Įkraunama...
Įkraunama...

Akių gydimas lazeriu?!

Prieš pora metų teko operuotis akis lazeriu. Dabar esu labai patenkinta thumbup.gif . Operavo Kirtiklis Vilniuje. Man asmeniškai šis gydytojas labiau patiko už Gutauską, na, kažkaip didesnį pasitikėjimą kėlė.
Pačios operacios eiga čia jau buvo aprašyta, aš tik norėjau pasidalinti tuo, kas man kėlė nerimą. Po operacijos gana ilgai nepraejo akiu graužimas, ašarojimas. Maždaug dešimt dienų negalėjau net normaliai atsimerkti (nors viskas turėjo sugyti per tris dienas, bent jau daugumai pacientų taip būna). Tai vaistus lašinti teko mamai, nes pati niekaip nesugebėjau, o tų vaistų buvo nemažai, vos ne kas valandą. Šiaip tai jokių didelių skausmų nebuvo, tik gąsdino tai, kad ilgai negyja. Greičiausiai taip atsitiko dėl alergijos, o gal dėl to, kad imunitetas nusilpęs. Žodžiu jeigu būtų iš anksto įspėję, kad gijimo procesas gali užtrukti, būčiau visai ramiai laukusi ir be reikalo nesinervinusi.
Dabar matau daug geriau negu anksčiau mačiau su akiniais biggrin.gif Pažįstu dar keletą žmonių, kuriems atlikta ši operacija, kol kas visi patenkinti, o kaip bus toliau laikas parodys g.gif
Tiesa, man buvo atlikta ta pigesnė operacija, kai nugarinamas ragenos paviršius. O regėjimas buvo dešinės akies -4,75, o dešinės -5,25 dioptrijos.
Atsakyti
Oi, merginos, dėkui už atsakymus wub.gif
Eleniukas, tik pradėjus skaityt tavo bėdas, pagalvojau, kad tu būsi PRK darius.. ax.gif Tai mane dar labiau įtikino darytis brangesnę.. (jeigu nebūsiu zuikis ir neišsigąsiu).. blush2.gif
Smagu skaityti, kai šitiek pavykusių operacijų. Bet teks pasistiprint imunitetą, piniginę .. nes pastaruioju metu kažkas akims pasidaarė.. graužia, kaip smėlio pripiltos būtų.. (Gal čia organizmas mane ruošia pooperraciniam periodui doh.gif biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(buciux @ 2005 08 20, 20:24)
kadangi per linzę į akį patenka mažiau deguonies, aplink vystosi pagalbinės kraujagyslės. o akis trumparegių didėja ne dėl linzių, kalta pati trumparegystė

Kaip tai taip akis didėja? blink.gif
Atsakyti
Smaliže, aš irgi teiravausi, kokią operaciją darytis, matai, tas nemalonus pooperacinis periodas ir mane nelabai viliojo... Bet man paaiškino, kad geriau akies nepjauti, jeigu galima be to apsieiti g.gif Tai aš ir pasitikėjau gydytoju. O be to ir kaina mažesnė. Dabar, kai praėjo daug laiko, tai ir visi nemalonumai užsimiršo, o va kai gulėjau negalėdama atsimerkti, tai visokių baisybių prisigalvojau. O dėl akių graužimo, tai man padeda dirbtinės ašaros. Pabandyk, gal ir tau padės 4u.gif
Vakar neparašiau, bet dar labai nepatiko vienas dalykas. Pasirašyti popierių, kad esi informuotas dėl galimų komplikacijų man pakišo pasirašyti prieš pat operaciją . Nemanau, kad tai labai etiška. Tiesa, aš gydytojo klausiau, ir man aiškino kokios gali būti pasekmės, bet vis tiek tokioj situacijoj pasijunti taip tarsi tavimi naudotųsi. Juk kokia bebūtų operacija, vis tiek tai stresas (na, bent jau man). O kai visos mintys sutelktos į tai, kad po valandos tave operuos, tai tikrai ne laikas studijuoti kažkokį popiergalį. Pasirašiau, aišku, bet kažkoks nemalonus jausmas liko... Nedidelė komplikacija vis dėlto buvo - akies uždegimas (dabar jau net nebepamenu kurios). Nežinau ar tai operacijos pasekmė, ar šiaip. Na išrašė tepalą (šalia visų kitų vaistų) ir praėjo. Daugiau, ačiū Dievui, nieko nenutiko. Tai visoms, kurios žada operuotis galiu patarti, kad prašytumėt to popieriaus iš anksto, kad galėtumėt ramiai ir be streso perskaityti. Juk ne veltui sakoma, kad atsargų ir Dievas saugo.
Bet kaip tan bebūtų, rezultatu esu tikrai patenkinta, tai manau, kad buvo verta pakentėti smile.gif .
Atsakyti
tai kad dabar visur taip.. doh.gif eini tikrintis akiu- duoda pasirasyti, kad su viskuo susipazinai, ka darys gydytojas- viska zinai ir sutinki, vaistus kokius lasins- irgi gerai, nesiskusi del komplikaciju ir t.t. ir bla bla bla.. kraujo eisi duoti irgi tikriausiai bus tas pats.. blink.gif
Atsakyti
Eleniukas, dėkui už info.. 4u.gif Na, kol aš operuosiuos, tai gal apispręsiu, kokią geriau darytis.. arba gydytojai patars.. O gal iš viso nebereiks.. Nesuprantu savo akių.. aš senstu.. biggrin.gif o regėjimas gerėja.. blink.gif Per 2 metus 0.5 dioptrijos.. nesuprantu, galbūt tai mizernas pasiekimas, ale malonus.. Sakau palauksiu 10 metų, ir bus 0.. biggrin.gif
Atsakyti
Smaliže, o kaip tau jis pagerejo??? Gal nuo kokiu vitaminu ar akiu mankstos biggrin.gif  ar akinuku nenesiojai???
Labai idomu g.gif

