Įkraunama...
Įkraunama...

Ar sakyti pastabas dukrai dėl jos figūros?

QUOTE(Noa @ 2005 09 30, 19:59)
Kai ji pati nuspręs, kad yra per stora, tada ir galvos, ką daryt, o dabar nesuk tu jai galvutės...

Manau, kad bandyt suformuot teisingus valgymo įpročius reikia.
Atsakyti
Vaikystėj buvau laaabai stora blush2.gif (kai nuotraukas pažiūriu - tikrai nutukusi), paauglystėj pusėtinai, tilpau dar prie klasės vidutinybių, o mokyklą baigiau sakyčiau visai šakalys tongue.gif (nors tuomet man pačiai atrodė, kad baaaisiai stora unsure.gif ) Tėvai ir seneliai buvo labai tolerantiški, bet kiti giminės tai ojojoi. Niekaip kitaip manęs nešaukdavo tik "stora". Ir to užteko diiiiiideliam kompleksui įvaryti, kurio atsikratyt padėjo tik mano vyras wub.gif (tiesa, tuomet dar tik būsimasis).
Gerai, kad visiška bevalė buvau (ir tebesu), tai jokios anoreksijos man negrėsė, bet nemažai pagalvių ašarom sulaisčiau cry.gif

Nesuprantu kam vaikui aiškint kažką apie svorį g.gif Taigi, kai lenda į šaldytuvą vakarais, pasiūlyk išsirinkt ką nors sveikesnio, sugalvok pasakų kokių, kad labai sveika prieš išsivalant dantis obuolį suvalgyt, ar duoniuką kokį su medum ax.gif Nuo tų 50 kcal nenutuks ir bus patenkinta "kažko" užkrimtus.
Susimąstykit aktyvaus laisvalaikio, ar į būrelį kokį užrašyk - ir figūrą pagerins, ir pasitikėjimą savo jėgom didins, o ir medžiagų apykaitą kažkiek pagreitins mirksiukas.gif
Atsakyti
Taigi mergaitei brendimo laikotarpis,kaip sustorėjo,taip gali ir suplonėt,juk ji vaikas dar visai,negalima jos kritikuoti schmoll.gif viskas susitvarkys.Nors pažiūrėkit į paauglius doh.gif kokie jie visi dideli doh.gif na aš pamenu,mūsų laikais buvo kitaip,o dabar nežinosi nuo ko žmogus tunka.Palieku prie nuomonės,kad negalima mergaitės kritikuoti schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Goldy @ 2005 10 07, 22:28)
Taigi mergaitei brendimo laikotarpis,kaip sustorėjo,taip gali ir suplonėt,juk ji vaikas dar visai,negalima jos kritikuoti

Kritikuojant bręstančią mergaitę galima anoreksiją įvaryti, kai pradės kūdintis, tai ir skrandį sugadins ir organizmas silpnas vystysis. Jau geriau stora, bet sveika. Storumas- subjektyvus supratimas. Savo dukrai kelis kart per dieną pasakau, kad ji labai graži ir labai puikios figūros ,nes moteriškėjančias formas ji nori liekninti, atseit storėja, dar kažkas kažką pasakė. Pasakau, kad tos sakytojos tegul į save pasižiūri, o ji graži ir taškas. Noriu, kad būtų patenkinta savimi ir negaištų laiko liūdesiams prie veidrodžio. Gyvenime yra įdomesnių dalykų nei talijos išmiera
Atsakyti
as ir esu pries kad kritikuoti toki vaika. taisingai cia kazkuri rase, kad ji ir taip mokykloj prisiklauso uzgauliojimu- vaikai dabar ypac ziaurus sad.gif
Atsakyti
Mes visa seima sutarem (mano dicke jau kaip kamuoliukas pasidare smile.gif ), kad vakare galima tik vaisiu, o kadangi vaisius valgom tik as su vyru tai moteriskei vakarai alkani buna. Bet kadangi teciui reikia labaaaaai sveikai maitintis (radom liga) mergina laikosi ir dar mums primena.
Atsakyti
Pas mus ta pati situacija. Vyro duktereciai 11 m. gyvena ji Londone bet gana daznai paskrenda i Lietuva pas mociute pavieseti. Na tada ir prasideda. Ji storuliuke, na nera labai, bet... Pastoviai anyta kalba apie jos svori, apie tai, kad valgyti tiek negalima doh.gif Neiskentusi pati puoliau drausminti anyta, kad si neengtu vaiko, bet. Nuejus i svecius mociute su rupesciu saugo sausainius, saldumynus nuo jos. Zinau, tai is meiles jai, bet kas is to. Jau metus laiko panelytes pastovus klausimas ar ji nera stora doh.gif Tai isgirstu kiekviena diena ir po pora kartu. Jai ypac patiko ta ideja, kad pavalgius galima maista isvemti doh.gif (is kur ji tai isgirdo net nezinau). Kaip bus toliau bijau net pagalvoti. Kaip jai sugrazinti vaikyste, jei ji galvoja apie tokius dalykus kaip svoris?
Mano vienintelis patarimas - negrauzk vaiko, tai nepades, bet prives prie tokiu rimtu problemu, kad nebezinosi kur dingti doh.gif Patikek, matau, kaip pas mus viskas vyksta cry.gif Juk svoris dabar ypac aktuali problema moteriskems, spes tavo dukra svoriu susirupinti kai jau bus paaugle. Ir dar nereiskia, kad paaugusi ji ir bus storuliuke, juk gali ir pavirsti ilgakoje manikene. O dabar psirupink, kad tavo vaikas gautu kuo maziau koloringu maisto produktu, pakeisk juos maziau koloringais ir pasiulyk jai lankyti koki su judesiu susijusi bureli (sokiai, plaukimas ir pan.) Tai ne tik jai pades kiek sumazinti pilvuka, bet ir sustiprins visa organizma thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo knielita: 10 spalio 2005 - 09:43
Nu mamkos zinot, mano sesei 10 metu, jin labai pastorejus, mano mama kritikuoja ja ka ji valgo...gal paprasciausiai saldytuve turetu buti daugiau vaisiu, taip vadinamu skanestais, be to jogurtas, surelis, mesyte- PUIKU...svarbu kad ne saldainiai...juk isaugs tie vaikai ta nutukima isstyps ir nesimatys... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(LiniuTe @ 2005 10 15, 23:03)
Nu mamkos zinot, mano sesei 10 metu, jin labai pastorejus, mano mama kritikuoja ja ka ji valgo...gal paprasciausiai saldytuve turetu buti daugiau vaisiu, taip vadinamu skanestais, be to jogurtas, surelis, mesyte- PUIKU...svarbu kad ne saldainiai...juk isaugs tie vaikai ta nutukima isstyps ir nesimatys... mirksiukas.gif

