakau griebti vaikus atskirti, du lapiukai nykscio nago dydzio, o kiti du labai mazi, ar toks isgyventu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vivianet @ 2009 08 21, 11:56)
gal sakau griebti vaikus atskirti, du lapiukai nykscio nago dydzio, o kiti du labai mazi, ar toks isgyventu g.gif

Gal galima tuos vaikučius pamatyti nuotraukoje?
Atsakyti