g.gif nežinau.. Nešiojau nešiojau akinius... užsimaniau naujų.. Nuėjau pas gydytoja, o ta kad užsiraus, kam aš tokuis stiprius nešioju blink.gif biggrin.gif Pasirodo akys pasitaisė...
VItaminų nevartojau, mankšta - darbas prie kompo 10 val. per dieną biggrin.gif
Akinius nešioju nuolat..
Vat ir žinok žmogus.. doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Smaliže, o koks pas tave "minusas"? Man tai kažkur per metus pagerėjo abi akys po 0,5 darant pratimus - nuo 2,5 iki 2,0 ir nuo 2,25 iki 1,75. Tai jei taip kasmet gerės, tai rolleyes.gif .
Atsakyti
Jau senokai klausau įv. gandų, skaitau reklaminius skelbimus apie akių trumparegystės, toliaregystės bei astigmatizmo gygymą kažkokiu eksimeriniu lazeriu... Akiniai man klaikiai nusibodo doh.gif blink.gif doh.gif
Bet akių kišt po lazeriu.... na, niekaip negaliu ryžtis...
Gal kam teko viską praeit? rolleyes.gif
Pasidalinkit patirtim. smile.gif
Atsakyti
Jau yra tokia tema CIA
Atsakyti
QUOTE(liepsnelė @ 2005 08 25, 11:50)
Smaliže, o koks pas tave "minusas"? Man tai kažkur per metus pagerėjo abi akys po 0,5 darant pratimus - nuo 2,5 iki 2,0 ir nuo 2,25 iki 1,75. Tai jei taip kasmet gerės, tai  rolleyes.gif .

nu thumbup.gif tai praktiškai tu jau gali sakyt ate akiniams ax.gif
Mano minusas lygiai toks pats kaip pas tave buvo iš pradžių.. 2.5, dabar 2.
Mano vieninteliai pratimai - 12 val. prie kompo verysad.gif cray.gif
Atsakyti
Regėjimas stipriai nesitaiso nei nuo vitaminų, nei nuo jokių pratimų. Dažniausiai regėjimas pradeda gerėti, kai yra nemažas minusas.

Rašėte, kad gydytoja pasakė, kad nešiojote per stiprius, tai nebūtinai pagerėjimo ženklas. Dalis gydytojų mėgsta numažinti ir pasakyti kad taip reikia, o kiti padidinti ir pasakyti, kad taip reikia. O žmogui reikia tik įtikinamai pasakyti ir jis patiki, o kas gi nesidžiaugia, kai jam pasako, kad pagėrės.

Man atrodo čia esu pasisakiusi anksčiau, bet sakau NE akių operacijoms lazeriniu būdu. Na, neben ta pati dioptrija nesikeičia kokius 10m.
Atskaymą galiu pateikti labai paprastą ir aiškų - atkreipkite dėmesį ar bent vienas lazerinės chirurgijos gydytojas nenešioja akinių (žinoma, jei jam reikia), jeigu nenešioja akinių - nešioja lęšius. O kodėl, jeigu jau taip gerai? Atsakymas - kad tai nėra labai gerai ir nemažai rizikos.
Atsakyti