Matau daugelis laikotės nuomonės, kad reikia tinkamai išbalansuoti vaiko mitybą. Su tuo aš sutinku ir stengiuosi tai daryti. Bet pilnai atsakymo aš negavau. Va LiniuTe sakai jogurtas, sūrelis, mėsytė gerai... o ar gerai, kai tokių produktų (kurie rodos yra "geri") valgoma per daug lyginat kaip turėtų valgyti vaikas? Ta prasme kai valgo vaikas ne vaikiškas, o vyriškas porcijas? Kaip tokiu atveju? Aš tarkim nebeperku arba labai retai perku saldumynus. Bet nemanau ar galiu išbraukti iš raciono sūrelius (jų gali suvalgyti, kad ir 10 jei tik bus šaldytuve) dešrą, sūrį (jai jų yra ji darosi sumuštinius...) ir t.t. Ką tada daryti? Dabar man tenka ją drausminti ir sargauti prie šaldytuvo.. O čia ir vėl blogai.... doh.gif Nerandu tos tinkamos ribos kada nekreipti dėmesio o kada stabdyti... Mano dukriukė pati stabdžių neturi. Nebežinau kuo motyvuoti ją, kad nepadaryti žalos...
Atsakyti
Pieva1, neradau dukros ugio ir svorio mirksiukas.gif gal pati dar bereikalo pergyveni rolleyes.gif
O jei tikrai turi problemu su svoriu, tada neturetu buti saldytuve sureliu, nes jie super koloringi, jei labai megsta, tai gali kartais palepinti jais, bet siaip patarciau rinktis liesesnius pieno produktus, reiketu ir gaminti siek tiek liesiau. Atsisakyti kiaulienos(arba labai retai), o verciau rinktis versiena, jautiena, vistiena, kalakutiena... suvartojamus riebalus mazinti, o darzoviu gali valgyti kiek nori mirksiukas.gif vaisiai vakare nera labai gera iseitis...
bet vel gi tai teoriniai svarstymai rolleyes.gif jei labai didelis virsvoris galima su dietologe pasikonsultuoti, o jei tik siek tiek, tai seimos mityba pakoreguokit ir laisvalaiki pagalvokit kaip sportiskiau praleist mirksiukas.gif
P.S. vaikams negalima svorio mesti
Atsakyti
Maniske apvalaina , tai uzsirase i sokius 9 pajudeti ) manau to pakaks . Del mitybos juk neatimsi ka valgo jei skanu , prisilaikys tu dar dijietu .
Atsakyti
Jei valgo is tiesu per daug ir tame problema, tai manau, kad reikia aiskinti mirksiukas.gif
o judejimas bet kokiu atveju gerai smile.gif
Atsakyti